פורום הריון ולידה - עמוד 1061
ד"ר עמנואל אטלי
עובר קטן סמדי 30/04/2013 | 14:35שלום שרון, אני בשבוע 24+5 ועשיתי סקירת מערכות מורחבת. יש לי מספר שאלות: 1. בדוח הסקירה כתוב לי כי ה- AC הינו מתאים לשבוע 22.4 ואילו בנתונים המצורפים עם תמונת העובר כתוב שזה מתאים לשבוע 23. מדוע יש שוני בין השניים? ומה אמין יותר? 2.(בנוסף BPD שבוע 22.40, HC 22.4, ו- FL 25) מדוע רק ה- FL גדול יותר?? 3. כתוב כי ה EFW הינו 630. האם זה בנורמה? יש לבצע הערכת משקל בעוד שבועיים שלושה נכון? 4. צוואר הרחם הינו 3.5 נצפה באורך סגור. האם ממצא זה תקין? אשמח למענה על השאלות השונות.. תודה רבה! סמדיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עובר קטן ד"ר שרון מסלוביץ 30/04/2013 | 21:27שלום סמדי. באופן כללי מציע לך שלא לפרש בעצמך את ממצאי הסונר . פשוט כי חסר לך הידע המתאים ואת מכניסה את עצמך לחששות שאין להם כל מקום. ספציפית לשאלותייך: 1. לא יודע. ההפרש בינהם הוא 3 ימים. ממש לא משמעותי. 2. בשבוע זה רמת הדיוק של מדידות הסונר הן פלוס-מינוס שבועיים וחצי ולכן כל המדידות שלך הן למעשה בנורמה. 3. המשקל תקין וממש אין צורך לבצע הערכה חוזרת עוד 2-3 שבועות. מיותר לגמרי. 4. תקין. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
שלום שרוןסמדי 01/05/2013 | 00:24ראשית - תודה רבה... אם המשקל אכן תקין, יש לך השערה מדוע הרופא שלח אותי למעקב בעוד שבועיים? רק בגלל ההפרש בשבועות? תודה רבה!הוסף תגובה
שאלה נוספתסמד 01/05/2013 | 16:17שלום שרון, יש לי שאלה נוספת - רשמתי את הנתונים של סקירת המערכות שלי גם בפורום שלכם לאולטרסאונד. הנתתונים המלאים הינם: אני בשבוע 24+5 BPD שבוע 22.5, 55 מ"מ HC שבוע 22.5, 207 מ"מ AC שבוע 22.5, 181 מ"מ FL שבוע 25, 46 מ"מ כאמור ה EFW הינו 630. (לא ציינתי בפני הרופא בפורום אולטרסאונד את ה EFW אם זה משנה את התמונה)... הרופא בפורום האולטרסאונד כתב לי כי מדדי הראש הינם חריגים כי הם מעל 2 סטיות תקן או מעל אחוזון 95 לגיל ההריון ושמומלץ מעקב גדילה וברור. אני מרגישה כל כך מבולבלת! מצד אחד כתבת לי לפי השבועות והמשקל שלי כי הכל תקין ובטווח הנורמה (כי יש סטייה של שבועיים עד שבועיים וחצי) ומצד שני הרופא בפורום אולטרסאונד כותב לי כי מדד הראש חריג ויש צורך במעקב! מדוע יש הבדלים בתשובותכם? אשמח שוב להסבר מדוייק האם התוצאות בנורמה או לא והאם יש לי צורך במעקב בעוד שבועיים-שלושה? תודה רבה רבה!הוסף תגובה
תשובת מומחה עובר קטן ד"ר שרון מסלוביץ 01/05/2013 | 23:46שלום סמדי. תשובותיי נותרו בינן. ברור שאם תשאלי שני רופאים תקבלי 3 דיעות...אם את רוצה להיווכח שיש צמיחה בצעי מעקב שבועיים מהבדיקה הקודמת. העובר הוא באחוזון 20 למשקל לגילו. לכן אמרתי שמשקלו בטווח הנורמה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
מדדי ראשסמדי 02/05/2013 | 07:13תודה רבה על תשובתך המרגיעה. שאלה נוספת - האם יש חשיבות גם להתייחסות ספציפית למדדי הראש (והאם הם בנורמה?) או מה שחשוב זה השקלול הסופי של המשקל (שתקין)? תודה רבה!הוסף תגובה
תשובת מומחה מדדי הראש ד"ר שרון מסלוביץ 02/05/2013 | 07:19שוב שלום. מדדי הראש פרופורציוניים לגודל הכללי ותואמים את היקף הבטן. בחני את הגדילה סביב שבוע 27-28. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
כמה שאלות מיכל 30/04/2013 | 23:01שלום, אני בהריון בשבוע 18. יש לי כמה שאלות: 1. האם ניתן לעשות ניקוי שיניים? אציין שמידי פעם יש לי דימום קל באזור החניכיים. 2. האם ניתן להסיר שערות בשעווה מהגוף ובפרט באזור הבטן? 3. אם אני נוטלת כדורי אלספה, אין צורך לקחת חומצה פולית בנוסף נכון? תודה, מיכלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלות ד"ר שרון מסלוביץ 01/05/2013 | 23:57שלום מיכל. 1. כן. כמעט תמיד יש דימום מהחניכיים במגע בהריון. 2. כן. 3. לא יודע כמה חומצה פולית מכילים כדורי אלספה. אם 400 מק"ג ומעלה - אין צורך בתכשיר נוסף. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
מינון קלקסן בהריון חלי 29/04/2013 | 23:26שלום רב, בת 34, יש לי בן שנולד אחרי הריון תקין, לאחר מכן היו לי שתי הפלות ובעקבותן נתגלה שיש לי קרישיות יתר מסוג פקטור 5 הטרוזיגוט. כעת אני בהריון שבוע 23 ומזריקה קלקסן 40 מג׳ לפי קביעת ההמטולוג לפני ההריון. ההמטולוג אמר שאני לא אמורה לחזור אליו במהלך ההריון. ורופא הנשים לא רואה שיש צורך להפניה למרפאה בהריון בסיכון. השאלה שלי היא- האם אני אמורה להיות במעקב אצל המטולוג במהלך ההריון? והאם המינון אמור להשתנות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון קלקסן ד"ר שרון מסלוביץ 30/04/2013 | 20:40שלום חלי. אין כל צורך במעקב המטולוג. אין לך כל מחלה המטולוגית ואין נעקב כלשהו המטולוגי אחר הטיפול. המינון צריך לעלות אם את עוברת את המשקל 60-70 ק"ג ואז יש ליטול 60 מג. בהצלחה , שרוןהוסף תגובה
איזה רופא אמור להעלות לי את המינוןחלי 30/04/2013 | 23:23רופא הנשים או רופאת המשפחה? תודה מראש על ההתייחסותהוסף תגובה
תשובת מומחה העלאת קלקסן ד"ר שרון מסלוביץ 01/05/2013 | 23:56רופא נשיםהוסף תגובה
הריון ר 30/04/2013 | 12:46שלום! הריון תאומים שבוע 24+2, צואר מקוצר 0.50, צירים לסירוגין, טופלתי במגנזיום ועוד כמה תרופות. תוך כמה זמן יתפתח לידה באורך צוואר זה??? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשךר 30/04/2013 | 15:11האם יש מצב למחיקת צוואר ועדיין לא לפתיחה במשך זמן מה??הוסף תגובה
תשובת מומחה תאומים וצוואר מקוצר ד"ר שרון מסלוביץ 30/04/2013 | 21:29שלום לך. רצוי קצת לפרט בשאלה על מנת לקבל תשובה. מה זה מקוצר 0.5? 0.5 ס"מ, ממ? הוא מקוצר ב 50%? אי אפשר לדעת מתי תתרחש לידה על סמך אורך הצוואר וניתן להמשיך עם צוואר מאד מקוצר גם שבועות ארוכים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
המשךר 30/04/2013 | 21:55צוואר מקוצר 0.49 ממ׳, מחיקה 70%, צוואר משפכי,כרגע מאושפזת מקבלת כדורים למניעת צירים. עד כמה אפשרי למשוך בשכיבה מלאה?? בתחילת שבוע צוואר 0.8 ממ. תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה אורך צוואר ד"ר שרון מסלוביץ 30/04/2013 | 22:49אני מניח שמדובר ב 0.49 ס"מ שהם 4.9 ממ....זהו אכן צוואר מאד קצר. אין כל יעילות לטיפול בכדורים למניעת צירים. הם אינם דוחים לידה כלל. אין לדעת מתי תהיה לידה. אפשר למשוך שבועות ארוכים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
המשךר 30/04/2013 | 23:49תודה על המענה, מה בכל זאת הטיפול אותו אתה ממליץ??הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול מומלץ ד"ר שרון מסלוביץ 01/05/2013 | 23:55הייתי ממליץ על המנעות ממאמץ פיזי (לא ריתוק למיטה) ונרות אוטרוגסטן עד שבוע 35. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
לאחר ניתוח קיסרי שנה וחודשיים ויש אודם במקום ספיצפי אדר 01/05/2013 | 07:32שלום אני אחרי חמישה ניתוחים קיסרים . אני שנה וחודשים אחרי הניתוח האחרון ויש לי אדמומיות בקו התפר של הניתוח בחלק מסוים מהצלקת . האם זה טבעי או שיש צורך ללכת לרופא או לפנות למיון . חשוב לי לציין שהבצקות ברגליים לא עברו ואף מחמירות . חשוב לציין שיש אי נוחות באיזור האדמומיות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שנה וחודשיים לאחר ניתוח קיסרי ד"ר שרון מסלוביץ 01/05/2013 | 23:55שלום אדר. לא מכיר סיבוך ניתוחי כל כך מאוחר. גשי להבדק. ייתכן ומדובר בצלקת מוגזמת. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
העמסת סוכר מרינה 01/05/2013 | 10:15שלום רב, אני נמצאת בשבוע 36. עקב ריבוי מי שפיר קל (עשו בדיקת אולטרסאונד פעמיים בהפרש של יומיים - פעם ראשונה יצא 24 ס"מ, פעם שניה - 18 ס"מ) ומשקל גדול של העובר (גדול בשבועיים) נשלחתי לעשות בדיקת העמסת סוכר מלאה. העמסת סוכר 50 ג' בשבוע 26 הייתה תקינה. להלן התוצאות: צום -89 אחרי שעה - 141 אחרי שעתיים - 141 אחרי שלוש שעות - 146 אני מבינה שרק התוצאה אחרונה של 146 הינה קצת גבוהה ולפי הספר אין סכרת הריון. השאלה שלי האם זה עדיין יכול להסביר את המשקל של התינוקת (בשבוע 35 היה 3 ק"ג)? שאלה נוספת - למה אחרי שלוש שעות יש דווקא עליה ולא ירידה כפי שמצופה ברמת הסוכר? תודה! מרינההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה העמסת סוכר ד"ר שרון מסלוביץ 01/05/2013 | 23:53שלום מרינה. לא יודע אם יש קשר בין משקל העובר לבין הערך הלא תקין. אם תבצעי מעקבי סוכר יומיים והסתבר שיש לך סכרת הריונית לא מאוזנת (עלול לקרות גם אם יש רק ערך אחד לא תקין) הרי שזה עלול להסביר. ההסבר של העלייה לאחר שלוש שעות הוא מורכב מבחינה פיזיולוגית. באופן כללי - לאחר 3 שעות של צום ישנה הפרשת הורמונים שמעלים את הסוכר בדם באופן ניכר אצל חלק מן ההרות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
הריון קטי 01/05/2013 | 12:39שלום קוראים לי קטי ואני בת 18וחצי .לפני שבוע וחצי הלכתי. לרופא ואמרתי לו שאני סובלת כמה זמן מריח בפה אז הוא בדק אותי ואמר שיש לי חיידקים בלשון ובשקדים הוא אמר לי שאני צריכה לקחת מטרוג'יל למשך 10ימים שלוש פעמים ביום. אני התחלתי לקחת את זה ואז לאחר שבוע שלקחתי את הכדורים גליתי שאני בהריון כבר לפני שהתחלתי לקחת את התרופה הזאת! ברגע שגליתי את זה ישר הפסקתי לקחת את התרופה. השאלה שלי האם זה מסוכן לעובר משלקחתי ומה אפשר לעשות כדי למנוע נזק!! אשמח מאוד אם תענה לי תודה!!.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מטרוגיל בהריון ד"ר שרון מסלוביץ 01/05/2013 | 23:50שלום קטי. מותר ליטול מטרוגיל בהריון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
שלום ! נאווה 01/05/2013 | 15:35אני כרגע בשבוע 13+6 ,כשהייתי בשבוע 12+4 גילו אצלי toxoplasmosis -IBM-pos-IBM conf-neg Gig-neg רציתי לדעת אם יש אותם בהיריון בכלל ואם זה מסוכן לעובר ואיזה סוג טיפול צריך לעבור ????? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
זה תוצאות בדיקות דם חוזרותנאווה 01/05/2013 | 15:39Gig-neg זה מה שרצתי לרשום והתבלבלתי toxoplasmaהוסף תגובה
תשובת מומחה GIG ד"ר שרון מסלוביץ 01/05/2013 | 23:48שלום נאווה. אין כאלה בדיקות.....בדקי שוב את מה שרשום בדיוק. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
שלום לינוי 01/05/2013 | 18:01רציתי לשאול אם סקירת מערכות מאוחרת זאת בדיקה שעולות גם אצל בעיות קטנות אצל העובר? כמה אחוזי אמינות יש בה? והאם זה מגלה את כל המומים אצל העובר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סקירת מערכות ד"ר שרון מסלוביץ 01/05/2013 | 23:40שלום לינוי. סקירת מערכות מגלה כ 80-90% מהמומים ברי האיתור. הבדיקה מגלה רק בעיות מבניות ולא תפקודיות. למשל, שריר יכול להראות תקין בבדיקה אך עדיין לא להיות תפקודי כלל. אינני יודע למה את קוראת בעיות קטנות ואינני יודע מהם אחוזי אמינות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
מום מולד הילה לוי 01/05/2013 | 21:07שלום רב! ילדתי לפני 3 חודשים לאחר הריון בשמירה בעקבות לחץ דם גבוה. במהלך ההריון עברתי את כל הבדיקות הנדרשות והייתי במעקב צמוד של הרופא המטפל. לפני הכניסה להריון אני ובעלי עברנו בדיקות גנטיות שהיו תקינות. CMV תקין.הלידה עצמה הייתה יזומה בשבוע 41 ונמשכה כיומיים שבמהלכם העובר היה עם סטורציה עולה ויורדת והפרעות קצב קשות. הרופא האחראי סרב לנתח בקיסרי למרות הבקשות החוזרות ונשנות שלנו, אפילו המילדות אמרו לנו לדרוש זאת מאחורי גבו אך זה לא קרה. ילדתי בלידה רגילה אך לאחר חודשיים הסתבר לנו כי התינוקת חירשת. הייתי רוצה לרדת לשורש העניין ולהבין האם ייתכן שהחרשות היא תוצאה של הלידה? מה היית ממליץ לי לעשות? תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרשות ד"ר שרון מסלוביץ 01/05/2013 | 23:38שלום הילה. קשה לי לראות איך בעיה בלידה גורמת לחרשות. אני לא מומחה ברפואת ילודים. שאלי רופא ילודים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
סרטן רירית הרחם
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
בדיקות קשורות
-
נוגדני אדמת
-
בדיקת AMH הורמון אנטי-מולריאני
תרופות קשורות
-
אמיקצין
-
חומצה פולית
מונחים קשורים
-
דלקת וריד פקקתית (תרומבופלביטיס)
-
גורם צוואר-הרחם

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן