פורום הריון ולידה - עמוד 621
ד"ר עמנואל אטלי
הריון אחרי קיסרי דנה 08/12/2015 | 17:09שלום, אני אחרי 2 לידות בקיסרי, האחת היתה לפני כ-5 שנים (בחירום) והשניה לפני כ-9 חודשים (מבחירה). אני בת 37 ורוצה להיכנס שוב להריון בהקדם. מתי אוכל להיכנס שוב להריון? אינני יודעת אם יש קשר אבל בדוחות לאחר הניתוחים הופיעו הידבקויות גסות באגן. אודה לתשובה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הריון ד"ר אריאל אהרוני 09/12/2015 | 00:37אין כל מניעה מלנסות להרות. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
בדיקת בטא גילי 08/12/2015 | 20:31שלום, לאחר איחור של 9 ימים בוסת בוצעה היום בדיקת דם. תוצאות הבדיקה הינה 9248. הייתי אצל הרופא שאמר שקיים שק הריון אך אין דופק ולפי כמות הבטא ציפה כבר לראות הריון מתפתח, עובר ודופק וייתכן שזה הריון שלא מתפתח. מאוד מודאגת ולא מצליחה להרגע מחכה להריון הזה הרבה זמן. הייתכן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בטא ד"ר אריאל אהרוני 09/12/2015 | 00:36צריך בדיקת US חוזרת. בטא חוזר עשוי לעזור אך אינו אבחנתי. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
דקירה ממחט, מודאגת נעה 08/12/2015 | 22:46שלום. אני בהריון בשבוע 19, עוסקת בדיקור סיני והיום נדקרתי באצבע ממחט שהיתה בתוך בטנה של המטופלת, ירדה לי טיפת דם. לאחר מכן שטפתי את המקום עם מים וסבון. בדיקות הדם של המטופלת מלפני כחצי שנה מראות על cmv IGG 52.3 כלומר יש נוגדנים עד כמה שאני מבינה CMV IGM היה שלילי positive varicella zoster igg rubella igg 66.8 שאר התוצאות תקינות לאדמת חוסנתי לפני כשנתיים. אבעבועות רוח אינני יודעת אם היו לי. CMV שלי שלילי, לא היה לי אף פעם. מה הסיכון שבדקירת מחט אדבק בוירוס של אחד מהדברים הנל, במיוחד CMV שלעתים נשאר לטנטי ויכול להדביק? או שזו טעות? אני ממש דואגת תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הדבקה ד"ר אריאל אהרוני 09/12/2015 | 00:34הסיכוי להדבקה שואף לאפס. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
להמחץ מודאגת נורא 08/12/2015 | 23:20שלום ד"ר אני בשבוע 17+3 יצא לי לנסוע עם בני בן ה-3 לפחות איזה פעמיים, שלוש כאשר הוא איתי במושב האחורי, יושב עליי על הברכיים. ( כן אני יודעת שזה חמור ואסור, לצערי נקלעתי למצב אישי, שלא הייתה לי ברירה). השתדלתי במהלך הנסיעות שלא ידבק לי יותר מידי לבטן, אך לא תמיד הייתה לי שליטה על זה. ולעיתים גם הוא דחף עם הרגליים את המושב של הכיסא הקדמי, וכך הפעיל עליי יותר לחץ וכח על הבטן. אני נורא מודאגת ומוטרדת מכך והרופאה שלי בחופשה עד רביעי הבא. האם מנסיונך בלבד, וללא בדיקת אולטר' כרגע, האם יכול להגרם נזק? האם חלילה כתוצאה מכך אני יכולה למעוך את העובר, לגרום חלילה לא עלינו להפסקת דופק? זהו הריון שני ומזמן התחלתי לחוש תנועות, ועכשיו אני לא מצליחה לשים לב אם יש שינוי או לא כי אני מבולבלת נורא. אנא ד"ר הרגיע אותי בבקשה, עד שאלך לבדיקה. מנסיונך המקצועי. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לחץ על הבטן ד"ר אריאל אהרוני 09/12/2015 | 00:32אין סיכוי שלחץ שילד יכול להפעיל גורם נזק. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
כאבי גב (עם הקרנה לבטן?) ללא סיבה... פרח בר 03/12/2015 | 11:41שלום ד"ר אהרוני, בת 33, הריון שני, שבוע 29+4. מזה כחודשיים אני סובלת מכאבי גב תחתון קשים שמקרינים לי לאזור הבטן התחתונה, קרוב למפשעה (צד ימין בגב כואב יותר וגם הכאב בבטן בצד זה חזק יותר). הייתי אצל הרופאה, אין דלקת בדרכי השתן, אין צירים וצוואר הרחם באורך תקין (פעם אחרונה - 5 ס"מ). יש לך עצה לאן עוד עליי לפנות? מדובר בכאבים חזקים שמתחילים בעיקר אחרי מאמץ (אפילו קטן)ועוברים במנוחה. ובכל זאת, אני לא יכולה להעביר עוד חודשיים שלמים במנוחה, אני עובדת ויש לי ילדה קטנה בבית... תודה רבה לך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים ד"ר אריאל אהרוני 04/12/2015 | 09:54כאבי גב הם נפוצים בהריון. לעיתים חגורת בטן יפנית שמרימה את הרחם ומורידה את הלחץ על האגן , עוזרת. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
תודה על תשובתך.פרח בר 06/12/2015 | 12:05תודה על תשובתך.הוסף תגובה
חישוב גיל ההריון יהודית 04/05/2012 | 13:35לפי הרופא אני בשבוע שש,אבל לפי החישוב שלי בתור דתיה אני בשבוע שלישי.הייתי אצל הרופא היום לאולטרא סאונד ולא ראו כלום אפילו לא שק הריון.בבדיקת דם הערך נמוך משהו כמו 66.ובבדיקה הבייתית שתי הפסים היו ורודים.מה ההסבר לזה?יש הריון?מה לא תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חישוב גיל הריון ד"ר שרון מסלוביץ 04/05/2012 | 14:49שלום יהודית רופאים מחשבים את גיל ההריון החל מהוסת האחרונה שחלה כשבועיים טרם ההתעברות. גיל העובר קטן בשבועיים מגיל ההריון (כאשר הוסת סדירה). בכל מקרה על פי רמת הבטא הנמוכה ייתכנו שני תרחישים: 1. ההריון מאד צעיר - ממש בתחילתו ובמקרה זה נצפה לראות שק הריון בעוד כשבוע בסונר (אולטראסאונד) או לחילופין, הכפלת בטא כל יומיים-שלושה. 2. הריון לא תקין שנספג. במקרה כזה לא נראה דבר בסונר עוד שבוע ורמת הבטא תרד. ההמלצה שלי: להמתין כשבוע ולבצע בדיקת סונר ורמת בטא. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
בדיקת דם חוזרת06/05/2012 | 17:35היום שוב חזרתי על הבדיקת דם והתוצאה הייתה 880.5..וביום שישי עדיין לא ראו כלום באולטרסאונד.הוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקת דם חוזרת ד"ר שרון מסלוביץ 07/05/2012 | 14:23העלייה בערכי ה HCG הינה תקינה להריון צעיר בערכים של עד 1200 - לא צפויים לראות דבר באולטראסאונד בצעי סונר עוד כשבוע. בהצלחההוסף תגובה
עדיין לחוצהיהודית 15/05/2012 | 09:04הבטא כבר גבוה.ביום ראשון זה היה 17473.4..אני בשבוע שבע בערך וניצפה רק שק.האם אני צריכה לדאוג שההריון לא יהיה תקין או שאמורים עוד כמה ימים לראות כבר עובר עם דופק?הוסף תגובה
תשובת מומחה בטא גבוה ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2012 | 09:12שלום יהודית היינו אמורים על פי הבטא לצפות לשק הריון עם קוטב עוברי ודופק אבל מנסיוני, אסור להיות קטגוריים מדי בהכרזה על הריון כלא תקין. אם תוך 4-5 ימים לא יהיו מבנים נוספים בסונר (שק חלמון, קוטב עוברי) סביר כי מדובר בהריון לא תקין. המתיני עוד כמה ימים וקוי לטוב. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
גיל ההריוןיהודית 11/06/2012 | 17:22הייתי היום אצל הרופא ולפי החישוב של הוסת האחרונה אני צריכה להיות בשבוע 11 וחמישה ימים.אבל באולטרא סאונד הרופא אמר שהעובר מתאים לשבוע תשע וחמישה ימים.כאילו קטן בשבועיים.האים יש סיבה לדאגה?הוסף תגובה
תשובת מומחה גיל ההריון ד"ר שרון מסלוביץ 11/06/2012 | 17:41שלום יהודית אני מניח שנצפה דופק. אם כך יש שתי אפשרויות: 1. מדובר בטעות בחישוב גיל ההריון שנגררת מתחילתו 2. מדובר בהריון תקין בשלב כה מוקדם קשה להבדיל בין שתי אפשרויות אלה משום שלא ניתן להתרשם ממבנים ואיברים בעובר המתפתח. הדרך היחידה לברר היא להמתין לבדיקת הסונר הבאה (בעוד כשבוע-שבוע וחצי) ולראות גדילה תקינה של העובר. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
עישוןיהודית 24/06/2012 | 16:15בשלושה ימים האחרונים בגלל איזה שהוא מקרה עצוב עשנתי ללא הפסקה ואני בתחילת חודש שלישי.האם נגרם נזק לעובר?הוסף תגובה
תשובת מומחה עישון ד"ר שרון מסלוביץ 24/06/2012 | 16:27שלום יהודית לא תמצאי רופא שמעודד עישון....אך - לא נגרם כל נזק לעובר. השתדלי להפחית בכמות הסיגריות - הן לא מועילות להריון בטווח הארוך.... בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
המטומה13/08/2012 | 23:50אניבשבוע 20.ולפני שבועעים היתגלתה אצלי המטומה ברחם.אושפזתי ליומיים ומכיון שהדימום פסק שוחררתי לבית למנוחה.היום בבוקר שוב היו לי הפרשות חומות והרופא הפנה אותי למיוןן.ההמטמוה גדלה והיא נמצאת מסביב לכול הרחם.מהקצה אל הקצה.אישפזו אותי שוב ואמרו שהפעם זה יכול לקחת זמן ממושך האישפוז.רציתי לדעת האים ההמטומה יכולה להיספג?מה הסיכונים?והיאם יש מצב שיאשפזו אותי עד הלידה עם ההמטומה תהיה קיימת כול זמן ההריון.הוסף תגובה
המטומה13/08/2012 | 23:50אניבשבוע 20.ולפני שבועעים היתגלתה אצלי המטומה ברחם.אושפזתי ליומיים ומכיון שהדימום פסק שוחררתי לבית למנוחה.היום בבוקר שוב היו לי הפרשות חומות והרופא הפנה אותי למיוןן.ההמטמוה גדלה והיא נמצאת מסביב לכול הרחם.מהקצה אל הקצה.אישפזו אותי שוב ואמרו שהפעם זה יכול לקחת זמן ממושך האישפוז.רציתי לדעת האים ההמטומה יכולה להיספג?מה הסיכונים?והיאם יש מצב שיאשפזו אותי עד הלידה עם ההמטומה תהיה קיימת כול זמן ההריון.הוסף תגובה
תשובת מומחה המטומה ד"ר שרון מסלוביץ 14/08/2012 | 07:34שלום לך, ההמטומה נובעת מהפרדות של חלק מהשליה מדופן הרחם וכתוצאה מכך קריעת כלי דם קטנים המעגניםאת השלי ברחם. היקוות הדם היא זו שיוצרת את ההמטומה. בדר"כ נד חןמן השלה כהעו יכול להסתדר בקלות (לשליה יש רזרבה עצומה) אך מנסיוננו, כאשר יש הטומה, לעיתים התהליך אינו מסתיים אלא עצם נוכחות ההמטומה עלולה להוביל להמשך תהליך ההפרדות וזו הסיבה לאשפוזך שעלול להיות ממושך. ההמטומה יכולה להספג לאורך זמן וזהו סימן טוב שמרמז על כך שאין דמם פעיל. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
המטומה שבוע 5אורית 06/12/2015 | 09:11שלום רב, לאחר דימום קל הגעתי למיון נשים ושם נאמר לי כי יש לי המטומה בגודל 2 ס״מ מעל שק הריון. עדיין לא רואים דופק והרופא אמר לי שזה חמישים אחוז שיעלם והכל יסתדר וחמישים אחוז שלא ( חס ושלום ) אני יומיים לאחר הבדיקה והדימום פסק... האם זה מעיד על בשורות טובות? או שאפילו שהדימום פסק אין קשר?.הוסף תגובה
התקצרות צוואר הרחם הדואגת 01/12/2015 | 09:34הריון 4 שבוע 23 צוואר רחם 24 מ"מ לאחר 2 לידות עם רעלת אחת בשבוע 37 (הראשונה) שניה בשבוע 35 בכולן היה התקצרות צוואר רחם רק בשבועות מתקדמים יותר(היתה הפלה אחת בין הריון שני לרביעי) נמצאת במעקב סיכון, מה אומר ההתקצרות? מעבר לזה יש 2 עורקים או משהו כזה כשהשמאלי מנוון מה זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התקצרות ד"ר אריאל אהרוני 04/12/2015 | 10:05לעיתים התקצרות מתגברת ועלולה לגרום לידה מוקדמת. חשוב לשתות הרבה, ולהמשיך מעקב על אורך הצוואר. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
התקצרות צוואר הרחם ועורק שמאלי מנווןהדואגת 06/12/2015 | 07:54מה אומר שהעורק השמלאי מנוון?הוסף תגובה
שבוע 6 ויקי 04/12/2015 | 10:05שלום רב, אני בשבוע 6+0 ובבדיקת אולטרסאונד נראה שק הריון 18 מ״מ ושק חלמון אבל רשום שקוטב העובר לא נדגם בבירור. אני בלחץ שלא ראו את העובר האם זה תקין??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
עוברויקי 04/12/2015 | 12:47ואם זה תקין, ממתי כן אפשר לראות עובר?הוסף תגובה
ריבוי מי שפיר לירז 28/11/2015 | 20:37שבוע 26, היריון תאומים שני שקים, שתי שיליות בת 30.5. מהלך היריון תקין בסקירה השנייה התגלה ריבוי מים קל 9.4 כיס מקסימאלי לאחד העוברים. ביצעתי בדיקת סכרת 100 וסקירה מכוונת בה הכל היה תקין והמים ירדו ל7.5. עד כמה הדבר שכיח בהיריונות תאומים? האם כדאי לבצע בדיקת מי שפיר וציפ גנטי בשבוע 30?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריבוי מים ד"ר אריאל אהרוני 04/12/2015 | 12:25ברוב המקרים אין אנו יודעים את הסיבה לריבוי מים. אם הסקירה תקינה זה לרוב לא מסוכן אך תמיד ניתן לבצע בדיקות נוספות כמו אלו שהזכרת. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
יחסים אחרי לידה לימור 28/11/2015 | 22:51שלום רב, רציתי לדעת אחרי כמה זמן מוצר לשוב לקיים יחסים לאחר לידה רגילה (היו תפרים מעטים שלא כאבו כלל)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יחסים ד"ר אריאל אהרוני 04/12/2015 | 12:21רצוי לחכות חודש, כשהמטרה למנוע זיהום שנפוץ כשהרחם עדיין די פתוח. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סרטן רירית הרחם
-
גלי חום
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
טיפולי פוריות
בדיקות קשורות
-
גונדוטרופין שלייתי אנושי בדם
-
אבחון סיסטיק פיברוזיס
תרופות קשורות
-
פתידין
-
אסטרוגנים מצומדים
מונחים קשורים
-
דלקת שחלה
-
אקטודרם

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן