פורום סרטן ריאות - עמוד 96
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
-
דחוף בבקשה
סיון 09/01/2017 | 15:41ד"ר אגבאריה שלום. אבא צלצל אלי עכשיו מודאג הוא ירד בשלושה שבועות חמישה קילו. האם יכול להיות שההקרנה גרמה לירידה במשקל? ממה זה יכול להיות? האם לפנות לאונקולוג דחוף? לחץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/01/2017 | 16:24יכול להיות כתוצאה מהקרינה הממוקדת. בכל מקרה צריך לעקוב אחריו מקרוב ע"י בדיקות מעבדה עדכניות ולשים לב שלא מפתח זיהום כלשהו. בהצלחההוסף תגובה
-
תגובה בבקשה
סיון 09/01/2017 | 16:30מפתח זיהום? יש לנו תור לאונקולוג ב18 ואנחנו עושים צילום חזה. הירידה במשקל יכולה להגיע מזיהום?? יכול להיות חלילה שזה ממשהו אחר חמור יותר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/01/2017 | 16:33צריך לעקוב אחרי המצב הנשימתי והחם. בסופו של דבר יכול להיות בגלל הקרינה.הוסף תגובה
-
תגובה
סיון 09/01/2017 | 16:37לא להקדים את התור לאונקולוג? אני כל היום יושבת ליד אבא ובגלל שאמרת לי לעקוב ממש עוקבת אחרי הנשימה שלו. אתה לא חושב ד"ר שיש לנו ממה לחשוש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/01/2017 | 16:43לא אמרתי שצריך לשבת ולעקוב אחרי הנשימה שלו- זו לא הכוונה שלי בכלל. צריך לשים לב לנשימה במישור הכללי. קשה לי להעריך נקודתית מאחר ואני לא ראיתי אותו. הייעוץ כאן הוא כללי בלבדהוסף תגובה
-
תגובה
סיון 09/01/2017 | 16:48קודם כל תודה רבה! אני לצערי היפוכונדרית בכל מה שקשור לאבא. שינתי לו תזונה, עושה לו בדיקות דם מעבר למה שמבוקש. אני אוהבת להיות עם יד על הדופק לפני כולם. אין ספק שהייעוץ פה הוא כללי בלבד אבל גם אין ספק שאתה עונה לי תמיד כמה ימים קודם לפני האונקולוג שמחליט לענות ואתה מביא לי את התשובה הנכונה לפני כולם. ממשיכה להודות לך!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/01/2017 | 16:54הרבה בריאות ונחתהוסף תגובה
-
אזעקת שווא
סיון 09/01/2017 | 19:09ד"ר אגבאריה ערב טוב. חזרתי הביתה וגיליתי שאבא עלה על המשקל.. שמונח על שטיח. ברגע שמשקל מונח על שטיח הוא מרזה ב5 קג. אזעקת שווא והתקפת לב. סוף טוב הכל טוב. ככה זה שאני בודקת הכל כמו שצריך. תודה רבה לך!!!הוסף תגובה
-
-
גרורות במוח
mmme 09/01/2017 | 15:45אבא שלי חולה סרטן ריאות מזה 12 שנה. עבר 2 כריתות ומטופל באופטיבו. (בעבר היה מטופל באיריסה ולאחר מכן בכימותרפיה). גודל ההמצא בריאות הינו 6 סמ' ועוד מס' מוקדים קטנים. כעת נמצאו 3 ממצאים בראש. מדובר בגרורות. את הממצא הראשון הגדול (כ- 3 ומשהו ס"מ) ניתחו. מדובר בממצא משמאל אחורי באונה האוקסיפיטלית. אשר גרם ללחץ על המוח בצקת כאב ראש ופגיעה בטווח הראייה מימין. את 2 הממצאים הנוספים לא ניתן היה לנתח. ממצא אחד נמצא עמוק באונה המצחית משמאל ולא משפיע על המוח. ברצוני לדעת אלו אפשרויות עומדות בפנינו ? ואיזה טיפול היית הכי ממליץ לאבי? ולאיזה ביה"ח לפנות שמתמחים בתחום זה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/01/2017 | 16:22אני מניח שלאבא שלך היה מוטציה ב-EGFR וע"כ קיבל אריסא? אם כן , הטיפול באופדיבו הוא אופציה אך לא הכי טובה. לגבי המח- צריך לבדוק לשתי הגרורות אם אפשר להקרין אותם באפן ממוקד ואם לא, חייבים קרינה לכל נמח. במידה ולא בוצעה בדיקה מולקולרית, הייתי ממליץ על בדיקה מולקולורית- עדיף על רקמת גידול טרייה ואם אי אפשר - אפשר ביופסיה נוזלית לחפש מוטציה ב-T790M ואז אולי אפשר לתת תרופה שנקראת טגריסו שמתאימה למצב זה.הוסף תגובה
-
המשך שאלה לדר'
mmme 09/01/2017 | 17:29שלום דר' עבד, אתה צודק.אכן לאבא היה מוטציה EGRF. לגבי המוח- ניתן להקרין את 2 הגרורות במוח. איזה סוג קרינה עדיף? האם ישנם סוגים/שיטות שונות? חשוב לי לציין שלפני מס' חודשים עשו לריאה בדיקה למוטציה T790M כפי שציינת ואכן היתה חיובית ולכן קיבל azd9192 אך המצב החמיר ולא עזר... ולכן החליפו לאופטיבו לריאות. אשמח אם תוכל לומר לי איזה סוג קרינה כדאי במצבו של אבא? ואיזה ביה"ח מתמחה בהקרנות? תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/01/2017 | 18:11קרינה ממוקדת מסוג srs באיזור המרכז ממליץ על בילינסון לסוג זה של קרינה בהצלחההוסף תגובה
-
-
מרקר CEA
סימ 09/01/2017 | 06:56שלום רב. אבא שלי חלה במחלה סרטן הריאות .גילו לו את המחלה לפני כשבועיים. הוא בן 83. ב ct יש תמונה ברורה שיש משהו לא רגיל על הריאות . עשה ברונכוסקופיה וביופסיה והיא יצאה חיובית/ כרגעה הוא לא מעשן כ10 שנים אבל לפני הוא עישן הרבה . בבדיקה דם רגילה גילו שמרקורי cea הוא 52 . מה זה אומר . מה לנו לעשות. עשינו תור לבדיקה pet אבל התור רק בעוד חודש. מה יש לעשות בנתיים כדי שהמחלה לא תתפשטהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/01/2017 | 14:43יש אבחנה של סרטן בריאה. הסמן הגבוה מראה סה"כ שיש מחלה - כנראה מפושטת-. בדיקת הפיט תראה היקף המחלה. לגבי הטיפול- בגיל הזה, הכל תלוי במצב הכללי של החולה החל מניתוח ועד טיפולי כמותרפיה.הוסף תגובה
-
תודה על תשובתך המהירה+ שאלה נוספת
סימ 09/01/2017 | 15:24שאלה : איפו אפשרי לעשות בדיקה פיט מהר ככל האפשר// לא חשוב באיזה אזור בארץ // גם באופן פרטי כי קיבלנו טור רק בעוד חודש//הוסף תגובה
-
-
מרקרים
ד. 09/01/2017 | 14:23לד"ר אגבריה שלום רב, שאלתי היא האם בדית מרקרים בדם היא נחוצה תמיד גם אצל מי שאובחנה אצלם מחלה ברורה (בדיקות הדמיה וביופסיה (מחט). אני קוראת כאן לא אחת שהגולשים שואלים על מרקרים וחושבת על זה שאבי לא הופנה לבדיקה כזו. האם היא מבוצעת במי שיש ספק לגבי מחלתם או שהיא מבוצעת בעיקר באלה שמטופלים ורוצים אינדיקציה לגבי יעילות הטיפול (אני משערת שאם זה המצב אז יש צורך לעשות את הבדיקה בכל שלב כדי לדעת למה להשוות ומה היה הבייס-ליין)? שאלה נוספת מתייחסת להבדלים אפשריים בין ביופסיה נוזלית לפאונדיישן וואן: האם יכולות לצאת תוצאות שונות ואפילו מנוגדות בשתי הבדיקות? כלומר, האם מה שיצא שלילי בגארדנט 360 יכול לצאת חיובי בפאונדיישן וואן (ולהיפך) ומדוע ביופסיית מחט אינה נותנת מספיק חומר אם בכ"ז ניתן לאבחן גם מביופסיה נוזלית (תאים שנמצאים בדם)?. בתודה מראש, ד.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/01/2017 | 14:41לגבי שאלתך הראשונה: בדיקת מרקרים אינה בדיקה רוטינית בחולים עם סרטן ריאות. חלק מהרופאים לוקחים בכ"ז. אם הבדיקה גבוהה ניתן להשתמש בה כסמן לתגובה לטיפול. אני לא עושה בדיקות סמנים כרוטינה בסרטן ריאה. זה יותר בשימוש בסרטן שד ומעי. לגבי שאלה 2 : בדיקה מהרקמה היא הרבה יותר מדוייקת . קיימים מצבים שיש הבדל בין 2 הבדיקות ואלא ידועה המשמעות הקלינית של תוצאות מסוג זה.הוסף תגובה
-
הבהרה
ד. 09/01/2017 | 14:53ואלא ידועה המשמעות הקלינית של תוצאות מסוג זה. לא הבנתי את החלק הזה במשפט. האם ביופסיית מחט יכולה לתת תשובות שונות מביופסיה של הגידול עצמו או חלק גדול ממנו? בהמשך לתשובתך, אם עלולות לצאת תשובות שונות בין ביופסיה נוזלית לפאונדיישן, אז מדוע שולחים לביופסיה נוזלית, שהרי זה מצב שחורץ גורלות? לסיכום, האם ייתכן מצב ששביופסיה יגידו שאין טיפול ובפאונדיישן יאמרו שיש? בתודה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/01/2017 | 15:03כפי שציינתי , יכול להיות מצב שהתוצאות של 2 הבדיקות שונות אחת מהשנייה בגלל השיטה והרגישות של כל בדיקה. בשלב הזה לא יודעים מה המשמעות המעשית של כל תוצאה שמקבלים בכל אחת מהבדיקות הללו וצריך להבין שלא תמיד יש טיפול לכל מוטציה שמוצאים.הוסף תגובה
-
-
פענוח סיטי ריאות
הגרה 08/01/2017 | 17:20שלום רב, סובלת כמה שבועות מקוצר נשימה. נשלחתי לצילום חזה ובהמשך לסיטי. בפענוח הסיטי כתוב: המבנים הווסקולריים של המדיאסטינום העליון שמורים. אין עדות ללימפאדנופתיה מדיאסטינלית, אקסילרית או שערית. הלב והפריקרד שמורים. בהימטורקס ימין מודגם אוורור תקין. מודגם תהליך פרנכימתי עם מרכיב תמטי ב- RML וסירכות פלאורליות בסמוך לו. אין עדות לתפליט פלאורלי. בהמיטורקס שמאלי מודגמת הרמה ניכרת של הסרעפת עם תמט סוב-סגמנטלי מעלייה, בלינגולה, אין עדות לתפליט פלאורלי. בבטן עליונה מודגמים אדרנלים שמורים. סיכום: הרמה בולטת של הסרעפת השמאלית. תהליכים פרנכימתיים עם מרכיב תמטי בלינגולה וב- RML -שרידי תסנין? יש לי תור לרופא מומחה בעוד מספר ימים, אבל מתוחה מאוד... אשמח להסבר. תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 08/01/2017 | 17:27על פניו אין גוש מוגדר התמונה מתאימה לתהליך זיהומי חריף יש צורך להיוועץ עם רופא ריאותהוסף תגובה
-
תודה על תשובתך המהירה. שאלה נוספת:
הגרה 08/01/2017 | 18:22האם יתכן זיהום חריף ללא תסמיני מחלה (חום, עייפות)?הוסף תגובה
-
-
קריזוטיניב
סיון 08/01/2017 | 10:25ד"ר אגבאריה בוקר טוב, שאלה שעלתה לי כל השבת. אני קוראת פה כל הזמן תגובות של אנשים כדי ללמוד תמיד צריך ללמוד. אנשים בדר"כ לוקחים קריזוטיניב 250 ואני רואה שהרבה פשוט נעלמת להם המחלה. האם הגיוני שבגלל שאבא לקח 200 מ"ג שנה וחודשיים המחלה רק נעצרה, האם יכול להיות בע"ה עכשיו מצב שבגלל שהאונקולוג העלה לו את המינון ל250 מ"ג פעמיים ביום המחלה גם אולי תוכל להעלם? תמיד יש שאלות, ותמיד טוב להיות אופטימיים. תודה רבה, ושבוע טוב ומבורך סיוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 08/01/2017 | 16:29קריזוטיניב מייצב את המחלה ברב המקרים ולא מעלים אותה לגמרי עד כה התגובה אצל אבא שלך טובה מאדהוסף תגובה
-
-
תשובה בסיטי טימומה
דליה 27/12/2016 | 14:20שמי דליה עשיתי סיטי בגלל כאבי בטן שיצאתקין ואז גילו באקראי טימומה אני בת 78 בראה...והבנתי שטימומה חייבים לנתח...אני בלחץ עצום אבקש הסבר...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 28/12/2016 | 08:31טימומה חייבים לנתח. התוצאות תלויות בסוג של הטימומההוסף תגובה
-
מה זה אומר סוג התימומה בסי טי היא נראית שפירה בתוך קפסולה..ובכל זאת ממליצים לנתח
דליה 06/01/2017 | 11:22בהמשך לתשובתך לגבי ניתוח תימומהץהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 06/01/2017 | 16:31אפילו טימומה שפערה צריכה ניתוחהוסף תגובה
-
טימןמה
דליה 07/01/2017 | 21:11המון המון תודההוסף תגובה
-
-
הקרנות ממוקדות
סיון 03/01/2017 | 14:07ד"ר אגבאריה צהריים טובים אבא סיים לבצע היום את חמשת ההקרנות הממוקדות לקשרית שנוצרה לו. אם הייתה בעיה חלילה או שלא הספיקו ההקרנות היו מודיעים? והאם חלילה אם היו רואים משהו אחר שם בסיטי האונקולוג או שם היו מודיעים לנו בזמן ההקרנות? התור לאונקולוג רק ב25.1.17. מה שכן, האונקולוג ביקש מאבא לבצע בדיקות דם כל שלושה שבועות. היום היה צריך לבצע ולא יכל אז רשמתי לאונקולוג והוא ענה לי שאין בעיה בכלל שיבצע שבוע הבא. אשמח לתשובתך, תודה רבה!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך שאלה
סיון 03/01/2017 | 14:08והכי חשוב בבקשה. אם לא אמרו כלום עד עכשיו האם לדעתך אבא יחזור בע"ה למסלול הרגיל ליציבות מלאה אחרי שהוצאה הקשרית. תודה רבה סיוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 03/01/2017 | 16:12בזמן ההקרנות לא ניתן לראות תוצאות של הטיפול על המקום- צריך לחכות לפחות חודשיים ואז לעשות צילום. לגבי תופעות לוואי- זה טוב שכבר הטיפול עבר ללא סיבוכים מידיים אך צריך להמשיך ולהשגיח שלא יתפתחו סיבוכים בחודש הקרוב רב הסיכוי שלא יתפתחוהוסף תגובה
-
תגובה
סיון 03/01/2017 | 18:40ממה ניתן חלילה להבין אם יש סיבוך. מה התגובה הראשונית שאצטרך חלילה להבין. ומנסיון המרבי שלך ד"ר אנשים שעושים הקרנה כזאת חוזרים למסלול יציב??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 06/01/2017 | 16:32בדכ חוזרים לשגרה מהר סיבוכים נדירים כמו פנוימוניטיס- קוצר נשימה חריףהוסף תגובה
-
כרגיל תודה רבה ד"ר ושבת שלום
סיון 06/01/2017 | 20:35תודההוסף תגובה
-
-
השפעה של הטיפול הכימתראפי
לינה 06/01/2017 | 16:06שלום דר אגבאריה, אבי מאובחן עם אדנוקרצינומה דרגה 4. קיבל שני טיפולי כימותרפיה. עדיין אין הקלה בשיעול ממנו סובל כתוצאה מהגידול. האם אחרי שני טיפולים צריכה להיות כבר הקלה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 06/01/2017 | 16:30עפ רב צריכה להיות כבר הקלה הערכה מדויקת תעשה לאחר 3-4 טיפולים עי צילום חוזרהוסף תגובה
-
טיפול כימותראפי
לינה 06/01/2017 | 17:34האם זה יכול להעיד על כך שהכימותראפיה לא משפיעה?הוסף תגובה
-
-
התאמה לקיטרודה
לינה 01/01/2017 | 21:06שלום, האם עם pdl1 חיובי חלש (מתחת ל50 אחוז)ניתן לקבל טיפול אמונתראפי לאחר שלא נמצאה התאמה לטיפול ביולוגי מתאים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 02/01/2017 | 11:55הכוונה לקו ראשון או שני ? אם שני - אז כן אם ראשון אז רק לחולים עם ביטוי מעל ל 50 %הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קטע
-
משאף
-
בדיקות קשורות
-
ANTI HU
-
צילום חזה
-
תרופות קשורות
-
טטראציקלין
-
אמוקסיצילין + חומצה קלאוולאנית (אוגמנטין)
-
מונחים קשורים
-
אונקוגני
-
מכשיר אדים, מכשיר אידוי
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםברית מילה - כרורגיה
בפורום ברית מילה - כרורגיה ניתן להתייעץ עם הרב טל מלמד- מוהל רפואי מוסמך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ברית מילה - כרורגיה
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך