פורום סרטן ריאות - עמוד 129
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
תוצאות בדיקת ct חזה בטן ואגן ראזי 28/08/2015 | 21:18תוצאות בדיקת ct .מעבר חומר ניגודי תקין עד לרקטום.אין סימנים להרס גרמי.בסיכום:רושם למוקדים מישניים בריאות ויתכן גוש או תמט בלינגולה.מיימת בבטן. גושים ברטרופריטוניאום.הסננה על גבי האומנטום.אין בידינו בדיקות קודמות לשם השוואה. יש לשקול המשך בירור כולל: ביצוע ניקור לממצא הריאתי, ולשקול שאיבה חלקית של מיימת לציטולוגיה.זה סיכום לממצאים של חזה בטן ואגו ללא חומר ניגוד אשמח להתייחס לסיכום ותודה מראש ראזיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 30/08/2015 | 09:15ממצאים חשודים ביותר- נראה כמו גידול בבטן או אגן (אולי שחלה?) עם גרורות לריאות. יש לפנות לאונקולוג להמשך בירור.הוסף תגובה
דוקטור נכבד.אבקש לדעת מה המשמעות של בלוטה שומנית בריאה?תודה מראש דורי מטיאס 28/08/2015 | 15:31אבקש לדעת מה משמעות המושג בלוטה שומנית בריאה.תודה דורי מטיאס 054-6786022 אני מאד מודאגת מחוסר אפשרות למצוא חומר בנושא.תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 30/08/2015 | 09:13בלוטה שומנית- זוהי בלוטה שהמראה הרנטגני שלה לא חשוד לתהליך ממאיר אלא יכולה להיות תקינה או תגובתית לדלקת.הוסף תגובה
אבקש עזרה בפיאנוח CT בית החזה אלה 29/08/2015 | 18:54שלום רב! אמא שלי בת 74, בCT ריאות נגע היפודנסי בקוטר 14 מ''מ מתחת לוורידים פולמולאריים מימין צמוד לעליה שמאלית של הלב. פרט לזה נראה שאין ממיצעים חריגים. רדיאולוג ממליץ על המשך בירור. האם יש סיבה לדאגה?אילו בדיקות מומלץ לבצע? יש לציין שהבדיקה בוצעה במסגרת בירור תסמונת פארא-נאופלסטית-עקב כאבים מטרידים מאוד וחולשה גדולה ברגליים שנמשכים כבר יותר מחצי שנה. תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 30/08/2015 | 09:12תמונה לא ברורה בכלל. מציע להתייעץ עם כירורג חזה- הממצא חשוד לתהליך מסויים- לא חייב להיות גידול ממאיר.הוסף תגובה
שיעול טורדני שירה 26/08/2015 | 01:51שלום רב, אני משתעלת תקופה ארוכה מאוד של כמה שנים כבר. הרבה ליחה שקופה וללא תופעות נוספות ביצעתי בדיקת אלרגיה, בדיקה במכון ריאות שכללה צילום ריאות ובדיקת נשיפה, בדיקת אא"ג והכל יצא תקין. בבדיקת אא"ג נראיתה המנהיומה שהמליצו לו לנתח ולהסיר. השיעול מטריד אותי מאוד! ומדאיג, בעיקר מחשש לגידולים האם מניסיון שלך היית ממליץ על בדיקות נוספות? האם ניכר חשש לגידולים? מה ניתן לנסות כדי להפטר מהשיעור??? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 28/08/2015 | 09:13ליתר ביטחון ממליץ על CT ריאותהוסף תגובה
שיעול טורדנישירה 28/08/2015 | 09:53תודה רבה. הבעיה שאני מרגישה את הגירוי בגרון ממש מעל עצמות הבריח ולכן אינני מבינה את משמעות המנהיגה כי ייתכן שהיא גורמת לגירוי ושיעול. האם המנגיומה בגרון גורמת לשיעול??הוסף תגובה
ct חזה פנינה 24/08/2015 | 13:28אני צריכה לעשות CT חזה בעיקבות תשובה:שנמצאו קישריות בודדות כ3 סמ' חלקן נצפו וחלק חדשות.עלי לציין שלפני שנתיים עברתי כריתת 20% מהכליה בניתוח רובוטי (RCC) והתוצאות עד עכשיו היו בסדר. שאלתי: האם אפשר לעשות MRI במקום? אולי עדיף CT PET?או להשאר עם התור לCT הומלץ קרינה נמוכה ללא חומר ניגודי אבל זה לא צויין בהפניה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
CTחזהפנינה 24/08/2015 | 13:46לאחר הCT עם איזה רופא להוועץ (כרגע אצל רופאת המשפחה)הוסף תגובה
באיזו בדיקה נצפו הקישריות? CT קודם?גל 25/08/2015 | 13:15?הוסף תגובה
ctחזהפנינה 25/08/2015 | 21:45בצילום חזההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 28/08/2015 | 09:16להשלים CT ולשקול כריתה של הממצמא במידת הצורךהוסף תגובה
סיטי ריאות יניב 25/08/2015 | 20:09שלום דר רציתי לדעת בדיוק מה יש לו זה הדברים שרשמו לי בבדיקות ,שינוים פיברןטיים בruL בסמוך לסדק הבין אונתי הודגמה קשרית בקוטר 6.5 סמ קשריץ תת פלאורלית מסויידת בלינגולה התחתונה בקוטר 6.5 סמ השמח לתשובה ברורה תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 28/08/2015 | 09:14אני מאמין שהכוונה שהקשריות האלה הם ב- מ"מ ולא ס"מ. הקשריות בלתי ספיציפיות- יש צורך בהמשך מעקב או לחילופין בירור הקשריות. יש לפנות לרופא ריאותהוסף תגובה
ממצאים לצילום ct חזה ובטן ואגן ראזי 26/08/2015 | 19:53שלום דקתור מה העניינים אחותי לאחרונה מזה חודשיים שיעול ללא הפסקה ואין תאבון לאוכל לפני שבועיים בוצע עבורה ct חזה ובטן ואגן והממצאים החרגים הן 1- בדופן החזה העליון הקדמי מימין גוש בקוטר של כ-16מ"מ עם הסננה קלושה בשומן מסביב נמצא מעל ובחלק העליון של שד הימני.3-בתי השחי עם בלוטות קטנות יותר מימין ללא גושים.4-במדיאסטינום בלוטות רטרו-קוולית בקוטר עדכ-14מ"מ.5-שערי הריאות ללא גושים.בריאות: מוקדים קטנים באונות העליונות משני הצדדים יותר מימין.6-גוש עם תמט באזור הלינגולה בקוטר2.2ס"מ.מוקדים קטנים נוסםים באונה האממעית מימין ובבסיס השמאלי.אין לראות גושים נוספים.אין תסנינים.איןתפליטים פלאורלים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 28/08/2015 | 09:12הממצאים חשודים לסרטן השד עם גרורות. יש לפנות לרופא בהקדםהוסף תגובה
תוצאות בדיקת סיטי חזה קרן 26/08/2015 | 21:48המבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. שינויים אמפיזומטיים קלים בפסגות הריאות. מוקד בקוטר 0.3 ס"מ באספקט האחורי של ה- RUL. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות. חלקי כבד, טחול, לבלב אשר נכללו לסריקה ללא ממצא פוקלי גס בהסתייגות שלא הוזרק חומר ניגודי. מבנה גרמי תקין. סיכום: שינויים אמפיזומטיים קלים באונות העליונות ומוקד באספקט האחורי של ה- RUL כמתואר,למעקב מה זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 28/08/2015 | 09:11הממצא של ה-3 מ"מ כעת למעקב בלבד- בגודל הזה רב הסיכוי שמדובר בממצא אקראי. יש לחזור על CT בעוד 4 חודשים ולהתייעץ עם הרופאהוסף תגובה
סרטן ריאה אור 24/08/2015 | 10:28שלום אני בת 56 ולפני כ3 שנים עברתי כריתת אונה מריאה שמאל בעיקבות אדנוקרצינומה לא עברתי טיפולים מאחר והכל היה תקין. מאז אני במעקב אונקולוגי. לפני חודשיים החלו לי כאבים בבית שחי שמאל ובמישוש נפיחות, הופנתי לus בית שחי ואלו התוצאות בסקירת בית השחי משמאל באזור בו הצביעה המטופלת על הנפיחות הודגמה בלוטת לימפה בעלת מראה על שמעי תקין. לא נצבע בדופלר צבע. קוטרה 7 ממ. העברתי את התוצאות לרופא המשפחה והוא הפנה אותי לאונקולוג שלי מאחר והבלוטה בגודל 7 מ"מ בנתיים האונקולוג בחול ואני סובלת מכאב, רציתי לדעת אם יש לי מה לדאוג או שאני אמתין עד שהאונקולוג שלי יחזור מחול תודה אורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 24/08/2015 | 11:19הגודל של הבלוטה והמראה שלה תקין לגמרי. ממליץ לחזור גם על CT של הריאות לצורך המעקב. סה"כ אין משהו חשוד בתשובה.הוסף תגובה
תודה על התגובה המהירהאור 24/08/2015 | 11:35תודההוסף תגובה
שלום ד'ר עבד..בוקר טוב אורן יהודה 21/08/2015 | 10:53לפני ימים אחדים ביצעתי צילום חזה. כך היה כתוב שם; אורן יהודה בן 67.8 מקרית חיים ביצעתי צילומי גב וחזה לפני ימים אחדים..את תוצאות הצילומים לקחתי כעת מרופאת המשפחה וכך רשום שם; צילום חזיתי מסובב לשמאל,סרעפת שמאלית שטוחה מורמת וגם מטושטשת-על רקע ממצא חריג בבסיס ההמיטורקס?מצב כרוני על רקע שינויים פלארלים?המיטורקס ימני ללא ממצא גס. אין צילומים להשוואה. *קיבלתי הפנייה לCT אשמח לתגובה ממך ובתודה אין שיעול אין כלום בעצם..מרגיש מצויין,אז מה הוא מצא שם? לפני שנה בכל היה תקין ללא ממצאים אשמח לשמוע לדעתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 23/08/2015 | 10:31בגדול לא רואה משהו חשוד בצילום. רב הסיכוי שמדובר בשינויים כרוניים בגלל הגיל או עישון או סתם אקראי. יש להשלים CT רק בשביל השקטהוסף תגובה
תודה רבה לך..חיכיתי לתשובהיהודה אורן 23/08/2015 | 11:12בסך הכל אין לי כלום מרגיש מצויין אז מה הוא מצא שם?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הפחתת נפח הריאה
-
קילוף מעטפת ריאה
בדיקות קשורות
-
PCR לשחפת בשתן
-
מיפוי ריאות
תרופות קשורות
-
פאביפיראביר (פאווילאוויר)
-
נורטריפטילין
מונחים קשורים
-
אגרנולוציטוזיס
-
נוהל 106

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס