ציסטה בכתף
פורום כאבים בכתף ובמרפק
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
ציסטה בכתף יונתן 17/10/2017 | 23:49כתוצאה מחבלה במהלך משחק כדורסל יש לי כאבים בכתף. ממצא הMRI ארתרוגרפיה : ללא קרע בלברום,שני מוקדים ציסטיים קטנים בקוטר כ4 מ"מ גובה 11 מ"מ , כנראה ציסטות פרילברליות . הגידים ללא קרע,מסת שרירי השרוול המסובב תקינה. מה משמעות הממצא?הוסף תגובה
תשובת מומחה ציסטות פרי לברליות דר' ירון סלע 22/10/2017 | 15:45שלום רב יונתן ותודה על פנייתך ! קשה לי לענות במדויק מבלי לראות בעיניי הממצאים ב MRI. במידה ואין כאבים ואין הגבלה בתנועה ומצבך השתפר מאז החבלה. הרי שההתייחסות למצבך ,קרוב לוודאי, תהיה טיפול שמרני. במידה ויש כאבים והגבלה בתפקוד, המצב שונה. ציסטות לבראליות הן דבר שכיח, מדובר בנוזל המצטבר כ"שק" סביב הלברום. לעתים ללא חבלה ולעתים לאחר טראומה. ציסטות יכולות לגדול ולעתים ללחוץ על עצב מקומי עם השלכות של חולשה ודלדול שרירי RC (סופרה-ספינטוס ואינפרה-ספינטוס). במידה והMRI תקין ומצב הכתף תקין - הייתי עוקב בלבד. במידה ויש כאבים - פנה למומחה הכתף ששלח אותך לבדיקת ה MRI ובקש התייחסותו לממצאים. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
חדר כושרצסטות בכתף 07/01/2020 | 19:33שלום דר ירון סלע , מצאו לי לפני כשנה בערך ציסטה בכתףבגודל של 4 סמ בערך , לאחר דגימה של mri . ורציתי לשאול אם זה אפשרי לי להיכנס לחדר כושר ולהתאמן , למרות שיש לי את זה בכתף ?הוסף תגובה
תשובת מומחה פעילות בחדר כושר דר' ירון סלע 08/01/2020 | 11:50שלום רב ותודה על פנייתך ! מאד קשה לי לייעץ רפואית ללא בדיקה גופנית, הרי כל מטרתי היא לספק תשובה נכונה ולא מוטעת. אין לי מידע מספק על מנת לעזור. MRI זו בדיקה חשובה ורגישה לזיהוי פתולוגיות בכתף ויש סוגי שונים של ציסטות. לא ראיתי הבדיקה ולכן לא אוכל להתייחס לממצאיה. איכן הציסטה ממוקמת ? האם יש ממצאים נוספים? מה התלונות הקליניות ? מה הטיפול שבוצע עד כה? מי בדק והמליץ על MRI - האם מומחה כתף ? מה המצב הבריאותי הכללי? ישנם שלל שאלות שצריכות להישאל לפני ההמלצה לחזור לחדר כושר או לא. בריאות שלמה !הוסף תגובה
ציסטותעמית 08/12/2020 | 20:43שלום ירון אני בן 23 מתמודד מזה כחודשיים עם כאבים בכתף שנגרמו עקב סדרה של אימונים לא נכונים בMRI כתבו שיש חשד לנזק SLAP ויש לי מספר ציסטות, עדיין אין לי טווח תנועה מלא ושאני מנסה תנועות מסוימות קורה מה שנקרא impingment, קליק חזק שמלווה בכאב. אין נזק לRC. שהייתי אצל המומחה כתף הוא אמר שעוד כמה חודשים ואני יוכל לחזור לעצמי עם הקפדה על PT, ושהציסטות האלה עוברות לבד. האם זה נכון? האם הציסטות באמת עובורת לבד? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה ציסטות דר' ירון סלע 10/12/2020 | 12:43שלום רב עמית, ותודה על פנייתך ! פעמים רבות רואים בבדיקת MRI ממצאים לא וודאיים. לכן, צוין "חשד ל"... הרדיולוג לא תמיד יכול להתחייל בפענוח הרשמי. בדיקת MRI "רגישה" מאד, ולעתים מוצאת ממצאים שאין להם משמעות קלינית. לכן, חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף ולמצוא את ההקשר הנכון בין ממצאי ה- MRI וממצאי האנמנזה והבדיקה הגופנית. ולקשר הכל יחדיו. זה תפקידו של המומחה. באופן ישיר, וודאי שאינני יכול לסייע לך ללא מעבר על ה MRI והתרשמות מאופי ומיקום הציסטות המדוברות. כמו כן לא בדקתי את הכתף שלך. לגבי שאלתך, זה נכון, פעמים רבות הזמן עושה את שלו ועם טיפול מסייע ראוי, כדוגמת פיזיותרפיה ונטילת נוגדי דלקת, יש אפשרות להפחית מידת הכאב ושיפור בתנועה ותפקוד הכתף. לגבי עזרה ישירה בעבורך, אשמח לסייע באופן ישיר מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
גיד הסופרה ספינטוס מעובה בעל אות הטרוגני מתאים לטנדינוזיס קשה עם ציסטות מרובות בצמוד לאחיזה של הגידאסתר גורן 31/05/2021 | 13:25אני מבקשת לכתוב לי מהו הטיפול היעיל ביותר אני סובלת מאודהוסף תגובה
תשובת מומחה גיד הסופרה ספינטוס מעובה בעל אות הטרוגני מתאים לטנדינוזיס קשה עם ציסטות מרובות בצמוד לאחיזה של הגיד דר' ירון סלע 02/06/2021 | 10:42שלום רב אסתר ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור. כדי לציין מה הטיפול היעיל ביותר צריך לאבחן את הבעיה. האבחון הרפואי עובר דרך בדיקה גופנית, תשאול רפואי יסודי ומעמיק, ומעבר על ממצאי בדיקות העזר. כל זה לא קיים ברשותי, ולכן אינני יכול לספק מבוקשך. אשמח לעזור כמובן, ואני זמין ברמה היומית, לתיאום פגישה מחוץ לפורום. נא להביא את כל החומר הרפואי הקיים ברשותך על מנת שאעבור עליו כולל דיסק ה MRI ולא רק הפענוח שלו. מבטיח לענות לך על כל שאלה שתצוץ במעמד הפגישה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
פלטפוס
-
כאבי גב תחתון
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
איחוי מפרק
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
מונחים קשורים
-
פילאטיס
-
אוסטאוסרקומה
רופאים בתחום

ד"ר אורן צביאלי אורתופדיה
5 ( 12 חוות דעת )
"רופא מקצועי עלה מהר מאוד על הבעיה! נתן טיפול מקדים וגם המליץ על טיפול המשך, אני ממליץ עליו."

ד"ר אריאל אורן אורתופדיה
4.8 ( 24 חוות דעת )
"שמחה שהגעתי לדר אריאל אורן הרגשתי בטוחה שאני בידיים טובות סוף סוף, ד"ר אריאל מקצועי ונעים הסביר ודאג להרגיע סוף סוף אחרי שנתיים של טיפולים בקהילה שכלום לא עזר, הרגשתי שהגעתי לרופא הנכון ממליצה בחום"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב

ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג