יש לי עקמת קשה
פורום עקמת
אורתוטיסט שמואל להב
שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב. בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים. החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981. עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים. אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת. מנהל פורום מדרסים.
יש לי עקמת קשה טליה 12/02/2015 | 17:23אני בת 12 ובחודש האחרון גילו אצלי עקמת.. הייתי פעמיים אצל האורתופד ועשו לי 4 צילומי רנטגן שבכולם רואים את עמוד השדרה שלי ממש מכופף בקיצוניות לצד שמאל.. היום הייתי אצל האורתופד שוב והוא הפנה אותי לרופא אחר כי לא היה בטוח בצורת הטיפול שתידרש(או ניתוח או קיבוע במצב שלי) מה שהוא הדפיס לי באבחנה זה SCOLIOSIS ADOLESCENT IDIOPATHIC-לא ממש יודעת מה זה אומר.. הבעיה שלי היא שהתור לרופאים הבאים הוא בערך עוד חודש. יש סיכוי שהעקמת תחמיר עד אז?הוסף תגובה
תשובת מומחה יש לי עקמת קשה אורתוטיסט שמואל להב 14/02/2015 | 11:43טליה שלום, מחמישים מעלות ומעלה מנתחים את עמוד השדרה בכדי ליישר אותו ככל האפשר כך שההפרעה בהמשך החיים תהייה מזערית. במקרים רבים עמוד השדרה פשוט אינו גדל ישר, ואיש אינו יודע את הסיבה לכך. זוהי העקמת הנפוצה ביותר, והיא קרויה "אידיופטית", כלומר עקמת שסיבותיה אינן ידועות, ועל כן גם אין דרך למנוע את הופעתה. במילים אחרות, שום דבר שעשית לא גרם לעקמת, ואין דבר שיכולת לעשות כדי למנוע אותה. פרוש המונח באנגלית הוא: עקמת נעורים שסיבתה לא ידועה. ככל שהעקמת חמורה יותר כך "קל" לה להמשיך ולהתעקם. כמה מעלות עקמת יש לך? אם לא הגעת ל 50 מעלות ניתן לעשות מחוך שיעצור , בד"כ, את התהליך. האם את יכולה לשלוח אלי את צילום העקמת שלך? Shmulik@barzelay.co.il בנוסף את יכולה לצלצל 0522450955. אשתדל לעזור, שמוליקהוסף תגובה
יש בי ממש טיפה תקווהטליה 19/02/2015 | 18:20העקמת שלי 54 מעלות למעלה לצד שמאל(סיכון ללב) ו35 למטה לצד ימין. מבחוץ זה נראה כמו 10. הייתי כבר אצל 3 רופאים ופיזיותרפיסטית שבודקים אותי מבחוץ ואומרים שאין מצב שזה יותר מ50 וכשהם פותחים את הרנטגן במחשב הם מקבלים שוק רציני. ההורים שלי היסטרים לגבי זה, אבל בגלל שאבא שלי רופא הוא התייעץ עם רופאים אחרים במחלקה שלו, ואחד מהם סיפר להם על מקרה של מישהי שהיו לה אותן מעלות כמו שלי והצליחו לתקן לה את זה במחוך RCS. אתמול כבר לקחו לי את המידות ואני מקווה להוכיח לכל אלה ששלחו אותי לניתוח שאפשר לצאת ממעל 50 מעלות בלי ניתוח. אני מאוד לא רוצה לעשות את הניתוח הזה. הוא ישאיר אותי נכה, אני לא יכולה לעשות את זה לעצמי. אני מתעמלת בהתעמלות אומנותית ואני לא אוכל לעולם לחיות עם זה שאני לא אוכל להתכופף כי יש לי ברזל בגב. זה בחיים לא יקרה. אני מאוד מקווה שהאלסטיות של הגוף שלי תעזור לי פה.. ואני מאמינה בבן אדם האחד שאמר שיש למחוך סיכוי הרבה יותר מכל האנשים הרבים שאמרו שאין סיכוי. בכל אופן ביום שבת שאני הולכת לעשות MRI כדי לראות כמה זמן נותר עד שזה פוגע בלב ובריאה.. בתקווה שיש עוד הרבה.הוסף תגובה
תשובת מומחה שמירת מצב או תיקון עקמת אורתוטיסט שמואל להב 19/02/2015 | 21:51אני מאחל לך הצלחה! אני עשיתי מספר מחוכים לעקמות שהן גבוהות מחמישים מעלות, אך כדי שהתהליך יצליח את חייבת לעשות מספר דברים: -לוודא שהמידות הן לפי גבס שנלקח מגופך - ע"י כך המחוך יהיה מדויק ביותר לפי מידות גופך ולא לפי התאמת המידות לתבנית קיימת שנעשתה על גוף אחר. -לעשות את המחוך במקום שמייצר בעצמו , בבית המלאכה שלו את המחוך ולא שולח מידות למקום אחר וזאת גם על מנת שתהיה אפשרות לשנות את מצב כריות הלחץ בעת הצורך. -לעשות את המחוך אך ורק אצל מי שלמד לעשות מחוכי "שנו" בגרמניה ובספרד וכאלה יש שניים בכל מדינת ישראל: אני ובחור בשם רון מיפו. מכוון שאת לא הגעת אלי לרמת גן אני מסיק שאת עושה את המחוך אצל רון. - ניתן לבקש רישיון הלימוד מביה"ס הגבוה ללימודי אורתופדיה בדורטמונד , גרמניה, אצלי הרישיון תלוי וממוסגר במשרד. -לוודא שלפחות פעם בחודש (בתחילת התהליך מקובל לבדוק מספר פעמים בחודש) לעבור בדיקת הטכנאי לצורך מעקב הלחץ והוספת כריות לחץ לפי הצורך לצורך החשת התיקון. שוב, אני מאחל לך הצלחה ועומד לרשותך בטלפון 0522450955 או במייל Shmulik@barzelay.co.il שמוליקהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דורבן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארטרוסקופיה של הקרסול
רופאים בתחום

ד"ר יניב יונאי אורתופדיה
מומחה בכירורגיה אורתופדית פציעות ספורט וניתוחים ארתרוסקופיים, מנהל את תחום ברך/ספורט במרכז הרפואי הלל יפה בחדרה.
פורומים נוספים בתחום
פורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמת

אורתוטיסט שמואל להב