פורום כירורגית כלי דם - עמוד 95
-
דליות ברגליים
טלי 27/08/2015 | 15:44שלום רב, עקב דליות ברגליים נשלחתי לבצע דופלקס רגליים. הבדיקה תקינה מלבד בבדיקה שטחית: 1. ברגל אחת- הודגמו דליות בשוק אחורית עליונה שמתנקזות לפרפורנט. 2. ברגל שניה - הודגמו דליות באספקט מידיאלי בשוק שמקורן בספנה הגדולה. האם זה מסוכן? האם צריך לעשות משהו בנושא זה? בתודה מראש טליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דליות
פרופ' סמי ניטצקי 28/08/2015 | 05:38הבדיקה שביצעת כוללת שתי מערכות ורידים: העמוקה והשטחית. העמוקה תקינה - כפי שנמצא ברוב רובה של האוכלוסיה. במערכת השטחית - קיימת אי ספיקה. ביטויה הן הדליות שאת רואה כלפי חוץ ברגלייך. הדופלקס "רואה" גם מה שנמצא בעומק ולא רק מתחת לעור. המשמעות היא שקיימת אי-ספיקה. אם ישנן תלונות כמו חום מקומי, נפיחות, כאב ובעיקר רגל כבדה ועמוקה - מומלץ לפנות לרופא כלי דם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דליות ורידים ברגלים
ד"ר יאיר גלילי 02/09/2015 | 18:10שלום במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וחשוב להבין שיש הבדל גדול מהזרקות רגילות ללא שימוש בהנחיית האולטרהסאונד. עוד צריך להקפיד שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף, לרוב פולידוקנול, הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפולים באנרגית חום כמו בגלי רדיו [שזה בעצם כבל המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרן לייזר. טיפולים אלה מסוגלים לרוב רק לפתור חלק מהבעיה ולא את כולה ורק בווריד בו הוחדר הסיב וזאת רק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר וגלי רדיו. עקרון דומה לזה גם בטיפול בצנתר שמפזר קיטור חם . בגמר הטיפול בלייזר ודומיו לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לעיתים בחומרה גדולה יותר והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.הוסף תגובה
-
-
ורידים
לי 23/08/2015 | 14:03שלום ד"ר, בת 26 ביראה ברכ נוטלת גלולות. בימים האחרונים שמתי לב שרואים לי בצורה ברורה את הורידים בצבע כחול. באזור החזה וריד עד לצוור בידיים ובמותניים. הורידים לא בולטים מעל לעור פשוט רואים אותם. בעת עור שזוף. רציתי לשאול האם זה תקין? ושאלה נוספת היא, לפעמים כאשר אני יושבת מעל לחצי שעה רגל שמאל שלי קצת מתנפחת בחלק מהברך ומטה. ללא כאב פשוט לאחר שאני קמה מרגישה כזה לחץ.ולאחר כמה שעות או דק זה חולף. רציתי לדעת האם זה תקין או שמא עליי לבדוק את זה. תודה רבה! :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ורידים
ד"ר יאיר גלילי 23/08/2015 | 16:21שלום לך את נושא הנפיחות ברגל לאחר ישיבה כדאי לבדוק. להתחיל בדופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה ולהמשיך בבדיקת מומחה לכלי דם. לגבי הוורידים הנראים בשאר הגוף בלי שהם בולטים, לרוב אין לכך משמעות רפואית. ידוע שטיפול הורמונלי כמו גלולות יכול להדגיש מראה של וורידים באמצעות הרחבתם אם כי וורידים מהסוג שתיארת יכולים להראות גם ללא נטילת גלולות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורידים ונפיחות
פרופ' סמי ניטצקי 24/08/2015 | 04:57ורידים הנראים לעין, בעיקר באיור בית חזה, בעת נטילת גלולות הן ממצא ידוע. אם הורידים רק נראים ואינם בולטים אין צורך בבירור. יש לזכור, שגלולות עשויות גם לגרום לקרישי דם בורידים. שילוב של גלולות ועישון מסוכן ! הנפיחות הנגרמת בעת ישיבה ותחושת הלחץ לאחר מכן מחייבים בדיקה. ממליץ, ראשית, בדיקת דופלקס ורידים עמוקים ושטחיים ברגליים ואח"כ יעוץ עם מומחה לכלי דם.הוסף תגובה
-
-
הופעת שטפי דם לאחר בדיקת הולטר ל"ד
מעיין 21/08/2015 | 00:19שלום, אני זקוקה לייעוץ עבור אמא שלי. היא בת 64, עם מחלות ברקע (סוכרת, יל"ד, היפרליפידימיה), בריאה בדרך כלל. לאחרונה מזה 3-4 חודשים היא מתעוררת בלילה בגלל אפיסטקסיס (הדם יורד לגרון ובגלל החנק היא מתעוררת). הדמם הוא רק מנחיר אחד, מופיע לסירוגין אחת לשבועיים. עד כה בירור אא"ג הראה שהכל תקין כולל סי.טי של הסינוסים ובבדיקה בסיב אופטי לא נמצא מקור לדימום. כחלק מהבירור, היא עשתה השבוע הולטר לחץ דם. מספר שעות לאחר שהיא שמה את המכשיר, הייתה מדידה שלחצה לה באופן חזק מהרגיל על היד. היא אמרה שזה כאב מאוד ושהיד נראתה לה סגולה. מאז יש לה שטפי דם קטנים, מעין נקודות אדומות קטנות, שאינן נעלמות בלחיצה לכל אורך הזרוע אבל בעיקר על החלק הדורסלי של כף היד. זה כך כבר שלושה ימים. היד מעט חמה יותר ביחס לשנייה, לא כואבת לה היד כלל ונפיחות נראתה בהתחלה אך כרגע איננו רואים שהיד נפוחה. כוח גס נמצא מעט ירוד ביחס ליד השנייה, מעבר לזה ללא ממצאים נוספים. בינתיים היא נבדקה היום ע"י מומחית לכלי דם, שלא כ"כ ידעה להסביר את התופעה ואמרה שאם זה לא יחלוף ביומיים הקרובים יש לגשת להמטולוג. אשמח לשמוע את עצתכם בעניין. אני יכולה לצרף תמונה אם יש צורך. תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הופעת שטפי דם
ד"ר יאיר גלילי 22/08/2015 | 11:24שלום לך יש תופעה שנקראת 'שבירות קפילרות' - CAPILLARY FRAGILITY ולרוב אין בכך לרמז על כל בעיה רפואית חמורה למעט מצב של חסר בטסיות - טרומבוציטופניה שניתן לאבחנו באמצעות בדיקת ספירת דם. טרומבוציטופניה עלולה גם לגרום לדמם מאיזורים שונים בגוף כך שכדאי לעשות ספירת דם למרות שאני מניח שכבר עשו לה. כמו כן אם אין כאן בעיה מציע לגשת לייעוץ המטולוגי במרפאת קרישה בשל נטייה לדמם. תוכלי לקרוא על שבירות קפילות בהקשר של מבחן טורניקט בקישור הבא - https://en.wikipedia.org/wiki/Tourniquet_test לגבי הדימום מאזור האף, ייתכן ויש לשקול ביצוע מיפוי כדוריות אדומות ואם מזוהה מיקום דמם יש לישקול ביצוע אנגיוגרפיה טיפולית עם אמבוליזציה. אולם מאחר ומדובר בדמם אירועי אחת לשבועיים הסיכוי 'לתפוס' אותו באופן פעיל נמוך.הוסף תגובה
-
הופעת שטפי דם
מעיין 23/08/2015 | 00:40ד"ר גלילי, תודה רבה על המענה המהיר והמפורט. בדיוק אתמול בלילה היה דימום נוסף שהצריך אותנו לפנות למיון. אכן בספירות הדם שנעשו בתקופה האחרונה לא הייתה עדות לתרומבוציטופניה ותפקודי הקרישה נמצאו תקינים. נמשיך לבירור תפקודי קרישה ונקווה שנמצא את הבעיה ונטפל בה. תודה רבה, מעייןהוסף תגובה
-
-
קשר בין נטילת הורמונים לבין החמרה במצב הורידים ברגליים
דואגת 18/08/2015 | 01:44שלום, אני סובלת מורידים ברגליים. בנוסף, אני משתמשת באמצעי מניעה בטבעת נוברינג. מאז שהתחלתי אני חשה החמרה במצב הורידים: נפיחות גדולה יותר, גרוד סביב ורידים בולטים. גם היתה לי פתאום דלקת סביב הוריד והרופאה הנחתה לקחת אנטיביוטיקה. וכעת במקום אחר מופיע שטף דם. האם זה אכן קשור להורמונים? כי כתוב בהנחיות המצורפות שאחת מתופעות הלוואי היא קרישי דם וכד'. אני ממש חוששת, אנא תושבתכם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קשר בין נטילת הורמונים לבין החמרה במצב הורידים ברגליים (
ד"ר יאיר גלילי 18/08/2015 | 08:27שלום הורמונים בהחלט עלולים להחמיר מצב קיים של וורידים בנוסף סיכון להיווצרות קרישי דם כפי שכתבת. זה לא אומר שצריך להפסיק עם ההורמונים אבל צריך לקחת בחשבון את כל השיקולים. באשר לוורידים, ניתן לטפל בהם באופן יעיל ונוח יחסית בלא עזרת ניתוח ולהעלימם. ישנן כיום מס' שיטות זעיר פולשניות שלראייתי היעילה והנוחה שבהם היא הזרקה מונחית אולטרהסאונד לווריד הפנימי שהוא מקור הבעיה.הוסף תגובה
-
-
אדמומיות עור הפנים
אבי 10/08/2015 | 01:30אני בן 30 וסובל מאטופיק דרמטיטיס מלידה, השימוש היומיומי במשחות סטירואדיות באזור הפנים גרם לאדמומיות בולטת ולהידקקות חמורה בעור (ניתן להבחין בכלי הדם ובנימים), ניסיתי טיפולי לייזר להסרת כלי הדם בפנים והטיפול לא עזר (4 טיפולים לאחר כל טיפול הופיעו סימני שריפה תת עוריים), שמעתי לאחרונה על טיפול הזרקת תאי גזע על מנת ליצור שכבה חדשה בעור הפנים, האם זה רלוונטי עבור מצבי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אדמומיות עור הפנים
ד"ר יאיר גלילי 11/08/2015 | 11:51שלום לך לגבי טיפולי הלייזר שלא עזרו, ישנם טיפולים בIPL שזהו 'לייזר חלש' באור מוגבר ממוקד שיכול לעזור אם כי איני יכול להמליץ על מקום מסויים שעושה זאת. לגבי הזרקות תאי גזע כטיפול, יש אכן דיווחים על כך בספרות הרפואית כטיפול מבטיח אך איני יכול להמליץ על מקום מסויים העושה זאת באופן טיפולי ושאינו רק ניסוי רפואי.הוסף תגובה
-
-
כאב ברגליים לאחר טיסה
סיוון 15/07/2015 | 20:54שלום, אני בת 32 לוקחת גלולות משולבות (פרוגסטרון בלבד) במהלך טיסה של שעה וחצי הרגשתי נימול ברגליים והיו לי גם כאבים קלים,שנמשכו גם שלוש שעות לאחר הנחיתה.במהחך הטיסה ניסיתי כמה שיותר להזיז את הרגליים אך ללא הועיל.שאלתי האם עלי לחשוש? לאילו דברים עלי לשים לב ? יש לציין שלאחר מסאז' ברגל שמאל המצב השתפר מאוד אך עדיין מרגישה כאב קל מפושט ולא חד לאורך הרגל תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ברגלים לאחר טיסה
ד"ר יאיר גלילי 16/07/2015 | 09:04שלום כאבים ותחושות אחרות ברגלים בעקבות טיסה עלולים להיגרם מלחץ על עצב מקומי או מכיוון עמוד שדרה ולעיתים גם כתוצאה מפקקת - קרישי דם בוורידים. לרוב הנושא של תלונות ממקור לחץ על עצב חולפות לגמרי לאחר זמן קצר ולרוב לא מהוות מצב מדאיג מבחינה רפואי. ועל מנת לשלול פקקת צריך לעשות בדיקת דופלקס וורידי רגלים. הסיכוי שימצאו משהו לא גבוה אבל את יכולה לפנות לרופא המשפחה ולספר לו על תלונותיך וכן על החשדות האפשריים שציינתי. במידה ועדיין יש תלונות, כדאי לפנות לרופא המשפחה.הוסף תגובה
-
כאב ברגל
סיוון 16/07/2015 | 19:10הייתי אצל הרופאה הבוקר והיא בדקה ואמרה שהרגל נראית תקינה ללא נפיחות או שינוי צבע ורגישות ובכל זאת נתנה לי לבצע דופלר ברגל שמאל,התור לבדיקה ניתן לי לעוד שבועיים האם כדאי לעשות אותו באופן דחוף יותר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
fכאב רגליים לאחר טיסה
פרופ' סמי ניטצקי 16/07/2015 | 21:28התלונות אותן את מתארת מתאימות לגירוי עיצבי. יכול להגרם גם מלחץ בעת ישיבה ממושכת או בשל בעיה בעמוד השדרה המותני. בכל מקרה בשל השילוב של גלולות וטיסה כדאי לבצע US של ורידי הרגליים לשלול פקקת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דחיפות בדיקה
פרופ' סמי ניטצקי 17/07/2015 | 04:44לא דחוף. ניתן לחכות מאחר ואין חשד גבוה לפקקת.הוסף תגובה
-
כאב ברגל
סיוון 17/07/2015 | 17:41הבוקר עשיתי דופלר ורידים עמוקים בשתי הרגליים, הטכנאית אמרה שנראה תקין האם אני יכולה להיות רגועה ? הרגל עדיין כואבת לי...האם לא יכול להיות מצב בו קריש דם נוצר שבועיים וחודש אחרי הטיסה ? את הבדיקה ביצעתי יום וחצי לאחר הנחיתה...תודה.הוסף תגובה
-
-
דליות בפנים
דנה 09/07/2015 | 22:11שלום לבן זוגי נוצר לפני כחודש וריד בולט בפנים באיזור הרקה וכואב לו שם, בנוסף יש לו תחושת שריפה בפנים, האם זה יכול להיות דליות? ואם כן למי לפנות לייעוץ\בירור? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דליות בפנים
פרופ' סמי ניטצקי 10/07/2015 | 05:15הכאב באיזור הרקה איננו בשל הוריד. מדובר, קרוב לודאי, בבעיה עיצבית. ממליץ להתיעץ עם נוירולוג ראשית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ווריד בולט ברקה
ד"ר יאיר גלילי 12/07/2015 | 09:32שלום כדאי לקחת בחשבון שקיימת אפשרות של דלקת בעורק ברקה שנקראת טמפורל ארטריטיס. במצב זה כדאי להתחיל בירור אצל רופא המשפחה שאמור לשלוח לבדיקות דם שהעיקרית שבהן היא שקיעת דם ולהמשיך בהתאם לצורך.הוסף תגובה
-
-
דופלקס ורידי גפיים תחתונות
טלי 28/06/2015 | 12:52שלום רב, התוצאה של הדופלקס תקינה מלבד הדבר הבא וריד הספנה הקצרה מימין חסום באספקט אמצעי,טרומסבוס בתוכו אקוגני כביטוי לטרומבוזיס ישנה אני כבת 38הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופלקס ורידים גפיים תחתונות
ד"ר יאיר גלילי 28/06/2015 | 16:47שלום לך המשמעות היא שהיה אירוע של פקקת - בווריד הספנה הקצרה מימין, קרוב לוודאי שהיא לא תקינה ובאי ספיקה וכדאי לטפל במצב זה. לגבי האפשרויות הטיפוליות במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דופלקס
פרופ' סמי ניטצקי 28/06/2015 | 20:45מדובר בפקקת שטחית של הוריד האחורי בשוק. הסימנים יכולים להיות: כאב ברגל, נפיחות, אודם מקומי וניתן למשש וריד נוקשה. התהליך לכשעצמו חולף בתוך 6-8 שבועות. לא ברור אם יש לך כאב. הטיפול הינו להקלת התסמינים. חשוב לברר מה הסיבה - לפי ראיון רפואי, בדיקה, בדיקות דםהוסף תגובה
-
שאלה נוספת
טלי 28/06/2015 | 21:22תודה על תגובתך,בשוק האחורי ממש במפרק יש ממש מפת ורידים,מה הטיפול להקלת תסמינים? ומה זה אומר התהליך חולף?הפקק יוצא?לאן?למה כתוב שזה משהו ישן?עד כמה ישן? שאר בדיקת הדופלקס מתארת זרימה תקינה ושאין שום סתימות נוספות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוספת
פרופ' סמי ניטצקי 29/06/2015 | 04:19הליכה מרובה, הנעת הרגל בעת ישיבה ממושכת, מקומית משחת טראומיל. גרב אלסטית. הגוף ממיס וסופג את קריש הדם ברוב המיקרים בתוך 6-8 שבועות. מדובר בפקקת מקומית ולכן שאר הבדיקה תקינה. צריך לברר סיבה. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה ולפי הצורך המטולוג וכירורג כלי דםהוסף תגובה
-
-
נפיחות ברגל
סי 23/06/2015 | 21:02שלום רב, אבי עבר ניתוח מעקפים לפני כ-20 שנים במהלכו נלקח וריד מרגל ימין. מאז הרגל התנפחה מאד ולא חזרה לגודלה המקורי. כמו כן, אחת לחודש אבי קיבל זריקת דורביוטיק למניעת דלקת ברגל. מרגע שנודע כי החומר הנ"ל מסוכן אבי קיבל 875 מ"ג אנטיביוטיקה אמוקסילב בצורת גלולות פעמיים ביום למשך 10 ימים. מאז, גם רגל שמאל התנפחה ובשתי הרגליים העור התקשה, האדים, הופיעו שלפוחיות ופטרת. רופאת המשפחה המליצה על קבלת אנטיביוטיקה רפאפן פעמיים ביום למשך כל החיים. האם ניתן לקבל המלצה על טיפול אחר מחשש לנזק עתידי משימוש ממושך של אנטיביוטיקה? מדוע הופסק השימוש בזריקה ומדוע רגלו השניה התנפחה גם? איך ניתן לטפל ברגליים ולהחזיר את המצב לקדמותם? גם כשלקח את הזריקה, הרגל שממנה הוציאו וריד עדיין היתה נפוחה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נפיחות ברגל
ד"ר יאיר גלילי 23/06/2015 | 21:24כדאי לבדוק האם יש אי ספיקת וורידים שיכולה לתרום להחמרת המצב ברגל ולטפל במידה ויש וכן לשקול שינוי בתרופות ללחץ הדם שגם עלולות לגרום תלונות כאלההוסף תגובה
-
נפיחות ברגל
סי 23/06/2015 | 22:43תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נפיחות ברגל/רגליים
פרופ' סמי ניטצקי 24/06/2015 | 20:12קצירת הוריד הספון הארוך עלולה לגרום לנפיחות משתי סיבות א) פגיעה במערכת הלימפטית באיזור הניתוח. ב) סילוק חלק מהניקוז הורידי וע"י כך האטת הניקוז. זיהום עורי (צלוליטיס או שושנה) יכול גם הוא לגרום לנפיחות. בנוסף - בעיות עם בלוטת התריס, אי ספיקה לבבית, אי ספיקה כליתית, תרופות ללחץ דם ובעיקר חוסר פעילות גופנית. מאחר שטופל בעבר בדוראביוטיק נראה שהיו זיהומים חוזרים. התרופה היתה מצויינת. היום בעידן הפחד מתביעות - מקרה תמותה שלא ברור האם ממש קשור לתרופה גרם להוצאתה מן השימוש (שלא בצדק כפי שידוע לעשרות אלפי מטופלים). ממליץ לברר גם את האפשרויות הנ"ל כסיבה ע"י רופא המשפחה. כדאי לבצע דופלקס ורידים עמוקים ושטחיים ברגליים. הטיפול המשותף לכל הבעיות: הליכה מרובה, הפעלת הרגליים בישיבה, גרב אלסטית. לגבי אנטיביוטיקה ובעיקר - "לכל החיים" - כדאי להתייעץ עם מומחה לזיהומים.הוסף תגובה
-
-
קרישת יתר
שני 23/06/2015 | 19:13שלום, בעקבות נטייה גנטית מצד אבי התבקשתי לבדוק האם יש לי נטייה לקרישת יתר, יצא חריגה בהומוציסטאין של 30. על פי הרופא לא צריכה תרופות למעט טיסות והיריון. שתי שאלות: כשביצעתי את הבדיקה לבירור ההפרעה מסתבר כי הייתי בתחילת היריון. יכול להיות וזה השפיע על התוצאות? האם בהיריון זה גבוה יותר? אם הינך מכירה את שיטת אימוני הספורט ems (עם אלקטרודות המחוברת לגוף), אשמח לדעת האם זה אפשרי (בהגבלות נרשמו בין היתר הפרעות במחזור הדם של העורקים).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הומוציסטאין הריון
ד"ר יאיר גלילי 23/06/2015 | 20:08אני יודע שהומוציסטאין מוגבר מוביל לשכיחות גדולה יותר של סיבוכי הריון ועל זה כדאי שתתייעצי עם הגינקולוג שלך. איני יודע שהריון גורם לרמות גבוהות יותר של הומוציסטאין. לא נראה לי שיש מגבלה להתעמלות EMS במצב זההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרישיות יתר.
פרופ' סמי ניטצקי 24/06/2015 | 20:03קרישיות יתר (טרומבופיליה) היא נטייה לגרום קרישי דם בדרך כלל בורידים. הומוציסטאין גבוה הוא הממצא השכיח ביותר. אין קשר לרמתו ולהריון. יש לבדוק מצב הומוזיגוטי (נטיה חזקה) לעומת מצב הטרטזיגוטי (נטיה חלשה לקרישה). גם הריון ובעיקר תקופת משכב הלידה הם גורמי סיכון ליצירת קרישי דם ולכן כשיש שילוב של גורמים הסיכון - כמובן - עולה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
חיתולית נמקית
-
דלקת מיסב הבלוטה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח הזעת-יתר ראשונית
-
ניתוח לטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים
-
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
תרופות קשורות
-
פיפרצילין
-
פתידין
-
מונחים קשורים
-
אבי העורקים, אאורטה
-
אבחנה מבדלת
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ