פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 106
ד"ר ירון סלע ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
פציעה בכתף כתוצאה מאימון ספורט av 24/02/2019 | 10:52לאחר אימונים שמעמיסים על הכתף התחלתי להרגיש כאבים ומגבלה בטווח התנועה של היד... ממצעים באולטראסאונד: גיד נסאבסקפולריס, האינפרספינאטוס תקינים גיד הסופראספינטוס: מרקם לא אחיד ללא עדות לקרע הסתידויות זעירות בקטע אמצעי. רישום לנוזל לא צלול בכמות מועטה בבורסה. מה לעשות עכשיו? כמה זמן ההחלמה תיקח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פציעה בכתף כתוצאה מאימון ספורט דר' ירון סלע 24/02/2019 | 11:29שלום רב av , ותודה על פנייתך ! כמובן, שמומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף. עלייך להוריד עומסים בשלב המידי, ולראות כיצד מנוחה משפיעה על מצבך. ניתן לשקול לקיחת כדורים נוגדי דלקת וכאב במידה ואין לך רגישות. יש לעבור בדיקה גופנית יסודית אשר תאבחן את הבעיה. בדיקת האולטרסאונד הנה רק אמצעי עזר. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
שאלה בקשר למיפוי עצמות רחל 20/02/2019 | 18:22אני בת 55 סובלת מכאבים חזקים בכף הרגל, ובכתפיים . עשיתי מיפוי עצמות ואלה התוצאות , אשמח להבין מה זה אומר . להלן הממצאים: אין לראות קליטת חומר פתלוגית בכפות רגליים בשלבים המוקדמים. הודגמה קליטת יתר באספקט הלטרלי של טרזוס-מטטרזוס בכף רגל ימין בשלבים המאוחרים. קליטה מעט בלתי אחידה ב ע"ש מותני. קליטה מוגברת באזור הקרומיוקלוויקולרי של הכתפיים. סיכום: שינויים אוסטאוארטריטיים בכתפיים ובכף רגל ימין. שינויים דגנרטיביים ב ע"ש. ---ENDהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלה בקשר למיפוי עצמות דר' ירון סלע 24/02/2019 | 10:22שלום רב רחל, ותודה על פנייתך ! בדיקת מיפוי העצמות מדגימה קליטות בכל מקום בגוף בו ישנה פתולוגיה כלשהי, ולא משנה מה אופייה... זיהום, גידול, שחיקה סחוסית, שבר או חבלה וכו' וכו'. כלומר זו בדיקה לא ספציפית. אינני יודע מי שלך אותך לבדיקה זו ומה היתה המחשבה מאחורי שליחתך לבדיקה. יש להתייעץ עם הרופא השולח, אולי לו הפתרונים. יש קליטה באזורי גוף שונים בגופך. פעמים רבות זה על רקע דלקות מפרקים או שחיקה ... אינני יכול להתייחס למקרה שלך ללא בדיקתך. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
פאקטוראליס מייג'ור אריק 15/02/2019 | 21:49שלום ד"ר , אני סובל מניתוק ישן של הפאקטוראליס מייג'ור מהכתף , השריר קיים , מנוון ולא מחובר לכתף. אני חווה כאבים וחוסר יציבות של הכתף ומאוד מעוניין להתנתח לפתרון הבעיה. מה דעתך ? תודה רבה. אריק.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פאקטוראליס מייג'ור דר' ירון סלע 17/02/2019 | 09:48שלום רב אריק, ותודה על פנייתך ! לשריר החזה החיצוני הגדול ישנם 2 ראשים המתחברים סביב הכתף - אחד בזרוע המקורבת בחלק הפנימי, ואחד סביב עצם הבריח. לרוב, הטיפול בנזקים בשריר-גיד, הוא שמרני ולא ניתוחי. לעתים, מבוצע ניתוח, לרוב בשלב האקוטי ולא במצב כרוני. יש סיבות רבות לכך. אינני יודע איזה בירור עברת עד כה.. האם עברת MRI מקומי או רק US . מה מצב הכתף כעת מבחינת טווחי תנועה וכוח. מה מיקום הכאב. מה מקל על הכאב. מה עיסוקך ודרגת העומס על הכתף שלך בשעות הפנאי. מה מצב הרפואי הכללי, מחלות רקע, גילך "הכרונולוגי והביולוגי"... שלל אינפורמציה לא קיימת ברשותי, על מנת להתייחס לגופו של מקרה. במידה ותחפוץ בהתייחסות ישירה לגביך, אני זמין לתקשורת ישירה "חוץ-פורומית", דרך האתר. בריאות שלמה !הוסף תגובה
פאקטוראליס מייג'וראריק 20/02/2019 | 23:30שלום ותודה רבה מאוד ד"ר סלע , אכן אשמח להתייעצות "חוץ-פורומית" , אשלח לך מייל למייל הפרטי. תודה , אריק.הוסף תגובה
קרע חלקי בגיד הסופראספינטוס רון 13/02/2019 | 14:40שלום רב ד"ר נכבד, אני בן 67 בריא בד"כ.לפני 3 שבועות נפלתי כתוצאה מהיתקלות עם מכשול ובלמתי את עצמי ביד ימין. התחלתי לסבול מכאבים בחלק העליון של הזרוע שנמשכים עד היום עם הקלה ניכרת אבל עדיין כואב. בצילום שביצעו במוקד לא זוהה שבר אך נשלחתי לאולטרה-סאונד כתף. תוצאת האולטרה סאונד:קרע חלקי 7מ"מ באיסרציה של גיד הסופראספינטוס ובסיכום צויין גם:טנדיניטיס של גיד הביצפס. אודה לך מאד על חוות דעתך והמלצתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע חלקי בגיד הסופראספינטוס דר' ירון סלע 17/02/2019 | 10:02שלום רב רון, ותודה על פנייתך ! צר לי על הנפילה ואני מאחל לך בריאות שלמה ובמהרה ! מאד שכיח התרחיש שתיארת. פעמים רבות, בשכבת הגיל שלך, יש קרעים מסוג זה ,גם ללא חבלה. פעמים רבות זו "מתנה מהחיים". יתכן וזה גם המקרה שלך, וה"קרחון היה מתחת למים" וכעת הקצה שלו מבצבץ לאחר החבלה... כך או כך, כעת זה המצב הנתון ויש להתייחס לכאב ולתפקוד שלך. לרוב, ניתן להתמודד עם המצב באופן שמרני ולא ניתוחי. אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לעבור בדיקה גופנית יסודית. ולתפור לך טיפול מתאים. יש לראות את מגמת הכאב ואת מגמת התפקוד שלך. לעתים, אם כדורים לא מספקים, נוטלים זריקה של קורטיזון. מומלץ מאד גם לשלב פיזיותרפיה. יש עוד שלל טיפולים אפשריים, אך חשוב להיבדק תחילה... בהצלחה !הוסף תגובה
כאבים חדים בשכמה השמאלית טופז 15/02/2019 | 19:50שלום. אני בת 24, סובלת בערך 3 שנים מכאבים בשכמה השמאלית. הלכתי לרופאת המשפחה, עשיתי דיקור סיני וטווינא. ניסיתי בנגיי, וולטרן, אתופן, הכל עוזר ושוב חוזר חלילה. הכאבים מופיעים בעת מאמץ פיסי ויכולים להיות בצורה של כאבים ודקירה חדה.. כשאני מעסה את האיזור זה קצת משתחרר אך חוזר שוב במאמץ הפיזי. בנוסף כשאני מגרדת באיזור הכתף קצת מעל השכמה מרגיש כאילו האיזור רדום. מחפשת פתרון סופי לכאבים. אשמח לכל עצה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים חדים בשכמה השמאלית דר' ירון סלע 17/02/2019 | 09:57שלום רב טופז, ותודה על פנייתך ! אין סיבה לסבל ממושך של 3 שנים ! ללא זיהוי מקור הכאב. אינני מכיר אותך ולא בדקתי אותך, או עברתי על הבדיקות עזר שביצעת, ולכן אינני יכול לתת לך אבחנה מדויקת. פעמים רבות, הכאב מוקרן מאזור אחר. האם עברת בירור צווארי מלא ? האם נבדקה הכתף בלבד, או גם הצוואר? האם היית אצל מומחה עמוד שדרה צווארי (נוירוכירורג או אורתופד מומחה עמוד שדרה). במידה ולא, הייתי בודק גם גזרה זו במקביל. האם בדקו את תנועת השכמה(סקפולה) -- לוודא שאין WINGING SCAPULA או בעיות אחרות בתנועתה ? (כמו SNAPPING). איזה בדיקות הדמייה עברת? האם צילום רנטגן או US ? מה היו הממצאים ? לעתים יש בעיות עצביות - כמו לחץ ב"מקלעת העצבית" או בעיות וסקולריות (כמו לדוגמה "תסמונת מוצא בית החזה" ) היכולים לדמה כאב כרוני מסוג זה שתיארת... יש לבצע בדיקה גופנית ספציפית לבעיות אלו. כמ כן, יש לשקול ביצוע בדיקת EMG לצוואר וליד. אינני רומז שאלו אבחנותיך, אני רק מציין כיוונים נוספים לבירור. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
כאבים בעצם הדס 17/02/2019 | 07:01שלום רב אני בת 27 מזה 4 שנים אני סובלת מכאב חד בכתף בשרירי הטרפזיוס בהתחלה התקף פעם בכמה שבועות בחצי שנה האחרונה כל יום בשעות הערב. בשבוע האחרון מתחיל כבר מהצהריים. לרוב אני הולכת לישון בלילה וקמה חדשה אני לא יודעת אם יש קשר אבל פחות או יותר אותה תקופה כואב לי גם בכף היד בין האגודל לאצבע כאב בלתי נסבל! לוקחת כדורים חזקים נגד כאבים ואורטופד הזריק לי קורטיזון ועדיין סובלת נורא. עשיתי מיפוי עצמות ואם אר אי שיצאו תקינים ע"פ הרופא באם אר אי נצפה- מסקנה: buford complex ללא קרע אני מרגישה אבודה כי עשיתי בדיקות משמעותיות וכביכול הכל בסדר ואין לי עוד דרך מוצא אציין שעשיתי כירופרקטיקה חצי שנה רצוף כל שבוע ולא ממש עזר אולי טיפה הרגיע. גם פיזיוטרפיה הייתה תקופה שעשיתי קצת השאלה מה אני עושה במצבי? יש עוד משו שלא עשיתי? ללכת לרופא מומחה רלוונטי במקרה כזה? כבר בקרתי אצל 2 ויצאתי מיואשת ללא פתרון. אשמח לתשובה דחופה אני סובלת מאוד מאוד.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בעצם דר' ירון סלע 17/02/2019 | 09:18שלום רב הדס, ותודה על פנייתך ! אין סיבה לסבל ממושך של 4 שנים ! ללא זיהוי מקור הכאב. אינני מכיר אותך ולא בדקתי אותך או עברתי על הבדיקות עזר שביצעת, ולכן אינני יכול לתת לך אבחנה. פעמים רבות, הכאב מוקרן מאזור אחר. האם עברת בירור צווארי מלא ? האם נבדקה הכתף בלבד, או גם הצוואר? האם היית אצל מומחה עמוד שדרה צווארי (נוירוכירורג או אורתופד מומחה עמוד שדרה). במידה ולא, הייתי בודק גם גזרה זו במקביל. הממצא בכתף ב MRI - בופורד קומפלקס אינו רלוונטי. זה ממצא אנטומי שלא אמור לגרום למצב שתיארת. לעתים יש בעיות סביב עצם השכמה (סקפולה) - האם עברת בדיקה של השכמה ? האם בדקו את תנועתה -- לוודא שאין WINGING SCAPULA או בעיות אחרות בתנועתה ? לעתים יש בעיות עצביות - כמו לחץ במקלעת העצבית או בעיות וסקולריות (כמו לדוגמה "תסמונת מוצא בית החזה" ) היכולים לדמה כאב כרוני מסוג זה שתיארת... יש לבצע בדיקה גופנית ספציפית לבעיות אלו. כמ כן, יש לשקול ביצוע בדיקת EMG לצוואר וליד. אינני אומר שאלו אבחנותיך, אני רק מציין כיוונים נוספים לבירור. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
שריר תפוס שלא משתחרר לאחר ניתוח ניב 09/02/2019 | 19:31לפני שנה וחצי עברתי ניתוח סחוס שחוק באותה כתף. מאז הניתוח השרירים בשכמה די תפוסים כל הזמן, מרגישים את זה אם אני מנסה להרים את היד למעלה למשל, השריר התפוס מונע מהיד להתיישר לגמרי וניתן לראות כיצד כל השכמה שלי מתכווצת מהרמת היד לעומת היד השנייה. זה מונע ממני להתאמן בצורה ראויה, אני לא יכול למשל לעשות מתח כמו שצריך, מקבילים וכדומה. האורטופד והפיזיוטרפיסט המליצו על מתיחות ועיסויים, אך זה לא עוזר (וכאמור, אני שנה וקצת אחרי הניתוח). ניסיתי לקרוא קצת ברשת, אבל אני מוצא רק אתרים שאמינותם מוטלת בספק לגבי הפתרונות שהם מציעים. מה הפתרון ברפואה המערבית שקיים היום למצב כמו שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שריר תפוס שלא משתחרר לאחר ניתוח דר' ירון סלע 13/02/2019 | 13:01ניב שלום רב, ותודה על פנייתך ! לצערי ניב, אינני מבין מדברך נושאים רבים. לא הבנתי בן כמה אתה, מה מצב בריאותך הכללית, מה אתה עושה בחיים? האם עבודה פיזית או משרדית. מה מקור הבעיה שלך, מה סיבת הניתוח. איזה ניתוח בדיוק עברת? מה אמר המנתח שלך במעקב מרפאתי לאחר הניתוח. מה הטיפולים שבוצעו עד כה... ועוד ועוד. לאור העובדה, שלא ברורה לי מהות הבעיה, קשה לי לייעץ לך בבהירות. נא צרף אינפורמציה נוספת, וברורה יותר. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
מענה על השאלותניב 13/02/2019 | 13:06שלום, אני בן 40 אני עוסק בעבודה משרדית. בזמני הפנוי אני פעיל ספורטיבית בחדר כושר. סיבת הניתוח היתה שחיקת סחוס לפי בדיקת MRI ארתרוגרפיה. מקור הבעיה היתה פעילות גופנית. הניתוח בוצע בצורה ארתרוסקופי ונלקח סחוס מצידי הכתף והוא הושם במרכז מפרק הכתף (היכן שהיה חסר). המנתח אמר לאחר הניתוח כי צריך פיזיוטרפיה ומתיחות. מה יש כיום לרפואה המערבית כאשר שרירי הטרפז תפוסים לאורך זמן רב כל כך? תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה שריר טרפז תפוס דר' ירון סלע 13/02/2019 | 14:33תודה על העדכון ניב. אכן, הוספת מידע מסוים, אך טרם הבנתי את הבעיה הנוכחית. אני כלל לא משוכנע האם הבעיה היא רק ב"שריר" או שיש בעיה מפרקית הגורמת לנוקשות בתנועה. איני יודע את טווחי התנועה של הכתף. האם יש חריקות בהנעה, מה מצב הגידים המסובבים בכתף (RC) האם יש קרעים? האם יש נזק לסחוס הטבעתי - לברום ? מה גרם לנזק בסחוס במקור? האם נוצרה חבלה לכתף ? האם היתה פריקה? האם אתה סובל מאי יציבות של הכתף ? לגבי "שריר תפוס" - הטיפול לרוב תמיכתי - שיקומי בפיזיותרפיה עם דגש על חימום, מתיחות , ושימוש בציוד נלווה במכון הפיזיותרפי. אני מניח שאתה כבר מנוסה בכך, ולאורך השנה ביצעת זאת לרוב. לכן, במידה ואין שיפור, יש לחקור לעומק את מהות המגבלה שלך ולא "לבנות" רק על "שריר טרפזיוס תפוס". אייעץ לך לקבל חוות דעת ממומחה כתף. בהצלחה !הוסף תגובה
מענהניב 13/02/2019 | 14:36היי, אין בעיה מפרקית, זה נשלל על ידי האורטופד המנתח. הבעיה רק בשריר שתפוס כבר מעל לשנה. אין חריקות, אין קרעים, אין נזק לסחוס הטבעתי. מה גרם לנזק המקורי בסחוס? עבודה בחדר כושר לדברי הרופא המנתח (הוא אורטופד מומחה כתף).הוסף תגובה
כתף קפואה - adhesive capsulitis אורלי 08/02/2019 | 22:43אני עובדת בשופרסל כ-7 וחצי שנים כסדרנית, בת 51 ,לפני למעלה משנה העבירו אותי ממחלקה קלה למח' פארם שזה הרמת סחורה כבדה, משקל כל ארגז יכול הגיע ל-10 קילו וזו הרמת סחורה וסידור במשך כל שעות היום. במשך השנה חשתי כאבים בזרוע ובכתף התלוננתי, מידיי פעם ולקחתי כמה ימים ימיי מחלה וחזרתי לעבודה. רק שזה הגיע לכאבי גב התחלתיים התחלתי לחשוש והלכתי לרופא משפחה ונתן לי כדורים וכמה ימיי מחלה. לאחר חזרה לעבודה ביקשתי לעבור למחלקה קלה, יום אחד לקח לי לעבוד כקופאית והרגשתי כאבים בכתף כי זה להעביר את המוצרים בקופה. למחרת דיברתי עם המנהל להביר למחלקה אחרת והועברתי למעדנייה שזה פריסת הגבינות במכונה והפריסה ידנית, הרגשתי כאבים חזקים לקראת סוף השבוע והופניתי ללאורטופד, היום נעשה לי אולטראסאונד כתף והתוצאה "adhesive capsulitis" , אני בתקופת מחלה מתאריך 20.1.19 , הכאבים חזקים ורק ביום חמישי יש לי אורטופד להמשך טיפול , יש לי עוד 40 ימיי מחלה מטעם העבודה. השאלה שלי אם זו מחלת מקצוע? ואם כן אז מה זה אומר? איך אני מממשת את קבלת ימיי המחלה והזכויות מטעם הביטוח הלאומי בלי סחבת ועל בסיס אמון? תודה וסיחה על התכתובת הארוכה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתף קפואה - adhesive capsulitis דר' ירון סלע 13/02/2019 | 12:58שלום רב אורלי, ותודה על פנייתך ! צר לי לקרוא על הכאב הממושך אותו את חווה. אני מבין את מצוקתך ומקור שאלותיך, אך במסגרת פורום זה, אני נצמד לנושא הרפואי ולא לנושאים /מונחים משפטיים ו/או סוגיות ביטוח לאומי. כתף קפואה הנה צרה צרורה. היא שכיחה ביותר, ויש שלל שרשורים בפורום זה הדנים בנושא. נא הסתכלי בעמודים קודמים. כמובן, ואינני יכול להתייחס לנושא הרפואי שלך ישירות ללא בדיקתך. אינני ייודע על ממצאי הבדיקה הגופנית, ואינני יודע כלל, האם זו האבחנה הנכונה. האם נבדקת אצל מומחה כתף עד היום ? איזה טיפול בוצע עד היום ? האם בוצע גם צילום לכתף או בדיקות אחרות, מעבר לבדיקת ה US ? במידה ותחפצי בעזרתי הישירה, אני זמין לתקשורת ישירה באתר זה, ולא דרך הפורום. אאחל לך בריאות שלמה והחלמה מהירה.הוסף תגובה
כאבים כרוניים בכתף ובזרוע שמאל י 10/02/2019 | 12:14שלום רב אני לוחם בצבא מזה כשנה אני סובל מכאבים בכתף ובזרוע שמאל שבחודש האחרון החמירו הייתי אצל רופא והוא קבע שזה כאב כרוני בכתף וכל הפרמטרים תקינים הביא לי טיפות לחמישה ימים והמליץ לי לעשות פיזותרפיה הטיפות לא עזרו ואשמח אם תוכל להסביר לי קצת כל כאבים כרונים וממה זה יכול לנבוע כרגע אני סובל מאוד מכיוון שעל בסיס יומיומי אני צריך לאמץ את הכתף בתודה יהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים כרוניים בכתף ובזרוע שמאל דר' ירון סלע 13/02/2019 | 11:07שלום רב י', ותודה על פנייתך ! אאחל לך בריאות שלמה , ובהזדמנות זו, אנצל ההזדמנות לומר לך - תודה על שרותך. ושמור על עצמך ! יש צורך להיבדק על ידיד מומחה כתף על מנת לקבל הבנה ברורה יותר של בעית הכתף שלך יש מקורות רבים בכתף היכולים לגרום לכאב. שרירים, גידים, רצועות, סחוסית ועצמות. לעתים הכאב כלל לא מהכתף, אלא מוקרן מאיבר סמוך כדוגמת בית החזה או הצוואר וכו' וכו'. לאור זאת, אינני רוצה לסכן אותך בעצה מוטעת. במידה ותרצי שאעזור לך ישירות, נא פנה אלי ישירות ולא דרך הפורום. אפשרות אחרת היא לאתר מומחה כתף להמשך בירור והערכה. אני בהחלט מסכים איתך, שמצבך אינו אידיאלי, במובן שממשיכים להעמיס על הכתף שלך, ללא בירור ואבחנה, ויתכן ואתה יוצר נזק נוסף לכתף. לאור זאת, נא בקש להיבדק בהקדם על ידי מומחה בתחום. בהצלחה !הוסף תגובה
כאבים במרפק ארז דיין 10/02/2019 | 20:11ד"ר שלום. מזה כ 3 חודשים אני סובל מכאבים מאוד חזקים במרפק שמאל בצד הפנימי במיוחד בתנועת סיבוב האמה וכיווץ האמה. לאחר כשבוע מאז התחלת הכאבים הופיעו לי כאבים מאוד חזקים בצוואר בצד שמאל ומשם הקרנה לשכם שמאל עם כיווץ שרירים נורא חזק. לאחר פניה לאורטופד כף יד הוצע לי טיפול של כדורי וולטרן למשך עשרה ימים ללא שיפור בנוסף הפנה אותי לבדיקת emg ובבדיקה נמצא לכידה דוצ בתעלה הקוביטלית cv 30 משמאל ו 41 מימין עם עדות לרדיקולופתיה של c7 משמאל. לפני כשבוע הגעתי שוב לאורטופד עם הממצאים וקיבלתי זריקת קורטיזון מקומית לאזור המרפק ובנוסף הפניה ל ct צווארי. יש לציין שממתן הזריקה לפני שבוע הכאב מחריף מיום ליום.(האם זה תקין?). בנוסף ביומיים האחרונים החלו להופיע לי כאבים ביד ימין באותו אזור. יש לציין שבבדיקת ct משנת 2016 נמצא בקע דיסקלי מרכזי ב C3-C4. C5-C6 בלט דיסק אחורי עם בקע קטן פרא מדיאני מימין שגורם ללחץ על קדמת השק במהלך של השורש הסמוך. C6-C7 בלט דיסק אחורי עם בקע קטן פרא מדיאני ופרמונלי מימין גורם ללחץ במהלך של השורש הסמוך. יש לציין שהיום ביצעתי שוב CT צווארי אך עדיין אין לי את הממצאים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים במרפק דר' ירון סלע 13/02/2019 | 10:52ארז שלום רב, ותודה על פנייתך ! נשמע שהמקרה שלך מורכב, וישנן 2 חזיתות נפרדות של לחץ עצבי. חזית בצוואר וחזית במרפק. באנגלית מכנים זאת DOUBLE CRUSH SYNDROME. יש 2 מקורות אליהם צריך להתייחס בטיפול בך. לאור זאת, כמובן, ואייעץ לך להיות בניטור של מומחה עמוד שדרה -אורתופד או נוירוכירורג לצוואר לקבלת החלטה על המשך הטיפול - שמרני או ניתוחי , לפי ממצאי ה CT החדש, שטרם קיבלת... כמו כן, מעקב כירורג כף היד, בשאלת התערבות ניתוחית או המשך טיפול שמרני ללחץ עצב אולנרי, בתעלה הקוביטאלית. אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה, ללא בדיקתך, ומעבר על החומר הרפואי. במידה ותחפוץ בעזרתי הישירה, אשמח לעזור, ואני זמין לתקשורת ישירה דרך האתר. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
אוסטאופניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
יישור שיניים שקוף
בדיקות קשורות
-
תרבית נוזל ברך סינוביאלי
-
אנדוסקופיה
מונחים קשורים
-
פילאטיס
-
אוסטאוקלסטומה
רופאים בתחום

ד"ר אמירה דאהר (Ph.D) אורתופדיה
5 ( 32 חוות דעת )
"אמירה היא בעלת מקצוע מצויינת! יש בה שילוב מצויין של ידע, לב רגיש, יחסי אנוש נעימים, בגובה העיניים עם התחשבות מיידית והיענות לצרכי הלקוח."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב

ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג