פורום ביוץ והזרעה - עמוד 374
ד"ר גיל ירושלמי
יום 22 למחזור 23/07/2012 | 20:14הי דוקטור ביום 16 למחזור אסטרידול 1587 ופרוגסטרון 3.6 באולטרה סאונד זקיק 16*19 עובי רירית 8.8 ביום 22 למחזור אסטרידול 711 פרוגסטרון 35.4 כבר היה ביוץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ ד"ר גילה בן דוד 23/07/2012 | 23:58שלום לך את כבר אחרי ביוץ בהצלחה.הוסף תגובה
2 כדורי איקוקלמין ליום 22/07/2012 | 00:50שלום ד"ר אני בגיל 44 עם תינוק בגיל שנה וחודש, הריון ספונטני. הביוץ שלי מתרחש לפני הטבילה (שומרת נידה)על כן הרופאה נתנה לי חודש שעבר איקוקלמין כדור ביום. עשיתי טעות ולקחתי אותו מהיום הראשון למחזור,לצערי פיספסתי את הביוץ. ממעקב זקיקים שעשיתי נראה כי הגבתי טוב לאיקוקלמין, היו לי 3 זקיקים בשחלה שמאלית (19,21,14)ועוד 1 בימנית (14), גודל רירית 9 מ"מ. הרופאה נתנה לי הפעם 2 כדורי איקוקלמין ביום, שאקח מהיום ה- 5 למחזור (עוד יומיים). אני קצת חוששת. זה לא מינון גבוה מידי? נראה שחודש שעבר עם כדור 1 היו לי מספיק זקיקים לא?האם כדאי לקחת 2 כדורים או כדור 1 מהיום ה-5? לכאורה האיקוקלמין לא עזר בדחיית הביוץ האם מצדיק מינון של 2 כדורים? מודה לך מאוד על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ מוקדם ואיקקלומין ד"ר גילה בן דוד 22/07/2012 | 22:09שלום לך. מטרת הפורום הזה הוא לעזור לנשים להבין, אך הוא בודאי לא הכתובת להחליט על טיפול תרופתי. אני, בניגוד לרופאה המטפלת שלך, לא מכירה אותך ואת ההיסטוריה שלך. וישנם שיקולים רבים שצריכים להביא בחשבון עד שבוחרים את הטיפול המתאים. באם את לא בטוחה בטיפול שקבלת, כדאי לפנות שוב לרופאה המטפלת, כדי שזאת תסביר לך את שיקוליה ותפיג את חששותיך. בכל זאת אתן הסבר קצר כללי קצר, ומקווה שגם זה יעזור לך. בנשים שהבעיה היחידה שלהן היא פספוס זמן המקווה עקב ביוץ מוקדם, ובמידה ורוצים להרחיק את זמן הביוץ בלבד, מבלי להעלות את מספר הזקיקים, משתמשים בכדורי אסטרוגן בלבד. במידה ורוצים גם להגדיל את הסיכוי להריון על ידי הגדלת מספר הזקיקים, משתמשים באיקקלומין. מינון גבוה יותר בדרך כלל יגרום למספר זקיקים רב יותר. כאשר מתחילים את האיקקלומין מוקדם יותר, ניתן לגייס מספר זקיקים רב יותר, אך מאידך הביוץ יתרחש מוקדם יותר. בהצלחה.הוסף תגובה
ביוץ מוקדם ואיקוקלמין23/07/2012 | 08:09תודה על תשובתך כרגע אין לי אפשרות לדבר עם הרופאה שלי היום אני אמורה לקחת את האיקוקלמין מדברייך אני מבינה שבעצם ריבוי הזקיקים שהיה לי חודש שעבר קשור לזה שלקחתי את האיקוקלמין ביום הראשון למחזור אך אז לא השגנו מטרתינו דחיית הביוץ. אז לשם הבהרה - אם אני מגדילה מינון של איקוקלמין אך לוקחת אותו ביום החמישי לא בהכרח יהיו יותר זקיקים מאשר בחודש שעבר? שוב תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ מוקדם ואיקקלומין. ד"ר גילה בן דוד 23/07/2012 | 23:57אכן, לא בהכרח. בהצלחה.הוסף תגובה
טבליות דופסטון 22/07/2012 | 18:34האם הטבליות שקיבלתי בגלל וסת מאד קשה (דמומים מרובים) הינם גם טבליות נגד הריון??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופסטון ד"ר גילה בן דוד 22/07/2012 | 22:21תכשיר הדופסטון הוא תכשיר המכיל פרוגסטרון. פרוגסטרון אכן משמש למניעת ביוץ והריון, אך כדי לעשות זאת הוא צריך להילקח בזמנים מסויימים, ולרציפות של זמן.הוסף תגובה
רירית רחם דקה ואסטרופם 22/07/2012 | 09:05שלום ד"ר בן דוד, הרופאה שלי נתנה לי לקחת מתחילת הווסת(שנמשכת 5ימים) אסטרופם כדור אחד פעמיים ביום למשך 8 ימים היות ויש לי בעיית ביוץ מוקדם. לאחר 8 ימים היא נתנה לי לקחת איקקלומין כדור אחד בערב למשך 5 ימים, לאחר מכן ביום ה- 14 למחזור עברתי US ושם נראתה רירית רחם דקה כ-4 מ"מ.. (אציין שביום ה-7 למחזור עשיתי US שהראה רירית רחם בעובי 6 מ"מ ), הרופאה אמרה שרירית רחם דקה היא תוצאה של האיקקלומין, ורשמה לי שוב אסטרופם אבל 3 כדורים ביום למשך 14 יום...!! הביוץ היה ביום ה-16 למחזור . שאלתי היא: האם עלי להמשיך לקחת את האסטרופם היות ואולי נקלטתי להירון וע"פ מה שכתוב אסור לקחת אסטרופם בהריון..? למה תורם האסטרופם עכשיו לאחר הביוץ? האם רירית הרחם הדקה תחזור להיות בעובי הנורמלי? אודה לתשובתך בברכה, אההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רירית רחם דקה ואסטרופם ד"ר גילה בן דוד 22/07/2012 | 22:14שלום לך. גם לאחר הביוץ יש חשיבות לרירית הרחם לקליטת העובר, והמשך שגשוגו. ואת יכולה לקחת אסטרופם ללא כל חשש גם אם את בהריון. בהצלחה.הוסף תגובה
טבליות דופסטון (לת) 22/07/2012 | 18:34האם הטבליות שקיבלתי בגלל וסת מאד קשה (דמומים מרובים) הינם גם טבליות נגד הריון??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פעילות לאחר הזרעה 20/07/2012 | 13:13שלום ד"ר בן דוד, קודם כל, תודה לך על התשובות המפורטות והמועילות! רציתי לשאול האם לאחר הזרעה ישנם דברים שרצוי להימנע מהם על מנת לא לפגוע בתהליך (פעילות גופנית, טיולים, מאכלים מסוימים..) תודה רבה ושבת שלום!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פעילות רגילה ד"ר גילה בן דוד 21/07/2012 | 11:14בבקשה. המשיכי לחיות כרגיל, ולעשות בעיקר דברים שאת נהנית מהם ועושים לך טוב בנשמה. אני ממליצה להמנע מפעילות אקטרים כמו ספינינג וריצות מרתון, שמהוות סטרס רציני לגוף. אך כל ספורט שעשית קודם והוא לא קיצוני, ניתן, ואף מומלץ, להמשיך כרגיל. בהצלחה.הוסף תגובה
תודה רבה ושבוע טוב!21/07/2012 | 20:44תודה רבה ושבוע טוב!הוסף תגובה
מתי הביוץ? 20/07/2012 | 17:18אם קיבלתי מחזור בתאריך:19/5/12 ואחרי 28 יום קיבלתי ב16/6/12.המחזור היה אמור להופיע שוב פעם ב-14/7/12 אחרי 28 ימים.חשוב לי לציין שהמחזור שלי סדיר כל 28 יום,כל יום שבת בבוקר כמו שעון.היום קיבלתי אחרי איחור של 5 ימים.במקום ב 14/7 קיבלתי ב 19/7. השאלה שלי היא כזו:מתי אני אמורה לבייץ??? הרי עכשיו הוא לא בא לי אחרי 28 יום.אם תוכלי לרשום לי את התאריכים המדויקים אני אשמח. תודה מראש על תשובותייך. שיהיה יום טוב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חישוב ביוץ ד"ר גילה בן דוד 21/07/2012 | 11:09שלום לך. ניתן להעריך את זמן הביוץ בנשים להן מחזורים סדירים. חשוב לזכור שגם לנשים עם מחזורים סדירים "כמו שעון", יש חודשים או תקופות בן המחזור לא מדייק. כמו שקרה אצלך החודש. ולכן את לא צריכה לדאוג. הנחת העבודה אצלך היא מחזורים סדירים כל 28 יום. במקרה זה הביוץ המשוער הוא ביום ה- 15-16 מהיום הראשון של הוסת. מומלץ לקיים יחסים מספר ימים לפני, וכן אחרי זמן הביוץ המשוער, בתדירות של פעם ביומיים. ושוב, זהו זמן משוער בלבד ע"פ נתוני הוסת. במידה ואת רוצה לדעת בודאות את יום הביוץ, מומלץ להשתמש באמצעי עזר כמו ערכות ביוץ ביתיות, שעון ביוץ, או מעקב זקיקים בלווי רופא. בהצלחה.הוסף תגובה
תודה רבה!!!21/07/2012 | 17:37את מקסימה!!!הוסף תגובה
לא מבייצת 17/07/2012 | 19:20שלום ד"ר גילה בן דוד. יש לי מחזור לא סדיר מגיל 12 מהפעם הראשונה בצבא הרופא נשים המליץ על גלולת כדי לסדר אותו ומאז אני 5 שנים עם גלולות. לאחרונה נישארתי לאהוב ליבי. אני מעוניינת להכנס להיריון הפסקתי עם הגלולות לפני כ- 3 חודשים. מאז היתה לי ווסת פעם אחת אחרי שהתחלתי ליטול חומצה פולית שרשמה לי הרופאת נשים שלי. אני עושה מדי כמה ימים בדיקות ביתיות לביוץ ואני לא מבייצץ . מה אפשר לעשות בנידון? הרופאת נשים רצתה לתת לי תרופה לחולי סכרת שמסדירה מחזור לפי דבריה. האם את יודעת במה מדובר מה שמה ואם אינה מזיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא רק לסכרת ד"ר גילה בן דוד 18/07/2012 | 15:37מהעובדה שרופאת הנשים שלך שלך רשמה לך מטפורמין (גלוקופאג, גלוקומין), אני מבינה שיש לך שחלות פוליציסטיות. משתמשים בתרופה זאת לנשים פוליצסיטיות הממעטות לבייץ, והיא אכן יכולה לעזור לגרום לביוצים. בהצלחה.הוסף תגובה
מטפורמין21/07/2012 | 14:41היי זאת שוב אינה. תודה רבה על התגובה המהירה. הרופאת נשים לא מצליחה להוציא לי מרשם לתרופה כיוון שאני בלאומית ואין בתוכנה אישור על תרופות אלו. יש איזשהי דרך לקבל את התרופה בלי המרשם שלה? . כמו כן, קראתי קצת באינטרנט על התרופה רשום שהיא יכולה לגרום למחלות. האם זה נכון? עלי לעשות בדיקות לפני ואחרי לקיחת התרופה?הוסף תגובה
מטפורמין21/07/2012 | 14:41היי זאת שוב אינה. תודה רבה על התגובה המהירה. הרופאת נשים לא מצליחה להוציא לי מרשם לתרופה כיוון שאני בלאומית ואין בתוכנה אישור על תרופות אלו. יש איזשהי דרך לקבל את התרופה בלי המרשם שלה? . כמו כן, קראתי קצת באינטרנט על התרופה רשום שהיא יכולה לגרום למחלות. האם זה נכון? עלי לעשות בדיקות לפני ואחרי לקיחת התרופה?הוסף תגובה
מתי הביוץ??? 17/07/2012 | 12:16הי ד"ר! אני נשואה בת 29 + 2 ילדים.העניין הוא כזה:המחזור שלי כרגע מאחר אנחנו שומרים באופן טבעי כרגע והוא תמיד סדיר.כל 28 יום.הייתי אמורה לקבל מחזור לפני 3 ימים (ביום שבת 14/7) המחזורים הקודמים היו בתאריכים:16/6 , 19/5. הכל רשום לי. ישנה בעיה קטנה-אני רוצה להכנס להריון אחרי המחזור הזה שיגיע אבל מתי הביוץ??? עכשיו זה לא 28 יום זה כבר 32 יום אני בטוחה שאני לא בהריון.בכל זאת אם הוא היה סדיר כל 28 ועכשיו הוא מאחר.מתי אני אמורה לחשב את הימים של הביוץ????? ועוד שאלה-למה הוא מאחר???? הרבה שנים הוא לא איחר לי בצורה כזו......הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לחץ ווסת מתעתעת ד"ר גילה בן דוד 17/07/2012 | 17:15להרגיעך. את שייכת לקבוצת נשים לא קטנה, שברגע שהחליטו לנסות להרות, פתאום, בצורה לא אופיינית, המחזור מתעתע. המוח שלנו הוא ישות בפני עצמו, ולחץ ללא ספק משפיע. וזה יחד עם גורמים נוספים נעלמים, גורמים פתאום לאיחור במחזור, שעד כה היה מאוד סדיר. בכל מקרה במידה ואת לא בהריון, גם אם יאחר מעט בסוף הוא יגיע. במידה והמחזורים שלך סדירים כל 28 יום, הביוץ הוא סביב היום ה 14-16. בהצלחה.הוסף תגובה
אמרו לי שאם מחזור 1 מאחר אז הימים של הביוץ18/07/2012 | 10:32לא אותו הדבר כמו שהיה כל 28 יום.את בטוחה שזה יוצא בסביבות 14-16 יום?הוסף תגובה
תשובת מומחה לא ברור ד"ר גילה בן דוד 18/07/2012 | 17:21לא הבנתי את השאלההוסף תגובה
הימים של הביוץ:19/07/2012 | 11:29אם קיבלתי מחזור בתאריך:19/5/12 ואחרי 28 יום קיבלתי ב16/6/12.המחזור היה אמור להופיע שוב פעם ב-14/7/12 אחרי 28 ימים.נכון?חשוב לי לציין שהמחזור שלי סדיר כל 28 יום,כל יום שבת בבוקר כמו שעון.היום קיבלתי אחרי איחור של 5 ימים.במקום ב 14/7 קיבלתי ב 19/7. השאלה שלי היא כזו:מתי אני אמורה לבייץ??? הרי עכשיו הוא לא בא לי אחרי 28 יום. תודה מראש על תשובותייך. שיהיה יום טוב.הוסף תגובה
ימים מדויקים:19/07/2012 | 11:59ד"ר בן דוד אם אפשר בבקשה תרשמי לי את התאריכים של הביוץ.אם זה ב 3/8 או ב 9/8 אני לגמרי מבולבלת. התאריכים המדויקים שתתני לי ממש יעזרו לי. וסליחה מראש שאני נודניקית... תודה רבה לך ויום מקסים.הוסף תגובה
אורטו-סיקלן 18/07/2012 | 07:29שלום, ד"ר גילה בן דוד, אני בת 39.5 אמא ל4, הריונות ספונטיים,ללא קושי.מחזור סדיר 27 29 יום. אני צריכה לעבור IVF+PGD בצעתי את כל הבדיוקות הנדרשות וכולן תקינות, חוץ מהערך של ה- FSH שכבר חודש שני מראה ערך של 30,וכן אני לא יכולה להתחיל טיפול,בעיקובות כך נאמר לי לקחת גלולות בשם אורטו-סיקלן [מעולם לא שמעתי על הגלולות האלה.]אמרו לי שאני אסיים את הגלולות למשך 21 יום ואז ליצור שוב קשר. האם עצם זה שאני צריכה לקחת גלולות אז זה יכול להוריד את רמת ה-FSH? מה התפקיד של הגלולות? אני רוצה לציין שבמקביל אני עושה בדיקה ביום ה-20 למחזור ,ובכל הפעמים מוכח שאני מבייצת,אז איך זה שרמת ה-FSH גבוהה ביום ה-3 למחזור? האם כל גלולה יכולה להוריד את רמת ה-FSH או שרק האורטו-סיקלן? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אורטו סיקלן18/07/2012 | 10:44שאלה נוספת האם מצב של לחץ ומתח יכולים להעלות את הערך של ה-FSH?הוסף תגובה
תשובת מומחה גלולות בטיפולי פוריות ד"ר גילה בן דוד 19/07/2012 | 10:27שלום לך. בגלולות האורטוסיקלן רמת האסטרדיול גבוהה יחסית לגלולות החדשות יותר, ולכן הן פחות פופולריות בשוק הרגיל, אך דווקא לכן הן מאוד פופולריות בשימוש בעולם הפריון. לפעמים " השתקה" של המערכת על ידי הגלולות, יכולה לתת תגובה שחלתית טובה יותר במחזור הטיפול לאחריו. רמת FSH גבוהה לא אומרת שאת לא מבייצת, אלא רק מעידה על רזרווה שחלתית נמוכה, ממצא בעייתי במיוחד בטפולי PGD . בהצלחה.הוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקה ד"ר גילה בן דוד 19/07/2012 | 10:52ערכי הFSH יכולים להשתנות בחודשי בדיקה שונים, אך שני ערכים כה גבוהים של הבדיקה מעידים באופן חד משמעי על רזרווה שחלתית נמוכה, ולצערי זה לא ישתנה גם אם הלחץ והמתח יפוגו.הוסף תגובה
גלולות בטיפולי פוריות19/07/2012 | 11:03תודה רבה על התשובה. יש לי שאלה נוספת, האם בדיקת ה-AMH אמינה יותר ויכולה להראות רזרווה שלחתית תקינה? זה נכון שה-FSH מושפע במצבי לחץ ומתח? תודה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
טיפולי פוריות
בדיקות קשורות
-
בדיקת טיי זקס
-
אולטרסאונד
תרופות קשורות
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
פתידין
מונחים קשורים
-
בחילות הריון
-
דלקת פות

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יוסי הר-טוב