כאבים בכתף
פורום כאבים בכתף ובמרפק
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
כאבים בכתף אסף 20/10/2019 | 14:42שלום,אני בן 19 ולפני כמה שבועות החלו לי כאבים בשתי הכתפיים. עשיתי צילום רנטגן ולהכתי לאורתופד שאמר שיש לי חוסר יציבות בכתף וגמישות יתר ובנוסף על כך כתפיים דיספלאטיים והפנה אותי בגלל זה לאורתופד שמתמחה בכתפיים כדי לעבור בדיקה יותר מעמיקה והחלטה על טיפול. רציתי לשאול מה זה אומר כתפיים דיספלאסטיים מכיוון שהתור לאורתופד הוא רק בעוד כמה חודשים ולא מצאתי על כך מידע באינטרנט. בנוסף על כך רציתי לשאול אם יש איזה משהו שאני אוכל לעשות לכאבים בכתפיים עד שאני אתחיל בפיזותרפיה. תודה רבה.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים בכתף דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:12שלום רב אסף, ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור, כמומחה כתף, אתה יכול לפנות אלי ישירות על מנת שאבדוק אותך (ולא בעוד כמה חודשים...) חשוב לעבור בדיקה גופנית יסודית בכתפיים ובהתאם לממצאים לתת המלצות. אינני יכול לתת לך המלצות ללא הבדיקה, על מנת שלא לסכן אותך בהמלצות מוטעות. האורתופד שבדק אותך אינו מומחה כתף, ויש לשאול אותו למה הוא התכוון שציין כתפיים דיספלסטיות. האם יש לך עיוות אנטומי ? האם יש דלדול שרירי חריג בכתפיים שלך ? האם יש מחלות או בעיות רפואיות אחרות ברקע שלך ? על מנת להחליט האם יש מקום לפיזיותרפיה ומה מהות הפיזיותרפיה ומה ההמלצות לפיזיותרפיה- יש קודם לבדוק אותך. אני זמין לפניות ישירות בדרכים המקובלות באינטרנט. טיפול בכאב - לפי הצורך משככי כאב. כל מטופל מגיב אחרת לכדורים שונים או תכשירים חיצוניים. צריך לבדוק האם יש לך רגישות לתרופות ולנסות להשתמש "מהקל לכבד"... משמע, אם אקמול מספיק, אין טעם לעבור למורפיום... אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
כתפיים דיספלסטיותאסף 23/10/2019 | 13:23שלום ד"ר ותודה רבה על התשובה. כנראה שכחתי לציין בשאלה הקודמת שלי שהרופא אבחן אצלי כתפיים דיספלסטיות (יש לציין שזה בשתי הכתפיים) לאחר שהוא בדק צילום רנטגן שעשיתי בכתפיים. לפי מה שהוא אמר לי, יש חוסר פרופורציה בין העצם של הזרוע שגדולה מידי לחיבור שלה במקום הכתף ואמר שלכן זה בנוסף לגמישות יתר בדרגה 5 שיש לי נוצר מצב של חוסר יציבות בכתף ואני צריך להיזהר שלא אגיע לפריקת כתף. לכן רציתי לשאול אותך מה המושג כתפיים דיספלטיות אומר (אני מניח שזה עיוות בעצמות מכיוון שזה אובחן בצילום רנטגן) מכיוון שלא הצלחתי למצוא על כך שום מידע באינטרנט, והאם ישנם דרכים אחרות לפתור אותו בלי ניתוח (הוא ביקש ממני לגשת לאורתופד מומחה לכתפיים על מנת שהוא יחליט אם יש צורך בניתוח, אבל כבר עכשיו הפנה אותי לפיזותרפיה בגלל גמישות היתר).הוסף תגובה
תשובת מומחה כתפיים דיספלסטיות דר' ירון סלע 23/10/2019 | 13:37תודה על העדכון אסף. המצב אינו שכיח ולכן אכן מומלץ להיבדק על ידי מומחה בתחום. הגדרה של עצמות דיספלסטיות אינה נוגעת רק לכתף ולעצם ההומרוס. היא שכיחה מאד בעצמות שונות בגוף לרבות ברגליים. ישנן מחלות סיסטמיות שונות הגורמות לכך. לעתים יש גורמים מולדים ולעתים נרכשים עם השנים. אינני יכול להתייחס למקרה שלך מבלי שראיתי בעיניים שלי את הצילומים ומבלי שבדקתי אותף, כך שכל תגובתי הנה בערבון מוגבל... מדובר בעיוות צורה ולרוב , מראה אנטומי לא שגרתי של מבנה העצם. יש לברר את המקור לכך. יש גורמים שונים. יש להיכנס לעומק המקרה על ידי מעבר על הצילום ובדיקה גופנית. זה נכון, שבלי קשר למראה הדיספלסטי של העצמות, במידה וקיים כן או לא..., במידה ויש גמישות יתר בכתפיים, ביצוע פיזיותרפיה אמורה לעזור במידה כזו או אחרת. בהצלחה !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
כאבי גב תחתון
-
אוסטאופניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
איחוי מפרק
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
בדיקת ויטמין D
מונחים קשורים
-
אוסטאובלסט
-
אוסטאומה
רופאים בתחום

ד"ר אמיר סוכר כירורגיה של היד
5 ( 11 חוות דעת )
"ד"ר אמיר סוכר כמו שאני קוראת לו "הרופא הקוסם" . הגעתי עם בעיה קשה וד"ר אמיר סוכר העניו הצנוע והשקט ועם ידע רב ומקצוענות פתר לי אותה , בעזרת ידיו העדינות והטיפול שעשה לי , הביא אותי למצב של תפקוד מלא , יישר כח ד"ר אמיר סוכר !"

ד"ר גיא מעוז אורתופדיה
5 ( 4 חוות דעת )
"הגעתי לאחר שהות של יומיים ברשימת המתנה, כל הכבוד.. טיפול ואבחנות מצוינות (למיטב הבנתי)."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב

ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג