פורום סרטן העור וניתוחי מוז (מוס) - עמוד 35
כתמים כמו שטפי דם על העור צ.ק 07/10/2014 | 13:03שלום, מזה כחודש הולכים ומתפשטים לי כתמים שנראים כמו שטפי דם על העור. בבדיקות דם שערכו לאחרונה התברר כי התפקודי כבד אינם תקינים(זה מספר שנים ככה ללא שום ממצא,ערכו גם ביופסיה ואם.אר.איי ולא מצאו למה זה) וכל שאר הבדיקות היו תקינות. על מה עלולים להצביע כתמים אלה? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלה לרופא עור ד"ר עופר ארנון 12/11/2014 | 11:07!
החלמת שתל לאחר ניתוח מוז שרונה 28/10/2014 | 12:31שלום, לפני 4 שבועות עברתי ניתוח מוז באף להסרת נגע bcc בקוטר של 1.5 סמ' * 1.8 סמ'. הושתל לי שתל שנלקח מהלחי ליד אפרכסת האוזן. כעת השתל נראה כעיגול לבן. מסביבו אדמומיות. מהם השלבים הבאים בהחלמת השתל? האם הוא צפוי להתקלף? האם הוא יישאר וצבעו יהפוך בהדרגה לצבעו של האף? מה עם האדמומיות מסביב? יש לציין שאני מורחת מס' פעמים ביום וזלין על המקום. תודה על תשובותיך, שרונה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלבי ריפוי שתל עור ד"ר עופר ארנון 12/11/2014 | 11:06בדרך כלל לאחר מספר חודשים השתל הופך לגוון עור הפנים. זה יכול לקחת אפילו מספר חודשים. עד אז העור אדמדם /ורדוד. חשוב לשמור מהשמש בכלל ובפרט לאחר שתל עור. כל עוד האזור המושתל פצוע ניתן למרוח וזלין. לאחר מכן מקדם הגנה. רפואה שלמה.
ציפורן לבנה תודה 29/10/2014 | 10:32יש לי ברגל ציפורן אחת שהיא לבנה, לא מהתחתית. יש איזה מילימטר בתחתית הציפורן שהוא רגיל וכל שאר הציפורן לבנה. אני קראתי כל מיני דברים באינטרנט שממש הלחיצו אותי. מה זה יכול להיות???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ציפורן לבנה - לבדיקת רופא עור ד"ר עופר ארנון 12/11/2014 | 11:03בדיקת רופא עור. אולי מדובר בפטריה. רפואה שלמה.
ציסטה מתחת לנקודת חן? ש 26/10/2014 | 21:38שלום, לפני כ שבוע וחצי הרגתי כאבים באזור נקודת חן שממוקמת ליד הפה. למחורת בבוקר מיששתי והרגשתי שגדלה בליטה קטנה קצת מתחתיה (יותר מעל מאשר בדיוק מתחת). הלכתי לרופא עור והוא אמר שזה נראה לו כמו ציסטה והנקדות חן נראת בסדר. הוא נתן לי לשים את המשחה "פוסיקורט" למשך 7 ימים. שמתי את המשחה (במקביל שמתי כמה פעמים חומץ תפוחים - אמרו לי שאם זו אכן ציסטה זה יכול להעלימה) ובכל מקרה כרגע הבליטה עדיין שם והי עכשיו בצבע חור\ אדום. מה עושים? (עברו בערך חמישה ימים מאז התחלתי את הטיפול.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ציסטה ד"ר עופר ארנון 12/11/2014 | 11:02בציסטה מטפלים במשחות אנטיביוטיות. במידה ולא עוזר ניתן להסיר בניתוח. רפואה שלמה
כימוטרפיה לעור -אפודיקסדר' ארנון עופר 18/12/2011 | 21:40משחת אפודיקס EFUDIX היא משחת כימוטרפיה לעור, ניתנת לשימוש על נגעים טרום סרטניים כגון BCC שטחי, SCC שטחי וקרטוזות. אפודיקס 5FU לא משפיעה סיסטמית אלא מקומית בלבד. בדרך כלל מורחים פעמיים ביום במשך שלושה שבועות (עם כפפות או רחצה טובה של כפות הידיים לאחר השימוש) לאחר כשבוע יופיע אודם חזק וכיבים. המשחה חודרת לעור והורסת תאים בעלי פוטנציאל סרטני ברמה זו או אחרת.לאחר כשלושה שבועות מפסיקים הטיפול באפודקס ומטפלים בנזקים עם משחה אחרת, בדרך כלל טריאולון (משחה המכילה אנטיביוטיקה וסטרואידים) פעם ביום שבוע שבועיים עד החלמת האזור המטופל. במידה והנגע נשאר ,הוא כנראה עמוק יותר ויש לחזור על הטיפול או לטפל בנגע בשיטה אחרת כגון - הקפאה, שיוף, ניתוח. רפואה שלמה
efudixיוחנן 02/04/2013 | 18:20היכן אפשר להשיג ?
תשובת מומחה תרופת מרשם דר' עופר ארנון 07/04/2013 | 08:38אצל רופא עור או פלסטיקאי רפואה שלמה
אפודיקסאביב 23/10/2014 | 10:16שלום מה טווח הזמן שאפשר להשתמש במשחה בין סדרה של טיפול לסדרה של טיפול . באפודיקס
ניתוח Mohs באף - אובדן תחושה אודי 10/09/2014 | 17:52לדר' ארנון שלום, אני יומיים לאחר ניתוח להסרת נגע BCC בשיטת Mohs. הנגע בקוטר 6 מ"מ שמיקומו בחיבור של הנחיר עם הפנים במחצית אורכו של האף הוסר במהלך אחד. החתך נתפר מיד עם ההסרה ולאחר המתנהשל כ- 20 דקות נמסר לי שהגידול הוסר במלואו והרקמה נקייה. דווחתי טרם הניתוח על צלקת שתוותר במקום החתך והתפירה, אך להפתעתי קיימת גם אובדן תחושה (תחושה זהה למצב מורדם) בחלקו התחתון של כל היקף הנחיר. עקב הנ"ל, בקרתי היום במיוחד בקליניקה של המנתח ונאמר לי שזאת תופעה שכיחה בניתוחי אף מסוג זה עקב הסרת העצב/ים. כמו-כן, שייתכן שהתחושה תחזור (חלקית בלבד) תוך תקופת זמן של שנה. אודה להתייחסותך לתהליך הניתוחי שעברתי והאם ישנה דרך להגדלת הסיכוי והאצת התהליך לההזרת התחושה בנחיר האף. בתודה מראש, אודיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה אובדן תחושה לאחר כריתת גדול עור. ד"ר עופר ארנון 13/09/2014 | 21:40במהלך ניתוח נחתכים עצבים! לא רואים אותם הם זעירים, בדרך כלל לא מורגשת השפעה בחסרונם ולעיתים לאחר ניתוח ניתן לחוש שינויי תחושה ולעיתים אף שיתוק שרירים זמני או תמידי. כמובן שעצבים גדולים, מיקומם ידוע ויש להזהר מלפגוע בהם בזמן ניתוח, לעיתים יש בכל זאת לכרות אותם, שכן עדיף לכרות סרטן בשלמות מאשר לשמר תפקוד ולהשאיר סרטן מתפשט. במקרה המתואר: נחתכו עצבים זעירים וקיימים חוסר תחושה או שינויי תחושה מקומיים, בעיקר באזורים המרוחקים מאזור הכריתה כלומר: האזורים שמורגשים או לא מורגשים הם אזורים שהעצבים המוליכים אליהם נפגעו. רוב הסיכויים שהתחושה תחזור. המלצתי: להמתין עד ריפוי הפצע הניתוחי, כחודש בערך, ואז ניתן לבצע מסאז' עדין יומי עם קרם גוף לאזור המדובר. הגירוי (של המסאז') הוא טריגר מואץ להתפתחות העצבים במקום. רוב הסיכויים שתוך מספר שבועות או חודשים תשומת הלב שלך לאזור תשכח. רפואה שלמה.
תפירת חתך הניתוח מיד עם הסרת הרקמה.אודי 13/09/2014 | 23:44תודה על התשובה וההסבר המקצועי לשאלה. ישנה עוד סוגייה שמטרידה אותי מפרוצדורת ה- Mos שעברתי בתחילת שבוע שעבר במסגרת הרפואה הפרטית. בזמן ומיד עם הסרת הרקמה, היה לי דימום ככל הנראה מפגיעה בכלי דם יחסית גדול (ראיתי "שפריץ" דם כלפי מעלה והאחות שאלה המנתח - "האם כלי דם גדול"). הדימום הופסק באמצעות דיאוטרמיה והחתך ברקמה נתפר מידית ללא המתנה לבדיקה וקבלת תוצאות המעבדה. העניין מטריד אותי לאור מה שקראתי ולמדתי טרם הניתוח על שיטת ניתוח Mohs. לאחר כ-15 דקות נאמר לי ע"י המנתח ש- "נקי" ושוחררתי. אודה להתייחסותך לתהליך הניתוחי שעברתי והאם בתהליך Mos שבו נבחנים בזמן אמיתי שולי הרקמה שהוצאה ישנו גם תיעוד/צילום של הרקמה והמימצאים לטובת מניעת טעויות בבחינה נוספת וגם במידה ובעתיד ישנו צורך לטיפול חוזר באותו מקום? שוב תודות ושבוע טוב, אודי
תשובת מומחה הליך הניתוח ד"ר עופר ארנון 16/09/2014 | 12:42לאחר הכריתה של הגידול, לעיתים המנתח בוחר לשחזר מידית (לתפור) את הדפקט. לעיתים לאחר בדיקת הסלידים ההיסטולוגיים יש צורך להמשיך ולבצע כריתה נוספת, אז יש צורך לפתוח את התפרים. לכן נכון התפירה בוצעה למרות שעדיין לא היתה תשובה שהגידול נכרת בשלמות. אבל כך נחסך זמן וזריקות הרדמה נוספות. גם אני נוהג כך לעיתים ולפעמיים יש צורך לפתוח את התפרים. אין בזה שום בעיה. לאף יש כלי דם גדולים, כן. הסלדיים מהניתוח בדרך כלל נשמרים בארכיון וניתן להסתכל בהם שוב במידת הצורך. רפואה שלמה.
החלמה לאחר שתל עור של ניתו מוז באף רותי 12/09/2013 | 13:53ד"ר ארנון שלום רב.לפני כחודש עברתי ניתו מוז והשתלת עור באף העליוןליד העין.השתל נראה מאוד בולט וחצוי לשניים כאילו נקרע.1.מה הקרע אומר?2.הרופא (ד"ר קפלן ברוך)לא אמר לי למרוח משהו על השתל.האם אין צורך למרוח דבר על השתל?האם משחה נגד צלקות "קלוקוט" תעזור?תודה על תשובתך וגמר חתימה טובה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שתל עור מורם דר' עופר ארנון 16/09/2013 | 12:33קשה להבין אם מדובר בצלקת מורמת או בתהליך ריפוי פצע שעדיין לא הגליד. יש להראות לרופא המנתח. רפואה שלמה.
המשך טיפולרותי 16/09/2013 | 12:41ד"ר ארנון שלום.הראיתי לרופא והנ"ל אמר שיש לי "הצטלקות".הוא הסיר בקילוף את השתל ובקש שאבוא להמשך טיפול בזריקות קולגן.שמעתי שתוצאות הטיפול הן זמניות בלבד.האם זה נכון?מה אתה ממליץ במקרה זה שהשתל הוסר לאחר חודש ימים ועכשיו נשארתי עם שתי צלרות גדולות ומאוד לא אסתטיות? תודה מראש,רותי
תשובת מומחה צלקות בטיפול סטרואידים דר' עופר ארנון 17/09/2013 | 12:57במידה והטיפול יצליח, כך זה ישאר. זה לא טיפול זמניץ רפואה שלמה
פצע לאחר נתוח מוסגנדלף 26/10/2013 | 11:21שלום רב, לפני שבועיים עברתי באף ניתוח מוס. תפרים הוצאו לפני שבוע ונשאר פצע עמוק בקוטר 8 מ"מ. למרות המשחה (בקטרובן) שאני מורח לפי ההוראות הפצע אינו מתמלא ואין אחלמה של הפצע עצמו, כאשר העומק הוא כ 2 מ"מ, האם זה נורמלי?.
תשובת מומחה להחלמה מהירה נקיון ורטיבות דר' עופר ארנון 26/10/2013 | 20:52על מנת לאפשר את תנאי הריפוי האופטימליים, יש לשמור על נקיון ולחות. משחה בחבישה והחלפה לאחר רחצה מים וסבון פעם ביממה. בדרך כלל מספקים. במידה וההצתלקות לא תקינה/גדולה/שקועה/בולטת. בדרך כלל ניתן לטפל ע"י סטרואידים/שיוף/ניתוח חוזר/מדבקות סיליקון/חנקן נוזלי ואפילו הקרנות. כל מקרה לגופו. בדרך כלל מנתחי המוהס מודעים היטב לאפשרויות ומטפלים בצורה נכונה. רםואה שלמה.
רותי מה שלומך?אילן 17/11/2013 | 00:44רותי שלום.אני פונה אליך מהסיבה שאני עומד לפני ניתוח באותו איזור שנותחת.הייתי ראשית לשאול לשלומך והאם היחלמת מאז הניתוח וכמה זמן עבר מאז שנותחת. נ.ב איפה ועל ידי מי נותחת?. שלום ורפואה שלמה. אילן בגלל פרטיות הייתי מעדיף שתחזרי אלי דרך הפורם.תודה
תקופת ריפוי לאחר ניתוח מוסAliza21 07/09/2014 | 11:33שלום , אני עברתי ניתוח מוס לפני כחודש ימים באף, פצע גדול ולא אסטתי ,מבקשת לדעת כמה זמן לקח עד שנרפא ואך היום נראה לאחר שנה? האם השתמשת באיזה שהם תכשירים לזירוז הריפוי?
פגיעה עצבית שירה 23/08/2014 | 21:39שלום אני בת 40 ולפני חודש עברתי ניתוח מוהס ויש לי צלקת מעל כמעט כל הגבה. זה היה BCC. הצלקת מתרפאת יפה ויש עדיין קצת נפיחות בקצוות. הבעיה היא שאני מרגישה תחושה לא נעימה תמידית בקצה הראש למעלה. הבנתי מהרופא שזו הקרנה של הכאב. הבעיה היא שזה לא עובר ורציתי לשאול האם יש סיכוי שזה יעבור או שמדובר בפגיעה עצבית קבועה? התחושה היא של נימול ולפעמים גם כאב חד. כשאני מעבירה יד במקום על הראש אז כאילו המקום רדום. אודה לך מאוד על תשובתךפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פגיעה עצבית ד"ר עופר ארנון 26/08/2014 | 13:22כל האפשרויות קימות: שיפור, החמרה או שהסימפטומיים ישארו כך. על מנת לשפר התחושה המקומית ניתן לבצע מס"ז מקומי עם קרם לחות כ שלוש פעמיים ביממה. זה יוריד את הרגישות המקומית. רפואה שלמה.
פצע שלא נרפא בן 06/08/2014 | 16:10באמצע הזרוע התפתח פצע בקוטר 1 ס"מ במשך כ- 6 שבועות , לפני כשבועיים רופא עור ראה זאת ורשם לי משחה בטאקורטן G ,למרות הטיפול הפצע נראה אותו הדבר (טבעת ורודה כשבאמצע קרום מבריק ורוד), שבוע לאחר המריחה התחילו להופיע על 2 זרועות הידיים הרבה נקודות קטנטנות אדומות, ובנוסף בגב בכתף פיצעונים קטנים מגרדים. מה זה יכול להיות ומה לעשות?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחלת עור ד"ר עופר ארנון 08/08/2014 | 11:14לא נשמה כמו משהו שמטופל בניתוח. בבקשה להפנות השאלה לרופא עור. רפואה שלמה.
אדמומיות לאחר מוהס מלי 03/08/2014 | 19:51שלום.עברתי ניתוח מוהס באף לפני ארבעה חודשים.יצאתי נקייה לגמרי לאחר הניתוח. בשבועיים האחרונים יש לי אדמומיות באף.רופא עור בקופת החולים ממליץ לעשות ביופסיה.השאלה שלי היא האם זה לא מצב נורמלי שמעל צלקת ומתלה עור תופיע אדמומית והאם יש לי ממה לחשוש?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אדמומיות מספר חודשים לאחר ניתוח ד"ר עופר ארנון 04/08/2014 | 11:50במידה ורופא מבקש לבצע ביופסיה, יש לבצע זאת. עם יש חשד לחזרת הגידול. יש לבצע ניתוח מוס נוסף. אולי כדאי להבדק על ידי המנתח. במידה ואת מעונינת להנתח בבית חולים ברזילי ללא תור וללא תוספת תשלום (אני מנתח, דר ארנון עופר) ניתן לשלוח פקס הפנייה לניתוח מוהס ל08-674-6111 ולוודע הגעת הפקס ב 08-674-6164. בכל יום עבודה עד שעה 12:00

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד