פורום כירורגית כלי דם - עמוד 64
-
גרד בכף רגל אחורית ימינית
שרית 25/03/2021 | 17:30בחודש האחרון יש לי גרד מטריד ותכוף בכף רגל ימין , בעיקר בלילה, וזה התחיל זמן קצר אחרי שעשיתי הזרקת קצף לוורידים בגב של שתי כפות הרגליים (סיבה אסטטית). לא יודעת אם יש קשר, אבל רציתי לדעת האם יתכן שיש אלרגיה כתוצאה מהתפוררות הורידים בתוך העור הגורם לגרד, ואם כן, האם יש משחה ו/או כדורים שיעזרו, ומתי זה יעבור.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גרד
ד"ר אסף לבנון 25/03/2021 | 20:32שלום שרית צר לי אך איני יכול לעזור במקרה זה, מציע שתדברי עם מי שעשה את ההזרקות ותשאלי אותו . חג שמחהוסף תגובה
-
-
בדיקת אולטרסאונד קרוטיס
רונן 04/03/2021 | 12:51אמי בת 70, עברה בדיקת אולטרסאונד קרוטיס. התוצאות היו: צד ימין : קרוטיס משותף : לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי : לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס חיצוני : *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים מסויידים בחלקו הפרוקסימלי של העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס : - כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל : קרוטיס משותף : *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים מסויידים בחלקו הדיסטאלי של העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי : לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס חיצוני : *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים מסויידים במוצא העורק הגורמים להצרות קלה. ורטברליס : - כיוון וזרימת דם תקינים. אודה לך אם תסביר את משמעות הממצאים ומה צריך לעשות תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופלקס קרוטיס
ד"ר אסף לבנון 04/03/2021 | 13:18שלום רונן יש לי כמה שאלות לפני שאני עונה: מדוע נעשתה בדיקה? מה מחלות הרקע של אמא ואיזה טיפול תרופתי מקבלת? האם מעשנת?הוסף תגובה
-
תשובה ...
רונן 04/03/2021 | 16:30קודם כל תודה על המענה המהיר. הבדיקה נעשתה בשל תלונה על כאבי צוואר. מחלות רקע: לחץ דם גבוה, אוסטאופורוזיס טיפול תרופתי : כדור נגד לחץ דם לא מעשנת בנוסף, בשיחה שקיימת איתה עכשיו, היא מספרת שיש לה מדי פעם חולשה כללית , סחרחורות תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 23/03/2021 | 18:27עניתי למישהו בשם שי על שאלה זהה לחלוטין . הוא קרוב שלך? ראה תשובתי שם בכל מקרה , היא זהה גם עבורךהוסף תגובה
-
-
שאלה לגבי ורידים
שאלה 18/03/2021 | 22:16אשמח להבין מה קורה לי... בדיקות דפ או עירוי ביד שמאל קצת כואב אבל נסבל. הנ"ל ביד ימין גורם לכאבי תופת בלתי נסבלים. כאילו נגעו בעצב. והכאב לא עובר עד שמוציאים את המחט. האם יש הסבר לתופעה? והאם יש פתרון לתופעה? אני בטיפולי פוריות ויד שמאל כבר מחוררת. בנוסף האם רהוי בדיקות דם באותו וריד עלול להרוס את הוריד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ורידים
ד"ר אסף לבנון 23/03/2021 | 13:29אני רק יכול להניח שבאזור הוריד המדובר עובר גם עצב והנסיונות לקחת משם דם גורמים לכאב המדובר, הפתרון הוא פשוט לא לדקור באזור הזה אלא לחפש וריד אחר. כל דקירה בוריד גורמת לנזק קטן להוריד עצמו אשר הגוף יודע בדרך כלל להתגבר עליו. ריבוי בדיקות באותו מקום בדיוק יכולים בסופו של דבר ל"הרוס" את הוריד אך לרוב יש מספיק ורידים אחרים שניתן להשתמש בהם.הוסף תגובה
-
תודה על התשובה והמשך שאלה
שאלה 23/03/2021 | 16:11אני עושה הרבה בדיקות דם בגלל טיפולי פוריות. ביד ימין בה הוריד כואב כמעט לא עשיתי אף פעם.אך בכל פעם שמכניסים לי לשם את העירוי( מפאת נוחות בחדר ניתוח מעדיפים את היד הזו) אני ממש בוכה מרוב כאב ואם היתי מעיזה הייתי צורחת. שלא נדבר על זה שלפעמים מזיזה את היד ואז באמת מכניסים לוריד אחר אך זה גם כואב כגון בגב כף היד. השאלה האם כשאני עושה רק ביד שמאל האם אני הורסת שם את הוריד לטווח הרחוק או שהוא ישתקם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 23/03/2021 | 18:24יש הרבה מאוד ורידים בידיים חלקם מתאימים להתקנת עירוני, מציע לך לבקש שיבצעו כל פעם במקום אחר גם אם יש יריד אחד או שניים שנראים הכי מתאימים, כפי שאמרתי יתכן נזק מצטבר מדיבורים חוזרים ותכופים באותו מקום . הבקשה הזו לגטימית ומובנת, לא צריכה להיות בעייה למלא אותההוסף תגובה
-
-
נפיחות וכאב באזור הרקה
ראם 22/03/2021 | 10:02שלום, בת 22, בריאה בדכ. יש לי כבר כחודש נפיחות באזור הרקה השמאלית (מעל סוף הגבה). הנפיחות מורגשת אך לא ממש נראת, מורגשים גם כלי הדם אשר בולטים באזור. כמו כן יש נפיחות קלה באותו צד שמאלי בראש עצמו (בקו מעל האוזן) ישנה רגישות במגע באזורים אלו. כמו כן בתנועות חדות ומאמץ ישנו כאב חד בצד השמאלי אחורי של הראש או לעיתים באזור הרקה השמאלית תחושה של מתיחה/כאב חד שחולף. לעיתים יש כאבים באזור ללא כל טריגר. הייתי אצל רופא משפחה+נוירולוג שהפנו ל CT (שייצא תקין). תוצאות תקינות של בדיקות דם, עיניים ו CT מוח. (הכאבים והנפיחות חלו לאחר חיסון הראשון לקורונה, בערב החיסון חוויתי כאב ראש חזק בצד השמאלי) אשמח לחוות דעתך, האם אתה יודע ממה זה יכול לנבוע? בנוסף, בימים אלו אני צריכה לעשות את החיסון השני לקורונה, אם כדאי לעשות במצב זה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר אסף לבנון 23/03/2021 | 13:31שלום ראם לא נראה מהתלונות שאת מתארת שהן קשורות לתחום עיסוקי. נראה עם זאת שעברת ברור די מקיף ויתכן שפשוט צריך לפנות למרפאת כאב, אולי דם יצליחו לעלות על הבעייה וגם לטפל בה. בהצלחה, אנא עדכניהוסף תגובה
-
-
בדיקת אולטרסאונד קרוטיס
רונן 14/03/2021 | 17:55אמי בת 70, עברה בדיקת אולטרסאונד קרוטיס. התוצאות היו: צד ימין : קרוטיס משותף : לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי : לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס חיצוני : *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים מסויידים בחלקו הפרוקסימלי של העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס : - כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל : קרוטיס משותף : *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים מסויידים בחלקו הדיסטאלי של העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי : לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס חיצוני : *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים מסויידים במוצא העורק הגורמים להצרות קלה. ורטברליס : - כיוון וזרימת דם תקינים. הבדיקה נעשתה בשל תלונה על כאבי צוואר. מחלות רקע: לחץ דם גבוה, אוסטאופורוזיס טיפול תרופתי : כדור נגד לחץ דם לא מעשנת בנוסף, היא מספרת שיש לה מדי פעם חולשה כללית , סחרחורות אודה לך אם תסביר את משמעות הממצאים ומה צריך לעשות תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 23/03/2021 | 13:25שלום רונן מצטער על העיכוב במתן התשובה ממצאי הבדיקה מעידים על קיום טרשת עורקים במידה קלה הצריכה מעקב בלבד. אין לממצאים אלה קשר לבעיית הכאבים הצוואר אשר סביר יותר שנובעת מבעייה בחוליות עמוד השדרה הצווארי. יתר לחץ דם הוא אחד מגורמי הסיכון לטרשת עורקים וכן גיל מתקדם כך שאני לא מופתע מהממצאים בדופלקס. יש מקום לדון עם הרופא המטפל על תחילת טיפול באספירין , אם היא לא מקבלתהוסף תגובה
-
-
בדיקת עורקים קרוטידיים
שי 11/03/2021 | 17:01שלום בבדיקה ימין: ביפורקציה בגובה רגיל. עורק משותף: אין עדות לרבדים טרשתיים וכן לא נראתה הפרעה המודינמית. עורק חיצוני: אין עדות לרבדים טרשתיים וכן לא נראתה הפרעה המודינמית. עורק פנימי: נראו פלאקים במוצא העורק המצרים את חלל העורק בכ %30-20. . עורק החוליות: כיוון וזרימה תקינים. שמאל: ביפורקציה בגובה רגיל. עורק משותף: אין עדות לרבדים טרשתיים וכן לא נראתה הפרעה המודינמית. עורק חיצוני: אין עדות לרבדים טרשתיים וכן לא נראתה הפרעה המודינמית. עורק פנימי: נראו פלאקים מעטים במוצא העורק ללא הפרעה המודינמית. עורק החוליות: כיוון וזרימה תקינים. הערות: חשד לקשריות קטנות בבלוטת התריס מימין. מומלץ המשך בירור ע"י סונר צווארהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופלקס קרוטידים
ד"ר אסף לבנון 12/03/2021 | 07:19מה השאלה?הוסף תגובה
-
-
DVT בשוק בירור מעמיק
גיא62 20/02/2021 | 22:56שלום, הופיע DVT בשוק פעם שניה. הראשון טופל חצי שנה עם קסרלטו20 , ללא סיבה ידועה, והמטולוגית קרישיות תקינה, ואז הפסקה מטיפול לאחר שנפתח לגמרי. לאחר כשנה הופיע השני והפעם כלל גם תסחיפים ריאתיים (נראה ב CTA). לאחר טיפול בקסרלטו20 כחצי שנה נפתח גם הפעם לגמרי וממשיך כרגע עם אותו המינון. כיוון שבהמטולוגיה לא נמצאה בעיית קרישיות בדם, התבקשתי לעבור הפעם בדיקת דופלקס ורידים עמוקים הרגילה (אות אני מכיר) וגם בנוסף ורידי הבטן VC + ILIACS , רציתי לשאול מה זו? האם ישנם בדיקות אחרות שאפשר לעשות כדי לאתר את המקור לבעיה לDVT חוזר? יש לציין: בן 62, בריא, BMI תקין, לא מטיסה, עושה ספורט, ללא תרופות אחרות, בדיקות שגרתיות ולחץ דם תקינים, הסרת גידול שפיר קטן מכליה לפני כ10 שנים. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
DVT חוזר
ד"ר אסף לבנון 21/02/2021 | 00:00שלום גיא ארוע שני של dvt ובנוסף גם תסחיף ראתי, מחייבים טיפול קבוע בנוגדי קרישה גם אם ברור קרישיות יתר הוא תקין. האם שני הארועים היו באותה רגל? מה משך הזמן בין 2 הארועים? האם מעשן? הבדיקה שהתבקשת לבצע היא בדיקה שמדגימה את הורידים העמוקים בבטן ובאגן שלא נראים בבדיקת דופלקס של הרגל. יתכן וקיימת שם בעייה המסבירה את התופעה החוזרת. יש מעט מחלקות כלי דם המטפלות בבעייה זו, אשמח לעזור אם תרצה. הבדיקה הנחוצה היא CTA חזה בטן אגן רגליים( עד הברכיים) פאזה עורקית ופאזה ורידית מאוחרת.הוסף תגובה
-
DVT בשוק בירור מעמיק, המשך
גיא62 22/02/2021 | 20:20תודה לך על תשובתך, שני האירועים היו באותה השוק השמאלית מתחת לברך, סימפטומים של כאבים ללא נפיחות, שמעורבים ה POP חלקי + TPV מלא. לא מעשן מעולם. מקרה ראשון - חצי שנה טיפול בקסרלטו20 וגרב לחץ, נפתח והופסק הטיפול - הפסקה לגמרי של שנה – ואז אירוע שני באותו האזור (POP חלקי וב TPV אחר מהקודם ומלא), טיפול בקסרלטו20 קבוע (יתכן שיופחת לאחר שנה למינון מניעה של 10). התסחיף (שהיה לפעמים עם תסמיני כאבים אקראיים קלים בחזה) התגלה ב CTA ריאות ושנעשה באירוע השני. הבנתי שב CTA ריאות שעשו יש המון קרינה + החומר ניגוד ולא עושים עוד פעם כדי לראות אם נעלמו התסחיפים מהריאות מפני שהטיפול הוא אותו הטיפול. להצעתך לעשות CTA על שטח כזה נרחב זה הרבה מאוד מאוד קרינה, האם זה סטנדרטי? חשבתי על MRA (אנגיוMRI) אבל לא יודע אם יש, מקובל ואפשרי לעשות. אודה לך על תשובתךהוסף תגובה
-
גיא62 22/02/2021 | 20:23סליחה תגובתי מקודם לא נוספה במקום הנכון, יכולים לבטל אותה? תודה לך על תשובתך, שני האירועים היו באותה השוק השמאלית מתחת לברך, סימפטומים של כאבים ללא נפיחות, שמעורבים ה POP חלקי + TPV מלא. לא מעשן מעולם. מקרה ראשון - חצי שנה טיפול בקסרלטו20 וגרב לחץ, נפתח והופסק הטיפול - הפסקה לגמרי של שנה – ואז אירוע שני באותו האזור (POP חלקי וב TPV אחר מהקודם ומלא), טיפול בקסרלטו20 קבוע (יתכן שיופחת לאחר שנה למינון מניעה של 10). התסחיף (שהיה לפעמים עם תסמיני כאבים אקראיים קלים בחזה) התגלה ב CTA ריאות ושנעשה באירוע השני. הבנתי שב CTA ריאות שעשו יש המון קרינה + החומר ניגוד ולא עושים עוד פעם כדי לראות אם נעלמו התסחיפים מהריאות מפני שהטיפול הוא אותו הטיפול. להצעתך לעשות CTA על שטח כזה נרחב זה הרבה מאוד מאוד קרינה, האם זה סטנדרטי? חשבתי על MRA (MRI אנגיו) אבל לא יודע אם יש, מקובל ואפשרי. אודה לך על תשובתךהוסף תגובה
-
DVT בשוק בירור מעמיק, המשך,
גיא62 22/02/2021 | 20:26התגובה שלי מקודם לא נכנסה למקום הנכון בטעות, תודה לך על תשובתך, שני האירועים היו באותה השוק השמאלית מתחת לברך, סימפטומים של כאבים ללא נפיחות, שמעורבים ה POP חלקי + TPV מלא. לא מעשן מעולם. מקרה ראשון - חצי שנה טיפול בקסרלטו20 וגרב לחץ, נפתח והופסק הטיפול - הפסקה לגמרי של שנה – ואז אירוע שני באותו האזור (POP חלקי וב TPV אחר מהקודם ומלא), טיפול בקסרלטו20 קבוע (יתכן שיופחת לאחר שנה למינון מניעה של 10). התסחיף (שהיה לפעמים עם תסמיני כאבים אקראיים קלים בחזה) התגלה ב CTA ריאות ושנעשה באירוע השני. הבנתי שב CTA ריאות שעשו יש המון קרינה + החומר ניגוד ולא עושים עוד פעם כדי לראות אם נעלמו התסחיפים מהריאות מפני שהטיפול הוא אותו הטיפול. להצעתך לעשות CTA על שטח כזה נרחב זה הרבה מאוד מאוד קרינה, האם זה סטנדרטי? חשבתי על MRA (MRI אנגיו) אבל לא יודע אם יש, מקובל ואפשרי. אודה לך על תשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
DVT
ד"ר אסף לבנון 28/02/2021 | 12:40שלום גיא כתבת את אותה הודעה 4 פעמים, אך משום מה לא קיבלתי התראה על כך ועל כן עונה רק עכשיו, ברשותך אענה רק פעם אחת. לגבי הבדיקה שביקשתי- אכן כרורה בקרינה רבה אך בשיקול של נזק מול תועלת אני סבור שהתועלת עולה. בדיקת MRA יכולה להיות חלופה אך בשל העובדה שאנו סומכים יותר על בדיקת CTA ורגילים לעבוד איתה בקבלת החלטות- אנו מעדיפים אותה. בכל מקרה לאור העובדה שהDVT היה פעמיים בשוק בלבד ולא עירב את ורידי הירך, איני חושב שיהיה ממצא משמעותי בבדיקת האגן אך לא ניתן לשול זאת לחלוטין. בשורה התחתונה - אין כאן שחור ולבן ואיני יכול לתת לך תשובה חד משמעית לגבי השלב הבא הנחוץ. בכל מקרה אני בדעה שאין להפסיק את הטיפול בנוגדי קרישה.הוסף תגובה
-
גיא62 02/03/2021 | 13:34תודה על תשובתך, התגובה שלי הועלתה מספר פעמים בטעות כיוון שהיא לא נראתה במקום הנכון בשרשור, אפשר למחוק את המיותרות, כנראה האתר לא עובד הכי טוב. בכל מקרה את הנוגד קרישה לא יורידו לי לגמרי, יתכן שיפחיתו למינון מניעה של 10 מג במקום מינון טיפולי של 20 מג. אם תימצא מקור הבעיה בבדיקות נוספות אז זה כבר סיפור אחר, כי אולי יוכלו לטפל במקור ולא בסימפטום. הבעיה היא איזה בדיקות עושים מלבד CTA על רוב הגוף שזה כבר נראה קרוב ל PETCT ומלא קרינה. עשיתי כבר לאחר הפעם הראשונה אולטרה סאונד רגיל בטן, קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה, מדדי קרישות (לא יודע אם את כולם אבל מעבר למה שעושים בקופה, נעשו בהמטולוגיה), צילום ריאות ולאחר הפעם השנייה CTA ריאות. יתכן בכלל שבאזור הבעייתי ברגל הזו יש בעיה למשל בשסתומים או באנטומית בכלי דם שם. באולטרה סאונד דופלקס / דופלר ורידים ברגליים הטכנאית בודקת כ 4 מקומות עיקריים ולא לכל האורך ויתכן ששם מפספסים משהו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
DVT המשך
ד"ר אסף לבנון 04/03/2021 | 13:17אז מה אתה שואל בעצם?הוסף תגובה
-
המשך בדיקות לבעיית DVT
גיא62 08/03/2021 | 23:26כתבתי שם השאלה ואנסח מחדש. אחרי שעושים אולטרה סאונד ורידי בטן (כי יש הפניה לזה) ונניח שיהיה תקין, אם יש בדיקות אחרות יותר ממוקדות לרגל מלבד CTA על רב הגוף? יתכן שצצה בעיה אנטומית בכלי הדם שברגל הזו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סכום
ד"ר אסף לבנון 12/03/2021 | 07:18לגבי השאלה הראשונה- לא לגבי השאלה השניה-כןהוסף תגובה
-
-
גיליאן ברה
פלוני 04/03/2021 | 14:46שלום, (אם זה לא הפורום המתאים, אשמח אם תגידו לי מה הפורום) לפני כ-19 שנה חליתי בגיליאן ברה סינדרום. לקח לי שנה בערך לחזור לתפקד באופן נורמאלי לאחר מכן. אני רוצה להתחסן לקורונה וראיתי שאחד מהתסמינים האפשריים זה גיליאן ברה. רציתי לדעת אם זה שחליתי בעבר יכול להוות סיכון גבוה יותר עבורי ואז המחלה תחזור? אך הפעם אם היא תחזור היא יכולה להיות כרונית? כשחליתי הרופאים אמרו שאם זה יחזור זה יהיה כרוני. רציתי לדעת האם ההמלצה לאור מה שכתבתי היא להתחסן או שלא להתחסן? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גיליאן ברה
ד"ר אסף לבנון 04/03/2021 | 14:58שלום פלוני צדקת, זה לא הפורום המתאים. שאלתי רופאה מומחית למחלות זהומיות שאמרה לי שהסכנה בחיסון היא רק אם גם הארוע הקודם של גיליאן ברה היה עקב חיסון. למען הסדר הטוב מציע שתתנהל שיחה מול רופא המשפחה בנושא. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
ירכיים קרות וכף רגל שמקבלת צבע סגול במקלחת
שרית פיא 01/03/2021 | 12:56תודה על המענה הזריז בת 41 משקל 65 גובה 156 לא מעשנת אין ורידים בולטים כואב לי לעמוד יש לי מדרסים בגלל קשת נמוכה בריאה בד"כ מחלות רקע :עמ"ש צווארי. כתף שמאל. עמ"ש מותני / עצם הזנב. ירך שמאל. לוקחת ליריקה 600 לא יודעת אם קשור- בבדיקת ספקט- היתה קליטה גם בכפות הרגליים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עוד מספר שאלות הבהרה
ד"ר אסף לבנון 01/03/2021 | 13:36שלום שרית האם תלונת הכאבים היא בשתי הרגליים? אותה שאלה גם לגבי שינויי הצבע, מדוע מקבלת ליריקה? האם קיימת נוירופתיה ? האם יש עוד תרופות שאת לוקחת בקביעות?הוסף תגובה
-
שרית פיא 01/03/2021 | 13:47ליריקה - בגלל הגב והכתף-מטופלת במרפאת כאב ומקבלת גם סטרואידים לא לוקחת עוד תרופות. מה זה נוירופתיה? הכאבים ב-2 הרגליים. הצבע בחלק נרחב יותר בימין , אך גם בשמאל.הוסף תגובה
-
-
שרית פיא 28/02/2021 | 21:07לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאלתי: הירכיים שלי תמיד קרות, לא משנה מה אני לובשת. ובמקלחת (בעיקר במים החמים) כף הרגל מהאצבעות ועד הקשת (בערך ) מקבלת צבע סגול עמוק. האם זה נורמלי? או שיש מקום לבדיקה כלשהי? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ירכיים קרות
ד"ר אסף לבנון 01/03/2021 | 10:48התלונה שאת מתארת של קור בירכיים אינה מוכרת לי מנסיוני, לגבי שינויי הצבע בכפות הרגליים- נשמע שצריך לשקול לבדוק לעומק. אנא רשמי את גילך, מחלות רקע אם יש , משקל, האם מעשנת? האם יש תלונות נוספות ברגליים לאחר עמידה או ישיבה ממושכת?, האם יש ורידים בולטים על פני הרגליים?הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דלקת מיסב הבלוטה
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת ריאה
-
השתלה
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
רצף גנטי BRCA
-
תרופות קשורות
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
פיפרצילין
-
מונחים קשורים
-
אולטרסאונד (גלי עלקול, סונר)
-
אבחון (דיאגנוזה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ