פורום סרטן ריאות - עמוד 52
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
תוצאות פאונדישיין- תודה לך על כל מענה shira morduch 11/10/2018 | 16:20חשפו שאני בעלת גן אלק, מאוד משמח, אבל נאמר לי שאני מס' 3 ושהכוונה לבעלי אלק 3 שהגידול ממהר לפתח עמידות. עד כמה אמירה כזו מבוססת מדעית? מה אתה יודע מניסיונך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ליתר דיוק Variant 3a/b - הוא סוג האלק שליshira morduch 11/10/2018 | 18:49תוספת להודעתי הקודמת: ליתר דיוק Variant 3a/b - הוא סוג האלק שלי תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 11/10/2018 | 20:56לצערי הרב המוטציה הזאת עמידה יותר לטיפול. בכמ הייתי מתחיל עם תרופות מעכבות אלק כמו אלקטיניב ולא כימותרפיההוסף תגובה
התחלתי טיפול אלקטיניבshira morduch 12/10/2018 | 00:39אבל האם זה אומר שתוך זמן קצר הגידול יגלה עמידות לתרופה זו? זה מוכח מדעית? ואם כן מה יהיה עבורי קו 2?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 12/10/2018 | 08:29הנתונים המדעיים הם דלים ביותר ואין ממש עבודות עם מספרים גדולים של חולים. עדיין הסיכוי שלך לתגובה הוא יותר מאשר לטיפול כימי ברגע שתהיה התקדמות מציע בדיקת פאונדישין חוזרתהוסף תגובה
קישרית בRUL תוצאה של CT ריאות. (לת) Mayanerz 09/10/2018 | 18:05שלום רב קיבלתי תשובה לct ריאות. סימני מחלה של סימפונות קטנים על פני שתי הריאות מתאימים למחלה בסיסית ידועה קישרית בRul מה פירוש? בבקשה עזרה אני מודאגת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
חיסון נגד שפעת חלי 09/10/2018 | 15:39שלום רב האם יש מניעה לקבל חיסון שפעת תחת טיפול בקיטרודה בלבד בקו ראשון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 09/10/2018 | 17:48אני לא ממליץ על חיסון בזמן טיפול אימונותרפיהוסף תגובה
יום עיון לחולי סרטן הריאה (לת) האגודה למלחמה בסרטן 09/10/2018 | 15:19האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן הריאה שיתקיים ביום שלישי, 20.11.18 במרכז הכנסים "ישראל יפה בפארק", שד' רוקח 80, תל אביב בהנחיית ד"ר עבד אגבאריה, מנהל המכון האונקולוגי, מרכז רפואי בני ציון. . בתוכנית: 09:30 -10:15 10:15 – 12:30 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן הרצאות: • בדיקות גנומיות בסרטן ריאה ד"ר אמיר און, מנהל המכון למחלות ריאה, המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר. • עדכונים וחידושים בטיפולים בסרטן הריאה ד"ר מיה גוטפריד, מנהלת המכון האונקולוגי, המרכז הרפואי מאיר. • איכות חיים בעקבות טיפולים ד"ר אלונה זר, מנהלת שירות גידולי בית חזה, מרכז דוידוף, המרכז הרפואי רבין. • האם לעולם חוסן? - חוסן נפשי בהתמודדות עם סרטן הריאה דנה רכבי הלר, עובדת סוציאלית מחוזית - מרכז, האגודה למלחמה בסרטן. 12.30 – 13:00 הפסקה וכיבוד קל 13:00 – 14:00 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם, וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש: באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/lung/2018 במח' שיקום ורווחה של האגודה: לימור: 03-5721678 / מלי: 03-5721670 / סילויה: 03-5721618. יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט "רוש מושיטה יד"הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
השפעת כדורי אלקטיניב, טיפול ביולוגי Tamara57 06/10/2018 | 20:40שלום רב ותודה מראש ד"ר עבד אגבאריה! בבדיקת סי טי ריאות כחודשיים אחרי נטילת כדורי אלקטיניב נצפה שיפור רציני בגידול הריאה שלי ובגרררות בשתי הריאות, אולם יש לי גם גרורות מחוץ לריאות. האם יהיה נכון להניח שאם הטיפול השפיע לטובה באיזור הריאות הוא ישפיע לטובה גם על הגרורות בשאר חלקי הגוף, או שאין קשר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 06/10/2018 | 21:45בדכ התגובה גם בריאות ומחוץ לריאות ביחדהוסף תגובה
גוש בריאה החושש מניתוחים 26/09/2018 | 19:04בצילום CT נתגלה אצלי באונה עליונה של הריאה הימנית גוש בגודל 4.4.ס"מ (טיבו אינו ברור עדיין). רופא אחד המליץ על כריתה. האם ישנן דרכים אחרות לטיפול בגוש זה מלבד הכריתה. אם כן אז מה הן דרכים אלה? הרבה הרבה תודה מראש וכל טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 26/09/2018 | 19:06לפני שמטפלים צריכים לבצע ביופסיה לראות במה מדובר ובאיזה סוג . בהמשך יש צורך לבצע בדיקת פיט לראות אם יש מחלה במקומות אירים. במידה ונשארים עם גידול של 4 סמ הדרך הכי טובה זה ניתוח להסרההוסף תגובה
תודההחושש מניתוחים 28/09/2018 | 17:00תודה רבה רבה לך,ד"ר אגברייה הנכבד,על תשובתך.הוסף תגובה
התרחקות מוגזמת? אורית 21/09/2018 | 10:17שלום ד"ר, כמובן שאני לא מעשנת וגם לא עישנתי בחיים ואני משתדלת כמה שיותר להתרחק מכל מה קשור לעישון/סיגריות. אפילו מגזימה ונכנסת לסטרס כשיש בסביבה דברים הקשורים לעישון. רציתי לשאול האם נגרם נזק בריאותי מנגיעה (בטעות) בסיגריה כבויה בדגש על הכבויה (שסיימו לעשן אותה /לא עישנו אותה)?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 26/09/2018 | 19:07ממש לא מזקי עישון הפ נזקים מצטברים ולאורך זמן חשיפה ממושך של שניםהוסף תגובה
קוצר נשימה וכרבים בחזה בר 26/09/2018 | 11:23שלום, האמת לא בדיוק ידעתי איפה לפרסם את זה אז אני כותבת פה. אני בת 29, בריאה באופן כללי, מעשנת מזה 6 שנים קופסא ביום, לעיתים קצת פחות. אני בחודש האחרון חווה הרגשה של קוצר נשימה אבל כאילו תקועה לי ליחה בגרון. עשו חי רנטגן חזה ולא היו ממצאים, רופא ריאות עשנ לי בדיקת נשיפה של תפדודי הריאות ואמר שהריאות שלי בסדר והוא לא רואה משהו לא בסדר. לקחתי כבר טבליות לכיוח שממיסים במשקה, לא עזר. עכשיו מטופלת מזה 6 ימים בארדוטין שהביא לי הרופא ריאות, לא עוזר יותר מדי... השלב הבא הוא אנטיביוטיקה. לאחרונה אני גם מרגישה כאבים בחזה מצד שמאל בעת אירובי (עושה פעמיים בשבוע אירובי ובכללי בכושר טוב. מתאמנת 4-5 פעמים בשהוע). אני ממש מודאגת. יש לי עבר עם אולקוס וחשבתי שאולי יש קשר אבל זה לא מרגיש אותו דבר.אמרו לי שזה יכול להיות קשור למזג אוויר, מעין ברונכיטיס שפשוט לא עובר כנראה בגלל המזגנים והעישון... קצת מודאגת והאמת כבר לא יודעת למי לפנות... הכל מראה שהכל בסדרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 26/09/2018 | 19:04ממליץ לשאול בפורום ריאות ולא פורום של סרטן ריאותהוסף תגובה
כאבים בשכמות glina 20/09/2018 | 16:38שלום רב, מזה כ-4 חודשים אני סובלת מכאבים באזור שכמה ימנית, לרוב למטה, אך גם באזורים סביב השכמה, כגון כתף ואמצע השכמה. מדי פעם הכאב עובר גם לאזור של שכמה שמאלית. כמו כן, כל אזור הגב העליון ( מעל השכמות, בעיקר, יש כאב בנגיעה בעור). כיוון שאני מעשנת מעל 20 שנה, אני נורא מפחדת שיכול להיות תסמין של סרטן ראות, למרות שאין לי תסמין כלשהו חוץ מקצת ליחה במהלך היום ( אך יותר בבוקר) ואולי צורך לקחת נשימות עמוקות מדי פעם) אם כי אציין שזו תופעה שיש לי ממזמן וכנראה שנובעת מלחץ וסטרס בו אני שרויה כבר תקופה ארוכה. אציין שלפני כחודשיים ביצעתי צילום ראות, שלטענת רופא ראות תקין. כמו כן, ביצע בדיקה של תפקודי ריאה וגם הן היו תקינות, אך עדיין החשש מכרסם בתוכי ונמנעת מלעשות סיטי בגלל קרינה רבה ומיותרת. אשמח לחוות דעתך. בברכת חתימה טובה וחג שמח!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 21/09/2018 | 05:58לא נשמע כמו משהו שקשור לסרטן ריאה. יש לחפש סיבות אחרות לכאב כגון כאב ממקור שרירהוסף תגובה
צילום חזה האם אפשר להסתמך עליו יערה 20/09/2018 | 21:40שלום רב...בת 33 מעשנת מגיל 15...בזמן האחרון מפחדת מסרטן ריאות...עשיתי צילום חזה שיצא תקין...שוקלת להפסיק לעשן...האם אפשר להסתמך עליו? והאם מאוחר מדי בשבילי כבר להפסיק לעשן?מבוהלתתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 21/09/2018 | 05:56אף פעם לא מאוחר להפסיק לעשן החלטה טובה צילום חזה בגיל שלך שולל מעל 95% סיכוי לסרטןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גודש
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הפחתת נפח הריאה
-
משאף
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי CFTR
-
ברונכוסקופיה
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
תירוטרופין אלפא
מונחים קשורים
-
אונה
-
טרפנים

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס