פורום רפואה סינית - עמוד 27
אבנר מן
-
חום השחר
לנה 15/10/2015 | 09:51תודה על מענה המשהיר. ביוץ כנראה היה ב יום 19 למחזור. בבוקר של אותו יום החום השחר היה 36.3 יום 20 למחזור 36.5 יום 21 למחזור 36.5 יום 22 למחזור 36.5 יום 23 למחזור 36.7 יום 24 למחזור 36.9 היום יום 25 למחזור חום 36.6 ופה אני מודאגת האם חום השחר עד היום תקין? חום לפני ביוץ בדרך כלל 36.2-36.3 תודה על מענההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חום שחר - מעקב
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 15/10/2015 | 15:52שלום לנה אין כאן תקין /לא תקין חום שחר הוא "בדיקת מצב". ניתן לראות שיש ירידה בחום השחר. המשיכי לעקוב. כדאי לקרוא את המאמר שלי בנושא - http://www.healthyu.co.il/monitoring-basal-body-tempreture בהצלחה בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית גופנפש 052-8728526הוסף תגובה
-
-
להתחיל חיים בריאים ושמחים
סיון 12/10/2015 | 21:28שלום,וערב טוב. השאלה שלי: איזה כלים דרך רפואה סינית אפשר להתחיל בחיים בריאים ושמחים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חיים בריאים ושמחים - טיפול ברפואה סינית
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 12/10/2015 | 23:02שלום סיון למה הכוונה בחיים בריאים ושמחים? מה מונע מהחיים שלך להיות בריאים ושמחים כבר עכשיו? האם חסר לך ידע בתזונה ואורח חיים בריא? האם יש קונפליקטים בלתי פתורים בחייך? האם יש התמודדויות רגשיות קשות ? האם את סובלת ממחלה כלשהי? שאלת שאלה כללית ביותר.... בכל זאת אנסה לענות לך: שולחת קישור למאמר שלי בנושא. http://www.healthyu.co.il/body-mind-medicine וכן את המאמר עצמו: מה הקשר בין רמזורים באיטליה לבין נפש בריאה בגוף בריא? רבים מכירים את האמירה "נפש בריאה בגוף בריא" אך מתייחסים אליה בדיוק כמו שהאיטלקים מתייחסים לרמזורים שלהם – בגדר המלצה נחמדה ותו לא. אך אם נמשיך לרגע עם האנלוגיה לנורות אזהרה – לא רבים יודעים שמרבית המחלות בהן אנו לוקים מתחילות כסימפטומים המתבטאים ברובד הנפשי. זה יכול להיות מתח, לחץ או הדחקת רגשות שליליים כמו כעס, כאב או צער. תסמינים אלו, כשאינם מטופלים, הופכים עם הזמן גם למחלות המתבטאות באופן פיזי. דוגמא לכך היא מחלת הסרטן, שבין הגורמים המביאים להתפרצותה ישנו משקל רב מאוד להדחקת רגשות. מסיבה זו במהלך הטיפול במחלה, חשוב לטפל גם במצבו הרגשי של החולה שכן יש לו השפעה מאוד משמעותית על מצב בריאותו הפיזיולוגית של המטופל. אלא שלמרבה הצער, מרבית האנשים מבקשים לטפל בתסמינים הפיזיים המפריעים להם אך רק מיעוטם מנסים לרדת עמוק יותר ולחפש מהו באמת שורש הבעייה שהביאה להתפרצות תסמינים אלו. בעקבות כך, בעקבות הטיפול הרפואי מושגת הקלה סימפטומטית ולעיתים אף מתאפשר ריפוי מלא לכאורה, אך מאחר והגורם למחלה עדיין קיים, היא צפויה לחזור בעתיד שוב ושוב כל עוד גורם השורש לא יטופל מהיסוד. Human energy body, aura, chakra, energyמקרה מהקליניקה פנתה אלי מטופלת בת 36, אם ל-3. עוסקת במקצוע טיפולי. היא סובלת מאז שהיא זוכרת את עצמה מתסמונת קדם ויסתית קשה (PMS): עצבנות רבה, כאבי ראש, כמיהה לפחמימות ומתוקים, כאבי בטן וגב. כמטפלת, היה חשוב לי לסייע לה להגיע לריפוי מוחלט של הבעיה. ריפוי אמיתי ומוחלט כרוך במציאת שורש הבעיה. סייעתי לה וליוויתי אותה בבירור הקונפליקט והקשיים שעומדים בבסיס התסמונת הקדם וסתית הקשה ממנה סבלה. מסתבר שהיו לה "אמונות" מאוד עמוקות ומושרשות בנושא של נתינה. היא תמיד עסוקה בנתינת יתר וריצוי עד לכדי השקה. תמיד בתחושה הפנימית שלה היא לא נותנת מספיק. כאשר היא הבינה שהדפוס הזה והאמונה הזו אינה משרתת אותה עוד, היא הסכימה מרצונה לשחרר אותה. מאז ועד היום היא אינה סובלת עוד מתסמונת קדם וסתית והימים שלפני המחזור הם "סתם" עוד ימים בלוח השנה. ********** אנחנו חיים בעידן רווי מתחים ובלחץ הזמן וריבוי המשימות לא תמיד יש לנו את היכולת לשים לב לתסמינים שאינם אקוטיים. חום נמוך, שיעול, שפעת קלה – כל אלו הן נורות אזהרה המעידות על חולשת המערכת החיסונית אך כאשר אנו פונים אל הרופא והוא נותן לנו אנטיביוטיקה, אנו מפספסים את ההזדמנות לברר מה הגוף שלנו באמת מנסה להגיד לנו. ומה קורה כשהתסמינים הם עדיין "רק" נפשיים? גם כאן מרביתנו נוטים להתעלם מסימנים כמו מתח או דכדוך קל כל עוד הם אינם מנטרלים אותנו מתפקוד או חלילה מסכני חיים. אלא שזה בדיוק מה שמאפשר למחלות להמשיך ולהתפתח בגוף, ולהגיע למצב בו אנו חייבים לטפל בהם באופן מיידי. יתרה מזאת, כאשר יש אבחנה של בעייה רפואית כרונית כמו עודף כולסטרול או יתר לחץ דם חלק מהחולים יסתפקו בנטילת התרופות שהרופא רשם, ואחרים יעשו שינוי אמיתי באורח החיים שלהם – יעברו לתפריט בריא יותר ויתחילו לעסוק בפעילות גופנית. אך עדיין, רק מיעוטם יקחו את הדברים צעד אחד נוסף קדימה – יבחנו את סדרי העדיפויות שלהם בחיים וילמדו איך להתמודד טוב יותר עם מתח ורגשות מודחקים. הפתרון – טיפול גוף נפש גם אם הקשר שבין בריאות והנפש והגוף עדיין אינו מובן ומוסבר באופן מלא גם הרפואה המערבית הקונוונציונלית כבר מכירה בקשר המוכח מדעית שבין תופעות נפשיות ורגשיות ובין תסמינים פיזיולוגיים. כמטפלת גופנפש הגישה הטיפולית שלי היא הוליסטית ואני מתייחסת להיבטים הנפשיים והרגשיים הן במהלך האבחון והן בטיפול עצמו. אני משלבת בעבודתי מגוון כלים ושיטות: רפואה סינית, תטא הילינג, אייפק, שיאצו, NLP ודמיון מודרך, פרחי באך, שחזור גלגולים, הומאופתיה, הומוטוקסיקולוגיה ועוד. על פי הרפואה הסינית הגוף והנפש הם שני חלקים של מכלול אחד ולכן לכל תסמין באחד המישורים, ישנו תסמין אחד או מספר תסמינים במישור המקביל. לדוגמא, כאשר אדם מצוי במתח רב מערכת העיכול שלו נחלשת, ואילו כאשר יש אגירה של כעסים תפקודי הכבד נפגעים. מקרה מהקליניקה: מטופלת בת 28, סבלה בעבר מקרוהן – בתקופת שירותה הצבאי ועכשיו שוב הגיעה אלי כשהיא סובלת מהתקפה – יציאות נוזליות, כאבי בטן קשים. שחזרתי איתה את הסיבות להתקף שהיה בזמן הצבא והקשר שלו למה שקורה עכשיו בחייה. שילבנו דיקור, עם עבודה אנרגטית של גופנפש התאמתי לה גם תזונה מתאימה ותוספים – כעבור יומיים הגוף שלה חזר לתפקוד הבריא והרגיל. ****** בפגישת האבחון הראשונה, בנוסף לבדיקות הגופניות, אני עורכת גם תשאול מקיף ובו אני מתייחסת בהרחבה גם למצבו הרגשי של המטופל. כלי אבחוני יעיל מאוד שעימו אני עובדת הוא האייפק המאפשר לזהות טראומות פזיות ורגשיות שעבר המטופל, על פי מדידה מדוייקת של תגובת השרירים שלו. אחד היתרונות הגדולים של השיטה הוא שבאמצעות תגובת הגוף, ניתן לעקוף את המודעות, וכך להגיע גם לחוויות הצרובות בתת המודע שלנו ולזהות רגישויות חסמים רגשיים, חרדות, פחדים ואמונות מגבילות. לאחר שלב האבחון אני מתווה את תהליך הטיפול הפועל גם הוא בשני הערוצים – הפיזיולוגי והרגשי. בד בבד עם מתן מענה מהיר ככל שניתן לסימפטומים הפיזיולוגיים האקוטיים, אני מסייעת גם לנפש לחזור לאיזון באמצעות מגוון שיטות המותאמות לכל מטופל באופן אישי. אז אם אתם סובלים ממועקה רגשית הפוגעת באיכות החיים שלכם או מתסמינים פיזיים כמו מחלה, כאבים או חולשה, חשוב לוודא שהטיפול שתקבלו, יתן לכם מענה שלם הן לגוף והן לנפש. בעזרת מגוון כלים מתחום הרפואה המשלימה ההוליסטית אוכל לסייע לכם לחזור לאיזון ולבריאות הן מבחינה רגשית ונפשית והן מבחינה פיזיולוגית. לפרטים נוספים ולקביעת פגישת אבחון ראשונית התקשרו אלי עוד היום ואשמח לעזור לכם – מיכל 052-8728526 --- מקווה שהצלחתי לענות על שאלתך (: אם יש לך שאלות ספציפיות יותר או שאלות נוספות שמתעוררות אשמח לענות לך . המשך שבוע טוב מיכל שלזינגר WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חיים בריאים באמצעות הרפואה הסינית
Dip.Ac דרור וייסר 12/10/2015 | 23:39שלום סיוון הכלים שעומדים לרשות הרפואה הסינית לשיפור איכות החיים הם : דיקור סיני, צמחי מרפא סיניים , טווינה, תזונה וטיפולים נוספים בהתאם לאבחנה . http://www.drclinic.co.il/ בברכה דרור וייסר, רפואה סיניתהוסף תגובה
-
המשך
סיון 13/10/2015 | 11:04קודם כל אני מודה לך מאוד על הטיפים שנתת לי,אני שואלת מכיוון שאני רגילה לעשות ספורט ובימים האחרונים עקב האירועים הביטחוניים אני לא יוצאת מהבית,יש לי דפיקות לב,לא עושה ספורט אני סגורה בבית בגלל זה.ואני מרגישה שחיי אינם שמחים בגלל המצב.זאת הסיבה ששאלתי את השאלה.מאחלת לך ולכל עם ישראל ימים שקטים וטובים ושיפסק הטרור אמן.הוסף תגובה
-
תודה לכולכם
סיון 15/10/2015 | 15:16יום מקסים ושקט.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איזון רגשי - נפשי - טיפול ברפואה סינית
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 15/10/2015 | 15:48שלום לך סיון אני ממליצה לפנות לטיפול. כמובן שאפשר לתת המון טיפים - לעשות מדיטציות, נשימות רגיעה, חליטות תה מרגיעות, שמנים אתריים. אבל את באמת סובלת. טיפול מתאים ומדוייק ישנה את הרגשתך ואת איכות חייך. הטיפים הם כמובן סימפטומטים וחשוב לטפל באופן עמוק וממוקד וזאת ניתן לעשות בטיפול גופנפש . אשמח לסייע לך לחזור לשיגרה נינוחה ושמחה בברכת רפואה שלמה מיכל שלזינגר 052-8728526 WWW.HEALTHYU.CO.ILהוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
כיווץ נימים - צמח מתאים
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 15/10/2015 | 15:45שלום ליאן שאלת שאלה כללית ביותר. חשוב להתאים את הצמחים למטופל. רפואת צמחים סינית היא מאוד מדוייקת. בד"כ המטפל מרכיב פורמולה שיש בה שילוב סינרגיסטי של צמחים. צריך להכיר את המטופל ולפגוש אותו על מנת להרכיב לו פורמולה מועילה. פורמולה לא מתאימה כמובן שעלולה גם להזיק. למשל אם המטופל טיפוס קור והפורמולה מחממת וכיו"ב. בברכה מיכל שלזינגר WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526הוסף תגובה
-
-
דיקור
שירה 15/10/2015 | 11:08האם דיקור סיני יכול להועיל לשקיות שחורות ונימים עדינים מתחת לעיניים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיקור קוסמטי לטיפול בשקיות תחת העיניים
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 15/10/2015 | 15:37שלום שירה פני למטפל בדיקור קוסמטי. דיקור קוסמטי יכול להועיל לבעיה זו. בהצלחההוסף תגובה
-
-
חום נשחר
לנה 12/10/2015 | 15:06שלום לך עשיתי בדיקת דם (8.10) להורמונים ביום 18 למחזור מנסים טבעי ולפי תוצאות בדיקת דם הייתי ממש קרובה לביוץ או שכבר בביוץ עצמו אבל שמדדתי חום ב ( 9.10) החום היה 36.3 היום ( יום 22 למחזור) כבר שלושה ימים שהחום השחר עומד: 10.10 36.5 11.10 36.5 12.10 36.5 יכול להיות שככול שיש עליה בפרוגסטרון ככה יש עליה בחום השחר ?מימתי מתחילים לספר 14 יום?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חום שחר - טיפול פוריות טבעי
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 12/10/2015 | 22:58שלום לך לנה יקרה יתכן שלא היה ביוץ / או שהביוץ לא תקין. שולחת אליך קישור מאמר עם הסברים טובים, מפורטים וממצים http://www.healthyu.co.il/ovulation-menstrual-cycle-and-the-period וכן את המאמר עצמו: ביוץ – ווסת – מחזור = כל מה שחשוב לך לדעת ! כמטפלת שטיפלה במאות מטופלות אני נתקלת בשאלות רבות בכל הקשור למחזוריות הנשית , שאלות שתשובה מדוייקת עליהן מצד אחד עושה סדר, ומצד שני פותרת ומונעת הרבה מאוד בעיות. במאמר הזה ניסיתי לענות על מושגים מרכזיים ובסיסיים בתחום הפוריות שידע והבנה מדוייקת יוכלו לסייע לך רבות בדרך אל הבייבי שלך. Human development from ovulation to implantationמהו המחזור? מחזור הווסת הוא התקופה שנמשכת מן היום הראשון של הדימום הווסתי ועד ליום הראשון של הווסת הבאה. המחזור חודשי של מתחיל בימים האחרונים של הדימום הווסתי. בימים אלו רירית הרחם המצפה את חלל הרחם הפנימי נושרת, ובמקביל לכך מתחיל להיווצר בשחלה הזקיק ממנו תבייץ הביצית. הזקיק מייצר הורמונים, שהעיקרי ביניהם הינו –אסטרוגן. האסטרוגן גורם להיווצרות רירית חדשה ברחם. מחזור באורך תקין מחזור ממוצע נמשך כ 28 ימים. אבל גם מחזורים שנמשכים 24- 35 ימים נחשבים לתקינים לצורך קליטה להריון. ווסת אם לא נוצר הריון, ישנה ירידה ברמת ההורמונים והדבר גורם לנשירת רירית הרחם. ווסת הוא הדימום המתרחש בעת נשירת רירית הרחם ויציאתה דרך הנרתיק אורכו של דימום ווסתי ממוצע דימום ווסתי ממוצע נמשך 3-5 ימים. Female menstrual cycleווסת סדירה בסיום גיל ההתבגרות תיכנסנה מרבית הנשים למחזוריות קבועה שתימשך כל עוד הן פוריות. יחד עם זאת מחזורן של חלק מהנשים יוסיף להיות בלתי סדיר. אצל נשים אלו פרק הזמן שעובר בין דימום אחד לזה שאחריו, כמות הדם המופרשת ומשך הדימום ישתנו באופן משמעותי בכל פעם. ביוץ כאשר הזקיק מגיע לבשלות הביצית מופרשת ממנו. הביוץ מתרחש 14 יום לפני הווסת הבאה. בזמן הביוץ הביצית חורגת מן הזקיק ומהשחלה. הזקיק עצמו מתחיל ליצר את הורמון הפרוגסטרון. הביצית חודרת לחצוצרה שם היא ממתינה לזרע. רירית הרחם בשלב זה, בנויה ויציבה ומוכנה לקלוט הריון אם יווצר. ניתן לומר כי, לאישה בעלת מחזורי וסת סדירים, יש סיכוי של 95% שאכן יתרחש ביוץ. במקרים שהאישה סובלת מוסת לא סדירה, המתרחשת פעם בחודשיים-שלושה, מרבי ת הסיכויים שהיא אינה מבייצת. מתי הזמן הנכון והמדויק ביותר להשגת הריון כפי שהסברתי בזמן ביוץ הביצית משתחררת מן השחלקה ועוברת לחצוצרה ושם היא ממתינה לזרע. אורך חייה של הביצית הינו 18- 24 שעות. הזרע לעומת זאת יכול להמתין לביצית כשהוא בגוף האשה אפילו עד 5 ימים! ואמרה ידועה בתחום הפריון היא: "הרוטב יכול לחכות לפסטה". (רוטב= הזרע, הביצית = הפסטה). לכן- לא מומלץ להמתין לביוץ כי אז ניתן לפספס, אלא כיומיים עד 5 ימים לפני הביוץ לקיים יחסי מין יום / יום או יום כן / יום לא. (במקרה של זרע איכותי ניתן לקיים יחסי מין יומיום, וכאשר הזרע פחות איכותי לסירוגין) embryoימי נידה וביוץ מספר ימי הווסת הינו גורם משמעותי ביותר אצל נשים השומרות נידה. נשים אלו טובלות בחלוף "7 נקיים" (7 ימים ללא כל דימום / הכתמה). נשים אלו טובלות בדרך כלל לא לפני היום ה- 12 ובמקרה שהווסת שלהן ממושכת הן טובלות אף בימים ה – 16 – 18. מאחר שהביוץ מתרחש באופן ממוצע 14 ימים לפני הווסת הבאה- אצל זוגות אלו יתכן כי יהיה פספוס של מועד הביוץ. למשל- אם אורך המחזור של האשה 25 ימים ומספר ימי הדימום הווסתי הינו 7 ימים והיא סופרת 7 נקיים = הימים הנקיים מתחילים ביום ה – 14 שבו היא טובלת ואילו הביוץ שלה מתקיים ביום ה -11. חשוב לדעת כי הרוב המוחלט של ההריונות מתרחש בעקבות קיום יחסי מין לפני הביוץ. משמע -אשה זו אינה מצליחה לקיים יחסי מין ביום הביוץ ולכן אם לא תפנה לעזרה לא תוכל להרות. handful of soil and flower budsמה עשוי להשפיע על הביוץ ולשבש אותו? הנקה מלאה ולעיתים גם הנקה חלקית פרימנופאוזה – ככל שמתקרב גיל המעבר . ירידה באיכות הביציות ובמספרן הכולל עם העליה בגיל. פירושו של דבר, הסיכוי להריון יורד ככול שגיל האישה עולה. שחלות פוליציסטיות – מהווה כ- 80% מן הסיבות להפרעת ביוץ. אני מטפלת בכך בהצלחה באמצעות רפואה סינית אינטגרטיבית (דיקור + הומוטוקסיקולוגיה + תזונה ועוד) הפסקת השימוש בגלולות למניעת הריון – הגלולות משבשות את הפעילות הבריאה והטבעית של הגוף.בזמן נטילת הגלולות אין ביוץ. לעיתים לוקח לגוף זמן מסויים מתום נטילת הגלולות ועד שהוא חוזר לאיזון הבריא והתקין. לעיתים יש צורך בהתערבות טיפולית (אפשר גם בשיטות טבעיות…) מחלות שונות- מחלות חום, מחלות של מערכת העיכול, דלקות. נסיעות,טיסות – איזורי זמן שונים מתח נפשי – הורמוני מתח – קורטיזול, משבשים פעילות הורמונלית תקינה חוסר איזון של בלוטת התריס – היפותירואידיזם והיפר תירואידיזם. עבודת משמרות – עבודה לילית משבשת פעילות הורמונלית. פעילות גופנית מאומצת במיוחד – קשור לרקמת שומן נמוכה מדי. מתחת ל- 18% אחוז רקמת שומן מופיעה אל – ווסת (אמינוריאה). משקל גוף גבוה / נמוך מידי – השלכות על פעילות הורמונלית. משקל גוף גבוה מידי ובעיקר השמנה המרכוזת באיזור בטן עליונה וחזה – קשור לרמות אינסולין גבוהות ומשבש מחזוריות תקינה. נמוך מידי – ירידה במשקל של 10 -15% מתחת למשקל התקין פוגעת במסת השומן, ופוגעת בביוץ. * הפרשת פרולקטין -פרולקטין הוא הורמון המופרש מחלקה הקדמי של בלוטת יותרת המוח. יתר פרולקטין בדם עלול להביא להפרעות במחזור החודשי אצל נשים. Stork & Babyכיצד ניתן לעקוב אחר הביוץ ? 1. הכי פשוט – בבית ! קל וזמין (: * מעקב אחר חום שחר – כנסי למאמר שלי באתר שמסביר כיצד לעשות כאן או להוריד טבלה למעקב כאן * בדיקת ביוץ ביתית – ניתנת לרכישה בכל בית מרקחת וברשתות הפארם. 2. במרפאה: מעקב זקיקים באמצעות אולטרסאונד + בדיקת דם – הפניית רופא — מקווה שהצלחתי להאיר בצורה ברורה ונהירה את המושגים החיוניים הללו. אם יש לך שאלות ראי עצמך כמוזמנת לשאול אותי, כאן ב"תגובות". או דרך המייל שלי. אם קיימת בעיה: ביוץ, ווסת, מחזוריות – את מוזמנת להתקשר ולקבוע תור עוד היום ! אשמח לתרום לך מן הידע והמקצועיות שלי תוך שימוש במגוון הכלים הרחב שבידי. -- מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות 052-8728526 WWW.HEALTHYU.CO.ILהוסף תגובה
-
-
שינוי הרגלים
כרמית 11/10/2015 | 16:08הי.אני רוצה לשנות הרגלים בתזונה אני רוצה לעשות דיאטה דרך רפואה סינית,ובנוסף לעשות ספורט.איך אפשר לשנות את ההרגלים דרך רפואה סינית? עם זה מתאים לרפואה סינית? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיאטה - שינוי הרגלי תזונה
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 11/10/2015 | 16:48שלום לך כרמית כשפונים אלי לצורך שינוי תזונתי אני כמובן מתאימה את התזונה באופן אישי למטופל - גישה משולבת של תזונה על פי סוג דם + דגשים מהרפואה הסינית. מעצם היות התזונה מותאמת אישית הרבה יותר קל להתמיד וגם לקבל תוצאות מיטיבות. אני משתמשת בכלים של גופנפש לצורך שינוי ההרגלים - אייפק, ביואורגונומי, NLP, פרחי באך ועוד. מוזמנת לקרוא על אופן הטיפול שלי בתזונה: http://www.healthyu.co.il/combining-blood-type-diet-and-chinese-medicine-nutrition אשמח לסייע לך לשפר את תזונתך ואת איכות חייך מוזמנת לפנות אלי מיכל שלזינגר WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526 והוסף תגובה
-
-
חוסר איזון הורמונלי
נטע 08/10/2015 | 20:49אני בגיל המעבר ולפני חודשיים הופסק לי המחזור ואני מרגישה חוסר איזון הורמונלי.איך מתמודדים דרך רפואה סינית?ואשמח עם אתם יודעים על אתר באינטרנט כדי לקבל טיפים? עם אפשר. תודה רבה וערב נעים ושקט.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גיל המעבר
Dip.Ac דרור וייסר 08/10/2015 | 22:49שלום נטע, אני מצרף לך קישור אודות גיל המעבר http://www.drclinic.co.il/index-16.html בברכה דרור וייסרהוסף תגובה
-
תודה רבה
נטע 08/10/2015 | 23:23לך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גיל מעבר - כיצד ניתן להועיל באופן טבעי
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 10/10/2015 | 10:13שלום לך נטע מהן התופעות שאת חווה? גיל המעבר הוא "שלב" בדרך בין גיל הפוריות לתקופה שאחריה. מנסיוני הקליני חלק מן הנשים עוברות את השלב הזה באופן טבעי לגמרי וללא שום תופעות מטרידות. גלי החום הם התסמין הקלאסי והמוכר ביותר של גיל המעבר. בין 75-85% מהנשים תסבולנה מגלי חום אך רק כמחציתן סובלות מגלי חום המופיעים בתדירות גבוהה ביותר, המשבשת את חייהן. קיימים תסמינים נוספים: חוסר שקט והתגברות של חרדות לעיתים דכאון, בעיות שינה (אינסומניה), לעיתים בלבול, יובש ויגנלי. ככל שאשה היתה בריאה ומאוזנת יותר בשנים שלפני גיל המעבר כך בהתאמה התופעות מינוריות יותר. את הטיפול המדויק אני מתאימה לכל אחת על פי אבחנה מדוייקת מהן התופעות מהן היא סובלת ומהי סיבת השורש לחוסר האיזון בהבט של רפואה סינית. מצרפת שני קישורים עם טיפים - אבל ממליצה לפנות לטיפול. תקבלי ערך רב בטיפול מדויק שיותאם לך אישית. נשים שמקפידות על תזונה מאוזנת ומיטיבה (אני ממליצה על תזונה מותאמת אישית על פי סוג דם ודגשים מעולם הרפואה הסינית), אורח חיים בריא ומאוזן , פתרון קונפליקטים רגשיים - חוות גיל מעבר נהדר ונינוח וכך גם המשך החיים. למשל - בקליניקה אני נתקלת רבות בנשים שחוות גיל מעבר מאוד "סוער" שבו מתעצמות חרדות, גלי חום, בעיות שינה קשות, כאבי ראש כאשר נושאים רבים בחייהן מלווים בקונפליקטים וקשיים רגשיים - אני משלבת כלים פיזיים ורגשיים על מנת לסייע להן להגיע למצב בריאותי גופני - נפשי מיטבי. כיצד ניתן לטפל בטבעיות בתופעות גיל המעבר http://www.healthyu.co.il/treating-menopause-naturally-integrative-chinese-medicine טיפים: http://healthyliving.co.il/mid-life.php אשמח לסייע לך ב"מעבר חלק" מיכל שלזינגר 052-8728526 WWW.HEALTHYU.CO.ILהוסף תגובה
-
אני מודה לכם על הטיפים הנהדרים
נטע 10/10/2015 | 10:52שנתתם לי מיכל ודרור,שיהיה לכם שבת מקסימה ושקטה.הוסף תגובה
-
-
שלום!:)
דניאל 09/10/2015 | 19:13יש לי וריד עדין בפנים ומעט נימים מתחת לעיניים. קראתי על משחות שמבטיחות שטובות לבעיות האלו המכילות בתוכן צמחים ושמנים כגון הממליס ויטמין k ארניקה ועוד. האם באמת משחות כאלו יכולות לפתור את הבעיה וכדאי לנסות או שזה אבוד מראש ואין פיתרון טבעי לוריד או נים?(יש לציין שהם לא מאוד בולטים ולא כלפי חוץ אלא רק רואים את הצבע)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
וריד בולט בפנים ונימים מתחת לעינים
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 10/10/2015 | 10:17שלום לך דניאל את יכולה לנסות לטפל במשחה. לא בטוח שמועיל לאורך זמן. מאוד תלוי בעומק הנימים. אפשר גם לנסות דיקור קוסמטי. חשוב שתהיי מודעת לסיבות כדי למנוע החמרה של התופעה: זרימת דם לא טובה מספיק ולעיתים גם חום - קשור לסטגנציה והחלשות של אנרגית הטחול (שאחראי "להחזיק את הדם בכליו"). ולכן חשוב להקפיד על תזונה מתאימה - להמנע מסוכרים פשוטים, אלכוהול וקפאין. גם שהיה בסביבה מאוד חמה לאורך זמן מחמירה את הבעיה - למשל אימון גופני בתנאי חום קשים - דוגמת ביקראם יוגה יכול להחמיר את המצב. רפואה שלמההוסף תגובה
-
-
דיקור לכאבי ראש ופנים
@@@ 06/10/2015 | 00:21היי,סובלת מזה 3 שבועות על בסיס יום-יומי מכאבי ראש(לרוב בקידמת הראש) ומכאבי פנים (מצח,מסביב לעיניים,מסביב לאוזניים,איזור הלסתות,האף במעט) . הסיבה לכך עוד לא ברורה,דעת הנוירולוגית שמדובר בזרימת דם לקויה כתוצאה ממתח בשרירי העורף/כתפיים . בדיקות דם-תקינות. בעבר טופלתי ללא הצלחה בתסמונת המעי הרגיז על ידי 10 טיפולי דיקור סיני ורפלקסולוגיה. מאוד מאוכזבת מתוצאות הרפואה הסינית אבל ללא תועלת של תרופות קונבנציונליות נאלצת לפנות שוב לסוגי הטיפולים. האם ישנו טיפול ייחודי לכאבים שכאלה שמומלץ ? והאם התופעה מוכרת או מוזרה וכדאי להמשיך לבדוק מבחינה רפואית את הגורם ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיקור לכאבי ראש ופנים
Dip.Ac דרור וייסר 06/10/2015 | 21:12שלום זרימת דם לקויה בהחלט יכולה להיות גורם , כמו כן סטרס,סינוסיטוס, tmj וגורמים נוספים צריך לבדוק ולאבחן מהם הגורמים לכך, את האבחון ברפואה הסינית עושים באמצעות תשאול, אבחנת דופק ולשון. הטיפול נעשה לרוב באמצעות דיקור סיני וצמחי מרפא סיניים. דיקור סיני באזור הפנים עוזר להמרצת דם באזור ויכול לשחרר סטגנציה מקומית. בברכה דרור וייסר , רפואה סינית http://www.drclinic.co.il/index-19.htmlהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור לכאבי ראש ופנים
M.A. DIP AC מיכל שלזינגר 08/10/2015 | 13:08שלום לך בוודאי שתמשיכי עם הבדיקות הרפואיות. חשוב לנסות ולעלות על הגורם לכאב. הרפואה הסינית היא שיטת טיפול מומלצת ויעילה ביותר ברפואת כאב. אבל כפי שאת טוענת לא תמיד התוצאות הן 100% ומועילות לכולם והסיבה היא שאם לאדם יש קונפליקט בלתי פתור שגורם לכאב (ותמיד יש סיבה כזו... חשוב למצוא אותה) דיקור לבדו לא מועיל וכך גם השיטות האחרות דוגמת הרפקלסולוגיה. מנסיוני - דיקור שמוסיפים לו טיפול נוסף בגישה אנרגטית של גופנפש יעיל פי כמה וכמה. תמיד משלבת בכל טיפול כלים נוספים והתוצאות כמובן הרבה יותר מועילות ומיטיבית מדיקור ו/או צמחי מרפא כי בטיפולים אלו אני מסייעת למטופלים להגיע לסיבת השורש הרגשית- נפשית- אנרגטית ומלווה אותם בדרך ל"פתרון" הרגשי. זו הסיבה שמגיעים אלי מטופלים גם אחרי שנואשו משיטות טיפול אחרות ואפילו כאלו שכבר טופלו בעבר בדיקור ללא תוצאות מיטיבות. מוזמנת לקרוא את מה שמטופלים מספרים על הטיפול שלי בכאבי ראש ומיגרנות http://www.healthyu.co.il/headaches-and-migraines-testimonials ובכלל על הגישה לטיפול בכאבי ראש ומיגרנות http://www.healthyu.co.il/migraine-headache אשמח לסייע לך סופ"ש נפלא הרבה בריאות מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית גופנפש 052-8728526הוסף תגובה
-
-
עזרה! (לת)
אוריין 08/10/2015 | 12:46בת 21. האם דיקור סיני יכול לעזור לוריד שיצא בפנים באיזור הרקה? לא בולט כלפי חוץ אלא רק רואים את צבעו הכחול. תודה:)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
פלדנקרייז
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס