פורום הריון ולידה - עמוד 1348
ד"ר עמנואל אטלי
-
שינה על הבטן
ד 18/06/2012 | 17:22שלום אני בשבוע 5 אני יכולה לישון על הבטן? אין בעיה עם זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שינה על הבטן
ד"ר שרון מסלוביץ 18/06/2012 | 17:29בשלב זה של ההריון אין כל בעיה מהשליש השני ואילך - לא מומלץ לישון על הבטן בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תנוחות שינה
21/06/2012 | 18:52בהמשך לשאלה, האם יש תנוחות שינה עדיפות/אסורות בכלל במהלך ההריון? אני בשבועות הראשונים של ההריון ובגלל הבחילות נוח לי לישון על הגב, אבל אני זוכרת מההריון הקודם שדוקא אמרו לי שזו תנוחה לא טובה..?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תנוחת שינה
ד"ר שרון מסלוביץ 21/06/2012 | 19:20המון אנשים ורופאים מפריזים בחשיבות תנוחת השינה. בפועל מחקרים הראו כי אדם מתהפך עשרות פעמים במהלך שנת לילה אחד. מצאי את התנוחה הנוחה לך. לא יגרםמכל נזק להריון עקב תנוחת שינה.... כשההריון גדול, שינה על הגב עלולה לגרום ללחץ של הרחם על הורידים הגדולים והורדת תפוקת הלב האמהית ובעקבות כך ירידה בזרימת הדם לעובר ולכן ההמלצה היא לישון על צד שמאל לקראת סוף ההריון. בהצלחה שרוןהוסף תגובה
-
המשך
22/06/2012 | 02:06בתשובתך הראשונה כתבת כי לא מומלץ לישון על הבטן מהטרימסטר השני- האם זה בגדר ה״הפרזות״ של אנשים ורופאים, או שבעצם בטרימסטר השני עדיף לא לישון על הבטן ובסוף הטרימסטר השלישי (לקראת לידה) לא לישון על הבטן?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינה על הבטן
ד"ר שרון מסלוביץ 22/06/2012 | 08:49בטרימסטר השני הרחם עולה לכיוון הבטן ואז "יוצאת הבטן". בשלב זה - קשה לישון על הבטן - פשוט לא יציב ולא נח. אין בכך כל סכנת חניקה לעובר. לקראת הלידה - יש להמלצה איזושהו הגיון רפואי (אם כי גם בו אני מטיל ספק רב....) בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
דופק עובר איטי
אני 30/04/2012 | 18:16שלום, אני שבוע שמיני+, הייתי במיון והרופאה אמרה שיש רק שק חלמון והיא בספק רואה הד עוברי ואין דופק, ושאני צריכה לעשות הפלה. חיכיתי עוד יומיים והלכתי לפרופסור על מנת שיתן לי חווד נוסף. והוא ראה דופק איטי, ושהעובר מתאים לשבוע 6+. הוא נתן לי כדורים- אוטרוגוסטן 200. ואמר לי לקחת אותם במשך שבוע ולחזור אליו שבוע הבא. מה הסיכוי שהעובר ישרוד? האם הכדורים יכולים לעזור לו להתחזק? אולי יש דרך שאני יכולה לעזור לו להתחזק? בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופק איטי
ד"ר שרון מסלוביץ 30/04/2012 | 19:26שלום לך, לצערינו, מרבית ההפלות נובעות מעובר לא תקין מבחינה כרומוזומלית כך שאין דרך לחזק אותו או ל"תקן" אותו. אנו מציעים פרוגסטרון במקרי הפלות חוזרות במחשבה שאולי חסר פרוגסטרון גורם להפלות אך ברוב המקרים אין הדבר כך. יש להתאזר בסבלנות ולראות האם ההריון מתפתח או שמא הדופק פוסק. חייב לומר שזה לא הכלל אך ראיתי כבר ילדים שנולדו לאחר שלאמם נאמר כי הדופק איטי וההריון יחדל מלהתקיים. בינתיים קוי לטוב. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
אני היום באותו המצב
אתי 21/06/2012 | 20:37יש תשובה?לא קיבלתי כדורים אך יש דופק איטי מאוד. שבוע שישי וחציהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום אתי
ד"ר שרון מסלוביץ 22/06/2012 | 08:43לא הבנתי אם שאלת או רק ציינת עובדה. בכל מקרה, כל עוד יש התפתחות בסונר - יש להמתין ולראות אפילו שהסכויים נגדנו. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
בטא מוזרה
אסנת 21/06/2012 | 16:46ה שלום . אני כנראה בשבוע חמישי הביוץ היהי מאוחר והיתה הזרעה עם תמיכה של גונאל הבטא הראשונה היתה 114 אחרי שלושה ימים 700 אחרי שבוע נוסף 1350 ואז אחרי ארבע ימים 1480 היו שני אולטראסאונד בראשון נראה שק 6 ממ עם חלמון בשני ארבע ימים אחרי שק 8 ממ עם חלמון ותחילת דופק נאמר לי שהמצב לא טוב ולחזור על הבדיקות מה אתה חושב האם נתקלת במקרים כאלו של באטה שהתפתחו יפה? תודה עך תשומת הלב אסנתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עלייה לא תקינה של הבטא
ד"ר שרון מסלוביץ 21/06/2012 | 17:53שלום אסנת ראשית יש לומר כי עליית הבטא אינה תקינה אך...הבטא אינה קובעת את תקינות ההריון באם רואים קוטב עוברי בסונר. משלב זה ואילך הסונר (אולטראסאונד) הוא זה שעל פיו נקבעת תקינות ההריון. קוי לטוב ובצעי סונר נוסף בטווח של כשבוע אם כי עליית הבטא אינה מבשרת טובות. בהצלחה. שרון.הוסף תגובה
-
בטא
21/06/2012 | 18:20תודה. אז אם באולטראסאנד הבא יהיה דופק ברור וחלמון אז ערכי הבטא לא יאמרו משהו על איכות ההריון ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 21/06/2012 | 19:26במרבית המקרים שניהם הולכים יחד אך במידה והאולטראסאונד מראה הריון תקין הרי שיש לו בכירות כל עלייה לא תקינה בבטא. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
,תודה.
21/06/2012 | 19:48תודה נחכההוסף תגובה
-
-
התחלקות ביצית
ד 17/06/2012 | 21:06ערב טוב רציתי בבקשה לדעת האם יש אפשרות שאחרי החזרת ביצית אחת הביצית תתחלק ל 2 ובעצם יהיה היריון עם תאומים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התחלקות ביצית
ד"ר שרון מסלוביץ 17/06/2012 | 21:41כן. במקרה זה התאומים יהיו זהים.. בהצלחההוסף תגובה
-
התחלקות ביצית
ד 18/06/2012 | 17:51תודה על ההתייחסות שאלה נוספת באיזה שלב מתבצעת ההתחלקות? במידה והביצית מתחלקתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התחלקות ביצית
ד"ר שרון מסלוביץ 18/06/2012 | 18:54שלום לך הביצית המופרית יכולה להתחלק בכל יום במהלך השבועיים הקרובים בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
התחלקות המשך
ד 21/06/2012 | 19:02תודה לך על התשובות המהירות והמשכילות. בהמשך לתשובתך שבועים ממתי? אם בטא ראשונה היתה 150 ואחרי שבוע 5500 שזה שבוע 2 האם במקרה כזה יש מצב שהיתה התחלקות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התחלקות ובטא
ד"ר שרון מסלוביץ 21/06/2012 | 19:16לא ניתן להסיק מרמות הבטא על מספר העוברים. הבטא מכפילה עצמה אחת ליומיים כך שההבדל בין בטא שרמתה 2500 לבטא שרמתה 5000 הינו יומיים בגיל העובר!! קשה לנו לדעת בוודאות כזו מהו גיל ההריון מה גם שטווח הבטא התקין הינו רחב. לדוג אם בהריון יחיד הבטא בשבוע 4 ויום הוא 1500-4500 ואילו בהריון תאומים הטווח בדיוק באותו שבוע הוא 2500-8000 הרי שברור כי החפיפה בינהם רבה. בשביל זה יש אולטראסאונד!!הוסף תגובה
-
-
בטא מחזור אחרון 23 למאי 30 יום הריון טבעי 155.1mlu/ml
עינבי 21/06/2012 | 17:26האם זה תקין ? ופרוגסטרון 39.06הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בטא בתחילת הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 21/06/2012 | 17:49רמות הבטא תקינות לשלב זה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה רבה
21/06/2012 | 18:19הוסף תגובה
-
-
הריון (לא תקין) בצלקת ניתוחית
ריקה 21/06/2012 | 15:48דבר ראשון ממש תודה על התשובות המהירות זה פשוט עוזר ומרגיע, לפעמים "הספק וחוסר הידיעה" עד שיש תור לרופא ממש קשה. כתבתי לך לפני כמה ימים על בטא שלא עלתה מספיק (שבוע שמיני 5544 ואחרי שלוש ימים 6020) עשיתי סונר וזו התשובה:שק הריון 1, עובר בשק 1, גודל שק: 10X10X13, MSD 11.00, מתאים ל 6(1), הערות: לא הודגם שק חלמון או הד עוברי. רושם כי שק ההריון מושרש בצלקת הקיסרי. יש לציין שאני אחרי 6 ניתוחי קיסרי ולפני שנתיים היה לי הריון תקין בצלקת הניתוחית ועשיתי הפסקת הריון ע"י הזרקה לרחם ואחרי כל המגילה לשאלה: מה בדרך כלל עושים במצב כזה? הרופאה שלי בחו"ל היא חוזרת ביום שני. האם זה בסדר לחכות לה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הריון בצלקת
ד"ר שרון מסלוביץ 21/06/2012 | 17:59שלום ריקה אם אכן מדובר בהריון בצלקת הרי שהמעקב חייב להתבצע ביחידה גדולה בבית חולים ומוקדם ככל הניתן. פני ביום א בבוקר לאחד מבתי החולים במרכז על מנת לאשר או לשלול את האבחנה. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
-
cmv והתקצרות צוואר הרחם
טליה 19/06/2012 | 19:07שלום.הריון ראשון שבוע 24. נמצאה הדבקה של cmv בין הטרימסטר הראשון לטרימסטר השני ונקבע לי תור לדיקור מי שפיר בשבוע הבא.. עם הזמן קבלתי "במתנה" גם התקצרויות של צוואר הרחם ולפעמים דימומים קלים.ואני מטופלת בנרות אטרוגסטן פעמיים ביום, אושפזתי באסף הרופא לפני יומיים ושם נאמר שיש צירונים והצוואר מגיע ל 20 חשבו שתהיה לידה מוקדמת ומהר מאוד קיבלתי פרוסלנט כל 4 שעות.(מה שבאמת עזר לכאבי התופת שהיו לי). הסוגייה הייתה אם לעשות את פעולת הדיקור לאור הממצאים של קיצור הצוואר או לוותר לאור העובדה שאתמול עשו לי אולטראסאונד מכווון לראש, כליות, מעיים וכו' ונימצא שכרגע אין סימני הדבקה.. היום הוצע לי לשים את טבעת הפסרי אך לאחר אולטאסאונד וגינלי שהראה שהצוואר מגיע היום ל26 אחרי מנוחה ממושכת והתרופות החליטו לוותר. שוחרתי לאחר מכן, שאלתי אליך היא מה דעתך לגבי התור בשבוע הבא לבדיקת מי השפיר, האם לעשות או לוותר ולהתקדם עם אולטראסאונדים מכוונים ובזה להסתפק? אני בדילמה מאוד מאוד קשה ורוצה לדעת אם העובר נדבק או לא.. מודה לך מראש על תשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
Cmv והתקצרות צוואר
ד"ר שרון מסלוביץ 19/06/2012 | 19:39שלום טליה כפי שבטח את יודעת, מרבית העוברים שנדבקו ב cmv בתוך הרחם - אינם חולים. השאלה המרכזית היא: האם את רוצה לדעת האם העובר חולה ( הכוונה לנפגע) או שמא את רוצה לגעת האם הוא נדבק ועל סמך ידיעה זו לקבל החלטות? הדרך לגלות הדבקות היא בדיקור אך דרך זו אינה מזהה מחלה בעובר. קחי בחשבון שאת עלולה לקבל תשובה חיובית במי השפיר. ומה אז? האם תפילי עובר שיש לו 80 אחוז להיות בריא? אם את רוצה לבדוק האם העובר חולה ( בניגוד לנדבק) אז בצעי סונרים חוזרים וקחי בחשבון שרק כ 85 אחוז מהפגיעות תאותרנה אני בדרך זו. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה
טליה 21/06/2012 | 14:46תודה על תשובתך.. ישנו מכון/רופא/פרופ' שמומלץ לבדיקות מכוונות לCMV??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות cmv
ד"ר שרון מסלוביץ 21/06/2012 | 17:57שלום טליה אין אדם שמומחה לאולטראסאונד של cmv. אני מומחה לרפואת אם ועובר עם התעניינות מיוחדת בזיהומי הריון כ cmv ואחרים. את יכולה לבצע את הסקירות המכוונות במסגרת ציבורית (קופח, בית חולים) או במסגרת פרטית . קחי בחשבון שהסקירות יקרות!( אנו גובים 1000-2500 שח לבדיקה במערכת הפרטית. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
ממצא בסקירת מערכות מורחבת
ענת 21/06/2012 | 09:39שלום דר' בסקירת מערכות מוקדמת נמצא ממצא "גולף בול" בלב העובר נשלחתי ליעוץ גנטי לאחר ביצוע בדיקת INTEGRATED TEST שיצאה הסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות 1:760 ולפי הגיל בלבד 1:590 (אני בת 33), ביעוץ הגנטי הרופא המליץ על בדיקת מי שפיר כיוון שהממצא של גולף בול מעלה לי את הסיכון לפי 2 ואז יש לחלק 760 ל- 2 ואז הסיכון הוא כבר 1:380 ביצעתי בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה לחלוטין. השבוע ביצעתי סקירת מערכות מורחבת שבוע 23 והתגלה ממצא נוסף שמאד מדאיג אותי LUNG SEQUESTRATION הריאה השמאלית נראית לבנה לפי מה שהבנתי מקבלת אספקת דם מהאורטה הלב נדחק קצת ימינה בקיצור אני בלחץ אטומי. יש לי תור לאולטראסאונד מכוון לריאה וכן תור לאקו לב עוברי, האם נתקלת אי פעם במקרה כזה? דרך אגב בסקירה המורחבת כבר לא נצפו גולף בול, האם גם תופעה זו יכולה להעלם? אודה לך מאד על תשובתך ויעוצך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממצא בסקירה
ד"ר שרון מסלוביץ 21/06/2012 | 09:56שלום ענת ראשית לגבי ה GOLF BALL - בעבר היינו נוהגים להמליץ על אקו לב ודיקור מי שפיר אך מחקרים ענקיים ועדכניים שוללים את הצורך בדיקור מי שפיר ולכן הייעוץ הגנטי שקיבלת אינו מקובל עליי אבל אין זה משנה כי הבדיקה בוצעה ולשמחתינו - תקינה. לגבי SEQUESTRATION - זהו אינו ממצא נדיר ונתקלתי בו מספר רב של פעמים. ההשלכות שלו תלויות בגודלו ובגדילתו וביכולת שלו להפעיל לחץ על ורידים גדולים הקרובים ללב. רוב הממצאים הללו הינם קטנים ולא משמעותיים. אם הם גדולים - יש לעקוב אחר תפקוד הלב העוברי בסונר. לאחר הלידה יש הממליצים לעקוב באופן שמרני אחר הממצא שלעיתים קטן ואף נעלם ויש הממליצים לכרות אותו- שוב בהתאם למיקומו וגודלו. סה"כ - הממצא דורש מעקב ביחידת US ומעקב של רופא המומחה ברפואת אם ועובר בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
בדיקת הריון דחוף
20/06/2012 | 23:12שלום, אני ביצעתי בדיקת דם לפני שבוע ויצא מתחת ל-5, ולפי הבנתי התוצאה שלילית, אבל לא קיבלתי מחזור כבר כמעט חודשיים והמחזור שלי תקין בד״כ, יש לי כמה תופעות שמראות על הריון ( פצעונים, כאבים בחזה וכו׳) מה זה יכול להיות?? אני די בלחץ תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 20/06/2012 | 23:48קודם כל אינך בהריון התופעות יכולות לנבוע מסיבות רבות שרובן נעוצות בחוסר איזון הורמונלי. גשי לרופא הנשים שלך ובצעי סונר ופרופיל הורמונלי בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
בטא במקלון
אפרת 20/06/2012 | 21:05שלום, ותודה רבה על התשובות המהירות. אני בערך בשבוע 5+1 . ביום ראשון השבוע בטא 1539, ביום שלישי שלפניו שהיה היום ה29 למחזור בטא 140. שאלתי אותך ואמרת שהכל תקין. כיון שאני כבר מחכה כמעט שנתיים להריון הזה אני די בלחץ.. בדקתי היום בדיקה במקל הזהב גם וגם שאמור להראות גם התפתחות של הבטא והיו למטה רק שלושה קווים, נראה לי שזה אומר בטא בסביבות ה 500. האם להלחץ מזה? האם המקל באמת אמין? יש לי אולטרסאונד ביום שני הקרוב אבל אני מאוד לחוצה.. המון תודה, אפרתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תיקון
אפרת 20/06/2012 | 21:09בפעם הראשונה היתה בטא 170.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 20/06/2012 | 22:19שלום לך אין לערך הבטא בערכה כל קשר לתקינות ההריון. בצעי סונר ורק הוא יקבע את תקינות ההריון. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
תודה רבה!!
20/06/2012 | 22:21הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
הפלות חוזרות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
טיפולי פוריות
-
בדיקות קשורות
-
המוגלובין A1C
-
תרבית וגינאלית לקנדידה
-
תרופות קשורות
-
פתידין
-
אסטרוגנים מצומדים
-
מונחים קשורים
-
טמפון
-
דיספראוניה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן