סקר ביוכימי שליש ראשון mom 0.09 בחלבון Papp-a מודאגת מאוד
פורום הריון ולידה
ד"ר עמנואל אטלי
סקר ביוכימי שליש ראשון mom 0.09 בחלבון Papp-a מודאגת מאוד מיכל 18/01/2013 | 10:03שלום לך. אני בת 38 במרץ. ביצעתי שקיפות עורפית שיצאה שיובי הנוזל בעורף העובר 0.55 התוצאה של הבדיקת דם בשילוב השקיפות נתן 1:1900 אבל papp-a יצא 0.09 mom הייתי בייעוץ גנטי הרופאים הסתכלו ןאמרו שיש טעות שלעולם לא ייתכן תוצאה של 0 בסדיקה הזו כי החלבון מופיע בהיריון בלבד ויצאה תוצאה של אישה שלא בהיריון הבדיקה הועברה לפרופסור אפלמן שהוא ראש מחלקת גנטיקה בקפלן והוא אמר שלעולם לא נתקל בתוצאה כזו מה גם ששקיפות העורפית שלי מצויינת ולא ייתכן ערך של 0.09 mom בבדיקה ושיש טעות. התקשרתי למעבדה שביצעה את בדיקות הדם וניא אמרה שזה נדיר אבל זה קיים יצא לי 1:30 מאוד נלחצתי ורציתי לשאול האם זה הגיוני והאם נתקלת אי פעם בתוצאה של 0.09 mom הפרופסור אומר שהערכים הם לא של אישה בהיריון ולא תיתכן תוצאה כזו . אנא ממך תענה לי במהרההוסף תגובה
תשובת מומחה PAPPA ד"ר שרון מסלוביץ 18/01/2013 | 12:00שלום מיכל. נתקלתי בקנדה במקרה כזה שהתברר כטריוזמיה 18 בסיסי שליה. עלייך לבדוק את הכרומוזומים. שרוןהוסף תגובה
דר שרון בהמשך לתשובתך papp-aמיכל 18/01/2013 | 12:48זה אומר שאם החלבון הזה הוא מאוד נמוך העובר בטוח סובל מזה או שגם יכול להיות שלא. אני בשבוע 13,ויומיים האם ניתן לבחון בשבוע כזה סימנים לטריזומיה 18. אנא ממך תאמר לי מה הדבר שאוכל לבדוק הכי מהר אני מפחדת מאוד. האם בשבוע 14 אפשר לראות סימנים אצל עובר שסובל מזה? והאם אם התוצאה ככ חריגה זה אומר שהעובר בטוח סובל מזה. דרך אגב ה Hcg יצא 0.14 זה אמור להדאיג עוד יותר? כי אני יודעת שהנורמה זה 0.15 mom אם אלך לסקירה בשבוע הנל יוכלו לאבחן משהו כסימן לזה כי בינתיים הרופא אמר שכמות מי השפיר תקינה ואין בצקות והעובר גדל בהתאם לשבוע שאני נמצאת בו. אם היה משהו לא תקין היו אמורים לזהות זאת בשלב כזה אני לא יכולה לחכות עד לסקירה שהיא בפברואר כיצד אבדוק הכי מהר שאפשר? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה טריזומיה 18 ד"ר שרון מסלוביץ 19/01/2013 | 16:20שלום מיכל. בדקי כמה שיותר מהר האם מדבר בטריזומיה 18, זוהי הבעיה המרכזית שצריך לשלול. אפשר לבדוק במי שפיר ואפשר בדמך. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
דר שרון שאלה נוספתמיכל 19/01/2013 | 16:30זה שעובי נוזל העורף שבעובר יצא 0.55 זה לא מצביע על סיכון נמוך לטריזומיות בכלל ? הבנתי שלא מדובר רק בתסמונת דאון. דרך אגב מה הבעיה שהנוזל בעורף עבה ממה זה נובע? לגבי בדיקת הדם אתה מדבר על זו שעולה 4000 שח במעבדות זר? אם כן תאמר לי בבקשה מה העלות וכמה זמן עד שאקבל תשובה ואיזה טריזומיות היא שוללת. חוץ מזה בבדיקת רולטראסאונד מכוונת יוכלו בשבוע הזה למצוא ממצאים שקשורים לטריזומיה 18? כי מי שפיר אני עושה בכל מקרה אבל רוצה תשובה פחות או יותר כרגע לגבי מצב העובר האם זה אפשרי בשבוע כזה לראות סימנים חיצוניים באולטרא סאונד? המון תודה לךהוסף תגובה
תשובת מומחה טריזומיה ד"ר שרון מסלוביץ 20/01/2013 | 09:23השקיפות העורפית היא אחת מבדיקות הסקר שאנו עורכים והיא לא חייבת להיות לא תקינה בכל טריזומיה. היא מבטאת בעיה בניקוז הנוזל הלימפתי שאופיינית למומים. לגבי בדיקות הדם - ישנן כמה בדיקות המוצעות בשוק ואינני רוצה להיכנס למחירים משום שהן לא ממש זהות ולכן לא הייתי הולך רק לפי המחיר. שאלי בפרונטו דיאגנוסטיקס. בוודאי שיש מומים שאופיניים לטריזומיות בסונר אך גם זה לא שולל לגמרי או מאבחן לגמרי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
המון תודה דר שרון אתה מקסים!מיכל 20/01/2013 | 09:38לגבי החברה פרונטו דיאגנוסטיקס בדקתי וזה יקר מאוד. בכל מקרה מי שפיר אני עושה רק רציתי לדעת בשבוע 13 ויומיים תהיה אפשרות לראות סימנים? לפחות שאהיה רגועה בינתיים עד למועד מי השפיר והייתי מעוניינת לדעת אם אתה עושה באופן פרטי ומה העלות?הוסף תגובה
תשובת מומחה דיקור מי שפיר ד"ר שרון מסלוביץ 20/01/2013 | 10:04הי מיכל. קודם כל בצעי סונר סביב שבוע 15 עוד טרם ביצוע דיקור מי שפיר משום שאם יהיו ממתאים בסקירה - זה מייתר את הצורך בדיקור. לגבי שאלתך השנייה - התקשרי למרפאה בטלפון 0774020761. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
תודה רבהמיכל 20/01/2013 | 10:26לא איכפת לי לעשות שתי סקירות אני מבקשת בדיקה עכשוית רק לדעת ולהיות רגועה קשה לי להמתין עוד שבועיים רק רציתי לדעת במידה ואגיע אליך בשבוע 13 ויומיים תוכל לראות פחות או יותר שהכל בסדר לבנתיים?הוסף תגובה
היי דר ׳שרון תשובה דחופהההה בבקשה ממךמיכל 26/01/2013 | 10:54זו מיכל בהמשך לבדיקות הדם ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 14 שבה קיבלתי את התשובות הבאות BPD-27 ממ, AC- 105 ממ, AC- 62 ממ, FL- 13 ממ, הערכת משקל 82 גרם. הממצאים : מבנה גולגולת מעט צורת עלה תלתן, קו אמצע תקין חדרי מוח נצפו, ציסטה פוראנצפלית 6*8 ממ סופרטנטוריאלית, חדרי מוח סימטרים כורואיד פלקסוס נצפה. צרבלום 15 ממ חדר שלישי ורביעי מורחבים. ציסטרנה מגנה נראית ציסטית ומוגדלת. בפנים העיניים נראות גדולות. לא ניתן להדגים חיך כנראה בגלל דברים טכניים. לב וריאות: הלב משמאל , ציר הלב השמאלי, הלב מוגדל. 4 מדורי לב הודגמו אך עליה ימין גדולה. מחיצה בין החדרים VSD הודגם ASD . ה TOF מודגמת אאורטה מוגדלת . לא ניתן להדגים עורק ריאה LPSVC כל שאר האיברים תקינים גם מבחינה חיצונית של העובר לא נצפו הסימנים לטריזומיה 18.הייתי מאוד מתוחה ועצובה כשנאמרו לי הממצאים אז גם לא שאלתי הרבה . האם תוכל לומר לי מה פירוש הממצאים והאם עדיף לבצע הפסקת היריון במיידית ולא שווה לחכות למי שפיר? האם זה כמה דברים שמעידים על מום בטוח בעובר. אם תשים לב הAC מתאים ל13 שבועות ו ה HC- מתאים ל15 שבועות הבטן קטנה והראש גדול וכניסת חבל טבור נמוכה? על מה זה מרמז האם יש מספיק מומים שעליי לא להמתין ומייד לבצע הפסקת היריון והאם שווה לבצע סקירה נוספת או שמספיקים נתונים אלה בשביל להצביע על מספיק מומים בעובר?. אודה לתשובתך אני בוכה ומתוסכלת מאוד. תודההוסף תגובה
שכחתי לציין דבר נוסףמיכל 26/01/2013 | 11:04באולטרא סאונד לקח זמן עד שכפות הידיים של העובר נפתחו. אבל לאחר כמה דקות נראתה כף יד פתוחה לחלוטין. היא כתבה שכפות הידיים לא בטוח תקינות. האם העובר חייב להיות תמיד עם ידיים פתוחות באולטראסאונד?הוסף תגובה
תשובת מומחה סקירה ד"ר שרון מסלוביץ 26/01/2013 | 11:05שלום מיכל. זו לא רפואה טובה לתת ייעוץ כה כבד משקל דרך האינטרנט וללא שראיתי את תוצאות הבדיקה אבל עושה רושם כי נצפו מומים משמעותיים במח. הייתי חושב על הפסקת הריון אם אלה אכן הממצאים אבל ממליץ מאד להגיע לייעוץ קודם לכן. בעיקר כדי שאת תהיי שלמה עם ההחלטה הקשה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
תודה על התשובה המהירה אתה מדהיםמיכל 26/01/2013 | 11:19מה נחשב למשמעותי? ולגבי כפות הידיים? אשמח אם תפרש לי אני כולי המומה ועצובה כמו כן לאן הכי מהר אוכל ללכת לייעוץ??? אכן החלטה קשה וכואבת ולא מאחלת לאף אדם להיות במצב בו אני נמצאת ככ עצוב. אנא ממך תאמר לי מה משמעותי בתוצאות והאם זה נחשב למומים שמצדיקים הפסקת הריון ללא בדיקת מי שפיר. כמו כן הכי מהר לאן אלך לייעוץ? אתה מתכוון גנטי. והמומים בתוצאות מצביעות על תסמונת גנטית? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה מומים בעובר ד"ר שרון מסלוביץ 26/01/2013 | 12:38מיכל, הפורום הזה לא בא כדי להחליף ביקור במרפאה. הוא נועד לשאלות הבנה פשוטות. נושא העובר שלך הוא מעבר ליריעת הפורום. עושה רושם שמדובר במומי מח משמעותיים עם סקר ביוכימי שמתביע לכיוון טריזומיה 18. גם אם אין טריזומיה - המח לא מתפתח כמצופה. גשי ליועץ גנטי וקבלי את התמונה השלמה בטרם החלטה. אשמח אם תעדכני אותי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
המון תודה על הסבלנות והתשובות המהירותמיכל 26/01/2013 | 13:16הייתי כבר בייעוץ גנטי כאשר קיבלתי את תוצאות הסקר הביוכימי. יש לי אפשרות לגשת שוב ללא עלות? מצד אחד קשה לי להשאיר את העובר כך בבטן אך מצד שני הייתי רוצה שיישבו איתי ויסבירו לי את המשמעות של התפתחות לא תקינה של העובר לפני ההחלטה הכואבת והנוראית. המון תודה לך והאמת נדלקה לי נורה אדומה ברגעשהפרופסור ביעוץ הגנטי אמר שאף פעם לא נתקל בתוצאות 0.09 MON כבר אז הבנתי שמשהו ככ חריג עלול להצביע בצורה וודאית על העובר.הוסף תגובה
דר שרון קבעתי תור לייעוץ גנטי וועדהמיכל 27/01/2013 | 14:23ידוע לך האם לפני הפסקת ההיריון הרופא בודק את העובר באולטראסאונד כנגד הממצאים במסמכים של סקירת המערכות כדי לוודא שאכן הפסקת ההיריון מוצדקת?הוסף תגובה
תשובת מומחה ועדה להפסקת הריון ד"ר שרון מסלוביץ 27/01/2013 | 19:44שלום מיכל. בועדה אין מכשיר US והרופאים מסתמכים על הממצאים שנמצאו. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
תודה רבה לך על תשומת הלב ומתן תשובות מהירות לכל אורך הדרךמיכל 27/01/2013 | 21:29כן ירבו כמוך. אתה אדם סובלני ומקסים. מקווה לעבור בשלום את הדבר הכואב והעצוב הזה. לא נראה לי שעם ממצאים כאלה יש תקוות.הוסף תגובה
היי שרון בהמשך לשיחותינו.......מיכל 30/01/2013 | 01:33לאחר שביקשתי חוות דעת נוספת של רופא התברר שאין דופק לעובר ובימים הקרובים אני אמורה לעבור גרידה. תודה לך על הסבלנות וההיענות המהירה שלך ועל התמיכה והיחס לכל שאלה שנשאלה כאן. המון תודה לך ושנדע רק הריונות תקינים עם עוברים בריאים ושלמים אמן.הוסף תגובה
דבר נוסף ששכחתי לשאולמיכל 30/01/2013 | 10:14כשנמצאו מומים בעובר אמרו לי שיבצעו דיקור מי שפיר על מנת לבדוק אם מדובר בבעיה גנטית או התפתחותית אך לאחר מס ימים נמצא העובר ללא דופק. האם עדיין ניתן לעשות דיקור מי שפיר על מנת לדעת את סיבת תחלואת העובר? יש לציין שהפסקת ההיריון תתבצע שבוע לאחר מציאת העובר ללא דופקהוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקת כרומוזומים ד"ר שרון מסלוביץ 30/01/2013 | 20:37שלום מיכל. צר לי לשמוע אך היה די צפוי לאור המומים. עלייך לגשת למכון גנטי ולבקש מהם כלי בו מניחים חלק מהרקמות מהגרידה לצורך בדיקה כרומוזומלית. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
בדיקותקטי 28/07/2014 | 16:53Papp-a 5.41 mlu/ml 1.08 mom Free B hCG 11.55mlu/ml 0.35mom NT 1.50mm 1.10 mom האים הבדיקות תקינות? מאוד דואגת כי הנורמות הן שונות . מבקשת את עזרתך!הוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקות ד"ר אריאל אהרוני 30/07/2014 | 01:18קובע - חישוב הסיכון. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
ערך PAAP נמוך 0.03.. 08/04/2021 | 18:43יצא לי בבדיקות דם של אחרי השקיפות עורפית ערך PAPP-A נמוך 0.03 והפנו אותי לייעוץ גנטי . האם זה נתון לשינוי ויש ממה להילחץ ? לא יודעת מה לעשות ומקווה לטוב .הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
הפלות חוזרות
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
שאיבת ביציות
בדיקות קשורות
-
עופרת בשתן
-
בדיקת פאפ
תרופות קשורות
-
חומצה פולית
-
דיאתילסטילבסטרול
מונחים קשורים
-
אם פונדקאית
-
דלקת רירית הרחם (אנדומטריטיס)

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן