תוצאות CT עקב כאבים בכתף ובעצם הבריח
פורום כאבים בכתף ובמרפק
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
תוצאות CT עקב כאבים בכתף ובעצם הבריח דניאלה 24/12/2016 | 15:20שלום, לפני מספר שנים פרקתי את הכתף פריקה מלאה, ולפני כחצי שנה בבת אחת החלו כאבים ונמצא שהקרע בלברום גדל ולכן הומלץ על ניתוח ארטרוסקופיה. לפני 3 חודשים, לפני שהתחלתי בפיזיו,הכאבים החריפו והתמקדו באזור עצם הבריח וכיום התפשטו לכיוון עצם החזה. בתחושה כואב לי צד ימין באזור החזה כל היום, במנוחה, בפעילות ובשכיבה. הופנתי לבדיקת CT והתגלה פלאורה מעובה מימין, וגם: הודגמה היפרטרופיה של שומן אפידורלי אחורי בתעלה מרכזית של עמוד שידרה בגובה 1D-2 ,גורמת ללחץ של חוט שידרה- סידרה 204 חתך 52, מומלץ יעוץ רופא ניורולוג. אשמח להבהרת המונחים. תודההוסף תגובה
תשובת מומחה רקע של פריקת כתף וכעת כאבי חזה בלתי תלויים דר' ירון סלע 25/12/2016 | 09:01דניאלה שלום לך, אשמח לדעת פרטים נוספים עליך, אשר יעזרו לי בחידוד האבחנה וההמלצות. גילך, רקע בריאותי נוסף וממצאי בדיקה נוירולוגית יסודית - כל אלה חיוניים ביותר ! דניאלה, עליך להיבדק על ידי נוירולוג וכמו כן אורטופד מומחה עמוד שדרה ו/או נוירוכירורג כדי למצות עד תום את הבירור של ממצאי ה CT. לכאורה, עושה רושם שיש כאן שני ממצאים בלתי תלויים - 1. הכתף - ציינת פריקה מלאה לפני שנים, ציינת בירור שאני מניח שהיה MRI שהדגים החמרת הקרע בלברום. האם היתה פריקה נוספת לפני כחצי שנה שהחמירה הכאב. האם היתה רק פריקה אחת ברקע. גילך, הוא בהחלט פקטור מרכזי בקבלת ההחלטה האם להמליץ על ניתוח לקרע בלברום (אשר מתבצע לרוב בגישה ארתרוסקופית ) או להמליץ על טיפול לא-ניתוחי (אשר חלקו המרכזי זו הפיזיותרפיה, לאיזון חוזר של מייצבי הכתף הדינמיים, והשבת החוזק וביטחון בשימוש בכתף). לרוב, כאבים מפגיעה בלברום או פגיעה תוך מפרקית לא מתבטאים בכאב בעצם בית החזה כ(במיוחד לא במנוחה ושכיבה...) 2. בית החזה- יש צורך לברר הסיבה לפלאורה המעובה מימין בבית החזה. הפלאורה היא "עטיפת הריאות" המורכבת משתי שכבות דקות עם נוזל בתוכן המאפשר תנועה טובה יותר של הריאות בתהליך הנשימה. ישנן סיבות שונות היכולות לגרום לעיבוי פלאורה, ואני ממליץ לברר הנושא בהקדם אצל הרופא המטפל. זהו אינו "תחום אורתופדי", אך יחד עם זאת, אין להזניחו ! בהחלט הממצאים בעמוד השדרה יכולים להיות קשורים לעיבוי הפלאורה או בלתי תלויים. גם אותם אין להזניח. הנוירולוג/נוירוכירורג צריך לתת עליהם את הדעת בהקדם. חשוב לדעת מה המצב הנוירולוגי שלך כעת. האם מעבר לכאב שציינת, ישנם חולשה או ירידה בתחושה בגפיים ? האם ממצאים חריגים אחרים הופיעו לאחרונה ? ובלי קשר, האם יש חום לא מוסבר, שינויים במשקל ? הזעות לילה או כאבים ליליים ? כל אלו הנם נושאים הדורשים התייחסותך ובקשי מהרופא המטפל לחדד אותם ולבררם לעומק בתשאול הרפואי. דניאלה, אני מאחל לך בריאות שלמה ושיבה מהירה לאיתנך !הוסף תגובה
תשובה לגבי פריקת הכתף ותוצאות ה- CTדניאלה 25/12/2016 | 09:22תודה על ההתייחסות. אני בת 34, ללא ילדים או הריונות. כתף- הייתה פריקה אחת, ולפני חצי שנה ביום בהיר אחד מאוד כאב לי בעת הרמת היד, הכאב עבר מעצמו לאחר שבועיים אך הופנתי ל- mri ארתרו ובו נמצא כי הקרע גדל והומלץ על הניתוח. מצב בריאותי: גב- כתוצאה מהתאונה בה פרקתי את הכתף, נוצר בלט דיסק ב- L5, במשך שנים זה הפריע מאוד, אך עם השנים שיניתי את דרך התנועה שלי ועם טיפול משלים היום זה לא מורגש כלל. מצב בריאותי- מלבד ליפומה בשוק שמאל ובצקות ברגל, אובחן לפני שנה וחצי. לאחר בירור מקיף של אורתופד, נוירולוג וראומוטולוג במשך שנה וחצי נמצא שיש הפרעה בשכבה השומנית ברגל וממצא זה נראה גם ב- mri שוק וגם באולטראסאונד. הטיפול היחידי שעזר הוא ליריקה, החזיר לי את החיים בחזרה,מכוון שזה גרם לכאב עצבי וקושי בהליכה ועמידה. המינון היה 150 מ"ג פעמיים ביום, אך תופעת הלוואי גרמה לעלייה במשקל של 5-10 ק"ג.לפני כמספר חודשים הפסקתי בהדרגה עקב תופעות הלוואי. כיום הכאב בשוק שמאל הוא כרוני, לפעמים חלש ולפעמים מתעצם. יש השערה שהשילוב בין פריצת הדיסק להפרעה בשכבה השומנית גורמים לגירוי בין אחד למשנהו ולכן הכאב משתנה בעוצמה ובמשך. מצבי כיום- הגוף עייף, כאוב בכל מיני נקודות אפילו בלחיצה קלה על העור, במיוחד בגפיים העליונות ובית החזה והצלעות. אין חום או הזעה, אך הרבה פעמים יש נימול של אצבעות יד ימין וקפיצות של האצבע (כמו שריר קופץ), המשקל סטטי ואין שינוי. בלילה קשה לי למצוא תנוחה בגלל הכתף וישנה אך ורק על צד ימין, או על הבטן כשיד ימין מתחל לבטן והראש פונה שמאלה.בעת שכיבה- כשהראש פונה ימינה יש כאב בשרירי הצוואר המוארכים מצד שמאל.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים כרוניים מרובים, דיפוזיים ולא ממוקדים דר' ירון סלע 25/12/2016 | 09:54דניאלה, תודה על הפירוט הנוסף ! הוא אכן מוסיף צבע לתמונה הכללית. ראי דניאלה, ללא ספק, במקרה מורכב של כאב כרוני ותלונות שונות, צריך לשלב בירור רב תחומי. כפי שציינת - נוירולוג, ראומטולוג ואורטופד בדקו תלונותייך בעבר. אני חושב שבשלב זה חשוב שתבדקי על ידי מומחה כתף אשר יבצע בדיקות גופניות מכוונות לבעיית יציבות ויעריך את מידת החומרה. בהתאם לזה יוחלט כיצד "לתפור לך את החליפה הנכונה" - ניתוחית או שמרנית. לגבי הכאבים הכרוניים במספר מוקדים - יש ללא ספק צורך בבירור מעמיק על ידי ראומטולוג בשאלת אבחנות כדוגמת פיברומיילגיה, פולימיילגיה ראומטיקה. אך לא רק, ישנם מצבים שונים נוספים בתחום הראומטולוגיה (עם פרזנטצייה דומה ) אשר לעתים בבדיקות דם מסוימות ניתן לאבחן אותם. מרפאת כאב היא כתובת ראויה בהחלט בעבורך. אינני יודע האם את בניטור של מומחה כאב. טיפול בליריקה, כפי שציינת, הוא אחד הכלים בהם הם משתמשים בניסיון איזון הכאב. כל זאת מצטרף לבירור שהמלצתי לך לבצע בתכתובת הקודמת. הצלחה רבה !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סיאטיקה
-
אוסטאופניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
איחוי מפרק
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
מונחים קשורים
-
אוסטאוכונדריטיס דיסקנס
-
אוסטאופיט
רופאים בתחום

ד"ר סטפן בן שושן דימות
רדיולוג פולשני ואבחנתי מומחה לעמוד שדרה ומפרקים ופציעות ספורט / מנהל מחלקת MRI בבית חולים מעייני הישועה

ד"ר דרור עובדיה אורתופדיה
הוא מומחה באורתופדיה, בעל תת התמחות באורתופדיית ילדים. כיום הוא מנהל מחלקת אורטופדית ילדים בבי"ח דנה, מרכז רפואי תל אביב
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב

ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג