פורום סרטן ריאות - עמוד 110
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
סרטן ריאות אליס 16/06/2016 | 13:52שלום דר אני בת 61 יש לי סרטן ריאות שלב 3b .שלושה שבעות אחרי הטיפולים עסיתי סיטי חזה בטן ואגן והשיפור קל ללא התקדמות המחלה.אחרי 3 חודשים אני אמורה לעסות שוב בדיקות.השאילה שלי מה עדיף סיטי חזה בטן ואגן או pet ct ? מה יותר מדויק? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 16/06/2016 | 14:32אם המעקב נעשה עד כה עי ct אז עדיף להמשיך עם ctהוסף תגובה
פענוח סי טי דליה 15/06/2016 | 09:17בLULמודגם גוש סולידי בעל גבולות משונצים בקוטר 1 סמ חדש לעומת בדיקה קודמתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 15/06/2016 | 16:10מחייב המשך בירוק עי ביופסיה בחשד לגידול או גרורההוסף תגובה
פענוח תוצאות בדיקת סיטי מודאגת 15/06/2016 | 14:01שלום ד"ר אבא שלי בן 71 קיבל תוצאות סי טי שנעשו בבטן למטרה אחרת ונמצא ממצא כזה: באזור מעבר חזה בטן מודגם תהליך מסוג GGO בממדים של כ 34X28 מ"מ בסגמנט האפיקלי של LLL עם סרחות פלאורליות מסביבו, צמוד לפלאורה עם התעבות פוקלית. מספר נגעים סוב פלאורלים קטנים בבסיס הריאה הימנית. בסיכום נכתב תהליך חשוד כשאתיבסגמנט אפיקלי של LLL. הבנתי שמדובר בגידול, האם ניתן לדעת אם זה נראה כמו ממאיר או שפיר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 15/06/2016 | 16:09לצערי הרב נראה כמו תהליך ממאיר אך חייבים ביופסיה כמובןהוסף תגובה
סרטן מוח אייל 15/06/2016 | 15:57התגלה לאבא שלי בן 65 סרטן כנראה לא גרורה במוח והוא מועמד לניתוח עקב בצקת באזור, הוא לוקח דקסמטזון 4מ"ג, במיון אמרו לנו שהוא לא מועמד לניתוח מידי אבל מועמד, בנתיים אנחנו בתהליך של חוות דעת שניה שתיקח קצת זמן כבר כחודש בערך אבי לוקח את הסטרואידים כדי להקל על הבצקת. בגלל תופעות לוואי של תאבון חוסר שינה וסוכר גבוהה(אבי סכרתי) וכו... האים אפשר בנתיים להפסיק עים הסטרואידים עד לאחר הייעוץ שנעבור?האים יש משהוא טבעי או אחר שעושה את אותה פעולה של הקלה בבצקת עם פחות תופעות לוואי? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 15/06/2016 | 16:07במידה ויש בצקת מסביב לגרורה אסור להפסיק סטירואידיםהוסף תגובה
דלקת ריאות וממצא נוסף בריאה דון 06/06/2016 | 20:36שלום אשתי נפטרה לפני כשנה מסרטן ראות בגיל 56. לא עישנה מעולם. הגילוי היה מקרי - לאחר שהיו כבר גרורות. כיום - חברה טובה מאד של אשתי, מאושפזת מזה כשבוע בבית חולים - עקב דלקת ריאות לאחר שטיפול אנטיביוטי של רופאת המשפחה לא הועיל. בבית החולים היא מקבלת כבר שבוע אנטיביוטיקה לוריד. בינתיים ללא שיפור. היום ביצעה סי.טי. ראות. התגלה "משהו" בריאות בגודל של 7 מ"מ. בבית החולים נאמר לה שקודם יטפלו בדלקת הריאות - ואחר כך היא תעבור למעקב אחרי ה "משהו" החשוד. אני מבקש עצה - לגבי: אילו בדיקות נוספות ניתן לבצע כשהיא נמצאת בבית החולים בנוגע לממצא בריאה. בדיקות דם - מרקרים או כל דבר אחר ? למותר לציין שהחל מהיום היא מאד חרדה, וסיפורה של אשתי מלווה אותה ברקע. תודה לכל עצה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הפענוח המלא - מה זה אומר ....דון 08/06/2016 | 08:34טומוגרפיה מחשבית של בית החזה ללא הזרקת חומר ניגוד לא נצפו גושים חשודים או בלוטות מוגדלות במיצר, שערים ובית השחי הצללה אלוואולרית גדולה בלינגולה משמאל עם ברונכוגרם אויר בתוכה נצפו הצללות אלוואולריות נירחבות כתמיות עם ברונכוגרם אויר באספקט תחתון של אונה אמצעית ימין הצללה פרה-מדיאסטיאנלית קטנה מסוג "זכוכית מאט" בפסגת ריאה שמאל התמונה יכולה להתאים במקום ראשון לתסנינים אלוואולריים דלקתיים דו צדדיים אין עדות לנוזל פלאורלי דו-צדדי או נוזל פרי-קרדיאלי הודגמה צללית מעוגלת בעלת גבול סדיר בגודל כ- 7 ממ ב- LLL ממצא לא ספציפי – גרנולומה לא מסוידת ? אחר ? דרוש המשך מעקב סיכום יש להביא צילומים קודמים לכל בדיקה בעתיד יש לפנות לרופא מטפל עם דוח הפענוח להמשך בירור וטיפול תודה רבה !!!!!!!הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 12/06/2016 | 20:52סהכ התמונה מתאימה לתהליך דלקתי מפושט בריאות. לגבי הממצא עםה 7 ממ- כנראה חסר משמעות. ממליץ ביקורת ct חוזר כחודשיים לאחר הטיפול האנטיביויטיהוסף תגובה
פט סיטי לאחר התחלת טיפול באופדיבו ר.נ 12/06/2016 | 20:23שלום אשמח לקבלת את עזרתך אבי חולה סרטן הריאות מתאים שאינם קטנים משנת 2010 עבר טיפולים כמוטרפים והקרנות במשך חצי שנה ולאחר מכן היה במעקב לפני כ 8 חודשים התגלה שישנה חזרה של המחלה עבר הקרנות במשך חודש שלא ממש עזרו לפני כ 4 חודשים החל לקבל טיפול באופדיבו. בחודש מאי 2016 עבר פט סיטי ראשון לאחר התחלת הטיפול והתשובה אומרת : קליטה פתולוגית ב RUL בהצללות כתמיות מרובות רובן חדשות עם הדגשות אינטרסטיציום באספקט העליון של האונה קליטה מוגברת במוצא ספמון ראשי בשער הריאה ללא שינוי וזו שנראתה בהצללה דמוית גוש סמוך לסדק האלכסוני בריאה הימנית, פחתה בעוצמה (SUV ירד מ 8.43 ל 4.46) קליטה פתולוגית במוצא סימפון לסגמנט של LUL ובתמט ריאתי בסמוך בולטת פחות אודה לך מאד אם תסביר לי מה התשובה אומרת האם הטיפול אינו מתאים לאבי? עקב הקליטות החדשות שמופיעות בפט סי טי? אציין כי אבי הרגשתו הכללית בסדר גמור תודה ר.נהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 12/06/2016 | 20:50זה נראה כמו תגובה קלאסית לטיפול אימוני במיוחד שאבא מרגיש טוב. הקליטות החדשות לא מסמלות מחלה עפ רב אלא שינויים דלקתיים כתוצאה מהטיפול סהכ תגובה חיוביתהוסף תגובה
סרטן תאים לא קטנים בריאה ניקה 01/06/2016 | 19:44הי..אחותי בת 57 אובחנה כחולה בסרטן ריאות של תאים לא קטנים לפני 3 חודשים..דרגה 3..פיזור לבלוטות לימפה בסמיכות.מטופלת באפטיניב 40 מ"ג. בסיטי מלפני שבוע צויין שהגידול המקורי הצטמצם ב 6 מ"מ אבל יש החמרה בבלוטות..האם זה אומר שהטיפול לא יעיל? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 06/06/2016 | 20:31קצת מוזר מליץ להמשיך עוד חודשיים אפטיניב ואז לחזור על הצילום יכול להיות שהבלוטות ריאקטיביות - דלקתיותהוסף תגובה
ממצא אקראי באנגיו סיטי ליאורה 02/06/2016 | 11:56שלום אודה לתשובה בעניין. אני בת 29 לא מעשנת ולא עישנתי אחרי 2 לידות בריאה בד"כ נשלחתי לאנגיו סיטי בכליות (לאישוש המצאות אנגיומיוליפומה בכליה ימין בגודל 2.7- נמצאה מתאימה לאנגיומיוליפומה) במסגרתו הודגמו חלק מהריאות ונמצא ממצא אקראי בריאות וכך נכתב בפענוח : מעבר חזה בטן: קשרית פריפרית 4 מ"מ בRLL מה הממצא הזה? האם מסוכן? האם יחייב כעת סיטי חזה מלא ? האם יש לפנות לרופא בתחום הריאות בנושא זה? בסיכום הבדיקה נכתב רק אודות הכליות לא נרשם כלום על הממצא הזה ועל המשך ייעוץ אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 06/06/2016 | 20:30בדכ הממצא הזה חסר משמעות הייתי מתייעץ עם רופא ריאות עמ שיראה את הצילום בעצמוהוסף תגובה
סרטן ריאות mmme 06/06/2016 | 08:27בן 60 חולה סרטן ריאות מסוג אנדוקרצינומה עם מוטציית EGFR תאים לא קטנים תאי קשקש. עבר 2 כריתות. טופל באירסה מס' שנים. לאחר מכן טופל באפיטיניב 7 ח' שלא עזר. טופל בכימו' בשם טקסוטר חצי שנה אשר שמר על מצב יציב ,אך תופעות לוואי היו קשות. מחודש 8/2015 מטופל ב AZD9291 אחרי חודשיים ראו שינוי משמעותי במוקדים בריאה אשר הצטמצמו. ועכשיו בסיטי האחרון 5/16 ישנה החמרה במצב -הגוש הגדול בגודל 5.5*6.7ס"מ עם מס' מוקדים קטנים נוספים בריאה. וישנו גם מוקד חדש בריאה. ברצוני להתייעץ איתך דר' ולדעת מה אתה ממליץ במצב שכזה מה יכול להועיל במצבו של אבי? תודה תודה תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 06/06/2016 | 20:28במידה ומצבו הכללי של האבא סביר מבחינה תפקודית , הייתי ממליץ לקחת ביופסיה חדשה מהריאה ולחפש מוטציה חדשה בכזהוסף תגובה
בדיקות דם סיון 06/06/2016 | 14:09ד"ר אגבאריה צהריים טובים, אבא עושה כל שלושה שבועות בדיקות דם. לפני שישה שבועות הקריאטנין עלה ל1.25. האונקולוג המליץ לשתות המון מים. עשה לפני 3 שבועות שוב בדיקה הקריאטנין ירד ל1.06. אבא עשה היום אחרי 3 שבועות שוב בדיקות דם. הקריאטין עלה ל1.09. הסתכלתי שנה אחורה ממוצע הקריאטנין של אבא הינו 1.04. מה העליה הזאת יכולה להגיד? האם בגלל הקריזוטיניב? האם מראה חלילה על החמרה? מה ניתן בבקשה לעשות. תודה רבה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
בדיקות דםסיון 06/06/2016 | 14:23אני רואה גם שהLDH במקום לרדת.. עולה. הוא היה 526 ועלה ל566. אף פעם לא בנורמה. למה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 06/06/2016 | 20:26השינויים ב cr/ldh חסרי משמעות נראה בסדרהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גודש
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול תרופתי
-
כריתת קטע
בדיקות קשורות
-
כדוריות דם לבנות WBC
-
בדיקות סקר
תרופות קשורות
-
גואיפנזין
-
דיסודיום קלודרונאט
מונחים קשורים
-
אונקולוגיה
-
עיל"מ – עמותה ישראלית לסרטני מוח

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס