פורום כירורגית כלי דם - עמוד 46
כתמים סימטריים מופיעים ונעלמים ל.ס 28/04/2022 | 20:51לאחרונה הופיע בגב כף היד עיגול סגול קטן וסימטרי. לאחר מס ימים נעלם ולאחר מכן הבחנתי בכתם זהה בזרוע. חיפשתי כתמים נוספים ולא היו. כשזה נעלם לאחר כמה ימים הופיע אחכ כתם זהה בירך. מדובר על עיגול סימטרי בצבע סגול (אינו דומה לנים דם שהתפוצץ). מה זה עלול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתמים מופיעים ונעלמים ד"ר אסף לבנון 29/04/2022 | 11:51שלום ל.ס. התופעה שציינת אינה נשמעת קשורה לתחום עיסוקי , אם מאוד מפריע/מטריד/מפחיד מציע לפנות לבדיקת רופא עור.הוסף תגובה
גילת תשובה להמשך השאלה גילת 24/04/2022 | 22:43הגיל שלי 70 משקל 76 גובה177 יתר לחץ דם נוטלת אקספורג5/80 ממצאי דופלר לפני חצי שנה טרומבוס מוריד הפוסט ינואר טיבאל עד וכולל וריד איליקאלי משמאל גם הספנה פקוק וריד איליקאלי מימין והivc הודגמו פתוחים מטופלת אלקויס 5 מג פעמים ביום אין כיום תלונות רק גירוד ברגלים רופא עור מצא אסטמה של העור מורחת משחת נרידרם הגירוד גם במרפקים בידים ובעורף והמשחה עוזרתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך ד"ר אסף לבנון 25/04/2022 | 17:11אנא שלחי כפי שביקשתי את תשובת דופלקס מלפני חצי שנה למייל שלי ועדכני בהמשך לתגובה זו לל אפתיחת תגובה חדשה בבקשה כדי שכל רצף הדיון יהיה מול עיניי.הוסף תגובה
דופלר עורקי התרדמה נורית 24/04/2022 | 18:04שלום, הופניתי לבדיקה עקב טריגלירדים 270 וכולסטרול 250 . (טריגליצרידים גבוהים מזה יותר מעשר שנים...) פרט לכך בדיקות דם תקינות ואין מחלות רקע. בת 52. בבדיקה נמצא: מימין פנימי 75.7/38.3 ס"מ/שניה מבנה הדופן ללא שינויים טרשתיים. משמאל פנימי 83.8/35.1 ס"מ/שניה מבנה הדופן עם שינויים טרשתיים. קרוטיס המשותף: העובי המקסימלי של הפלאק : 0.05 ס"מ, סוג :מסוייד הקרוטיס הפנימי: העובי המקסימלי של הפלאק : 0.06 ס"מ, סוג :רך הקרוטיס החיצוני: העובי המקסימלי של הפלאק : 0.12 ס"מ, סוג : רך מסקנות: אין היצרות בעורקי הצוואר דו-צדדי. רופא המשפחה ממליץ על נטילת סטטינים, ואשמח בבקשה לחוות דעתך... תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופלקס עורקי צוואר ד"ר אסף לבנון 24/04/2022 | 21:03שלום נורית יש לי כמה שאלות: האם את מעשנת? האם יש רקע משפחתי של בעיות כלי דם או בעיות לב? מדוע בוצעה הבדיקה? האם מקבלת אספירין? אני על התשובות כאן ושלחו צילום של פענוח הבדיקה למייל שלי: asaflev67@gmail.com ונמשיך משם.הוסף תגובה
דופלר עורקי התרדמהנורית 24/04/2022 | 21:29תודה על התשובה. לשאלותיך: אני לא מעשנת, אין רקע משפחתי של בעיות בכלי דם או לב, אינני לוקחת אספירין והבדיקה בוצעה ע"י רופא משפחה חדש , שאומר שהטריגליצרדים גבוהים... בנפרד שלחתי למייל את פענוח הבדיקה. תודה !!הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר אסף לבנון 24/04/2022 | 21:59שאלתי היתה לגבי סיבת ביצוע בדיקת הדופלקס של עורקי הצווארהוסף תגובה
דופלר עורקי התרדמהנורית 24/04/2022 | 22:06רופא המשפחה שלח לבדיקה בגלל טריגליצרדים גבוהים (271)הוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 24/04/2022 | 22:32ערכי כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים באופן עקבי מצריכים התייחסות ללא קשר לבדיקת הדופלקס שהיא תקינה. יש המתחילים טפול על ידי שינוי התזונה בעזרת ייעוץ דיאטני ואם אין שינוי הגיוני להתחיל טיפול תרופתי. בבדיקת הדופלקס אין רמז לבעייה משמעותית, הייתי חוזר על הבדיקה עוד שנה ליתר בטחון, כדאי לבצע באותו מכון לצורך השוואה אמינההוסף תגובה
דופלר עורקי התרדמהנורית 24/04/2022 | 22:33תודה רבה !הוסף תגובה
שאלה לגבי בדיקות דופלר גילת 24/04/2022 | 20:15נשלחתי לדופלר ורידים עמוקים רגל דו צדדי ורידים שטחים רגל דו צדדי זה אחרי פקקת שהיתה לפני חצי שנה מה זה בא לבדוקהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופלקס ורידים ד"ר אסף לבנון 24/04/2022 | 21:06שלום גילת אני צריך קצת פרטים עלייך גיל משקל מחלות רקע האם מעשנת איפה היתה הפקקת לפני חצי שנה ואיזה טפול קבלת עבורה האם יש תלונות כלשהן כעת ברגליים? אם יש לך ממצאי בדיקת דופלקס מלפני חצי שנה - שלחי לי למייל asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
דיסקציה צווארית מישהו 07/04/2022 | 03:47שלום ד"ר, אני בן 36 מטופל בציפרלקס בשל הפרעות דיכאון וחרדה. בשבוע וחצי האחרונים סובל משרירים כאובים ומכווצים בעיקר באזור הצוואר והגב העליון והאמצעי. הלכתי לעיסוי מקצועי שכלל תנועות חדות ואינטנסיביות באזור הצוואר ומאז אני חש החמרה מסויימת וכאב חד בצוואר בעת מישוש עמוק באזור הקרוטידים -דו"צ. קראתי על תאונות כאלה בעיסויים שנקראים דיסקציה צווארית / קרע באזור שיכול לגרום אפילו לשבצים בצעירים. 1. איזה תסמינים אמורים לרמז על מצב כזה? 2. האם בדיקה גופנית מספיקה לשלילת המצב או שיש צורך בטכניקות הדמיה מתקדמות? 3. למי לגשת? אורטופד ע"ש, נוירולוג? כירורג כלי דם? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דיסקציה?? ד"ר אסף לבנון 07/04/2022 | 06:10סכוי קטן שזו האבחנה, אך ברגע שהחשד עולה הדרך לשלול היא רק הדמייה כגון סיטי אנגיוגרפיה. הכתובת היא מיון. בהצלחההוסף תגובה
ורידים ונימים הורמונלי? עדי 06/04/2022 | 17:57היי , אני בעלת שחלות פולייסטיות .נטלתי גלולות פמינט במשך עשור. החלטתי לאחרונה לעבור לגלולות קלייר אחרי המלצה שההורמונים שם נספגים בגוף בצורה טבעית יותר. נאלצתי להפסיק באמצע חפיסה בעקבות תופעות לוואי של עייפות קיצונית,כאבי כראש, טישטוש ראייה. שלחו אותי לבדיקות קרישיות יתר ועוד. במהלך נטילת הגלולות התחילו להופיע לי ורידים ונימים על העור במקומות שונים בגוף והפנים. המצב החמיר לאחר הפקת הגלולות. הורידים ממש בולטים ונראים במקומות שלא ראו בעבר. מתחת לעיניים, ידיים, משפעה. העור התחיל להיות אדום מכל מגע. ידיים אדומות כאשר בצידי הגוף. האם זה יכול להיות קשור לחוסר איזון הורמונלי? עברו כמעט חודשיים והמצב מחמיר. מה עושים במצב הנ"ל? אף אחד לא יודע להגיד לי למה זה קשור ואיך לעצור את זה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ורידים ד"ר אסף לבנון 06/04/2022 | 19:06שלום עדי אם אני צריך לתת תשובה רק על סמך מה שרשמת אזי דעתי היא שאיני מכיר קשר בין חוסר איזון הורמונלי לבין התופעות העוריות שאת מתארת.אנילא רואה טעם בבדיקת כירורג כלי דם , חושב שהכתובת לברור היא רופא עור ואנדוקרינולוג. בהצלחההוסף תגובה
בצקות ברגליים אורן 02/04/2022 | 20:29שלום אימי בת 90 לפני כמה חודשים התברר אצלה בלב אי ספיקת לב ניתן לה טיפול מדללי דם וכדור קרדיולוג, היא סובלת גם מלחץ דם גבוה , אך בחודשים האחרונים התווסף לה בצקות ברגליים ובכפות רגליים נפוחות, ניתן לה פוזיד אבל לסירוגין בגלל שזה מוריד לה את הלחץ דם יותר מדי, השאלה מה עושים אם הנפיחות בברכיים והכפות רגליים לא יורדים? ( יש לציין שהיא ניידת בכסא גלגלים היא לא הולכת על הרגליים) תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בצקות ברגליים ד"ר אסף לבנון 03/04/2022 | 09:44שלום אורן השילוב של אי ספיקת לב וכן ישיבה ממושכת ללא הפעלת השרירים הוא הגורם לבצקות שתיארת. יש לטפל באי ספיקת הלב באופן תרופתי כפי שהבנתי שהותחל וניתן גם להשתמש בגרביים אלסטים כדי לשפר את ניקוז הרגליים. כל עוד הבצקות עצמן לא מפריעות בחיי היום יום ואין סימנים של זהום או התפתחות פצעים קשיי ריפוי- אין הכרח בטיפול שהצעתי. בנוסף אם בזמן שכיבה במיטה בלילה הרגליים יהיו גבוהות מגובה בית החזה- על כמה כריות, בבוקר יראה שיפור ניכר אך המצב יחזור לקדמותו אם תשב בכסא כל היום. אם קיימת אי ספיקת לב משמעותית - המצריכה שכיבה על מספר כריות מתחת לראש ולכתפיים- שכיבה זו תהיה מאוד לא נוחה וככל הנראה יהיה צורך לוותר עליה . בהצלחההוסף תגובה
כדור נגד כולסטרול יכול לפגוע בכלי הדם? אדם שחשוב לו מאוד 31/03/2022 | 18:38שלום מעוניינת לדעת האם כדור נגד כולסטרול במינון נמוך יכול לפגוע בכלי הדם ולייצר שטפי דם אחרי שלוחצים קלות על העור? האם כדור נוירולוגי יכול לפגוע בכלי הדם? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פגיעה בכלי הדם ד"ר אסף לבנון 01/04/2022 | 12:57שלום לאדם שחשוב לו מאוד איני מכיר את התופעה עליה את מדברת של שטפי דם מלחיצה קלה כתוצאה מהכדור המדובר, יותר סביר שאם מדובר באדם מבוגר , זו תופעה שיכחה הנובעת משבריריות של כלי הדם התת עוריים אשר יכולים לדמם גם לאחר טראומה מינורית ואין צורך בשום טפול לבעייה זו. אם השאלה השנייה מתייחסת לאותה תופעה,התשובה זהה. אך לא ברור לי מה זה "כדור נוירולוגי"הוסף תגובה
שילוב תרופות פלאבקס ואליקוויס יוני 31/03/2022 | 01:58היי דוקטור באיזה מצבים אתה נותן שילוב ביחד של פלאבקס ואליקוויס ? מתי נכון לשלב בין התרופות? באופן תאורטי אלו הנוטלים אליקוויס יכולים לקחת אותו במקום פלאבקס- עם שילוב ללב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שילוב תרופות ד"ר אסף לבנון 01/04/2022 | 08:41שלום יוני 2 התרופות שציינת גורמות ל"דילול הדם" אך כל אחת עובדת במנגנון שונה והאינדיקציות לכל אחת מהן שונות אך לפעמים יש חפיפה מסויימת בשימוש. אין תשובה חד משמעית לשאלתך לגבי מתי נכון לשלב בין שתי התרופות ובקיצור אפשר להגיד "רק כשצריך" את ההחלטה הזו צריך לבחון בכובד ראש שכן יכול להיות גם מחיר ל"דילול הדם באופן מוגבר". לא ניתן להחליף בין התרופות ולא לשלב בהן ללא יעוץ רפואי מקצועי. אם יש שאלה ספציפית לגבי מקרה מסוים אנא שאלהוסף תגובה
אנגיוגרפיה של עורקי צוואר ומוח חן 22/03/2022 | 19:23מה המשמעות של ממצא בביפורקציה הימנית פלק טרשתי מסוייד שטוח עם היצרות קטנה מ- %30?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אנגיוגרפיה ד"ר אסף לבנון 23/03/2022 | 12:50שלום חן לפני שאני עונה אני צריך מידע לגבי המטופל/ת גיל מחלות רקע טפול תרופתי האם מעשן מה הסיבה לביצוע הבדיקההוסף תגובה
תשובהחן 23/03/2022 | 17:30בן 53 עם רקע של לחץ דם גבוה וכולסטרול. לוקח קבוע ליטורבה ודופלקס . לא מעשן. הסיבה להפניה היא בירור עקב הפרעות בראיה וכאבי ראש.הוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 28/03/2022 | 07:40אני מניח שהבדיקה שביצעת אינה צינטור של עורקי המח אלא סיטי אנגיוגרפיה של עורקי המח, אני צודק? עשית גם בדיקת דופלקס עורקי צוואר? אם כן מה היו התוצאות? שלח לי בבקשה צילום של ממצאי הבדיקות שעשית למייל שלי asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
תשובהחן 28/03/2022 | 12:23נכון , לא בוצע צינטור. שלחתי לך את הבדיקות שהיו במיילהוסף תגובה
תשובת מומחה בהמשך לעיון בממצאי הCT ד"ר אסף לבנון 28/03/2022 | 21:40הממצא בבדיקת הCT מעיד על קיום טרשת עורקים בעורק התרדמה הימני אשר אינה חמורה וככל הנראה מצריכה מעקב בלבד אצל כירורג כלי דם. תשובה זו בערבון מוגבל עד עיון בדיסק הבדיקה של המטופל. מציע לפנות לכירורג כלי דם באזור מגוריי המטופל, אשמח לעזור אם תרצי.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דמם
-
נוירופיברומטוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
השתלה
-
ניתוח הזעת-יתר ראשונית
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
בדיקת MRI
תרופות קשורות
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
פולידוקנול
מונחים קשורים
-
אולטרסאונד (גלי עלקול, סונר)
-
אקוגרפיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה

פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ