נוקשות וכאבים בשרירים
פורום טיפול בכאב
אבנר מן
נוקשות וכאבים בשרירים יעל 05/11/2015 | 20:19שלום, אני סובלת בשבועות האחרונים מנוקשות מטורפת בשרירים (כאילו הגוף "צפוף עליי") וחוסר נוחות בלתי נסבלת המקשה עליי לישון או לנשום בנוחות... (אני לפני בדיקת MRI מח, וראומטולוג לנוגדנים בדם..) שאלתי - האם אופטלגין יעיל לתופעות אלו של השרירים? מה מומלץ לקחת בינתיים ללא מרשם שיכול להקל בינתיים? ( חשוב לציין שאין לי מנוחה בשום תנוחה או שעה של היום) אודה לך על תשובתך בהקדם האפשרי! יעלהוסף תגובה
תשובת מומחה נוקשות שרירית מר גבעון פלד 06/11/2015 | 14:02לא אוכל להתייחס לתרופות בפורום. בנוגע לנוקשות שרירית: כמה זמן זה נמשך? האם את מתאמנת או לפחות היית בפעילות לפני התחושה הזו? האם יש בעיות בריאות ברקע? בנוסף מעט מידע עלייך: גיל, גובה, משקל.הוסף תגובה
המשךיעל 06/11/2015 | 14:54בהמשך לשאלותייך : *הנוקשות בשרירים היא בחודשים האחרונים בדגש על השבועות האחרונים שזה הלך וגבר.. * לגבי פעילות - להפך, דווקא בשנה האחרונה אני לא עובדת כך שגם הרבה פחות בתנועה ויותר בבית..ולא עסקתי בשום פעילות ספורטיבית . * לגבי הבריאות ברקע - בבדיקות הדם יש לי נוגדנים מסוג : anti tpo וanti dna ds - שללו לי לופוס, ויש לי בדיקה בחודש הבא אצל ראומטולוג... וכן בבדיקות דם הייתה אנמיה (שעכשיו עלתה לגבול התחתון של הנורמה אחרי שבועיים של תוסף ברזל וחומצה פולית). בנוסף, איני יודעת אם יש קשר..אך אני סובלת מגרוגיטציה (רפלוקס שאוכל לא מעוכל יוצא מהפה ). - לגבי שאלתי ביחס לשרירים: חשוב לי לציין שהתחושה היא כאילו השרירים "תקועים", "חורקים", ו"כבדים" וכל תנועה דורשת מאמצים אדירים. בנוסף אני מרגישה כאילו טווח התנועות מוגבלות. (ביקרתי אצל נוירולוג שאמר שהכל בסדר ושהוא לא רואה בעיה נוירולוגית - ועם זאת לפנים משורת הדין הפנה אותי לMRI מח) שאלתי היא איך אפשר להקל על התופעה הזאת בינתיים? משהו להרפיית שרירים (מצד שני זה נוקשות עם תשישות של הגוף..) ? * יש לציין שהאי נוחות בשרירים גוברת בשכיבה - בעיקר בלילה ובבוקר לפני היציאה מהמיטה. ואם בכלל יש לך מה להוסיף בענייני אשמח לשמוע. מחכה לתגובתך ! תודה רבה! יעלהוסף תגובה
המשךיעל 06/11/2015 | 14:55בהמשך לשאלותייך : * אני בת 24. *הנוקשות בשרירים היא בחודשים האחרונים בדגש על השבועות האחרונים שזה הלך וגבר.. * לגבי פעילות - להפך, דווקא בשנה האחרונה אני לא עובדת כך שגם הרבה פחות בתנועה ויותר בבית..ולא עסקתי בשום פעילות ספורטיבית . * לגבי הבריאות ברקע - בבדיקות הדם יש לי נוגדנים מסוג : anti tpo וanti dna ds - שללו לי לופוס, ויש לי בדיקה בחודש הבא אצל ראומטולוג... וכן בבדיקות דם הייתה אנמיה (שעכשיו עלתה לגבול התחתון של הנורמה אחרי שבועיים של תוסף ברזל וחומצה פולית). בנוסף, איני יודעת אם יש קשר..אך אני סובלת מגרוגיטציה (רפלוקס שאוכל לא מעוכל יוצא מהפה ). - לגבי שאלתי ביחס לשרירים: חשוב לי לציין שהתחושה היא כאילו השרירים "תקועים", "חורקים", ו"כבדים" וכל תנועה דורשת מאמצים אדירים. בנוסף אני מרגישה כאילו טווח התנועות מוגבלות. (ביקרתי אצל נוירולוג שאמר שהכל בסדר ושהוא לא רואה בעיה נוירולוגית - ועם זאת לפנים משורת הדין הפנה אותי לMRI מח) שאלתי היא איך אפשר להקל על התופעה הזאת בינתיים? משהו להרפיית שרירים (מצד שני זה נוקשות עם תשישות של הגוף..) ? * יש לציין שהאי נוחות בשרירים גוברת בשכיבה - בעיקר בלילה ובבוקר לפני היציאה מהמיטה. ואם בכלל יש לך מה להוסיף בענייני אשמח לשמוע. מחכה לתגובתך ! תודה רבה! יעלהוסף תגובה
תשובת מומחה נוקשות שרירית מר גבעון פלד 06/11/2015 | 15:06תודה על המידע. דבר נוסף שחשוב לי לדעת, האם יש עומס רגשי, נפשי או אחר בחייך ואוסוף שגם אם התשובה חיובית לא אפתור אותך בזאת, חשוב לי לדעת על מנת לנסות למקד את תשובתי.הוסף תגובה
המשךיעל 06/11/2015 | 15:21תודה על תשובתך המהירה והאכפתית! אכן יש עומס רגשי ונפשי רב בחיי בתקופה זו..אני במקביל בטיפול רגשי עם פסיכולוגית. יש לציין שבעבר נטלתי תרופות פסיכאטריות ובשנה האחרונה "נגמלתי" ואיני מקבלת שום טיפול תרופתי (נגמלתי מרצון לחיות ללא תרופות הקשורות לנפש. שכן סבלתי מתופעות לוואי רבות והתוצאה לא הייתה מספקת, החסרונות גברו בהרבה על היתרונות..) ריגשת אותי כששאלת על הנפש ויחד עם זאת אמרת שלא תפתור אותי בזאת, כי באיזשהו מקום כבר אני למדתי להתעלם מתופעות גופניות ולהגיד לעצמי "זה מהנפש, זה מהנפש..." כמו שחוויתי הרבה פעמים מול רופאים שמאז אותה תקופה של הכדורים כבר שמו עליי תווית. וככה למדתי להתעלם מתופעות פיזיות, מכאבים נוראיים ולסבול בשקט תוך שאני מנסה להשתיק את עצמי, אבל משכתי כמה חודשים וזה לא הולך לשום מקום ומגביל אותי מאוד שאני כבר מרגישה שאכן יש גם עניין רפואי-בריאותי.. אולי הנפש מעצימה את התחושות הפיזיות, אבל התחושות הן פיזיות לחלוטין. ונכנסתי למין פלונטר שאפילו ואני רוצה להשתמש בכלים של התמיכה הנפשית ולחיות, הגוף מגביל אותי... *בנוסף חייבת לציין - זה לא פיברומיאלגיה! ניסו להדביק לי את זה פעם ולהשתיק אותי בזה...אך אני יודעת שפיברומיאלגיה מאובחנת בנקודות ספיציפיות שבודקים בגוף - זה לא המצב אצלי... תודה רבה על תשובתך, מחכה להמשכה... יעלהוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי גוף והקשר רגשי מר גבעון פלד 06/11/2015 | 18:03לאור כל מה שציינת אני חושב שאת צריכה לגשת לטיפול אחר, פרא-רפואי. במקביל לכל הבדיקות שציינת גשי לטיפול שמהותו פיזית, גופנית אך הוא גם משיק לתחום הרגשי. את יכולה למצוא טיפולים כאלו אצל מטפלים מתחום הטריגר פוינט טראפי או מעסים רפואיים מסוימים. אשמח באם תרצי להפנות אותך למתאימים על פי אזור מגורייך. מה שאת מתארת הוא כניסה למעגל כאב, פיזי ונפשי, שתגובה של מערכות רקמה רכה, רקמת חיבור ושרירים מגיבות אליו בהגנה, נעילה. נעילה זו לאורך זמן מייצאת תחושת כאב המשתנה מאדם לאדם אך יכולב להחוות כפי שאת מתארת. על מנת להשתחרר ממעגל כאב זה יש להתחיל בטיפול דומה למה שתיארתי לך. חשוב לי לציין כי אין עלייך להפסיק את הבדיקות או הטיפולים שאת מבצעת כיום ללא הנחייה רפואית מתאימה.הוסף תגובה
המשךיעל 07/11/2015 | 18:21גבעון, תודה על תשובתך המקיפה. מתחבר לי מאוד כל מה שתיארת על המעגל...הפיזי והרגשי. כשאתה מדבר על "מעגל הכאב" הפיזי והנפשי, או בכלל שמדובר על כאבים פסיכוסומטיים התחושה המתקבלת היא שבעצם התשובה לכאבים האלו ולתחושות היא בשליטתי!(?) אך איני מצליחה "לשלוט" במעגל הזה ולצאת ממנו...וזה מתסכל כ"כ. האם זה כך? ב"שליטתי"? וזה אינו כאב של שריר תפוס שאפשר להתנהל ביחד איתו, זה כאב משתק .. האם באמת עיסוי חיצוני פשוט יכול לפתור את העניין??? כתבת "על מנת להשתחרר ממעגל כאב זה יש להתחיל בטיפול דומה למה שתיארתי לך" - באיזה אופן? באיזו תדירות? לתקופה של כמה זמן? והאם זה רק "יקל" עליי? אני רוצה לפתור את זה מהשורש ולחיות בחופשיות כבר...עייפתי מעצמי. *אשמח להמלצות על מטפלת באזור מגוריי לתחומים שהצגת - אני גרה באזור ירושלים. - ועוד שאלה : מבחינה רגשית אני אצל מטפלת מתחום הפסיכותרפיה-הגופנית - האם זה יכול להיות מקביל או שחבל להיעזר בעוד מטפלת? (למרות שאנחנו לא מתעסקות בתופעות הפיזיות בטיפול...) * ציינת שעליי להפסיק בדיקות או טיפולים שאני מבצעת כיום ללא הנחייה רפואית מתאימה - למה הייתה כוונתך? האם התכוונת לא ללכת לMRI מח, לראומטולוג, לגסטרו...? מציינת שכיום הדבר היחיד שאני נוטלת זה תוסף ברזל ונקסיום לצרבת(שהתחלתי בימים האחרונים). ממתינה לתשובותייך, שוב תודה רבה. בהערכה, יעל.הוסף תגובה
תשובת מומחה גוף - נפש מר גבעון פלד 07/11/2015 | 18:43ראשית כל מה שאת מבצעת רפואית - להמשיך, לא להפסיק !!!!!!!!!!!!!!!!! שנית מעגל הכאב שחלק מימנו מתהווה עקב נקודות טריגר אינו בשליטתך. נקודת הטריגר הן חלק מהמערכת הסימפטטית המייצרת הגנה בנעילה, בספאזם שרירי. אין זה מצב בו את יכולה לנשום לנקודה ולשחרר אותה צריך התערבות נכונה חיצונית. בנוסף אכן הכאבים לא תמיד הם רק כאבי שרירים יכולות להיות לזה תחושות מרובות ואפילו כאבי שיניים, כאבי ראש, תחושת עומס, נוקשות, קור, חום, נימולים ועוד. לגבי ההמלצה את מוזמנת לפנות אלי במייל ואפנה אותך: givonpeled@gmail.comהוסף תגובה
סובלת ממה שאת מתארתשיראל 04/09/2016 | 15:37גם אצלי ראומוטולוגית שללה פיברומיאלגיה, רציתי לדעת בתקווה שאת קוראת כאן האם מצאת תשובה לבעיה והאם הכאבים פסקו. אשמח לשמוע ממך.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פלדנקרייז
-
הרפיית שרירים הדרגתית
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס