פורום כאבים בכתף ובמרפק
ד"ר ירון סלע ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
us כתפיים חזקים בשתי הכתפיים (לת) יוסף 18/11/2025 | 16:37שלום רב, אני מבקש לדעת מה עליי לעשות לאור הממצאים של הUS: יש לי כאבים חזקים בצד ימין יותר משמאל. תודה רבה להלן ממצאי בדיקה על-קולית של כתף ימין: הסיבה לביצוע הבדיקה – כאבים סביבו בינונית בכמות נוזל :Long Tendon Of Biceps Muscle Supraspinatus Tendon: הסתיידויות עדינות, אין לראות קרע. Infraspinatus Tendon: הדגמה תקינה. .תקינה הדגמה :Tendon Teres Minor Subscapularis Tendon: הדגמה תקינה. .תקינה הדגמה :Subdeltoid and Subacromial Bursa מפרק אקרומיוקלביקולרי: ללא ממצא חולני. בפרק הכתף: נוזל תוך פרקי בכמות קטנה. מבנה גרמי: אי סדירות גרמית בשטח LT,GT . להלן ממצאי בדיקה על-קולית של כתף שמאל: .תקינה הדגמה :Long Tendon Of Biceps Muscle Supraspinatus Tendon: הסתיידויות עדינות, עם קרע חלקי בגודל 0.6ס"מ . Infraspinatus Tendon: הדגמה תקינה. .תקינה הדגמה :Tendon Teres Minor Subscapularis Tendon: הסתיידויות עדינות, אין לראות קרע. .תקינה הדגמה :Subdeltoid and Subacromial Bursa מפרק אקרומיוקלביקולרי: ללא ממצא חולני. בפרק הכתף: לא הודגם נוזל יתר. מבנה גרמי: אי סדירות גרמית בשטח LT,Gהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כתף שמאל (לת) סיוון 08/11/2025 | 21:20בת 72. באמצע אוגוסט, נפלתי ברחוב [על המדרכה]. כתף שמאל נשברה. הסבל קשה מנשוא. טרם התחלתי פיזיותרפיה שכן אי אפשר לגעת בי בשל הכאבים. בבית החולים נמסר כי לא ניתן לשים גבס כיוון שהשבר בכתף. יש על הכתף סד התומך בזרוע הכתף. כעת הכאב בכתף ובזרוע עבר גם ליד ימין. הכאב העוצמתי מופיע בעיקר כאשר אני מתעוררת בבוקר. הכאב חולף ככל שהזמן עובר במהלך היום. איני יכולה עדיין לסובב את היד לאחור. עדיין מתקשה להתלבש. כאב שנוסף מאז הנפילה הוא כאב ראש מאוד לא נעים. מה קשור כאב ראש לבעיה בכתף. עד מתי אסבל כאבים ומה הסיכוי שאחזור לעצמי ? תודה רבה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
דלקת בכתף לאחר קיסרי אדווה 04/12/2019 | 06:54שלום ד"ר, לפני כמעט חודש עברתי ניתוח קיסרי מתוכנן, לידה ראשונה. הניתוח בגדול הצליח, רק שלאחר מכן היו לי סיבוכים אחרים וההתאוששות לקחה זמן רב מהמתוכנן:pph ואילאיוס חסימת מעיים קשה. לאחר ההתאוששות, בלילה שהועברתי למחלקת יולדות לא הצלחתי לישון בלילה עקב כאבי תופת בכתף. בחיים לא סבלתי ממשהו דומה, אין לי או למשפחתי גם רקע כזה של כאבים. התלוננתי בלי הפסקה וזרקו אותי לאופטלגין ואקמול ושחררו אותי... מיותר בטח לציין שכדורים אלו מעולם לא עשו כלום.. הכאבים התחילו להחמיר, הכאב התפשט ונדד מהכתף להמשך הזרוע, לשרירים, למעלה העורף והתנועות התחילו להיות מוגבלות. הלכתי לרופא שהפנה לבדיקת דם בו התגלה crp 8 לפי הקופה, והביא ארקוקסיה שלא עזרה והוסיף יומיים לאחר מכן גם זלדיאר. לקחתי כמה ימים ולא הייתה שום הטבה, התחילה לי תגובה אלרגית לאורך כל הרגליים גירודים פצעים ופריחה והכאב בכתף בזרוע ובמעלה העורף בנתיים מחמיר.. בלילה כבר היה לי חום גבוה, הרגשתי כמו בהיפותרמיה וסבלתי כאבי תופת בבטן. הגעתי למיון ואושפזתי אחרי שהcrp בדם הגיע ל450 (כן,450) והיה לי זיהום ברחם. טופלתי ב2סוגי אנטיביוטיקה (פלג'יל ורוצפין נדמה לי) וניסו להמשיך ולבחון את הכתף. עשו לי אולטרהסאונד בכתף ובזרוע שיצא תקין, הביאו לי דום כמויות של מסממים: אופטלגין, אקמול, אופטלגין ואקמול יחד, טרמדקס, טרמדול, וגם פרקוסט שאמרו שזה מורפיום.. כלום לא עזר. כלום לא הזיז משהו לכאבים בכתף. בגלל שאושפזתי במחלקת נשים, הם קראו לאורטופד, ולמומחה בעמוד השדרה הצווארי שבדק אותי והפנה לmri של עמוד השדרה הצווארי. שיצא תקין. אחרי שהזיהום ברחם חלף, הם שיחררו אותי, אמרו שהם מפנים אותי להמשך טיפול במרפאת כאב ואין להם עוד מה לתת לי או איך לעזור. הגעתי פעם נוספת לאורטופד נוסף במכבי, שהסכים לקבל אותי ובכלל התמחה בכף רגל.. סיפרתי הכל, אמר שהגיוני שכלום לא עבד והביא לי זריקת דפרוספן שאמר שזה קורטיזון. 2ml נדמה לי. זה היה הדבר הראשון שעשה לי הקלה יחסית. אבל רק הקלה ורק יחסית. עברו כמה ימים וניסיתי לבקש עוד זריקה כזאת ואמרו לי שמותר רק אחרי חודש. אני סובלת, לא יכולה להזיז את היד, להרים אותה, לישון בלילה, לטפל בתינוק.. בבקשההה תגיד לי מה כן ניתן לעשות. מה כן ניתן לתת לי שיעזור, מה כן ניתן לבקש או לקבל. בבקשה ד"ר, בבקשההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הכאב לא משתפר, הוא חוזר להחמיראדווה 04/12/2019 | 07:00הוא ממשיך להחמיר ואין לי גם כבר למי או לאן לפנות, גם במרפאת כאב אמרו שלא ניתן להזריק עוד מהחומר הזה כל כך מהר וגם אמרו ששום כדור לא ישפיע והם יחזרו אלי, רק שבנתיים אף אחד לא חזרהוסף תגובה
תשובת מומחה דלקת בכתף לאחר קיסרי דר' ירון סלע 04/12/2019 | 10:19שלום רב אדווה, ותודה על פנייתך! תחילה , אאחל לך בריאות שלמה ומזל טוב. מצוקתך ניכרת בין השורות והמילים. מצבך מצריך התעמקות במקרה, ויש קושי במתן המלצות תאורטיות באינטרנט הנוגעות לבריאות האדם, מבלי לסכנו בעצות מוטעות. פורום זה נוגע לעקרונות טיפול ודיונים כלליים במצבים רפואיים ולא מאפשר רפואה אישית לגופו של מקרה. רפואה אישית "קלאסית" מתרחשת במפגש פנים מול פנים של מטפל ומטופל. אשמח לעזור לך באופן ישיר ואישי על ידי פנייה ישירה אלי. נא צרי עמי קשר, וישנן שלל דרכים לכך באינטרנט, וננסה יחדיו למצוא פתרון, לטפל ולשפר מצבך. שוב, אאחל לך בריאות שלמה- ובמהרה !הוסף תגובה
איך מצבך היום? האם חלף לך?רנין 06/11/2025 | 22:23הי .. בבקשה צגישי לי מב מצבך היוםהוסף תגובה
כאב ביד כתוצאה מבדיקת דם רחל 15/09/2019 | 22:34שלום רב, במהלך בדיקת דם שעשיתי, הרגשתי כאב חד בזמן הדקירה שהגיע עד כף היד. ומאז יש לי כמו נימול וכאב בא והולך ביד ממקום הבדיקה ועד כף היד. האם זה מצריך בדיקה או שיעבור לבד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב ביד כתוצאה מבדיקת דם דר' ירון סלע 19/09/2019 | 09:05שלום רב רחל ותודה על פנייתך! כמובן ואת מוזמנת להתייעץ בפורום המתאים לכך באתר זה- פורום כף היד. ובכל זאת, אתייחס. לא נדיר שמגיעים מטופלים עם תלונות דומות, לאחר בדיקות דם ועירוי נוזלים לוריד. סביב כלי הדם יש עצבים ויתכן והמחט עברה בסמוך לעצב. תלונות עצביות מתבטאות בזרמים ונימולים וירידה בתחושה והקרנה לאורך היד. במידה ואין שיפור, ניתן לבצע בדיקת EMG והולכה עצבית לבירור מידת הנזק. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
כאב בעצבIlan kersonovitz 24/10/2025 | 15:07הרופא. מרפאת כאב הפנה אותי לקבלת זריקת סטרואידי .הכאב אצלי בזמן תזוזה של הידהוסף תגובה
פריקת כתף (לת) עונמרי 23/10/2025 | 12:14אחרי 3 פריקות. פריקה ראשונה מתליה של תמונה על קיר בזווית קיצונית מאוד. אני נמנע מניתוח, מעדיף פסיוטרפיה. ידוע לי שזה מחזק לי את הכתף ומייצב. אבל אני גם סובל רב הזמן מכאבים דמוי דקירות והשאלה אם פזיוטרפיה פותרת גם את זה כחלק מיציבות הכתף. ויש לי גם חרדת פריקה. איך מטפלים בזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
קרע קטן בלברום (לת) אור 23/10/2025 | 10:03שלום רב, הבן שלי ,18 התלונן תקופה ארוכה על כאב בכתף, הגבלה בתנועה ותחושה" שהכתף לא במקום". עשה למעלה משנה פיזיותרפיה ללא הקלה משמעותית. התאמן שנתיים בכושר קרבי) קשוח( ובמכון. הוא מתגייס בעוד כ3 שבועות, מכוון מטרה להיות הכי קרבי שיש. תשובה מהmri שנעשה לפני שבוע:) עם הזרקה לכתף(: קרע לרלי פוקלי קטן בלברום האחורי בשעה 11. מה המשמעות ןעד כמה זה עשוי להגביל אותו? האם יש טיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כאבים (לת) DAVI 10/10/2025 | 21:22שלום רב יש לי כאבים ביד ימין בחלק העליון של המרפק.כחודש בערך . יכול להרים משקל מסוים אבל עם כאבים.אבל פעולות מסוימות ביד ימין למשל לפתוח בקבוק או שקית כמעט בלתי אפשרי עובד בעבודה פיזית מתונה.ומקליד הרבה במהלכה אודה לך על התיחסותךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כאב בצוואר ובזרוע (לת) אני 07/10/2025 | 10:07שלום כאבי צוואר חזקים שמגיעים כמעט לכתף לקחתי מוסקול ללא השפעה ואחר כמה ימים התפרצו הכאבים גם בזרוע. כאבים מאד חזקים לא יכולה להרים היד. שלחו לצילומים אבל אין אורתופד פנוי בקופה שיצפה בהם. שום משכך כאבים לא עוזר. אודה להארותיכם/דעתכם. ממצאי הצילום: כתף שמאל: שינויים ניווניים במפרקים גלנוהומרלי ואקרומיו קלביקולרי שינויים ניווניים ב-GT הסתיידות זעירות בסמוך לGT אוסטאופניה ע"ש צווארי ממצאים: שינויים ניווניים לאורך ע"ש צווארי אוסטאופיטים קדמיים בגופי החוליות עם הצרות גשר גרמיוהיצרות מרווחים בין חולייתיים בגובה C7-C5 יישור לורדוזיס צווארי אוסטאופניההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כאבים בשכמות (לת) איתמר 06/10/2025 | 16:04מזה כחודשיים, אחת לכמה אימונים (ביתיים, משקל גוף) נתפס לי הצד השמאלי של השכמות. לרוב בתרגילי מתח- מקבילים. אחרי 3 ימים זה עובר ואני חוזר לתפקוד מלא (כולל המשך אימונים). לפני כשבוע וחצי, במהלך השינה נתפסו לי השכמות (צד שמאל). אחרי 3 ימים זה השתפר וביצעתי אימון ביתי (רגיל, אחד שביצעתי פעמים רבות בעבר). כמה שעות לאחר מכן התחלתי להרגיש כאב שוב בשכמה השמאלית. עברו מאז 8 ימים והכאב ירד אך עדיין לא החלחם לגמרי בצורה שתאפשר לי לחזור להתאמן. מה זה יכול להיותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
קליקים חזקים בכתף אך ללא כאב (לת) ענת 02/10/2025 | 10:12שלום אמא שלי בת 80 לפני חודש התחילו אצלה קליקים חזקים בכתפיים אך ללא כאב מה זה יכול להיות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
כאבי גב תחתון
-
פלטפוס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
יישור שיניים שקוף
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
אנדוסקופיה
מונחים קשורים
-
אוסטאוכונדריטיס דיסקנס
-
אוסטאוקלסטומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם

ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין