פורום הריון ולידה - עמוד 1369
ד"ר עמנואל אטלי
-
דליות נפוחות וכואבות בפות ובנרתיק
טל 17/05/2012 | 07:06שלום אני בשבוע 36, סובלת מכאבים במפשעה שמטל ובנרתיק משבוע 12. תחילה סברו שמדובר בבקע, לאחר מכן בסימפיזיוליזיס, אך בסופו של דבר רק לאחרונה גיליתי שמדובר בורידים מודלקים ונפוחים עד מאוד, כשחלק נפוח וגושי ומכאיב ביותר ממוקם בנרתיק עצמו, על השפה השמאלית, וזה ממשיך גם באזור החיק, המפשעה, ואפילו החלק העליון של רגל שמאל. שאלתי היא: אני מתכננת ללדת לידת ויב"ק וחוששת מאוד שזה בלתי אפשרי במצב שכזה. האם ניתן ללדת כך? האם אפשר להשתמש במצב כזה במכשיר האפי-נו? האם עדיף, למניעת סיבוכים, לקבוע קיסרי אלקטיבי? בנוסף, מה עליי לעשות כדי שהמצב לא יחמיר? כיאה לאישה בסוף הריונה, הומלץ לי ללכת הרבה ולנוע, אך זה כמובן מחמיר את הבעיה. מה חשוב ממה? התנועה באגן או ההימנעות מהתנפחות הורידים? תודה, טלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום טל
ד"ר שרון מסלוביץ 17/05/2012 | 07:18שאלת מספר שאלות. אנסה להשיב על כולן: 1. זוהי תופעה די נפוצה בדרגות חומרה שונות. היא אינה שוללת לידה נרתיקית, בלי קשר לניתוח הקיסרי בעברך. 2. ניתן להשתמש במכשיר האפי-נו 3. תנועתיות האגן בסוף הריון אינה מסייעת ללידה קלה יותר או מהירה יותר. היא בוודאי מחישה את זרימת הדם בורידים המורחבים ולעיתים מחמירה את הכאב. אם תנועה מחמירה את המצב - פשוט המנעי ממנה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה רבה על המענה המהיר והמפורט!
טל 17/05/2012 | 07:20מעריכה זאת מאוד. תודה.הוסף תגובה
-
-
תוצאות
DinDani 16/05/2012 | 09:21ביצענו דיקור מי שפיר בשבוע 17+4 וביצענו תבחין משולש בשבוע 19+0 (קרי, לאחר מי השפיר), תוצאות מי השפיר חזרו תקינות, להלן תוצאות התבחין המשולש שלהבנתי גם הם תקינות: AFP 1.39 MoM HCG 0.63 MoM uE3 0.51 MoM הסיכון לתסמונת דאון בשקלול גיל ותוצאות הבדיקות הינו: 1:2,900 הסיכון לטריזומיה 18 בשקלול גיל ותוצאות הבדיקות הינו: 1:2,000 1. השאלה החשובה, בעיקר תאורטית אבל המעניינת היא (ואפשר להתעלם מהשאלות הבאות): מכיוון שהתבחין המשולש בוצע לאחר מי השפיר, אשר עשויים להשפיע ולהטות את תוצאות התבחין, האם נכון להתייחס לתוצאות התבחין כלשונן, ולהתעלם מהעובדה שהן בוצעו לאחר מי השפיר (בטווח זמן מקסימלי)? או במילים אחרות, האם לא יתכן שהתוצאות הם False Positive, ובעצם לא תקינות? (גם בלי קשר לעובדה שמי השפיר חזרו תקינים, התבחין אמור תאורטית לנבא גם נושאים אחרים, כגון נושא השילייה וכו') 2. האם תוצאות התבחין המשולש אכן תקינות? 3. למרות שמי השפיר תקינים, סתם מתוך סקרנות, מדוע הסיכונים של 2,900 ו 2,000? האם כאשר תוצאות התבחין כולן בנורמה, הסיכון לא אמור להיות קרוב ל 9,999? 4. אנו מבצעים צ'יפ גנטי (ללא בשל אינדיקציה כלשהי) בבלינסון, הנושא סגור, אבל במידה ויש משהו חשוב/הצעה שכדאי שנדע, נשמח לשמוע.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מי שפיר וחלבון עוברי
ד"ר שרון מסלוביץ 16/05/2012 | 10:06שאלת מספר שאלות, אתייחס לכולן: 1+2. לעיתים לא שכיחות, כאשר עוברים דרך שליה בדיקור - גורמים לחלבונים הנבדקים בתבחין המשולש להגיע לדם האמהי בכמויות גדולות. מדובר בעיקר ב HCG וב AFP ואז מקבלים ערכים גבוהים מאד שהם למעשה FALSE POSITIVE כי אין באמת מחלה לעובר. אצלך - התוצאות תקינות בכל מקרה. 3. התוצאות מחושבות על פי נוסחה הכוללת גם את גיל היולדת ולכן גם אם הן תקינות לחלוטין - הסיכון יהיה נמוך מ 1:380 אך לא תמיד 1:9999 ובכל מקרה מדובר רק בבדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית ואין להתייחס אליה כאל בדיקה אבחנתית כלומר - הסיכון הוא גבוה או נמוך באופן קטגורי ולא מספרי. 4. לגבי צ'יפ גנטי- הנושא מאד שנוי במחלוקת כיוון שהתוצאות אינן שחור ולבן בחלק גדול מן המקרים ויש לפרשם בצורה מושכלת. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה רבה, שאלה ברשותך:
DinDani 16/05/2012 | 21:49האם תאורטית לא יתכן שבמקור הערכים שהתקבלו בבדיקות הדם היו צריכים להיות נמוכים יותר, ואולי אף מחוץ לנורמה, אבל רק בשל הדיקור, הם עלו וכעת כביכול בנורמה? תודה.הוסף תגובה
-
-
היי קיבלתי את תוצאות הבדיקה -צריעכה עזרה
פלונית 16/05/2012 | 16:15היי זאת שוב אני עשיתי את הבדיקהBETA וקיבלתי תוצאות יצא לי 2720IU/L מה זה אומר? האם זה היריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מזל טוב!!
ד"ר שרון מסלוביץ 16/05/2012 | 16:57את בהריון. קבעי תור לרופא הנשים להתחלת מעקב הריון בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!
פלונית 16/05/2012 | 19:20ואייי תודה..איזה כיף לשמוע איזה התרגשות..יש לי כבר תור לרופא קבעו לי לשבוע 8 אני ממש מקווה שיהיה בסדר!! תודה רבה לך על כל המענה :)הוסף תגובה
-
-
שבוע רביעי וכמה ימים
פלונית 16/05/2012 | 12:47היי עשיתי בדיקת היריון ביתית ויצא לי 2 פס אחד חזק והשני בהיר יחסית ולא קיבלתי מחזור,עשיתי בדיקת דם בקופת חולים ומחכה לתשובה,האם זה בסדר שקבעו לי תור לרופא נשים שלי רק בשבוע השמיני שלי להיריון? ועוד שחאה: יש לי רעשים של רכב כאילו כל הזמן מהבטן/קיבה כזה ואני שותה המון מים...האם זה אומר סתם על רעב או משהו אחר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תחילת הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 16/05/2012 | 13:26שלום לך קודם כל יש לודא שאת הרה אם את אכן בהריון - יש לקבוע תור לרופא הנשים סביב שבוע 8 בכדי שניתן יהיה לבצע סונר לאימות גיל ההריו הרעשים שאת מרגישה אינם קשורים לרחם - כנראה פעילות מעי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
חלבון עוברי
-מ- 16/05/2012 | 11:00שלום רב, קיבלתי את התוצאות של חלבון העוברי, אני בת 35 וחצי, הריון שלישי הבדיקות שעשיתי עד כה היו בסדר... תוצאות חלבון העוברי : חלבון עוברי (AFP) 1.01 MOM גונדוטרופיין שלייתי (HCG) 1.69 MOM סיכון מחושב לפי גילי 1:320 התוצאות מתיחסות לגיל הריון 18 שבועות +2 ימים . אני מאוד דואגת , האם הסיכון מאוד גבוה. תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חלבון עוברי
ד"ר שרון מסלוביץ 16/05/2012 | 12:30מהו הסיכון לפי הגיל והבדיקות ביחד? הבדיקות כלשעצמן נראות תקינות אך אם הסיכון המשוקלל גבוה מ 1:380 רצוי לבצע בדיקת מי שפירהוסף תגובה
-
-
פרוגסטרון
מיכל 15/05/2012 | 10:21שלום ד"ר, יש לי שאלה בהמשך לשאלה שנשאלה פה לפני יום-יומיים. אני עברתי 2 הפלות רצופות (שתיהן בשבוע 8). בת 30, ללא ילדים. איך אדע האם יש צורך בנטילת פרוגסטרון לחיזוק? אני חושדת כי אני שוב בהריון (המחזור מאחר ביום - ולדעתי מחרתיים כבר אבצע בדיקת דם). מתי לוקחים את הפרוגסטרון? מאיזה שבוע רצוי להתחיל? תודה על המידע.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
קרישיות
מכיל 15/05/2012 | 10:22יש לציין כי פרופיל הקרישיות בדם אצלי - תקין. שוב תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוגסטרון לחיזוק
ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2012 | 10:38שלום מיכל ראשית חייבים לזכור כי הרוב המוחלט של ההפלות אינן נובעות ממחסור בפרוגסטרון בתחילתו של ההריון. כמו כן הטיפול בפרוגסטרון שנוי במחלוקת כיוון שמחקרים מבוססים הוכיחו את אי יעילותו. בכל זאת לנשים עם 3 הפלות ויותר, ללא כל סיבה אחרת להפלות, ישנם רופאים הנותנים פרוגסטרון מתחילת ההריון (כשנראה שק הריון ברחם, בערך שבוע לאחר האיחור). אינני סבור שיש צורך במקרה שלך ליטול פרוגסטרון, בוודאי אם טרם ביצעת בירור מתאים לסיבות אחרות. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
מיכל 15/05/2012 | 10:56איזה עוד בירור ניתן לבצע? כפי שכתבתי - קרישיות יתר - תקין. בלוטת תריס - תקין. אני לא יודעת לאן עוד לגשת...קצת אובדת עצות. מאחר ואם אכן זה איחור במחזור שנובע מהריון - לא ארצה לעבור זאת פעם שלישית. אז מה בעצם עושים? מנסים פעם שלישית ומקווים לטוב? או שיש משהו שניתן לבדוק ולמנוע את ההפלה הבאה? אני מאוד מודה על תגובתך המהירה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפלות חוזרות
ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2012 | 12:48שלום מיכל באופן עקרוני, הגדרת הפלות חוזרות מצריכה 3 הפלות רצופות מתחת לגיל 35 או שתיים מעל לגיל זה. את עדיין אינך עונה להגדרה אבל כפי שכתבת בצדק רב - אין הגיון להמתין להפלה השלישית בכדי להתחיל ולפעול. צרי קשר עמי או עם אחד מעמיתיי הרופאים המומחים בהריון בר סיכון. לעיתים אנו נותנים שילובי טיפולים גם ללא אבחנה עם שיעורי הצלחה גבוהים למדיי. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
חומצה פולית
מיכל 15/05/2012 | 13:49האם יש טעם לנטילת חומצה פולית במינון מוגבר? אני נוטלת מינון של 400 מדי יום כבר 10 חודשים. תודה, מיכלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חומצה פולית
ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2012 | 14:08הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חומצה פולית
ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2012 | 14:09שלום מיכל המינון שאת לוקחת הוא די והותר ! אינך זקוקה למינון גבוה יותר בהצלחההוסף תגובה
-
שאלה נוספת
מיכל 15/05/2012 | 21:29ד"ר שלום, שאלה נוספת לי אליך. בשרשור למעלה של "צפונית" היא ציינה כי היא הומוזיגוטית לגן MTFHR והמלצתה לה שכן לחזק את המינון של החומצה הפולית. אני לא ערכתי את בדיקת ה-MTFHR מאחר ונאמר לי כי כאשר ההומוציסטאין בנורמה אין צורך לבדוק את MTFHR. וענית לי שאין צורך בהגלת המינון של החומצה הפולית. האם יש צורך לבדוק את הגן הנ"ל? האם בכל זאת לקחת חומצה פולית מוגברת? תודה וערב טוב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חומצה פולית
ד"ר שרון מסלוביץ 16/05/2012 | 10:00בדר"כ כאשר בודקים קרישיות יתר, נבדק גם הגן ל MTFHR. אם לא נבדק וההומוציסטאין תקין - אין סיבה לקחת חומצה פולית במינון גבוה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
גירוי יתר שחלתי לפני מתן האוביטרל
מלי 15/05/2012 | 20:19שלום וברכה! אני כעת בת 31 בתהליך הפרית מבחנה לפני שלב ב', יש לי שחלות פוליציסטיות ולכן אחרי מתן כדורים לוסת חיכיתי בהוראת הרופא 21 יום עשיתי בדיקות דם והתחלתי לקחת גונל F 150 ודקקפטיל מיום רביעי שעבר למשך חמישה ימים, לאחר שלושה ימים הרגשתי רגישות בבטן התחתונה ולפי האולטרסאונד זה היה בסדר קצת גירוי אבל הרופאה אמרה לי שזה נורמאלי כיום לאחר שבוע לפי האולטרסאונד יש לי בשחלה הימנית 13 זקיקים גדולים בין 18 מ"מ ל24 מ"מ ועוד זקיקים קטנים ובשמאלית 7 זקיקים גדולים ועוד זקיקים קטנים השאיבה היתה אמורה להתבצע ביום חמישי השבוע (היום יום שני 15.04.212) נדחתה לשבוע הבא. היום E2-28000 במעבדה של הדסה עין כרם וההוראה שקיבלתי מהרופא היא להמשיך רק עם הדקקפטיל ולבוא לאולטרסאונד ודם ביום חמישי. השאלה שלי היא האם יהיה ניתן לחמוק מהתסמינים המסוכנים של גירוי יתר שחלתי היות ולא לקחתי עדין אוביטרל?? למה אני אמורה לצפות?? הזקיקים הגדולים יכולים להתכווץ לבד?? ויהיה ניתן להשתמש בשאר לשאיבה הזו?? מהניסיון שלך בתחום פגשת מקרים כאלה ?? מה הרפואה אומרת בתחום הזה לגבי גירוי שחלתי שמופיע עוד בתחילת הטיפול לפני השאיבה ולפני מתן האוביטרל תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
לקחתי גונל מיום רביעי עד יום ראשון
15/05/2012 | 20:22ולאחר שהתלוננתי על כאבים הורידו לי בראשון את המינון ל112.5 היום קיבלתי הוראה להפסיק כלל את הגונל ולחכות ליום חמישי לבדיקות דם ואולטרסאונדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפולי פריון
ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2012 | 20:29שלום לך. שאלת שאלות רבות וטובות בתחום הפריון. מכיוון שאיני איש פריון אלא מתמקד בהריון ולידה , אני מציע לך להפנות את שאלתך לפורום גינקולוגיה כללי או אחד מפורומי הפריון הרבים שברשת. בהצלחה. שרון.הוסף תגובה
-
תודה על תגובתך המהירה
מלי 15/05/2012 | 20:41יש לך פורום רופאים ספציפי שאתה ממליץ??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2012 | 20:50אני יודע שבפורום תפוז עונים על שאלות פריוןהוסף תגובה
-
-
משמעות בדיקת בטא בשלב זה
ענבר 15/05/2012 | 16:41שלום,תאריך הוסת האחרון שלי היה ב-10/04 ותוצאת הבטא שלי היא 780 IU/L ,האם לא נמוך לשבוע 5? הביוץ התרחש בסביבות ה-30/04. עברתי 2 הפלות בשבעת החודשים האחרונים ולכן חשוב לי לדעת אם משהו לא תקין מוקדם ככל שניתן.תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בטא בתחילת הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2012 | 18:48נראה לי סביר לאור הביוץ המאוחר. בצעי אולטראסאונד עוד ארבעה ימים כדי לראות שק הריון. אין משמעות לערך בטא בודד בניבוי תקינות ההריון. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
תודה רבה!
15/05/2012 | 20:05הוסף תגובה
-
-
זהירות ומניעה
15/05/2012 | 08:23בוקר טוב ד"ר. בתי, בת ה - 17 נוטלת גלולות יאז. המחזור האחרון התחיל ב 8.5 היא קיימה יחסי מין ב 11.5 ואתמול, יום שני, היא לקחה גלולה באיחור של 17 שעות. מכיוון שעברו יותר מ 72 שעות מאז המגע המיני, לא קנינו פוסטינור. השאלה: האם היא עלולה להיכנס להיריון מיחסי המין האחרונים? ומה צריך לעשות? היא מאוד לחוצה לכן אשמח אם תוכל לענות בהקדם. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גלולות והריון
ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2012 | 08:55שלום לך הסיכוי להרות תחת גלולות , גם אם שוכחים גלולה הוא נמוך ביותר. לעיתים רחוקות מאד "בורח" ביוץ אם הגלולה נשכחת בשבוע הראשון של החפיסה ואז ייתכן הריון אך הסיכוי לכך נמוך ובכל מקרה - כעת לא ניתן לעשות דבר. אני הייתי מרגיע את בתך ואומר לה כי הסיכוי להריון אמנם אינו אפס אך מתקרב לכך. כמו כן רצוי לבצע תזכורות אלקטרוניות לנטילת גלולות על מנת שמקרה מעין זה לא ישנה.הוסף תגובה
-
תודה
15/05/2012 | 18:55תודה לך על התשובה המהירה והמרגיעה.הוסף תגובה
-
-
MTHFR הומוזיכוט
צפונית 15/05/2012 | 11:35שלום רב- ראיתי בתשובה שענית לאחת הבנות שמוטציה הטרוזיגוטית של הנ"ל לא קשור להפלות ומוטציה הומוזיגוטית כן. עברתי הפלה אחת בשבוע 8+3 וערכתי בירורים (בלוטת תריס + קרישיות) הממצא היחיד היה של הומוסיגוטיות ל MTHFR וההמטולוג אמר שכיוון שרמת ההומוציסטאין תקינה, כיום ההנחה היא שאין צורך בטיפול ושלח אותי לדרכי. שאלותי: 1) האם אתה מסכים עם הקביעה? 2) הבנתי שהטיפול הוא חומצה פולית במינון גבוה. האם אני יכולה לקנות מינון זה ללא מרשם רופא? 3) האם יש נזק במינון גבוה של חומצה פולית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
MTFHR וסיבוכי הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2012 | 12:45שלום לך, מסכים לחלוטין עם ההמטולוג. הקשר בין MTHFR וסיבוכי הריון הינו קלוש ביותר, בטח לאחר הפלה אחת בלבד ובטח אם מדובר ברמות הומוציסטאין תקינות. כל שעלייך לעשות הוא ליטול חומצה פולית במינון 5 מ"ג שבניגוד למינון הרגיל נחשבת כתרופה ולא כתוסף מזון ולכן מחייבת מרשם. בכל תרופה הניתנת במינון גבוה מדי עלול להיות נזק. חומצה פולית במינון 5 מג הינה בטוחה לחלוטין. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה והמשך שאלה..
צפונית 15/05/2012 | 12:57העניין הוא שלא ניתן לי לאור הממצאים טיפול בחומצה פולית במינון הגבוה כיוון שרמת ההומוציסטאין תקינה. הרופא רשם שאין קרישיות רק את הממצא הנ"ל ללא משמעות קלינית , באבחונו, ולא אמר שאני צריכה ליטול חומצה פולית במינון הגבוה. רופא הנשים אמר שאולי ייתנו לי חומצה פולית במינון הגבוה- זה לא קרה. אני מאוד חוששת מהפלה נוספת, אולם גם לא מעונינת בנזק לגוף אם אינו זקוק לכ"כ הרבה חומצה פולית. מה עליי לעשות לדעתך על מנת להימנע מהפלה נוספת?הוסף תגובה
-
מקפיצה לתשובה
צפונית 15/05/2012 | 15:48תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חומצה פולית
ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2012 | 16:40שלום לך שוב במקרה זה אני חולק על דעתו של ההמטולוג. צריכת חומצה פולית בהריון הינה עצומה ובנשים עם מוטציה ב MTHFR יש הגיון לטפל במינון גבוה של חומצה פולית גם אם רמות ההומוציסטאין כרגע תקינות. גשי לרופא משפחה או רפוא נשים וקבלי מרשם לחומצה פולית. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
תודה רבה אעשה זאת
צפונית 15/05/2012 | 17:09.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת DNA עוברי
-
תרבית צוואר הרחם
-
תרופות קשורות
-
איזוקונאזול
-
פולימיקסין B סולפאט
-
מונחים קשורים
-
אטרופיה
-
אוננות
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן