משבר אמון
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944
משבר אמון ליאן 03/05/2019 | 01:06לפני פחות מדקה אני ובן זוגי בני 26 ונמצאים כ3 וחצי שנים ביחד, אני מאוד אוהבת ומעריכה אותו והוא באמת בן זוג מדהים. במהלך השנתיים הראשונות לזוגיות שלנו, לי ולבן זוגי היה ריב גדול שבעקבותיו לא דיברנו מספר ימים. כעבור מספר ימים השלמנו וסידרנו את העיניין אך התגלה לי שבזמן שלא דיברנו הוא הלך לחבר ועישן אצלו מריחואנה למרות שהוא אינו מעשן אף פעם(רוצה לציין שאני מאוד נגד סמים כולל מריחואנה והחבר שלי מודע לקיצוניות שלי בנושא ובכל זאת עישן) נפגעתי מאוד, ולאחר שיחה ארוכה בנושא בן זוגי הבטיח לי שזה לא יקרה יותר ואף ציינתי בפניו מספר פעמים במהלך הזוגיות שלא אשאר איתו במידה ויעשן ,תוקן מצב האמון בניינו. הכל התנהל יפה בזוגיות מאז. כעת אנחנו כבר 3 וחצי שנים יחדיו, ונוצר ריב שטותי בניינו באחד הימים, אני ובן זוגי לא דיברנו יומיים (לא דברים שקורים בד"כ) ,בעקבות הריב וגיליתי כי הוא שוב הלך ועישן מריחואנה שלא דיברנו. כרגע הוא מאוד מתחרט על כך ומנסה לסדר את המצב, אך לא אוכל להתעלם מהעובדה כי הוא היה מודע לשיחה שהיתה לנו בעבר ולהרגשה שיהיה לי בעקבות זאת ובכל זאת עישן. אני מאוד פגועה מימנו ומרגישה שלא אוכל לדעת אם לסמוך על כך שלא יעשה זאת יותר . מצד אחד אני מאוד אוהבת אותו, מצד שני אני לא רוצה לותר על העקרונות שלי ובעקבות זאת הוא יקח כל מה שאגיד לו כמעין מילה שאפשר לשבור כשיתאים לו. אשמח לייעוץ בנושא.הוסף תגובה
תשובת מומחה אמון ופתיחות בזוגיות עדית רונן סתר 04/05/2019 | 08:33שלום לך, תודה שכתבת לפורום. את מתארת מצב בו הזוגיות שלכם מרגישה לך טובה ומהנה, ועם זאת, מתלווה אליה עננה. העננה של העישון ללא ידיעתך מפריע מאחר והיא מרמזת על אפשרות לסודות בקשר שלכם, ואולי לקושי לפתוח נושאים רגישית, רצונות ומאוויים. אתן לך דוגמה לכך שייתכן שאתם נושאים שניכם קשיים לא מדוברים, לא מתוך כוונה לפגוע. כפי שתיארת את נקודת מבטך, הקושי לגלות שנעשית פעולה ללא ידיעתך ושיש לך הסתייגות ממנה, מערערת את תחושת האמון שלך. ייתכן שמצידו של בן זוגך, הוא מעוניין להתנסות בעישון ואינו מצליח לבטא את הצורך הזה ביניכם, באופן שייתן לזה מקום לגיטימי. זו רק דוגמה כמובן, להמחשת הרעיון של "שני צדדים למטבע" אשר כדאי לתת להם מקום. אם הקשר שלכם טוב ותומך בתחומים אחרים, כדאי מאד לטפל בסוגיות האלה. ככל שתקדימו לעבוד על ההבנה המשותפת - של ביסוס האמון ביניכם, שיתוף ברצונות של כל אחד והעלאת הפתיחות, כך תוכלו לפתח את הקשר שלכם תוך תחושת הצלחה רבה יותר, ולמנוע משברים בעתיד. ללמוד כיצד לשוחח, כיצד לפתוח, כיצד לשתף בדברים שקשה לבטא - אלה מיומנויות נרכשות שניתן ללמוד כיצד ומתי לעשות. מומלץ ללמוד זאת יחד, בתהליך של טיפול זוגי. רצוי לפנות אל אתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי. שם תוכלו למצוא את רשימת המטפלים המוסמכים רשמית, לפי אזורים גיאוגרפים שונים בארץ. תהליך משותף יסייע לכם בדרככם, בהצלחה עדיתהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ייעוץ זוגי ומשפחתי
-
אימון זוגי
-
טיפול משפחתי
-
טיפול זוגי
-
שיטת אימגו לטיפול זוגי
רופאים בתחום

ד"ר מיכאל קון ברטשניידר פסיכיאטריה
5 ( 6 חוות דעת )
"ד"ר קון ברטשניידר הוא רופא חכם, רגיש, רב ידע ודייקן. מהרגע הראשון הרגשתי שאני בידיים מקצועיות ואנושיות. רופא נדיר"
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר