שקיפות סקר ביכוכימי + סיסי שליה
פורום שקיפות עורפית
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שקיפות סקר ביכוכימי + סיסי שליה רותם 21/03/2018 | 16:44שלום רב היום ביצעתי סיסי שליה אחרי בדיקת שקיפות לא תקינה 3.4 עובי נוזל ונצפתה בצקת בעובי 45 מ״מ סיכון לפי שקיפות 1:28 ביצעתי בדיקת סיסי שליה הבוקר ולאחר מכן יצרה איתי קשר רופאת הנשים שלאחר שקלול השקיפות סיכון 1:5 בת 27 אני מבינה שהסיכון גבוה, האם קיימים מקרים בהם הסיכונים גבוהים אך בסיסי השלייה התוצאה תקינה לחלוטין? תודה מראש
תשובת מומחה סיכוי פרופ' יגאל וולמן 21/03/2018 | 22:16כמובן שכן היה טוב לו ביצעת בהקדם האפשרי סקירה לשלול מומי לב ומומים אחרים
היי רותם!!מור 10/08/2018 | 13:42היי. אני במצב דומה , רציתי בבקשה לשמוע ממך מה בסוף עשית? אובדת עצות..
היי מוררותם 10/08/2018 | 18:05היי מור ביצעתי סיסי שלייה כולל צ'יפ גנטי באסותא ברמת החייל באופן פרטי אצל פרופ' ליפיץ הבדיקה עברה ממש בסדר, מאוד חשוב לנוח אחרי מנוחה מוחלטת... אמנם הסיכון שהיה לי 1:5, אבל התוצאה התקבלה תקינה - המשמעות היא ששקיפות עורפית ובהמשך גם חלבון עוברי הן בדיקות סקר בלבד ולדעתי מי שפיר / סיסי שלייה כולל הציפ אלו הבדיקות הכי חשובות בהריון אבל שוב הכל תלוי בך...עשיתי סיסי שליה ולא מי שפיר כי הייתי בשבוע 12, ומי שפיר עושים החל משבוע 17 ולא יכולתי להמתין בסבלנות זה די הרג אותי בהמשך ההריון נאלצתי לעשות שוב מי שפיר מסיבה אחרת אבל באמת שהשד לא נורא בכלל בייחוד שיש מדקרים מצוינים ובעלי ניסיון רב בדיקורים במבט לאחור אם הייתי יודעת ומכירה לא בהכרח הייתי עושה באופןפרטי כי כל המדקרים המצוינים עובדים בבתי חולים תל השומר ואיכילוב (כולל ליפיץ בתל השומר) ולכן אם יש לך המלצה מיעוץ גנטי לבצע את הבדיקה תוכלי לעשות אותה אצל המומחים, ולא באופן פרטי אלא בבי"ח. בהצלחה מקווה שעזרתי!
ועוד דבררותם 10/08/2018 | 18:07ולא ציינתי את פרופ וולמן שמגיב בפורום הזה שהוא כמובן שם דבר בתחום ומומחה בדיקור מי שפיר. במקרה זכיתי שהיה נוכח בסקירה מכוונת באיכילוב ממש לא מזמן..
קודם כל תודה על המענה;מור 10/08/2018 | 18:19ככל הנראה אעשה אצל ד"ר רחל מנדל מנהלת מחלקת נשים בלין שהיא ממש מדהימה ( אם יצליחו במיידי לארגן לי , כי אני שבוע 13 כבר גילינו אתמול את זה , ועכשיו שישי שבת) אמרו לך שאם הצ'יפ תקין אין סיבה לדאגה? אמרו אולי מאיפה הגיעה הבצקת? היא נעלמה עם הזמן? את כבר אחרי הלידה ..?(סליחה על השאלה החצופה)
מה איתכן היוםסוכריה 14/11/2020 | 22:59היי בנות יקרות, אני יודעת שאנחנו ב-2020 ועברו שנתיים מאז שהתכתבתן אל מאוד הייתי שמחה לדעת איך אתן היום? הילדים בסדר? אני די בהתחלה ובמצב קצת דומה. אשמח לתגובתכן :)
היי רותם!סוכריה 15/11/2020 | 01:13עברו שנתיים מאז שכתבת כאן ואני נמצאת היום במצב קצת דומה... אשמח לדעת מה שלומך ומה שלום התינוקי??
תשובהרותם 15/11/2020 | 07:57היי תודה לאל הבדיקה חזרה תקינה והכל המשיך כרגיל בהיריון שקיפות היא בדיקת סקר בלבד וסיסי שלייה/מי שפיר היא בדיקה אבחנתית ולכן יש להתייחס אליה
היי!מור 15/11/2020 | 11:16היי! יש לי ילדה מושלמת היום!! הכל מעוולה מוזמנת להתייעץ איתי גם בטלפון אם תרצי 0507377744
שקיפות עורפית לא תקינהחנוש 13/07/2021 | 15:48היי אשמח לדעת איך הילדים היום.. אני גם ביצעתי סיסי שיליה ומחכה לתשובה . שקיפות עורפית חריגה ותוצאת בדיקת דם לא תקינה .
שאלהמיה 12/11/2022 | 16:43שלום מה יצא בסוף 😔
נושאים מרכזיים
בדיקות קשורות
-
שקיפות עורפית
רופאים בתחום

ד"ר יורם גלעדי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5 ( 15 חוות דעת )
"אנושי ,מבין עניין ,מלאך מהשמיים ,נותן רוגע נפשי"

ד"ר רן נגר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5 ( 21 חוות דעת )
"ד״ר רן נגר רופא משכמו ומעלה, נעים, חייכני, מסביר בצורה מקצועית מאוד , אני אצלו כבר הריון שלישי ✋🏻"
פורומים נוספים בתחום
פורוםשקיפות עורפית
בפורום שקיפות עורפית ניתן התרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום שקיפות עורפית

מערכת אינפומד