פורום הריון ולידה - עמוד 1106
ד"ר עמנואל אטלי
האם לקחת כדורי ברזל? ג'ני 16/03/2013 | 20:31דוקטור שלום, אני בשבוע 13 להריון. רופא נשים רשם לי כדורי ברזל פריפול לפני שבועיים. אך רופא אחר אמר שאין צורך לקחת אותם בינתיים. תוצאות בדיקת הדם שלי שעשיתי בשבוע 8 (לפני כחודש) הן: IRON 111.00 UG/DL ( 50.00- 170.00) (....*....) FERRITIN 57.10 NG/ML ( 10.00- 291.00) (.*.......) HEMOGLOBIN 12.10 G/DL ( 12.00- 16.00) (*........) האם לפי התוצאות אני צריכה לקחת כדורי ברזל פריפול? יש לציין שאני לוקחת מולטיויטמינים פריג'נטלי של ספהרב וגם 400IU ויטמין D ובנוסף מתחילה לקחת השבוע אומגה 3. תודה ויום טוב, ג'ניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כדורי ברזל ד"ר שרון מסלוביץ 16/03/2013 | 22:59שלום ג'ני. כמו נשים הרות רבות גם את נוטלת (שלא באשמתך) כמות אדירה של ויטמינים מיותרים. כל שאת צריכה ליטול הוא חומצה פולית במינון 400 מק"ג עד שבוע 20 ופריפול לאחר מכן. הבדיקות שלך מצוינות. דרך אגב בפריג'נטלי יש כבר ברזל וחומצה פולית (וגם הרבה דברים אחרים מיותרים) לכן אם את ממשיכה ליטול אותו - זה מספיק. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
כדורי ברזלג'ני 17/03/2013 | 09:04תודה על התשובה המהירההוסף תגובה
כדורי ברזלג'ני 17/03/2013 | 09:06תודה על התשובה המהירההוסף תגובה
שבוע שבע וחששות מיטל 16/03/2013 | 17:53אני אחרי החזרה של עובר אחד, סיבוב ראשון של הפריה. אחרי שבועיים מההחזרה עשיתי בדיקת דם- יצא 692 לא עשיתי בדיקה נוספת, הרופא לא ביקש זאת. אני רואה פה כי רבות הנשים אשר עושות בדיקה שוב ושוב אחרי מספר ימים, האם יש צורך בזה או זה כאשר ישנו חש להתפתחות לא תקינה. כמו כן האם בשבוע 8 במידה ולא יצאו דופק, אני אצטרך לעבור הפלה או שהגוף יעשה את שלו. כמובן שאני מייחלת לטוב תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבוע שבע וחששות ד"ר שרון מסלוביץ 16/03/2013 | 22:56שלום מיטל. כל הכבוד לרופא שלך! אין שום ערך רפואי לבדיקות המרובות שנשים הרות מבצעות. יש להמתין לבדיקת סונר בשבוע 8 לאחר שמאושר הריון לפי HCG. אם לא יהיה דופק - נדבר. למה את מעסיקה עצמך במחשבות שליליות? יהיה דופק ויהיה ילד. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
חששות?מיטל 17/03/2013 | 08:35אני כמו הרופא שלי לא רוצה מה שלא צריך, בגלל זה בחרתי אותו. לגבי חששות, צודק...אין חששות רק התרגשות. שבוע טובהוסף תגובה
2 שאלות הילי 16/03/2013 | 15:361. אני נוטלת פרנטל וברזל עדין, האם מותר לקחת את שני הכדורים ביחד או שעדיף להפריד את הנטילה? 2. החלקה יפנית בהיריון? ישנה הגבלה? מדובר בחומרים כימים תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ברזל בהריון ד"ר שרון מסלוביץ 16/03/2013 | 22:55שלום הילי. 1. מותר ליטול את שניהם יחד. 2. יש לשאול את המרכז הטרטולוגי בירושלים . בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
בטא עןלה ואין שק היריון מה הסיבה ? לב 16/03/2013 | 11:30האם זה מה שנקרא היריון כימי ? או מחוץ לרחם ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בטא עולה ואין שק ד"ר שרון מסלוביץ 16/03/2013 | 22:54שלום לב. באיזה ערך הבטא? אם מעל ל 2000 ואין שק - יתכן הריון חוץ רחמי. אם מתחת - אין לדעת עדיין ויש להמשיך לעקוב. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
הפרשות שהם לא לבנות וקשה לקרוא להם חומות הריונית מאושרת 16/03/2013 | 10:31אחרי שאני הולכת לשירותים מספר 2 שזה מצריך ממני התאמצות קלה בניגוב גיליתי הפרשה לא לבנה מהנרתיק הכנסתי נייר זה לא היה גם חום אני בשבוע 8 בשבוע 6 התגלה עובר עם דופקהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרשות לא לבנות ד"ר שרון מסלוביץ 16/03/2013 | 22:53שלום לך? תקין לחלוטין בהריון. התעלמי מהן. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
הרפס בשפתיים יעל 15/03/2013 | 18:03שלום רב, נמצאת בשבוע 38. על השפתיים יש לי הרפס, אך לא היה לי ואין לי באיברי המין. יש לציין שזו ההתפרצות השלישית שלו בהריון הנוכחי. האם יש עלי לעשות משהו לקראת הלידה? בדיקת דם או כל דבר אחר כדי לוודא שאין וירוס גם באיבר המין או מספיק שאני לא מרגישה שיש? איך ההתייחסות בחדר הלידה לאישה המגיעה עם פצע כשלי? משהו מיוחד? האם זו אינדיקציה לניתוח או לאיזה שהוא טיפול תרופתי לפני/במהלך/לאחר הלידה לי או לתינוק?.. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרפס בשפתיים ד"ר שרון מסלוביץ 16/03/2013 | 22:52שלום יעל. אין קשר בין הרפס בשפתיים לבין סיבוך הריוני כלשהו ואין קשר להרפס באבר המין (זה סוג אחר של הרפס...). בטח שלא סיבה לניתוח או לשנות משהו במעקב. ממליץ לך ליטול תרופה הקרויה אציקלוויר במינון 400 מג פעם ביום כדי למנוע השנות ההתפרצות וכדי למנוע הדבקה של הילוד אחרי שהוא נולד. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
תקינות משקל בהריון מיה 15/03/2013 | 15:37שלום ד"ר אני בת 21 גובהה 1.62 התחלתי את ההריון עם משקל 55 כרגע בסוף חודש חמישי כלומר בעוד שבוע אכנס לחודש השישי טכבר עליתי 10 קילו.. אני מבואסת מהעלייה הכלכך מהירה אציין שאני מרגישה את העלייה בעיקר בבטן הרגליים מעט מאוד השמינו אך הבטן נראת גדולה וזה הריון ראשון.. האם עלייה כזאת נחשבת למאוד גדולה בשלב זה ??? אני חוששת לאן אגיע בסוף כבחורה שתמיד שמרה על משקל וגיזרה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עלייה במשקל בהריון ד"ר שרון מסלוביץ 16/03/2013 | 22:40שלום מיה. העלייה קצת חריגה לשבוע זה אך לא מאד. בקרי אצל דיאטנית. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
כדור אספירין בהריון 100מ"ג יעל 17/06/2012 | 08:37עקב 2 הפלות שהיו לי בשבוע מוקדם יחסית מתוך 3 הריונות, רופא הנשים שלי המליץ על נטילת כדור אספירין במהלך ההריון, על מנת למנוע קרישיות הדם. האם זה נשמע סביר? האם זה לא עלול לסכן את העובר באיזושהי צורה? אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בנושא.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כדור אספירין ד"ר שרון מסלוביץ 17/06/2012 | 10:46שלום יעל אספירין לחוטין לא מסוכן ולא גורם נזק לעובר לגבי שאלת יעילותו - בספק רב רופאים רבים נוטים לרשום אותו בכדי לרשום "משהו" יעילותו לאחר שתי הפלות מעולם לא הוכחה בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
אספירין כגורם למוות בעובררישקט 15/03/2013 | 12:45אני בשבוע 20 ולא נמצא דופק עוברי... לפי המדדים זה קרה שבוע 17. הרופאה מאשימה את האספירין שלקחתי לכאבי ראש. היו לי מיגרנות כל החיים ורק הוגברו בהריון. האם לקחית 200 מג' יכלה לגרום למוות העובר? יתכן כי לקחתי 300 מג בסה"כ ביום. ההריון היה תקין, כל המדדים היו מצוינים שבועים לפני כן...הוסף תגובה
תשובת מומחה אספירין והריון ד"ר שרון מסלוביץ 16/03/2013 | 22:38שלום לך. קשה לי להאמין שרופאה אמרה כזה דבר ואם אכן כך הם פני הדברים יש להעמיד אותה על מקומה - זוהי שטות וטעות קשה. אספירין ניתן להרות רבות כדי לשפר את תוצאות ההריון ויש עמו נסיון עצום. אין אפילו רמז דל שהוא גורם נזק. ישנם הרבה מחקרים שמוכיחים את יעילותו. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
דלקת בשד כואבת 28/02/2013 | 10:52שלום, האם כאבים בשד בעקבות הנקה דורשים בדיקת רופא נשים? אתמול היה גם חום גבוה, אך הוא לא עלה מאז. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
עדכון השאלהכבר לא כואבת 01/03/2013 | 10:52הלכתי לרופאה, שאיבחנה דלקת (לא היתה נראית סיבה, אלא זה היה נראה כאילו אין אופציה אחרת פשוט..) ורשמה אנטיביוטיקה- אוגמנטין. הכאב כבר בקושי מורגש וחום אין והספקתי לקחת רק כדור אחד אתמול בלילה- האם כדאי להפסיק את נטילת האנטיביוטיקה? (אני יודעת שאמורים לסיים את הקופסא, אבל אנטיביוטיקה זה לא דבר בריא אם אין צורך ולאור העובדה שהכאב כמעט עבר לגמרי שלא ״בזכות״ האנטיביוטיקה, בכלל לא בטוח שהיה מדובר בדלקת..) ובמידה וכן כדאי לקחת- האם אוגמנטין נישב כבטוח בהנקה? תודה.הוסף תגובה
תשובת מומחה דלקת בשד ד"ר שרון מסלוביץ 03/03/2013 | 17:26שלום לך. אוגמנטין בטוח בהנקה. אינני נוהג לבטל נטילת תרופות שרופא אחר המליץ עליהן מבלי שבדקתי את האשה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
ושוב..:(שוב כואבת:( 15/03/2013 | 11:55שלום, חזרה לי הדלקת (באותו שד). הפעם הרופא (רופא אחר- שמקבל בימי שישי..) נתן לי מינון שונה של אוגמנטין (הרופאה הקודמת נתנה 875 מ״ג פעמיים ביום לשבוע והפעם הרופא נתן 500 מ״ג 3 פעמים ביום ל-6 ימים). האם זהו מינון מספיק? (מבחינת אבחנת הדלקת- הממצאים זהים פעם שעברה והפעם- אין ממש נפיחות או אודם. יש קצת חום איזורי וחום די גבוה). תודה מראש.הוסף תגובה
תשובת מומחה אוגמנטין ד"ר שרון מסלוביץ 16/03/2013 | 22:37שלום לך. זהו כמעט אותו מינון והוא מקובל בדיוק כמו המינון הקודם. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
שאלה לגבי תבחין הריון יוסי 15/03/2013 | 03:45אשתי בשבוע 19 כעת. עשתה סקר שליש ראשון ואחריו נמסר כי הסיכון לדאון קטן מ-1:14000. היא תהיה בת 33 וחמישה חודשים בעת הלידה. כעת עשתהאת המבחן של חלבון עוברי (ללא אינהיבין), וכעת נכתב לה כי הסיכון המשוקלל כולל הכל הוא 1:4900. כלומר כעת עם כל התבחינים כאילו הסיכון עלה ? מה אמורים לעשות עם תשובה כזאת? האם יש טעם לעשות עם אינהיבין כעת ? בציון המשוקלל נכתב שגיל ההריון בעת נטילת החלבון העוברי היא 16 שב, בעוד שאנחנו ידענו שהגיל היה 17 (ולכן היא הלכה לבדיקה לכתחילה במועד זה), האם יש לכך חשיבות ? האם עלינו לתקנם ? יוסיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סקר שליש ראשון ושני ד"ר שרון מסלוביץ 16/03/2013 | 22:33שלום יוסי. זו הבעיה בביצוע סקר שליש ראשון ולאחר סקר שליש שני. ההמלצה כיום הינה לבצע תבחין משולב בו אתה מקבל תשובה אחת בשבוע 18....בכל מקרה שתי הבדיקות תקינות לחלוטין והסיכון לא עלה. פשוט הסטנדרטים אחרים. אין טעם לעשות אינהיבין ואין טעם לעסוק בכל יותר - התוצאות מעולות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
לידת עכוז
-
גלי חום
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת ביציות
-
כריתת קרום בתולים
בדיקות קשורות
-
17 קטוסטרואידים בשתן
-
ביופסיה
תרופות קשורות
-
ניטרופוראנטואין
-
פודופילוטוקסין
מונחים קשורים
-
אי-ספיקה שלייתית
-
אנלוג של LH-RH

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן