פורום כירורגית כלי דם - עמוד 47
ניתוח מעקף לתיקין מפרצת דודו 24/02/2022 | 18:03שלום. אבא שלי עשה ניתוח מעקף ברגל לתיקון מפרצת לפני כ-8 חודשים. השבוע היה בביקורת וזה הסיכום, הודגם מעקף pop pop עם זרימה טובה היצרות בנונית באנסטומוזה הפרוקסימלית 343 סמ"ש ללא הפרעה להמשך מהלך המעקף זרימה טובה באנסטומוזה הדיסטלית זרימה חלשה יחסית ב sfa , היצרות בינונית ב tpa 340 סמ"ש, לאחר המעקף. אבא שומר על רמת סוכר מאוזנת, ועושה הרבה התעמלות והליכות, לפחות 1.5 קמ ביום. אין לו כאבים מיוחדים ברגל למעט קצת חוסר תחושה באזורי הצלקת. האם המצב של הרגל יכול להשתפר בעקבות התעמלות? האם הרגל יכולה לשרוד במצבה הנוכחי , ולא להגיע לקטיעה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח מעקף ד"ר אסף לבנון 25/02/2022 | 15:32שלום דודו ממצאי הדופלקס מעידים על הצרות בין המעקף לעורק הטבעי אליו מחובר המעקף, אם אבא הולך 1.5 קמ' ללא בעייה אפשר להסיק די בוודאות שאין שום סכנה לרגל כעת ואספקת הדם טובה. יחד עם זאת, אם מידת ההצרות תלך ותגדל יתכן והמעקף יחסם בסופו של דבר ואז בהחלט אספקת הדם לרגל תפחת, יכולת ההליכה למרחק תקטן ויש גם סכוי שתתפתח סכנה לרגל. הדבר הנכון לעשות הוא לחזור לרופא המנתח ולהתייעץ איתו על צורך בפעולה כעת כגון צנטור לצורך הרחבת אזר ההשקה או לחלופין מעקב צמוד והחלטה על צנטור בהתאם לממצאי המעקב. בהצלחה.הוסף תגובה
המשךדודו 09/03/2022 | 16:12יש לו ביקורת בעוד 4 חודשים. אפשר לחכות לביקורת או שצריך להתייעץ במיידי?הוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 09/03/2022 | 17:51לא הייתי מחכההוסף תגובה
ורידים ברקות Li 09/03/2022 | 14:00יש לי וורידים נפוחים בקות מאוד לא אסתטי אני לא יכולה לאסוף שיער כי הם נפוחים ושואלים אותי עליהםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ורידים ברקות ד"ר אסף לבנון 09/03/2022 | 14:03שלום רב איני עוסק בטפול בתחום זה, מציע לפנות לפלסטיקאי. בהצלחההוסף תגובה
בדיקת קרוטיס פזית 05/03/2022 | 11:15בוקר טוב! רציתי לדעת מה אומר המשפט ica מכופף, נעשה בשל טינטון באוזן דופלקס עורקי הצוואר - קרוטיס צד ימין: הביפורקציה ועורקי התרדמה ללא רבדים טרשתיים. נרשמה מהירות זרימה תקינה בעורקי התרדמה. הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. צד שמאל: הביפורקציה ועורקי התרדמה ללא רבדים טרשתיים . A.C.Iמרוחק הודגם מכופף, נרשמה מהירות זרימה תקינה בעורקי התרדמה. הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. טבלת מהירויות זרימה סיסטולים ודיאסטולים )במטר/לשניה( Ratio 0.71 : RT ICA/CCA 0.90 :LT ICA/CCA טכנאי/ת: אביבית מור חיים בברכה, פרופ' יוספי חיים מומחה לקרדיולוגיה ורפואה פנימית, הדמיית לב וכלי דם מ ר 20397 Left Right Common Carotid A (CCA) 1.1/0.4 0.7/0.2 Proximal Internal Carotid A (Prox CA) 0.5/0.2 0.5/0.2 Distal Internal Carotid A (Dist CA) 1.0/0.5 1.0/0.5 External Carotid A (ECA) 1.2/0.3 0.9/0.16 Vertrbral A (VA) 0.7/0.3 0.8/0.2הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ICA מכופף ד"ר אסף לבנון 05/03/2022 | 16:53שלום פזית. אין ממש מה להוסיף מעבר לכתוב, בתכלס-פשוטו כמשמעו וחסר חשיבות קליניתהוסף תגובה
כאבי רגליים חזקים עד לכדי אי יכולת לעמוד נטלי 28/02/2022 | 13:47שלום ד"ר, אימי סובלת מכאבים בלתי נסבלים בשתי הרגליים. לא מדובר בהתכווצות שרירים. הכאבים מחמירים בעיקר בלילה. אתמול היא לא לא יכלה לעמוד עליהן. במצבים כאלה, אנחנו מנסים לעסות לה את הרגליים אבל לאחרונה הכאבים מחמירים ותכיפות התופעה הזאת הולכת וגדלה. אני מאוד דואגת וחוששת שזה קשור בהתכווצות של כלי דם. אילו בדירקות צריך לעשות על מנת לאשש זאת? מהי הפרוצדורה? עליי לציין שאימי חולת CLL ובשיחה עם ההמטולוג הוא הסביר שאין מדובר בתסמין של המחלה. תודה, נטליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי רגליים ד"ר אסף לבנון 01/03/2022 | 08:53שלום נטלי כמה שאלות לפני שאני עונה: 1. בת כמה אמא? 2. מה מחלות רקע ומה טפול תרופתי שמקבלת 3. האם מעשנת? 4. כמה זמן התלונות שלה? 5. באישה חלק של הרגליים קיימים הכאבים? 6. האם יש בעיות גב ידועות? 7. מה משקלה של אמא?הוסף תגובה
תשובהנטלי 01/03/2022 | 18:54תודה על התגובה. אימי בת 73, היא חולת CLL ומטופלת באיברוטיניב מזה כשנתיים. היא לא מעשנת. אימי תמיד סבלה מכאבי רגליים (יש לה ורידים בולטים והייתה נוטה לעמידה ממושכת). בשנתיים האחרונות יש לה התקפי כאבים חזקים מאוד (עד לכדי בכי) אבל התכיפות לא הייתה רבה. בימים האחרונים מדובר בהתקפים יומיומיים שמתגברים בעיקר בלילה (בשכיבה). לעיתים היא מתלוננת על כאבים בפנים הירך, לפעמים יותר באזור השוק אבל ראה שמדובר בכאבים לאורך כל הרגל עם "דגשים" שונים בכל פעם. יש לה עקמת והיא הייתה אצל אורטופד אבל הוא לא נתן המלצות מיוחדות. אימי שוקלת בערך 57 (רזה). תודה רבה, נטליהוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 01/03/2022 | 21:42שלום נטלי כדי לקבוע אם התלונות של אימך קשורות לבעיית כלי כלשהי אני ממליץ לפנות לכירורג כלי דם באזור מגורייך. אני לא מסוגל לתת תשובה חד משמעית על סמך המידע שנתת. אשמח לעזור אם תהיי מעוניינת. אם כן- חזרי אליי למייל .הוסף תגובה
הזרקת קצץ להעלמת נימים שש 13/02/2022 | 09:31היי הזרקתי לפניי 20 ימים ובזמן גריבת גרב רגילה עם נעל מעט לוחצת נוצרת מעט בצרת באזור התחתון האם זה אופייני? על מה מעיד? בנוסף מעל אזור ההזרקה ירך תחתון יש לי כאב לא מוגדר לדאוג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הזרקת קצף ד"ר אסף לבנון 13/02/2022 | 10:02שלום רב אני חושב שבשלב ראשון רצוי לדבר עם הרואפ שביצע את הזרקות הקצף, שמכיר אותך ואת רגלייך ויודע בדיוק מה הוא עשה. בהצלחההוסף תגובה
הסרקות לנימיםשש 20/02/2022 | 21:16ראשית תודה על תגובתך עדיין כאבים עזים הזרקות לנימים ללא ביוצוע דופלר שוחחתי עם הרופא וזה אמר למרוח וולטרן כואב לי!!! אמי כבר 18 ימים אחריי ההזרקה חומר שנקרא סקלרובייןהוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 25/02/2022 | 15:35יש לחזור לרופא המנתח לבדיקה.הוסף תגובה
כאבים ברגליים בידיים ,עקצוצים , כאבים בהליכה שי 20/02/2022 | 05:14ד"ר שלום רב אני קצת מודאג אני מרגיש בזמן האחרון כאבים בהליכה ברגליים, עקצוצים תחושת קור ברגליים עכשיו בחורף וגם יש כאב בכף יד אני ממש מודאג שזה לא בעיה בכלי דם האבחנות שיש לי זה סוכרת mody ופיברומיאלגיה הייתי לא מזמן אצל רופא כלי דם ומהסתכלות ובדיקה פיזית במרפאה הוא טוען שהוא לא רואה בעיה בכלי דם האם אפשר להירגע מייעוץ פיזי אצל רופא כלי דם גם ללא בדיקת דופלר ? אשמח למענה ממך בברכה שיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בידיים וברגליים ד"ר אסף לבנון 20/02/2022 | 11:52שלום שי האבחנה של בעיית כלי דם כמקור לתלונותייך מתבצעת על סמך תחקור של אופי התלונות ובדיקה פיזיקלית ע"י כירורג כלי דם, רק אם יש חשד לבעייה מבצעים גם בדיקת עזר הנקראת דופלר עורקי רגליים. אם אתה לא שקט אם האבחון שנעשה מציע להיבדק אצל כירורג כלי דם נוסף- אשמח לעזור אם תרצה. בהצלחה.הוסף תגובה
בעיות ברגלייםשי 21/02/2022 | 07:33שכחתי לציין את גילי -33הוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 25/02/2022 | 15:33רשמתי לעצמיהוסף תגובה
דליות ברגליים ונטילת סילדנאפיל אלמוג 24/02/2022 | 21:59שלום רב, היו לי דליות ברגליים ועברתי טיפול בלייזר לפני חצי שנה. האם יש מניעה להשתמש בקמאגרה/ויאגרה? אני נוטל אחת לשבועיים בערך ואני מתחיל לחשוב שאולי יש קשר בין נטילת התרופה לדליות לאחרונה שמתי לב שבימים אחרי שאני נוטל את התרופה אני חש מעין עקצוצים בכלי דם ברגלייםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דליות ו-ויאגרה ד"ר אסף לבנון 25/02/2022 | 15:28שלום אלמוג איני מכיר קשר בין טפול בויגרה לבין הופעת דליותהוסף תגובה
תשובת מומחה פנים סמוקות ד"ר אסף לבנון 25/02/2022 | 15:27שלום רות יתכן ויש טפול אך הוא אינו בתחום העיסוק שלי, מציע להתייעץ עם רופ אעור או פלסטיקאיהוסף תגובה
אולטראסאונד עורקי הצוואר דוד 20/02/2022 | 09:28שלום רב, אני בן 56 , עודף משקל , לחץ דם מאוזן תרופתית, כולסטרול תקין מאוזן תרופתית, ללא סכרת. מעבר לכך אין מחלות רקע. שאלתי היא האם כדאי לי לעשות אולטראסאונד עורקי הצוואר כדי לחזות האם יש טרשת חסימתית ? רופא המשפחה שלי אמר לי שהבדיקה לא מומלצת במצבי כיוון שהיא רק תגביר לי חרדות ללא תועלת ממשית. כיוון שבטח יש חסימה קלה כזו או אחרת וסתם יתחילו לטרטר אותי מבדיקה לבדיקה. תודה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופלקס עורקי צוואר ד"ר אסף לבנון 20/02/2022 | 11:55שלום דוד. יש לך מספר גורמי סיכון לטרשת עורקים אך אין זה אומר בהכרח שאתה סובל ממחלה זו. לא היתה התייחסות בדברייך לשני גורמים חשובים נוספים: 1. עישון 2. רקע משפחתי של טרשת עורקים. בנוסף - האם עברת אי פעם התקף לב , צינטור לבבי? ענה על התשובות ואתן את חוות דעתיהוסף תגובה
דופלר עורקי צוואר המשך תגובה קודמתדוד 20/02/2022 | 12:17לא מעשן ולא שותה אלכוהול אף פעם, לא עברתי התקף לב או צינתור, יש רק נטיה מצד אמא שלי לכולסטרול גבוה, לאחר סטטור 5 מ'ג ביום אצלי LDL =80 טריגלצירידים 83 , HDL=40הוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 20/02/2022 | 12:29למטופלים מעל גיל 55 עם שני גורמי סיכון ומעלה לטרשת עורקים קיימת המלצה לביצוע בדיקת סקר של דופלקס עורקי צוואר . זוהי הנחייה חדשה יחסית של אגוד כירורגיית כלי דם העולמי אך איני חושב שהיא כבר מיושמת באופן רוטיני ע"י רופאי המשפחה אך אני אישית כן ממליץ על כך. הראה את ההתכתבות הזו לרופא המשפחה- קשה לי להאמין שהוא יסרב לשלוח אותך לבדיקה. אם היא תקינה לחלוטין או שיש הצרות קלה - רצוי לחזור עליה עוד שנה לראות אם יש שינוי. אם יש הצרות מעל 70% יש לפנות לייעוץ של כירוג כלי דם. אנא עדכן מה נסגר ומה ממצאי הבדיקה לכאן או למייל שלי asaflev67@gmail.com בהצלחההוסף תגובה
תוצאות דופלר צוואר יוסי 16/02/2022 | 20:28אני בן 50 ,עקב סחרחורות חוזרות ביצעתי בדיקת עורקי קרוטיס. תוצאות הבדיקה: צד ימין קרוטיס משותף. לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם תקינה קרוטיס פנימי : כנ"ל. קרוטיס חיצוני: כנ"ל. ורטבליס: כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל: קורטיס משותף - לא נמצאו רבדים טרשתיים , זרימת הדם תקינה . קרוטיס פנימי : נמצאו רבדים טרשתיים פנימיים הומוגנים במוצא העורק הגורמים בהצרות בשיעור פחות מ 50% קרוטיס חיצוני: לא נמצאו רבדים טרשתיים , זרימת הדם נמצאה תקינה ורטבליס כיוון זרימת דם תקינה . נוטל 100 גר' כדור לדלול דם. אודה לתשובתך. יוסיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופלקס עורקי צוואר ד"ר אסף לבנון 17/02/2022 | 08:45שלום יוסי אנא רשום מהן מחלות הרקע שלך ומה הטפול התרופתי והאם אתה מעשן כמו כן שלח צילום של תשובת הבדיקה למייל asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 17/02/2022 | 14:52ראיתי את ממצאי הבדיקה. אין צורך בהתערבות כלשהי כעת, ההצרות המדוברת נובעת ככל הנראה מטרשת עורקים אשר גורמי הסיכון שלה הם :יתר לחץ דם, הפרעת שומנים, סכרת, עישון ורקע משפחתי. לפעמים יש מספר גורמי סיכון ולפעמים רק אחד. יש צורך באיזון מיטבי של גורמי הסיכון, מתן תרופה לדילול דם (כפי שאתה מקבל- אספירין) רצוי לתת גם תרופה לכולסטרול - גם אם הכולסטרול כמעט תקין, יש לתרופה זו השפעה מניעתית על התקדמות הטרשת. יש לחזור על הבדיקה עוד שנה. מקווה שעזרתיהוסף תגובה
תוצאות דופלר צוואר - שאלה נוספת. תודה.יוסי 17/02/2022 | 20:34תודה רבה על תשובתך. אם אפשר עוד שאלה אחת , האם יש קשר לזה שאני סובל מסחרחורות? כי הסיבה שעשיתי את הבדיקה זה בגלל הסחרחורות שאני סובל מהם.הוסף תגובה
תשובת מומחה עוד תשובה אחת ד"ר אסף לבנון 18/02/2022 | 09:39אין קשר מוכח בין מחלה טרשתית בעורק הצוואר וסחרחורותהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דמם
-
חיתולית נמקית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת ריאה
-
כריתת קטע
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
ניקוז ציסטה מהשד
תרופות קשורות
-
פתידין
-
פיפרצילין
מונחים קשורים
-
אי-ספיקה
-
אבן מרה
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה

פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ