יחסי מין
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944
יחסי מין רוני 27/05/2024 | 03:52שלום נשואים 8 שנים, 3 ילדים הקטן בן שנתיים שנינו עובדים, משכנתא, כלב, 2 מכוניות ורצים כל היום בין העבודות לחוגים של הילדים לגנים בית ספר וכו.. אשתי יותר סביב הילדים באופן מובהק הבעיה היא ביחסי המין, יחסית התדירות גבוהה.. פעם או פעמיים בשבוע רק שלא מדובר ביחסי מין אלא יותר "מין חד צדדי" אשתי לא מוכנה שאגע בה, שארד לה ובכל פעם שאני או היא יוזמים מין זה יותר מין בשבילי היא פשוט לא מוכנה לכלום אחר(פעם המין היה נורמלי... דו צדדי. היום רק אני "נהנה") אז נכון שסליחה על הביטוי..אני זה שגומר, אבל אני בכלל בכלל לא נהנה. היא מצד אחד לא מונעת ממני סקס , אבל מונעת ממני את ההנאה שבסקס זוגי. אומרת שהיא עייפה ורק רוצה לישון וכו ואני מאמין שאכן היא עייפה לקום בלילה לפעמים לקטנים וכו אבל אני במצב שאמור להיות מסופק אבל בכלל לא מסופק ומצד שני היא גם יוזמת אז אני לא יודע אם נכון לחשוב שכבר לא אוהבת אותי . מה עושים? איך "מעניקים סקס" למישהו שלא מוכן "לקבל" שום סוג של סקס ורק רוצה "להעניק" סקס? זה בכלל נורמלי? אני מפספס פה משהו?הוסף תגובה
תשובת מומחה יחסי מין במובן המלא של הביטוי עדית רונן סתר 06/06/2024 | 18:17שלום לך, תודה שאתה כותב לפורום, אנשים רבים יוכלו להזדהות עם הסוגיה שאתה מעלה. כמו שהגדרת במילותיך, כאשר יחסי המין מסתכמים באקט מיני מצומצם, התחושה אינה מספקת. יש תחושת חוסר. הפעילות הפיזית, פהיזיולוגית והכימית של מגע מיני ופעולת החדירה - יכולים להביא לפורקן מיני אבל לאו דווקא לסיפוק ברמה הרגשית ובתחושת החיבור ביניכם. יכולות להיות סיבות רבות לכך שהיחסים המיניים שלכם כזוג, הצטמצמו לכדי כך. אל תמהר להסיק שבת הזוג שלך לא אוהבת או לא נמשכת. ישנם גורמים רבים שמשפיעים על יכולת הפניות כמו זמן, תשישות, עייפות, מוטרדות. ישנם צעדים פרקטיים שניתן לעשות: 1) לבדוק כיצד ניתן לאפשר לבת הזוג שלך להשתחרר מעול הבית, 2) לייצר לשניכם זמן משותף (מאתגר עם ילדים קטנים, אך בידקו האם יש מעגלי תמיכה סביבכם שיכולים לסייע) ובזמן המשותף הזה לאפשר להשתחרר מכבלי היום-יום, 3) להשקיע בקירבה אינטימית, קירבה רומנטית, והתעניינות זה בזה כאנשים. פעמים רבות, בפרט כשזוג מגדל ילדים קטנים, אנשים שוכחים להיות הם עצמם, ורואים עצמם ואת בני זוגם רק כהורים. החזירו את חדוות המשחקיות, השחרור, ההנאה, אפילו אם מדובר בדקות ספורות כל ערב, או בסוף שבוע אחת לחצי שנה. אלה עשויים להחזיר את תשומת הלב "לעצמי". בהמשך, אפשר להיעזר גם בטיפול זוגי, על מנת להחיות חזרה את חווית החיבור בזוגיות, אך ניתן להתחיל במרכיבים אלה ולראות אם אתם חשים בשינוי. בהצלחההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שיטת אימגו לטיפול זוגי
-
אימון זוגי
-
ייעוץ זוגי ומשפחתי
-
טיפול משפחתי
-
טיפול זוגי
רופאים בתחום

ד"ר מיכאל קון ברטשניידר פסיכיאטריה
5 ( 6 חוות דעת )
"ד"ר קון ברטשניידר הוא רופא חכם, רגיש, רב ידע ודייקן. מהרגע הראשון הרגשתי שאני בידיים מקצועיות ואנושיות. רופא נדיר"
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר