פורום סרטן ריאות - עמוד 95
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
תופעות לוואי של אופדיבו מירי 19/01/2017 | 20:57ד"ר אגבריה שלום, אבי מטופל באופדיבו. לפני שבוע בערך, החל לסבול משלשולים קשים כל רבע שעה. עצרו את הטיפול באופדיבו ונתנו סטרואידים ואנטיביוטיקה. המצב השתפר מאוד, אם כי לא עד הסוף. כרגע הוא מוריד במינון של הסטרואידים מ-60 ל-40. השאלה שלי היא האם יהיה ניתן לחזור לטיפול באופדיבו, ואם כן, תוך כמה זמן. אודה מאוד על תשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 20/01/2017 | 08:05בגדול אפשר לחזור בתנאי שהשלשול חולף לגמרי ומפסיקים לגמרי את הסטירואידים כעת ממליץ על הפסקת טיפול לעוד שבועיים לפחותהוסף תגובה
בדיקת סיטי טליה 19/01/2017 | 11:28אימי בת 86 עברה סיטי אודה לך באם תעזור לי בפיענוח הממצאים: מספר בלוטות לימפה במדיאסטינום בקוטר עד כי - 7 מ"מ. הלב אינו מוגדל. שינויים אמפיזמתיים על פני שתי הריאות ושינויים ברונכיאקתטיים בבסיסי הריאות.(אימי מעשנת). קשרית תת- פלאורלית בפסגת הריאה הימנית בקוטר כ - 5 מ"מ. ב - R.M.L בסמוך לשער ריאה ימנית הודגם גוש סמיך בממדים כ - 37.5 מ"מX 31 מ"מ עם גבולות לא סדירים. קשר ריאתי ב - L.L.L בקוטר 19 מ"מ עם גבולות לא סדירים. לציין, הקטנה יחסית של נפח ריאה ימנית עם סטייה של המדיאסטינום ימינה. ללא תפליט פלאורלי. בסריקת בטן ואגן - הכבד לא מגודל בעל מירקם הומגוני. כיס מרה תקין. C/B/D ודרכי מרה תוך כבדיות ברוחב תקין. הלבלב והטחול תקינים. באדרנל ימני הודגמה קישרית היפודנסית בקוטר כ - 11 מ"מ היכולה להתאים לאדנומה. אדרנל שמאלי תקין. שיהכליות בגודל ומנח תקינים ללא הידרופרוזיס עם פרנכימה שמורה. אין לזהות נוזל חופשי בבטן ובאגן.אודה לך באם תוכל להגיד לי עד כמה חמורות התשובותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 19/01/2017 | 16:29לצערי הגוש הזה בריאה ימנית נראה כמו גידול עם חשד לגרורה בריאה השנייה יש להמשיך בירור עי ביופסיההוסף תגובה
כאבים וס.ריאות אתי 18/01/2017 | 19:06דר אגבריה שלום בעלי חולה בס.ריאות אדנוקרצינומה שלב 3 לאחר כימו והקרנות. כרגע המצב יציב. סובל מכאבים קשים ומקבל פרקוסט וטרגין.במרפכת שיקום כאב נאמר לו כי תרופות אלו קשות וממכרות ולכן כל פעם הוא גם מגדיל את המינון כדי שישפיעו מה שעושה אותו ממש מסטול. מה עושים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 18/01/2017 | 19:38ניתן להוסיף גם קנביס רפואי שיכול לעזור לוהוסף תגובה
כאבים וס.ריאותאתי 18/01/2017 | 20:10ניסה 3 סוגים בעישון ולא עשה לו טוב.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 19/01/2017 | 08:41ניתן לנסות תרופות אחרות כגון: abstral mcr mir יש עוד מגוון כדורים שלא קיבלהוסף תגובה
מוקד תת פלאורלי בריאה אא 19/01/2017 | 00:25שלום, לפני כחצי שנה אבי עבר כריתת אונה שמאליות עקב המצאות גוש סרטני. תוצאות הctpet מיד לאחר הניתוח יצאו תקינות. לפני כחודש הוא עשה ct שרואים בו באונה השמאלית מוקדים תת פלאורליים. זה באותה אונה של הניתוח. הנוזלים שהיו שם כעת לא קיימים. האם מדובר בגושים סרטניים חלילה או שייתכן וזה כתוצאה מהניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשך לשאלהאא 19/01/2017 | 00:28שכחתי לציין שכתוב מוקד תת פלאורלי בגודל 0.5 ס"מהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובנ ד"ר עבד אגבאריה 19/01/2017 | 08:39הממצאים בגודל הזה בלתי ספיציפיים. הכל יכול להיות בשלב הזה ממליץ על מעקב צמוד בעוד כחודשייםהוסף תגובה
פט סיטי אחרי 5 טיפולי אופדיבו לי 18/01/2017 | 13:28שלום דוקטור אגבריה. אמא שלי אובחנה לפני 4 שנים,עברה טיפול כימי והקרנות ומאז לא טופלה והמחלה התקדמה מאוד לאט. לפני 3 חודשים החליטו לתת לה טיפול באפדיבו.אחרי 5 טיפולים של אופדיבו היא ביצעה סיטי פט וקיבלנו תוצאה שהפ השוו עם פט מלפני חצי שנה: 1. כידוע מודגם תהליך בlul עם קליטה פטולוגית של fdg ועם שינויים אטלקטיים. 2. מודגמת הסננה בשומן המדיאסטינלי ולאורך הפלאורה קדמית משמאל בולטת במקצת בהשוואה לבדיקה הקודמת. 3.קליטה פטולוגית של fdg בנודול ב lll שגדל בהשוואה לבדיקה הקודמת וכיום 1.5 ס"מ. 4. קליטה פטולוגית של fdg בנודול בבסיס Lll שגדל מאוד וכיום עם יצירת גטש המגיעעד הסרעפת השמאלית.גודלו כיום 1.7*2.6 ס"מ. 5.קליטה פטולוגית של fdg בהסננה חדשה ב rml בגודל כ 1.2*2 ס"מ. האם זה אומר שאופדיבו נכשל או שזה יכולה להיות תגובה לטיפול? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 18/01/2017 | 19:41על פניו זה חסר תגובה. מעט מאד מן המקרים שיש התקדמות מדומה שהיא לא אמיתית. צריך לעדשות קורלציה למצב הקליני. בסהכ יש רושם שהמחלה התקדמה ביותר ממקום אחדהוסף תגובה
פט סיטי אחרי 5 טיפולי אופדיבולי 18/01/2017 | 21:45תודה רבה דוקטור על התשובה. זאת אומרת לדעתך אין טעם להמשיך את הטיפול באופדיבו. יכול להיות שנבזבז זמן ומחלה תתקדם עוד יותר.צריך אולי לחפש אופציות טיפוליות אחרות.מה היית ממליץ במקרה הזה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 19/01/2017 | 08:39הייתי מחפש משהו אחרהוסף תגובה
MRI בטן ואגן סמדר 17/01/2017 | 11:39אני סובלת מכאבי בטן ובצקות ברגליים ובטן נפוחה מאוד ועשיתי בדיקה התוצאה הראתה התרשמות: תוכן פאקלי בכמות רבה לאורך כל הוקלון כמתואר אין עדות לממצא מוקדי, תהליך תופס מקום, בלוטות או מיימת שאר כמתואר. הכבד תקין אין עדות לממצא כלי דם כבדים תקין אין הרחבת דרכי מרה כיס מרה לא הודגם יתכן נכרת או מכווץ טחול תקין בגודל והומוגני. לבלב תקין כליות ללא עדות להידרונפרוזיס או תהליך תופס מקום. הפרשה סיטרית מהכליות דו"צ. אין עדות לבלוטות מוגדלות ברטרופריטנאם. אין עדות למיימת. מספר לולאות מעי דק מורחבות במידה ללא עדות לחסירמה אולי על רקע אילאוס תוכן פאקאלי בכמות בינונית הניכר לאורך כל הוקלון יתכן עקב עצירות. אברי האגן בטווח התקין האם הבדיקה תקינה אני סובלת לפעמים מבצקות ברגלים ולפעמים לאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 18/01/2017 | 10:00אין עדות לגידול יש תוכן רב דל צורה במעייםהוסף תגובה
טיפולסמדר 18/01/2017 | 10:48ואיך מטפלים בזה הבטן שלי נפוכה לפעמים בצקות ברגלייםהוסף תגובה
תשובות מc.t רויטל 16/01/2017 | 10:05לד"ר עבד שלום קיבלנו תשובות האם תוכל להסביר את משמעותן תוספת ריקמתית פרא- אאורטלית גורמת למעורבות של כלי הדם הפולמונריים בקוטר מירבי של 3.5 ס"מהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 16/01/2017 | 14:38נראה לי שזו תשובה חלקית. מדובר בתהליך - אולי גידול שמערב כלי דם. אשמח לתשובה מלאה .הוסף תגובה
פענוח C.Tרויטל 16/01/2017 | 17:01לד"ר עבד תודה על התשובה המהירה זוהי התשובה המלאה תהליך רקמתי תת- פלאורלי בעל גבולות ספיקולריים באספקט הקדמי של LUL בקוטר מירבי של 3ס"מ עם שלוחות לפלאורה מלווה באטלקטזיס דיסטלי חלקי. גרנולומות מסוידות באספקט אחורי בסמוך לסדק הבין אונתי הגדול ב-RUL גרנולומה מסוידת ב-LLL לא הודגמו בולטות מוגדלות במיצר באקסילות ובשערי הראות תוספת רקמתית פרא אאורטלית הגורמת למעורבות של כלי הדם הפולמונריים בקוטר מירבי 3.5 ס"מ הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי בלוטות יתרת הכליה תקינות כבד שומני טחול כבד לבלב כליות ללא ממצע פוקאלי גס אשמח מאוד להתייחסותךהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 16/01/2017 | 18:33על פניו נראה שיש תהליך גידולי באונה עליונה משמאל עם מעורבות של מפתח החזה במידה וטרם הממצאים עברו בירור צריך להגיע לאבחנה עי ביופסיההוסף תגובה
המשך טיפול במחלתי חנה דויטש 15/01/2017 | 12:34שלום רב, לפני כשנה אובחנתי כחולת סרטן ריאות עם גרורה קטנה (פחות מסנטימטר) למוח. בריאה אחת יש לי 2 גידולים 1 בגודל חצי סנטימטר השני בגודל 1.3 . עד עתה עברתי 8 טיפולי כימוטרפיה : 4 של אלימטה +קרבו , 2 של אלימטה קרבו ואווסטין ו2 טיפולים רק של אלימטה. בכל התקופה הגידולים בריאה שמרו על גודלם. בראש עברתי הקרנה ממקוקדת בטרם התחלתי את הכימותרפיה,מאז ההקרנה נעלם הגידול בראש. היום אני בהפסקה מהטיפולים כי האונקולוג הציע לי להכנס למחקר cMET פומי INC280 ואני ממתינה לתשובה האם אני מתאימה .. האופציה הנוספת שעומדת בפני היא 2 הקרנות ממוקדות ואם זה לא יעבוד אז לחזור לכימותרפיה.כהעלתי בפניו את האפשרות להיות מטופלת בקיטרודה הוא אמר שלסוג הסרטן שלי זה לא יאושר (טרם נבדקתי כלל לראות אם אני בכלל מתאימה לקבל קיטרודה),אם ארצה ואתאים אצתרך לעשות באופן פרטי. שאלתי - האם המשך הטיפול שהוצע לי הוא הנכון ביותר לגבי או שמא כדאי לי ללכת ליעוץ נוסף. דרך אגב לא ציינתי שאני בת 60 ולצערי עדיין מעשנת כ30 סיגריות ליום שזה כמחצית ממה שעישנתי לפני שחליתי.כן אני יודעת שזה עדיין הרבה ובכל זאת לא מצליחה להפחית לתשובתך אודה. בכבוד רב , חנההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 16/01/2017 | 14:43הטיפול בקיטרודה בסל לכל החולים בקו שני עם NSCLC. אני מניח שיש לך SCLC ולכן לא מתאים לך קיטרודה דרך הסל. לגבי מחקר קליני - תמיד טוב להשתתף בתרופות חדשות.הוסף תגובה
סרטן ריאה וmri אתי 15/01/2017 | 21:51דר אגבריה שלום בעלי חולה בסרטן ריאה מסוג אדנוקרצינומה שלב 3. טופל בכימו והקרנות.כעת במעקבים של סי טי כל 3 חודשים. לאחר כאבים קשים בשכמות ובכתפיים נעשהmri עמ"ש צוארי. בבדיקה:אין עדות לתמט או תזוזה,אין עדות לגוש לאחר הזרקה קיימת האדרה קדמית ואחורית לחוט גם סביב גזע המוח לא ברור אם ממצא אמיתי של פיזורלפטומנינגיאלי או כלי דם בלבד.בהמשך נעשה בירור של mri מח שיצא תקין. הרופא אומרת שאין צורך לעשות ניקור וזה כנראה כלי דם. מה דעתך?תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 16/01/2017 | 14:40מאחר ולא ראיתי את הצילומים בעצמי- רב הסיכוי שמדובר בכלי דם שמקבלים גם הם צביעה. אני ממליץ לחזור על MRI בטווח של 6 שבועות למעקב לאחר ממצא זה.הוסף תגובה
אנטיביוטיקה ואופדיבו (לת) מירי 10/01/2017 | 16:59דר אגברייה שלום, אבי מטופל באופדיבו. לאחרונה עבר קולונוסקופיה והתגלתה דלקת קלה במעי. האם יש מניעה ליטול אנטיביוטיקה עבור הדלקת בשמן הטיפול באופדיבו? אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
גודש
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול תרופתי
-
קילוף מעטפת ריאה
בדיקות קשורות
-
כדוריות דם לבנות WBC
-
כספית בשתן
תרופות קשורות
-
טטראציקלין
-
פאמידרונאט
מונחים קשורים
-
בלוטות לימפה, קשריות לימפה
-
המגדלות

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםברית מילה - כרורגיה
בפורום ברית מילה - כרורגיה ניתן להתייעץ עם הרב טל מלמד- מוהל רפואי מוסמך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ברית מילה - כרורגיה

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך