עקמת
פורום עקמת
אורתוטיסט שמואל להב
שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב. בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים. החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981. עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים. אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת. מנהל פורום מדרסים.
עקמת דנה 11/06/2014 | 19:29בת 17, עקמת 55 חוץ מהעקמת פריצות דיסק בקעי דיסק ובלטי דיסק סירינגומיאליה בעמוד שדרה גבי והיצרות בעמוד שדרה מותני שלא טופלו עדיין, ממה מתחילים בכל זה המה חשוב יותר לטפל קודם?הוסף תגובה
תשובת מומחה איך נגשים לטיפול בעקמת אורתוטיסט שמואל להב 11/06/2014 | 21:34דנה שלום, מספר שאלות אליך בטרם אשיב: בת כמה בתך? מה גיל העצמות שלה? האם היא בריאה בד"כ? כמה זמן חלף מהמחזור הראשון? ממתין לתשובה, שמואל להב-אורתוטיסט קליני מומחההוסף תגובה
תשובהדנה 11/06/2014 | 23:39היי ד"ר, אני הבת לא האמא, אני בת 17 המחזור הראשון שלי בגיל 13 ו4 חודשיםהוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול בבעיות מרובות אורתוטיסט שמואל להב 12/06/2014 | 17:29דנה, צלצלי אלי 0522450955 דמוליקהוסף תגובה
עוד שאלהדנה 13/06/2014 | 12:52שלושוב, מדובר בבת דודתי, בת דודתי בת 17, כמעט שנה עם כאבי גב חזקים שמקרינים לגפיים גם רגליים וגם ידיים, עם נימולים ועיקצוצים. היא נבדקה אצל אורתופד ששלח אותה לCT עמוד שדרה מותני: בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי בגובה L1-L2.בגובה L2-L3 אין עדות לבלט דיסק. בלט אנולוס אחורי עם לחץ על השק התקאלי בגובה L3-L4. פריצת דיסק אחורית הגורמת לחץ משמעותי על השקים ומספר שורשים בגובה L4-L5. פריצת דיסק פאראמדיאנית מרכזית הגורמת ללחץ משמעותי וניכר על השורשים בגובה L5-S1. ובנוסף היצרות התעלה. בת דודתי סבלה מחוסר תחושה, מחוסר שליטה על הסוגרים תסמונת זנב הסוס ומחולשה ברגליים. ללא החזרים. היא אושפזה בבית חולים בחודש נובמבר ובוצע MRI לעמוד שדרה גבי: בלט דיסק ימני הגורם ללחץ על חוט השדרה ופוחס אותו, יש עדות לשינויים מיאלופתיים בגובה D2-D3. פריצת דיסק הגורמת לחץ משמעותי על השק התקאלי בגובה D4-D5. בקע דיסק המראה סימני לחץ על השורשים בגובה D6-D7. פריצת דיסק ימנית הגורמת לחץ משמעותי על חוט השדרה בגובה D7-D8. פריצת דיסק אחורית הגורמת לחץ ישיר ומשמעותי על חוט השדרה בגובה D8-D9. פריצת דיסק הגורמת לחץ קל על השק השק התקאלי בגובה D9-D10. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק התקאלי בגובה D10-D11. מודגמת סירינגומיאליה הדגשה והרחבת התעלה המרכזית של חוט השדרה הגבי. בנוסף בוצע MRI לעמוד שדרה צווארי: פריצת דיסק אחורית מרכזית הגורמת לחץ משמעותי על חוט השדרה בגובה C2-C3. בקע דיסק ימני המראה סימני לחץ על חוט השדרה בגובה C4-C5. פריצת דיסק ימנית עם לחץ ניכר על חוט השדרה בגובה C5-C6. פריצת דיסק אחורית עם לחץ ניכר על חוט השדרה בגובה C6-C7. בנוסף יש לה עקמת 55 מעלות שבה מעורבות 17 חוליות C6-L4. ניבדקה אצל נוירולוג ויש לה drop foot. היא עברה מספר ניתוחי שאיבות דיסק, צריבות דיסק, דיסקטומיה, למינקטומיה ואף אחד מהניתוחים לא עזר עדיין קשה לה לתפקד.. היא התחילה לתפקס יותר מבעבר אבל יש לה שיתוק של מספר עצבים וכל תזוזה שלה מכאיבה. היא טופלה לפני הניתוחים בכדורים ארקוקסיה, טרמדקס, אתופן, קספו, פירקוסט, רוקסט, טרגין ובבית החולים במורפיום, ווליום. הכדורים לא הועילו, 3 זריקות אפידורל לא הועילו,טיפולים פיזותרפיה, דיקור, הידרותרפיה, כירופרקטיקה, רפלקסולוגיה שלא הועילו. הרופאים כבר אובדי עצות בכל הנוגע אליה, קיבוע לא ניתן לעשות בגלל הגיל הצעיר, היא ניבדקה אצל הרבה רופאים נוירולוגים, נוירוגירורגים, מנתחי עמוד שדרה ופרופסורים בכל הארץ ואף רופא לא נתן לה טיפול שבאמת עזר לה. והדברים עדיין לא טופלו. היא לא יכולה לסגור כפתורים של חולצה כנראה בגלל הפריצות הצוואריות, כתב היד שלה השתנה, כשהיא הולכת ההליכה שלה לא טובה, היא לא מיישרת רגליים, צולעת, לא יכולה לעמוד יותר מכמה דקות. השאלה שלי אליך אם את מכירה דרך שאפשר לטפל בה ניתוח כלשהו שיכול לעזור לה חוץ מכל מה שהמליצו ועשו לה? דרך לטפל בdrop foot, להחזיר את הרפלקסים והתחושה? האם זה יכול לחזור או שמאוחר מדי? ואיך אפשר לטפל בעקמת במה מטפלים קודם? האם זו עקמת שחייב לטפל? תודה רבההוסף תגובה
האם לומר לה ליצור קשר איתך? או שכבר אין צורך אחרי כל הסיפורדנה 13/06/2014 | 12:54.הוסף תגובה
תשובת מומחה נושא מורכב אורתוטיסט שמואל להב 13/06/2014 | 18:10דנה, תני לי לבדוק. אחזור אליך בתחילת השבוע. סוף שבוע נחמד, שמוליקהוסף תגובה
אוקיי, מחכה לתשובה תודה רבה שבת שלוםדנה 13/06/2014 | 19:12.הוסף תגובה
המשך טיפוללהב שמואל-אורטוטיסט מומחה 27/07/2014 | 16:17טוב, לא שכחתי. הכיוון הוא נוירוכירורגי. מכיוון שאני לא ממליץ על רופאים בפורום, צלצלי אלי להמשך טיפול. 0522450955. שמוליקהוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמת

אורתוטיסט שמואל להב