פורום כירורגית כלי דם - עמוד 46
-
כדור נגד כולסטרול יכול לפגוע בכלי הדם?
אדם שחשוב לו מאוד 31/03/2022 | 18:38שלום מעוניינת לדעת האם כדור נגד כולסטרול במינון נמוך יכול לפגוע בכלי הדם ולייצר שטפי דם אחרי שלוחצים קלות על העור? האם כדור נוירולוגי יכול לפגוע בכלי הדם? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פגיעה בכלי הדם
ד"ר אסף לבנון 01/04/2022 | 12:57שלום לאדם שחשוב לו מאוד איני מכיר את התופעה עליה את מדברת של שטפי דם מלחיצה קלה כתוצאה מהכדור המדובר, יותר סביר שאם מדובר באדם מבוגר , זו תופעה שיכחה הנובעת משבריריות של כלי הדם התת עוריים אשר יכולים לדמם גם לאחר טראומה מינורית ואין צורך בשום טפול לבעייה זו. אם השאלה השנייה מתייחסת לאותה תופעה,התשובה זהה. אך לא ברור לי מה זה "כדור נוירולוגי"הוסף תגובה
-
-
שילוב תרופות פלאבקס ואליקוויס
יוני 31/03/2022 | 01:58היי דוקטור באיזה מצבים אתה נותן שילוב ביחד של פלאבקס ואליקוויס ? מתי נכון לשלב בין התרופות? באופן תאורטי אלו הנוטלים אליקוויס יכולים לקחת אותו במקום פלאבקס- עם שילוב ללב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שילוב תרופות
ד"ר אסף לבנון 01/04/2022 | 08:41שלום יוני 2 התרופות שציינת גורמות ל"דילול הדם" אך כל אחת עובדת במנגנון שונה והאינדיקציות לכל אחת מהן שונות אך לפעמים יש חפיפה מסויימת בשימוש. אין תשובה חד משמעית לשאלתך לגבי מתי נכון לשלב בין שתי התרופות ובקיצור אפשר להגיד "רק כשצריך" את ההחלטה הזו צריך לבחון בכובד ראש שכן יכול להיות גם מחיר ל"דילול הדם באופן מוגבר". לא ניתן להחליף בין התרופות ולא לשלב בהן ללא יעוץ רפואי מקצועי. אם יש שאלה ספציפית לגבי מקרה מסוים אנא שאלהוסף תגובה
-
-
אנגיוגרפיה של עורקי צוואר ומוח
חן 22/03/2022 | 19:23מה המשמעות של ממצא בביפורקציה הימנית פלק טרשתי מסוייד שטוח עם היצרות קטנה מ- %30?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אנגיוגרפיה
ד"ר אסף לבנון 23/03/2022 | 12:50שלום חן לפני שאני עונה אני צריך מידע לגבי המטופל/ת גיל מחלות רקע טפול תרופתי האם מעשן מה הסיבה לביצוע הבדיקההוסף תגובה
-
תשובה
חן 23/03/2022 | 17:30בן 53 עם רקע של לחץ דם גבוה וכולסטרול. לוקח קבוע ליטורבה ודופלקס . לא מעשן. הסיבה להפניה היא בירור עקב הפרעות בראיה וכאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 28/03/2022 | 07:40אני מניח שהבדיקה שביצעת אינה צינטור של עורקי המח אלא סיטי אנגיוגרפיה של עורקי המח, אני צודק? עשית גם בדיקת דופלקס עורקי צוואר? אם כן מה היו התוצאות? שלח לי בבקשה צילום של ממצאי הבדיקות שעשית למייל שלי asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
-
תשובה
חן 28/03/2022 | 12:23נכון , לא בוצע צינטור. שלחתי לך את הבדיקות שהיו במיילהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהמשך לעיון בממצאי הCT
ד"ר אסף לבנון 28/03/2022 | 21:40הממצא בבדיקת הCT מעיד על קיום טרשת עורקים בעורק התרדמה הימני אשר אינה חמורה וככל הנראה מצריכה מעקב בלבד אצל כירורג כלי דם. תשובה זו בערבון מוגבל עד עיון בדיסק הבדיקה של המטופל. מציע לפנות לכירורג כלי דם באזור מגוריי המטופל, אשמח לעזור אם תרצי.הוסף תגובה
-
-
עורק צוואר חסום ורגליים
תומר 28/03/2022 | 18:04דוקטור שלום רב, לאבא שלי יש פרפור, נוטל אלקוויס, קרדילוג, פלאווקס, ולסרטן ומתוך מס' התייעצויות הרופא האחרון הציע שאולי ויהיה אפשר לנסות לעשות היפוך קצב חשמלי. ברקע יש אי ספיקת כליות קלה, סוכרת, לחץ דם ובצקות. יתר על כן יש עורק בצוואר חסום וכן ברגליים כולל ורידים. נשאלות: • איזה תחום מטפל בעורקים וניתוחי צינתור וורידים ברגליים ובצוואר ובאיזה מצבים עושים התערבות בעורק צוואר חסום וכן בעורקים ברגל ובורידים ? • איזה חולים /מטופלים מוגדרים שיכול להתאים להיפוך קצב והטיפול יכול להתאים לו? מהם אחוזי ההצלחה? סיכונים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עורק צוואר
ד"ר אסף לבנון 28/03/2022 | 21:36שלום תומר השאלות ששאלת והמידע שנתת קצת מבולבל ולא ברור. הטפול בבעיות של עורקים "חסומים" בכל מקום בגוף חוץ מאשר בלב ובתוך המח הן בטפול של כירורג כלי דם. גם הטפול בורידים ברגליים הוא חלק מהתחום שלנו. לגבי מצבים בהם עושים התערבות- זו הרצאה של כמה שעות, מציע שתתיעץ עם כירורג כלי דם באזור מגוריך יחד עם אבא כמובן, אשמח לעזור אם תרצה. לגבי היפוך קצב- השאלה צריכה להיות מופנית לקרדיולוג. בהצלחההוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת IMT
דינה 07/03/2022 | 16:11שלום רב! בני בן 26.סובל מיתר לחץ דם מגיל 12.לאחרונה גילו ליפופרטאין גבוה. עשה דופלר עורקי צוואר. התוצאות: רבדים תרשתיים: לא נצפו. עובי IMT בעורק התרדמה המשותף: ימין:ממוצע 0.45 מ''מ מקסימלי:0.5 מ''מ תקין שמאל:ממוצע:0.44 מ''מ מקסימאלי:0.47 מ''מ גבוה לגיל. גיל:עד 40 גבול עליון של IMT ממוצע 0.65 אשמח לדעת עד כמה התוצאות לא תקינות? מה ניתן לעשות למניעת התפתחות התהליך? בתודה דינההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת IMT
ד"ר אסף לבנון 08/03/2022 | 10:05שלום דינה הבדיקה שבוצעה אינה בדיקה המבוצעת רוטינית בארץ- אני מניח שעשיתם אותה באופן פרטי. בכל מקרה בדיקה זו נמצאת בשימוש נרחב בארצות מסויימות ומטרתה לחזות אפשרות של קיום טרשת עורקים ומכאן החלטה על מעקב צמוד יותר. על פי הספרות הרפואית- אין תמימות דעים לגבי הצורך בבדיקה זו באוכלוסיה הרחבה. לגבי המקרה של בנך, לגבי שאלתך "עד כמה התוצאות אינן תקינות?" על פי מה שרשמת הן גבוהות לגיל והמשמעות היא שצריך המשך מעקב. אני חושב שמעבר לכך חשוב להבין מה סיבת יל"ד מגיל כה צעיר ומעניין אותי לדעת האם יש לכך אבחנה ואיזה ברור נעשה לצורך כך. הדרך למנוע התפתחות התהליך היא טפול בגורמי הסיכון לטרשת באופן אגרסיבי, לא ברור לי ממכתבך האם יש מחלות נוספות כגון- סכרת, הפרעת שומנים והאם בנך מעשן. רצוי גם לדון עם הרופא המטפל לגבי טיפול מניעתי באספירין ואף בתרופה להורדת כולסטרול גם אם פרופיל השומנים תקין ואז יש הנותנים סטטין במינון נמוך. מקווה שהבהרתי ולא בלבלתי או הלחצתי. אם יש עוד שאלות אשמח לעזורהוסף תגובה
-
תוצאות הבדיקות
דינה 08/03/2022 | 14:27שלום,דוקטור!המון תודות על תגובתך המפורטת. לבני יש יתר לחץ דם מגיל 12.אין לו בעיות אחרות.הוא לא מעשן.המשקל דלו תקין לחלוטין.הוא עושה ספורט. מגיל 12 נעשה בירור לחץ דם גבוה ולא נמצאה שום סיבה. הדבר היחידי הנוסף שהתגלה לאחרונה הוא רמת ליפופרוטאין aגבוה שזאת בעיה תורשתית ובעקבות כך נעשה דופלר. לפי הערכים שרשמתי בהודעה הקודמת מהי רמת החומרה של המצב? תודה רבה דינההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות
ד"ר אסף לבנון 08/03/2022 | 14:38כפי שאמרתי, הבדיקה הזו היא לא בדיקה רוטינית ואיני מכיר את הערכים באופן מפורט כך שאני יכול להעריך רק מתוך המידע שאת כתבת. מתוך מה שכתבת אני מבין שהבעייה אינה חמורה שכן הוא לא מגיע לערך הגבוה המצויין. מה שחשוב הוא המעקב וטפול בגורמי הסיכון. אני מעוניין לחזור לנושא של יתר לחץ הדם. אבחנה כזו בגיל כל כך צעיר מחייבת ברור מאוד מקיף שכולל מספר היבטים ומי שצריך לבצע את הברור הוא נפרולוג ילדים- האם זה בוצע? האם באופן ספציפי ביצע בדיקת דופלקס של עורקי הכליה בשאל השל הפרעה באספקת הדם לכליות?הוסף תגובה
-
בירור לחץ דם גבוה
דינה 08/03/2022 | 20:48ערב טוב,דוקטור היקר!תודה על ההתייחסות שלך לשאלותיי.בני כרגע 26.נעשה לו בירור מקיף מאוד מספר פעמים גם על ידי הנפרולוג וגם על ידי הפנימאים.לא נמצא שום סיבה פרט לבעיה תורשתית.אני סובלת מלחץ דם.אבי ז"ל סבל מלחץ דם גבוה.אני מאוזנת תרופתי. בני מטופל תרופתי מגיל 12.מאוזן לחלוטין. תוצאות הדופלר ממש מדאיגות אותי.מדובר בבחור צעיר,רזה,ספורטאי,לא מעשן,לא שותה... תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 23/03/2022 | 12:52אני לא חושב שיש לי עוד מה להוסיף מעבר למה שכתבתי, שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
אבחון פקקת
ירון 21/03/2022 | 11:34יש לי כמה חודשים כאבים ברגל ימין בישיבה ללא נפיחות, ולפעמים דקירה בחזה שמאל כשהריאה מלאה וקצת קשיי נשימה בצד שמאל (יש לי אסטמה). שלחו אותי לאקו לב במאמץ שיצא תקין. האם צריך לבדוק פקקת ובמידה שכן, איזה בדיקות צריך לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אבחון פקקת
ד"ר אסף לבנון 21/03/2022 | 17:02ברגע שיש חשד לפקקת יש לשלול זאת על ידי בדיקת דופלקס ורידי רגליים. אם התלונות מחמירות- לא לחכות ההפנייה אלא לגשת למיוןהוסף תגובה
-
פקקת
ירון 21/03/2022 | 20:25תודה, האם יכולה להיות פקקת גם אם יש כאבים לא חזקים ברגל ללא נפיחות או סימנים אחרים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 22/03/2022 | 06:22עכשיו כשאני קורא שוב את מה שכתבת בשאלה הראשונה ומבין שהסיפור הוא בן כמה חודשים, אני חושב שהסיכוי לפקקת הוא קטן . אני חושב שהעצה הכי טובה שלי היא לפנות לרופא המשפחה ולתת לו לקבל החלטה לגבי הנושא ולא לבצע אבחנות דרך נסיון ייחוס תלונות למחלות בעזרת האינטרנט. בהצלחההוסף תגובה
-
-
סתימה בקרוטיד צואר ימני
מירי 17/03/2022 | 10:26אני בת 76. הCT הצוארי מראה סתימה של 75% בעורק הימני של הצואר. האם על לעבור נתוח עכשו.? לפני כשנה עברתי צנתור עקב שני עורקים חסומים בלב עם שני סטנטים. תודה,מיריהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סתימה בקרוטיד
ד"ר אסף לבנון 18/03/2022 | 11:16לא ניתן לתת תשובה לשאלתך ללא בחינת מכלול של דברים כאשר המטרה היא- הערכת סיכון מול תועלת בהתערבות פולשנית. אשאל אותך כמה שאלות וזה אולי יבהיר לי קצת את המצב אך בכל מקרה יש גם לראות את צילומי הסיטי ולא להסתפק בתשובה כתובה. השאלה הכי חשובה -מה היתה סיבת הבדיקה? האם היה חשד לארוע מוחי א שהבדיקה נעשתה במסגרת בדיקות סקר כלשהן? האם עשית גם דופלקס עורקי צוואר? מה הטיפול התרופתי אותו את מקבלת בקביעות ולאיזה מחלות? האם את מעשנת? מה מצבך התפקודי כיום מבחינה כללית ומבחינה לבבית- והאם ראית קרדיולוג לאחרונה? נמשיך את הדיון לאחר שתעני על השאלות, אשמח גם לראות אותך ואת דיסק הסיטי כדי לתת לך ייעוץ ראוי. בהצלחההוסף תגובה
-
-
כאבי קור בכפות הרגליים
ארז כרמל 15/03/2022 | 16:42שלום רב - שמי ארז ואני בן 58 - סובל מטרומבוציטומאה ראשונית - מטופל בהידרוקסיוראה - פלביקס ואספירין - לאחר 2 התקפי לב - בשנים האחרונות בחורף סובל בערב מכאבי קור בלתי נסבלים וחייב להשרות את כפות הרגליים בדלי עם מיים חמים מאוד להשבת התחושה והצבע של כפות הרגליים - האם זה קשור לבעיית כלי דם היקפיים או לטרומבוציטומאה שנתגלתה לפני כ 6 חודשים ? הגעתי לפני הטיםול ל 750000 PLT . כרגע עם 430000 PLT - למרות כל הכדורים עדיין בכפות הרגליים כאבי קור בלתי נסבלים - אשמח מאוד לחוות דעת וייעוץ לאיזה מומחה לפנות - בכבוד ארז כרמלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכפות הרגליים
ד"ר אסף לבנון 15/03/2022 | 18:38שלום ארז לפני שאני עונה יש לי כמה שאלות: האם יש מחלות רקע נוספות כגון: סכרת, יתר לחץ דם, הפרעת שומנים? האם אתה מקבל עוד טיפול תרופתי חוץ מהאספירין ופלויקס? האם יש רקע משפחתי של בעיות כלי דם? האם מעשן? האם אתה מוגבל בהליכה? האם יש כאבים ברגליים בזמן הליכה במישור? אם כן, אחרי כמה מטרים? האם בעליות מרחק ההליכה עד כאבים מתקצר?הוסף תגובה
-
ארז כרמל
ארז כרמל 15/03/2022 | 22:30דר לבנון שלום - אני סוכרתי גבולי - לחץ דם רגיל - דופק נמוך של ספורטאי - אוהב ללכת - רוכב ספורט כל יום - אין כאבים ברכיבה-בהליכה יש כאבים וזקוק לסוליה עבה ורכה מאוד -- בעמידה לאחר שכיבה יש כאבי תופת של סכין ננעצת באזור הכרית של הבהונות הקטנות בכף הרגל - בעיות כלי דם משפחתיים היו לאבא ולסבתא - בתור בן של רופא לא קיבלתי את ההסבר של הקרדיולוגים להתקפי הלב הלא מוסברים " לא יודעים - הצינתור נקי ללא התערבות - אקו בסדר - MRI לב בכרמל מצויין " עד שהקרדיולוג בקהילה מלמל " למה לכל הרוחות הטרומבוציטים כל כך גבוהים אחרי שנה עם האספירין והפלביקס " ואז נפל לי האסימון - ביקשתי הפנייה להמטולוגית - ומשם בדיקות דם בכרמל - גילוי JAK 2 -מתן הידרוקסיוראה ועכשיו לאחר הוצאת מח עצם וביופסיה מהעגן - עדיין אין תשובות סופיות לבדיקת פיברוזיס . יש לי הרגשה רעה לגבי כפות הרגליים אסף - משהוא לא מסתדר לי - כמו לאחר התקפי הלב עם TROPONIN 1760 - אבי הגיע להחלטה כשהבין שהטיפולים לסכרת לא עוזרים והולכים לקטוע את שתי רגליו - לא התאים לו ! ממש לא מתאים לי שידור חוזר .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 16/03/2022 | 08:29קשה לי להגיע למסקנה חד משמעית לגבי מקור התלונות בכפות הרגליים רק על סמך המידע שנתת לעיל. לאור גורמי הסיכון שתיארת יש בהחלט מקום לבדוק אפשרות של הפרעה בזרימת דם לרגליים. מציע שתבקש מהרופא המטפל שלך לשלוח אותך לדופלר עורקי רגליים ולאחר מכן להבדק ע"י כירורג כלי דם. בהצלחההוסף תגובה
-
כאבי קור בכפות הרגליים
ארז כרמל 16/03/2022 | 09:42תודה רבההוסף תגובה
-
-
ממצאי בדיקת דופלקס עורקי צוואר
יוסי 08/03/2022 | 17:09ימין --> ורטברליס: מהירות זרימה: 20 - הודגמה זרימה המעידה על הפרעה מה זה אומר? מה אמור להיות הערך התקין? לאיזה מומחה אמורים לפנות? מה הטיפול המומלץ? מה הדחיפות להגיע למומחה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופלקס
ד"ר אסף לבנון 08/03/2022 | 20:09שלום יוסי לפני שאני עונה, כמה שאלות: 1.גיל הנבדק 2. מה מחלות הרקע 3. מה הטפול התרופתי 4. האם מעשן 5. מה הסיבה לביצוע הבדיקה שלח את ממצאי הבדיקה בצילום ל asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
-
תשובה
יוסי 13/03/2022 | 09:241. גיל 47. 2. סכרת וכולסטרול. 3. גלוקופאג' וטג'או פעם ביום. 4. עישנתי בעבר. 5. התגלתה אנורמזיה באורטה עולה והופנתי לעוד בדיקות. התוצאות נשלחו אלייך במייל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 13/03/2022 | 10:28לא קיבלתי שום דבר במיילהוסף תגובה
-
שלחתי לך במייל
יוסי 13/03/2022 | 18:25שלחתי לך התוצאות במיילהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 13/03/2022 | 19:14ממצאי הדופלקס כמעט תקינים לחלוטין, ההפרעה הזרימה בעורק ורטברלי ימני היא מינימלית וצריכה מעקב בלבד על ידי דופלקס חוזר עוד שנה. אם אתה לא מקבל אספירין, רצוי לדון על כך עם רופא משפחההוסף תגובה
-
-
נרמול וזרמים
חן 11/03/2022 | 07:39זרמים שהתחילו ביד ימין באזור הכתף וממשיכים עד לאגודל בחלק התחתון בלבד בתדירות משתנה (מס פעמים ביום). כחודש לאחר מכן התחיל נימול ומעט זרמים בבוהן רגל שמאלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נימול וזרמים
ד"ר אסף לבנון 13/03/2022 | 05:52שלום חן התלונות המתוארות הן ככל הנראה ממקור אורטופדי/ נוירולוגי ולא ממקור בעיית כלי דם. יש להמשיך ברור בכיוונים אלו. בהצלחההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
דמם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
השתלה
-
כריתת ריאה
-
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
בדיקת MRI
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
פולידוקנול
-
מונחים קשורים
-
אגן
-
אמתחת (בורסה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ