פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 105
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כאבים בכתפים
מתן 15/03/2019 | 17:17עשיתי MRI בכתפים ימין ושמאל ויש לי כאבים ובתוצאות של MRI כתבו לי שיש לי שינויים ניווניים במפרק האקרומיוקלוויקולרי ונוזל מינמלי בבורסה הסובאקרומולית ללא הדגמת קרע בגידים המסובבים או בגיד הביצפס אך מודגמים שינויים ציסטיים תוך גרמיים בגבשושית הגדולה באחיזת הגיד ה-SSP אותתות חריגים ואי סדירות בהיקף עליון של הלברום חשודים לנזק ניווני שינויים כרונים במבנה הגרמי של ההומרוס באזור אחיזת גיד הSSP נזק כרוני/במפרק הACJ בשני הצדדים לסיכום מה זה אומר לפי מה שקראתי מפחיד אותי האם צריך ניתוח מה עושים תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתפים
דר' ירון סלע 15/03/2019 | 18:27שלום רב מתן, ותודה על פנייתך ! מספר שאלות לי אליך - מדוע בוצעו בדיקות MRI לשתי הכתפיים? מה גילך ? מה עיסוקך ? מה פעילותך בזמן הפנאי ? מה מצב בריאותך הכללית ? מה ממצאי הבדיקה הגופנית של כתפיך ? מה הטיפול אשר בוצע עד כה במטרה לשפר מצבך ? אלו שאלות בסיסיות, ויש עוד שאלות רבות, שהתשובה להן, חיונית במטרה להציע לך טיפול. הגיל הוא קריטי. הממצאים ב MRI תואמי גיל מסוים , ומוגדרים לא נורמטיביים בגיל אחר (צעיר יותר)... אנא השלם המידע. לבינתיים, אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כתפים
מתן 15/03/2019 | 19:09גילי 54 מצבי הבריאותי הכתפים כואבים מאד לכן עשיתי MRI בעבודתי היתי חשוף כל יום להרמת משאות כבדים למשאיות ופריקה ממשאיות תודה מראש מתןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שחיקה במפרק הכתף
דר' ירון סלע 16/03/2019 | 09:20תודה על המידע הנוסף מתן. שילוב הגיל ואופי עבודתך - הרמת משאות כבדים, מעודדים/מזרזים שחיקה במפרקי הכתף השונים (סחוס, לברום,רצועות וגידים). לאור זאת, לא מפתיעות אותי. בכדי לענות לך האם אתה זקוק לניתוח - אני חייב לבדוק אותך ולעבור על בדיקת ה MRI. לרוב , מתחילים בטיפול לא ניתוחי הכולל שינוי אורחות חיים, שימת דגש על פעולות המחמירות השחיקה והכאב, נוגדי דלקת וכאב פומיים, זריקות לפי הצורך, פיזיותרפיה ורפואה משלימה על סוגיה השונים. כשכלו כל הקיצין - מבוצע ניתוח. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
Snapping scapula syndrome
דושי 14/03/2019 | 19:55אני בת 32 וסובלת מ"קליקים" בשכמה הימנית מעל 6 שנים.לפני 4 שנים, אורטופד איבחן לאחר צילום רנטגן שיש לי קיפוסקיליוזיס קל. למרות אורח חיים יושבני,אני משתדלת לבצע פעילות גופנית מתונה. בשבועות האחרונים, אני סובלת מה"קליקים" הללו בנהיגה,בעבודה גם במצב של שכיבה. קראתי שזה נקרא "Snapping scapula syndrome". 1.במידה וכך הדבר,האם יש קשר לקיפוסקיליוזיס. 2.מה הטיפול למצב הזה? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
Snapping scapula syndrome
דר' ירון סלע 15/03/2019 | 08:28שלום רב דושי ותודה על פנייתך ! המצב המתואר אכן לא מאד שכיח כמו בעיות אחרות בכתף, אולם, הוא יותר שכיח ממה שאנשים חושבים, ופעמים רבות מפוספס. לרוב, אזור השכמה והפתולוגיות, הסובבות אותה, לא מקבלים מספיק חשיבות על ידי הבודק, ופעמים רבות מתפספסים מצבי WINGING OR SNAPPING SCAPULA SYNDROMES. בין השכמה ובית החזה האחורי (המורכב מצלעות ושרירים סובבים) יש "דמוי מפרק" יש תנועה בין המרכיבים האלו , כאילו זה היה מפרק לכל דבר. יש רקמה רכה דמוית בורסה המעודדת תנועה חלקה בין המרכיבים ומנועת חיכוך היוצר קליקים ורעשים. התנועה הסקפולו-תורקלית (בין השכמה ובית החזה) מאד חשובה. היא חיונית לתנועה המלאה של חגורת הכתף ומהווה חלק בלתי נפרק ממנה. לרוב, הטיפול אינו ניתוחי. טיפול שמרני מורכב מרבדים שונים, החל מנוגדי דלקת ככדורים ומשחות, פיזיותרפיה (חיונית ביותר במקרה זה) לשיפור התנועה ואיזון שרירי מייצבי השכמה וחגורת הכתפיים , שיפור הכוח והתנועה. פעמים רבות מבוצע ביו פידבק ולימוד מחשד של התנועה הנורמטיבית. לעתים ,ניתן לבצע זריקה מקומית סטרואידלית לאזור הבורסה סביב הסקפולה על מנת להפחית הדלקתיות. המיקום אינו טריוויאלי ומלווה בסיכון מסוים בזריקה ויש לכוון המחט בצורה אופטימלית למניעת סיכון לבית החזה האחורי והאיברים הפנימיים. מומחה בתחום, בעל ניסיון בהזרקות, מבצע הזריקה. פעמים רבות, מבנה אנטומי לא מאוזן (כפי שתיארת - עקמת עמוד שדרה ) יכול להוציא מאיזון את השרירים המקומיים וליצור עומס יתר ותנועה לא נורמטיבית . יש צורך לקבל הערכה מדויקת של מידת החומרה האנטומית בעמוד שדרה על ידי מומחה עמוד שדרה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שחיקת סחוס בכתף ימין
אור 15/03/2019 | 08:11שלום רב, אני סובלת מכאבים בכתף כשבוע, עשיתי צילום והרופא איבחן שחיקת סחוס וקיבלתי זריקת סטרואידים, הכאב אכן נרגע קצת רק בתנאי שאני לא מרימה את היד כלפי מעלה ברגע שמרימה כואב לי מאוד. השאלה שלי כמה זמן מרגע הזריקה ארגיש שיפור בכאב ואוכל להרים את היד כלפיי מעלה? אבחנות הרופא osteoarthrosis uns left shoulder מה זה אומר??? מצפה לתגובתך, תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שחיקת סחוס בכתף ימין
דר' ירון סלע 15/03/2019 | 08:20שלום רב אור, ותודה על פנייתך ! המידע שניתן מאד כללי. אין לי אבחנה למצבך בשלב זה. מפרק הכתף הוא קומפלקס של מספר מפרקים. הרופא לא הדגיש באיזה מפרק יש שחיקה. במפרק ACJ או במפרק GHJ לדוגמה ? כל מפרק שונה בביטוי כאביו וההגבלה התפקודית לה הוא גורם... אינני יודע את גילך, תפקודך הכללי, ממצאי הבדיקה הגופנית הספציפית לכתף, וכמובן לא ראיתי הצילום, ולאור זאת, לא אוכל לתת לה הנחיות ישירות. לרוב, זריקת קורטיזון מתחילה להשפיע לאחר ימים ספורים. לפעמים, אפילו תוך מספר שעות, ולפעמים, לצערי, היא לא עוזרת כלל. מאד חשוב לדעת מה האבחנה ולדעת לאיכן להזריק את החומר. כאמור, יש מקורות כאב שונים בכתף ולכל מקור ניתן להזריק. האם טיפל בך מומחה כתף ? במידה ולא, אולי ראוי שתבדקי על ידי מומחה כתף. אינני יכול לנבא מתי תוכלי להרים היד למעלה ללא בדיקתך ומעבר על החומר עזר שבוצע. כמובן, מומלץ לבצע גם US לכתף ולא רק צילום רנטגן על מנת לקבל מידע על הרקמות הרכות בכתף (גידים ושרירים לדוגמה). בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שבר בלי תזוזה ב GT - חלק קדמי כתף ימין
BrokenShoulder 11/03/2019 | 21:24שלום, אני ספורטאי, לפני שבוע נפלתי על הכתף בתאונת סקי. חש בכאבים רק בהרמת היד לכיוון גובה כתף ובמצב שכיבה. על פי צילום הרטגן אובחן - שבר בלי תזוזה ב GT - חלק קדמי כתף ימין. - אין חסר נוירווסקולרי ביד ימין. - כרגע עם סד למשך 7 שבועות . בזמן הנפילה היד שלי ממש נמתחה קדימה והרגשתי כאילו נקרע משהו או נמתח ממש ממש.(זאת הייתה התחושה) אני מודאג שנקרעו גידים\רצועות ,הבנתי שבמידה וכן מדובר על סיפור מורכב, ארוך, כואב ויתכן שבלתי הפיך. אני מקבל תשובות שרק אחרי שהשבר יתאחה יבדקו את מצב הגידים עם CT\MRI במידה וצריך .האם זאת הדרך היחידה ? האם דחייה של 7 8 שבועות לא יחמירו את מצב ויגרמו לנזק בלתי הפיך ברמת הטיפול?אולי בזמן הזה יש סיכוי גדול יותר להציל. מדוע לא ניתן לבצע את הצילומים עכשיו ? לפחות כדי לקבל ולעכל את המצב ברמה נפשית. יש דרך שאני יכול להרגיש שזה המצב או לא ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר בלי תזוזה ב GT - חלק קדמי כתף ימין
דר' ירון סלע 13/03/2019 | 10:28שלום רב לך ותודה על פנייתך ! פעמים רבות, בזמן הפציעה, "האנרגיה" של הנזק עוברת ברקמות הרכות סביב העצם, ופוגעת גם בהן. זה יכול לגרום לפגיעה בשריר,גיד ,רצועות וכו'. נזקים אלו לא ניתן להעריך במידה טובה בצילום. בדיקות כמו US - אולטרסאונד - על ידי בודק אמין ומקצועי- יכולה לקדם האבחנה. בזמן הפציעה יש דימום ובצקת ולכן הבדיקה מעט קשה טכנית ואינה יעילה כמו במצב בו חלף זמן של מספר שבועות אחרי הפציעה, ואז אין "מיסוך" של נוזלים המקשים על טכניקת הסונר (US). כמובן, שבדיקת MRI טובה יותר להערכת מידת הנזק לרקמת הרכות והיא לגיטימית ביותר במצבך. לא ראיתי הצילום שלך, ולא ברור לי מדוע אתה עם סד למשך 7 שבועות. הטיפול תמוה בעיני ולא ברור לי מי מטפל בך. אייעץ לך לגשת למומחה כתף להמשך בירור והערכה. בברכה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
המשך - שבר בלי תזוזה ב GT
BrokenShoulder 13/03/2019 | 10:43שלום דר' ירון, תודה על התגובה לאחר הפציעה הגעתי לביקורת ברמב"ם - למומחה כתף , הוא הביט על הצילום , אבחן - שבר בלי תזוזה ב GT - ההמלצה שלו הייתה - יד במתלה סד ולאחר מכן פיזיותרפיה להפעלת הכתף - חופש מחלה 6 שבועות (הסביר לי שאני צריך ללכת עם הסד כ 6 שבועות עד לאיחוי) -תתכן מגבלת תנועה בעקבות ההדבקה (אני משער בגלל החוסר תזוזה במשך 7 שבועות) -טען לאפשרות לקרעים בגידים אך נבדוק את זה רק לאחר איחוי השבר . האם כדאי לפנות למומחה כתף נוסף ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך - שבר בלי תזוזה ב GT (BrokenShoulder)
דר' ירון סלע 13/03/2019 | 12:40המילה "סד" לא ברורה לי . יתכן וכוונתך במתלה ליד/ או מקבע כתף. וזה "ליגיטימי" ל 6 שבועות. כולי תקווה שאין לך סד גבס בצורה כזו או אחרת... לגבי שאלתך, חוות דעת נוספת זה תמיד דבר מבורך. אינני כאן כדי לתת לך המלצה לכאן או לכאן. לא בדקתי אותך, ואינני ראוי לתת לך כל חוות דעת ללא בדיקתך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בכתף
שרה 12/03/2019 | 16:52שלום אני כבר מעל חודש עם כאבים והגבלת השתנועה בכתף בת 61. אולטרסונד גילה קרע של 0.4 ס"מ. לא לקחתי כדורים נוגדי דלקת כי חשבתי שזה כול להזיק לקיבה יש לי תור לפיזיוטרםיה רק בעוד חודשיים. קשה לי לשכב על הצד ויש כאבים כתנועות סוימות כמו העברת היד מאחרי הגב אן הרבמת היד כלפי מעלה. מה מומלץ לעשות.יש לי תור לאורטופד מומחה .יש איזו בדיקה נוספת מומלצת? האם יכול לעזור לקחת נוגדי דלקת?.כרגע מקבלת אנטיביוטיקה לבעיה דנטלית ...האם זה מתנגש? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בכתף
דר' ירון סלע 13/03/2019 | 09:50שלום רב שרה, ותודה על פנייתך ! המצב הרפואי שהצגת שכיח ביותר ! קרע בגיד המסובב בכתף גורם לכאב בלילה והגבלה בתפקוד הכתף. מומלץ גם לבצע צילו רנטגן לכתף, על מנת לוודא שלא מפספסים פתולוגיות "גרמיות", אשר לא מודגמות באולטרסאונד. ההמלצה לבצע טיפול פיזיותרפי בהקדם האפשרי, משולב עם כדורים להורדת הכאב והדלקת. יש לקחת הכדורים לזמן קצר ועל קיבה מלאה. יש להתייעץ עם הרופא בנושא רגישויות, במידה וקיימות, או מחלות רקע המסכנות לקיחת כדורים אלו. כמו כן, זריקה קורטיזון, היה אפשרות טובה, במידה ואין מניעה בריאותית. חשוב שרופא המשפחה ייעץ בנושא אינטרקציה בין תרופתית עם האנטיביוטיקה שאת לוקחת כעת. פעמים רבות, ממתינים לסיום האנטיביוטיקה, בטרם נטילת נוגדי דלקת פומיים. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
-
פיזיותרפיה בכתף שמאל
אילנה 11/03/2019 | 00:12שלום אמא שלי חולה באי ספיקת לב ופרפור פרוזדורים (!!!) בולעת כל יום כדור קומדין וכדור פוזיד. (בין השאר). לאמא שלי (בת 89) עשו בדיקת U.S. של כתף שמאל עקב כאבים קשים. העתקתי מדף התוצאות: הודגמה הסתיידות זעירה בחלק הדיסטאלי של הגיד, בקדמת הגיד הודגם שרוול הסתיידות באורך 1.0 ס"מ. כמו כן הודגמו שני פסים היפראקואיים מקבילים עד 0.56 ס"מ חשוד לקרע תוך סיבי. אני מבקשת לדעת: מה עליה לא לעשות במכון פיזיותרפיה לשם נשלחה? (בהתחשב במחלת לב) והאם ניתן לטפל בה בבית? (כי זה מה שהיא מבקשת...) תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פיזיותרפיה בכתף שמאל
דר' ירון סלע 11/03/2019 | 19:53שלום רב אילנה, ותודה על פניתך ! לאור מה שתארת, אייעץ לך ולאימך, לבצע הפיזיותרפיה בביתה. בגיל 89, עם בעיות רפואיות כפי שתוארו, אין צורך להעמיס על אימך ביתר. יש שירות של קופות החולים השונות, המאפשר פיזיותרפיה בייתית. אימך, היא בדיוק ה"קנדידט" הקלאסי הראוי לשירות זה. בגיל 89, אין כמעט אדם (גם אם אין לו כלל כאבים בכתף...) שבמידה ותבוצע בדיקת סונר לכתף שלו, לא ימצא דבר. משמע, לרוב האנשים יש קרעים בגידים בגידל זה או דלקות או הסתיידויות ושאר ממצאים. לרוב אלו שינויים ניווניים של גיל ולא חבלתיים. אייעץ לעבוד בעיקר על חימום ותנועה ופחות על כוח והתנגדות בגילה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב ועצם מתוחה בבית השחי
אני 07/03/2019 | 20:51שלום. מבקשת הכוונה ולא אבחנה. מזה כחודש סובלת מכאב בבית השחי העליון. בזמן נגיעה מרגישה עצם או אגיד מתוח וכאב לא פשוט. אני 7 שנים אחרי סרטן השד ובדיקת ממוגרפיה אולטרסאונד לא נמצא דבר במקום. כירורג שד ורופא משפחה אמרו שזה נראה משהו אורתופדיה בגלל העצים שמרגישים ובגלל שיש מסביבה בצקת. אלו בדיקות עלי לבצע על מנת להגיע להגיע לעבודה בהקדם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ועצם מתוחה בבית השחי
דר' ירון סלע 10/03/2019 | 08:28שלום רב לך, ותודה על פנייתך ! לרוב, כאב בבית שחי וממצאים בבית השחי, מחייבים בירור מעמיק - כלי דם מקומיים, בלוטות לימפה, גושים שומניים, בירור עצבים העוברים במקום. לרוב אין הקשר גרמי ("עצם מקומית" כפי שתיארת), אך הכל יכול להיות כמובן... לאור הרקע הרפואי שתיארת, הייתי מברר לעומק, כולל חוות דעת נוספת בתחום הכירורגי. לשאלתך בנושא בירור נוסף - ללא בדיקתך , קשה לי לכוונך במדויק. איני רוצה לפזר לך כאן בדיקות בכיוונים שונים ולהלחיצך לחינם. ברמה התאורטית, ולא לגופו של מקרה- בירור לאזור זה , יכול לכלול, צילום רנטגן מכוון לכתף ושכמה, US לכתף ואולטרסאונד מכוון לבית שחי ובלוטות הלימפה. בירור כלי דם (דופלר), במידת הצורך מתקדמים ל MRI או CT. בדיקת מיפוי בעלת יתרונות וחסרונות, ויש לשקול אותה לפי מקרה. במידה ויש זרמים לאורך היד, ניתן לשקול בירור עצבי כמ EMG-NCV. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף ימין
מאיה 01/03/2019 | 12:27היי, אני בת 31, לפני כשנה עברתי תאונת דרכים במנגנון אחורי - שברתי את הסטרנום וצלע. מאז יש לי כבאים עזים בכתף ימין (לפעמים דקירות ולפעמים כאילי יש לי משקולת) יש לי הגבלת תנועה בכתף - מקדימה ההרמה היא לגובה של כ100 מעלות, מהצד לא יכולה להרים מעל לגובה הכתף, יד מאחורה גם לא עד הסוף.. מטופת בפיזוטרפיה ומרפאת כאב. לאחרונה ביצעתי בדיקת MRA ואלו התשובות: להלן תוצאות ARTHROGRAPHY-MR של כתף ימין: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול SPIR, T2, T1 במישור קורונלי, אקסיאלי וסאגיטלי, וכן בטכניקת ARTHRO MR לאחר הזרקת גדוליניום מדולל לתוך המפרק. 1 .אין עדות לשינויים מלשד העצמות. 2 .CUFF ROTATOR :מצב הטרופי של השרירים שמור. האינפרה ספינטוס, סב סקפולריס וכן טרס מיינור ללא עדות לקרעים. יש מעט FRAYING בצד הפלנטרי של הסופרה ספינטוס מתאים לשינויים טנדינופטים קלים. 3 .גיד ביצפס ללא שינויים פתולוגיים. אין עדות ל - SLAP. 4 .המפרק האקרומיו-קלביקולרי תקין. 5 .היחס הגלנו-הומרלי שמור. 6 .הלברום הקדמי והאחורי ללא שינויים פתולוגים. יש FLAP של ליגמנט באזור המפרק הגלנו הומורלי קדמי תחתון שנראה המשכי ל- MGHL ויתכן ומדובר בקרע של ה- MGHL הגולש לתוך המרווח המפרקי הקדמי. בסיכום: יש ככל הנראה גיד מדולדל בתוך המרווח המפרקי התחתון של הגלנו- הומורלי חלק הקדמי יתכן ומדובר ב- MGHL קרוע.. אשמח לעזרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שוב אני :)
מאיה 02/03/2019 | 01:04אצייו שנבדקתי על מומחה כתף שהפנה אותי לבדיקה, וטען שאין סימנים מובהקים לתסמונת צביטת הכתף. כמו כן יש לי גם כמה בלטים בצוואר ובקעי דיסק c3-c4, c4-c5,c5-c6,c6-c7. בנוסף, אני סובלת מנימול ביד, ולא יכולה לישון על הצד הזה.. מומחה צוואר משליכים את זה על הכתף, ומומחה כתף משליך את זה על הצוואר. אני כבר עובדת עצות.. יש התקפי כאב שאני אפילו לא מסוגלת לדבר..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ימין
דר' ירון סלע 03/03/2019 | 10:19שלום רב מאיה, ותודה על פנייתך ! אני קורא וחש את תסכולך בין השורות. אשמח לעזור באופן ישיר, לא דרך הפורום. במידה ותחפצי, צרי עמי קשר. ממצאי בדיקת ה MRI בסך כל "לא דרמטיים" - וזה טוב. מאידך, ממה שציינת, יתכן ויש לך כתף קפואה (FROZEN SHOULDER ) בתר- חבלתית, ומצב זה, פעמים רבות, לא מתורגם בפתולוגיה המודגמת ב MRI. יש לבצע בדיקה גופנית יסודית. כמו כן, בעיות הצוואר הן אכן ברקע ולא תורמות לתחושתך הכללית. ההרדמות שאת חשה לא מגיעה מהכתף. היא יכולה לנבוע ממקור לחץ עצבי בשורש עצבי צווארי או פריפרית בגובה המרפק או שורש כף היד. לשם כך, יש לבצע בדיקת EMG-NCV על מנת לנסות ולכוון למקור הלחץ העצבי. פעמים רבות יש 2 מקורות - DOUBLE CRUSH SYNDROME , אם 2 מקורות לחץ עצבי הבלתי תלויים זה בזה. אמור, בדיקה גופנית יסודית, פעמים רבות, מכוונת לאבחנה מדויקת. בריאות שלמה, ובמהרה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף ימין
מאיה 03/03/2019 | 14:35היי ד"ר, קודם כל תודה על המענה המהיר. בציעתי EMG ואלו התוצאות: בדיקת NCV ביידיםתקינה, אין עדות לנזק עיצבי הקפי. בבדיקת מחט נצפו נזק נוירולוגי כרוני בsuperaspaintus דוצ, deltoid משמאל ו dorasl interossei מימין, סביר להניי משני לבעיית שורשים C4-5-6, c8-T1. אם אכן מדובר בכתף קפואה, או תסמונת השרוול המסובב כפי שאורטופד עמוד שדרה קרא לזה.. מה הטיפול המומלץ, ואם יוצאים מזה?.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CERVICALGIA - כאב צווארי מוקרן ליד עם ביטוי עצבי
דר' ירון סלע 03/03/2019 | 15:14שלום רב מאיה, ותודה על העדכון . לאור ממצאי הבדיקה העצבית ואינפורמציה שציינת קודם, אייעץ לך להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה ולפנות באתר זה לפורום גב/צוואר עמוד שדרה. יש בעיה אובייקטיבית שלא מוטלת בספק ממקור צווארי. בנוסף, יתכן, כאמור, בעיה נפרדת בכתף. אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה ללא בדיקתך ומעבר על הבדיקות בעצמי. במידה ותחפצי, פני אלי ישירות דרך האתר, ונתקדם משם באבחון ישיר, וטיפול מותאם אישית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע SLAP נרחב
עדי 052-3261040 27/02/2019 | 16:10שלום דוקטור. שמי עדי ואני בן 23. עוסק הרבה בספורט ושחקן כדור סל.מזה שנה אני סובל מכאבים בכתף והדבר מקשה עלי לשחק כדור סל ולסחוב משקל כבד. עשיתי פיזיוטרפיה וזה לא הקל עלי. ממצאי ה- MRI: נראה איזור של חריגת חומר ניגוד ללאברום העליון נמשכת אחורית בלאברום העליון וכן נמשכת ללאברום הקדמי. כנראה לכל אורכו עם יצירת ציסטה פרילאברלית קטנטנה קדמית תחתונה. הממצאים מתאימים לקרע SLAP היקפי. אין רואים קרע ברור בלאברום האחורי בחלקים התחתונים יותר. אין עדות לנזק משני לפריקה. חסר סדירות של ה-SGHL וה-MGHL קשה לדון אם מדובר בממצאים משניים להזרקה או מפגיעה ברצועות הללו. לסכום: קרע SLAP נרחב. א. ברצוני לדעת האם אזדקק לניתוח ואיזה? ב. האם בהרדמה מלאה? ג. מהו זמן ההחלמה מניתוח כזה? ד. ותוך כמה זמן אוכל לשחק שוב כדור סל. תודה עדיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע SLAP נרחב
דר' ירון סלע 03/03/2019 | 10:39שלום רב עדי, ותודה על פייתך ! לפי המדווח - ישנו קרע בלברום העליון עם המשכות הקרע לאורך הלברום הקדמי. מדובר בדרגה גבוהה של SLAP. מעבר לזאת, אין בידי מידע בנוגע לבדיקה הגופנית. בהקשר לשאלותיך - א. אשמח לענות לאחר בדיקה גופנית ומעבר על ה MRI (אתה מוזמן ליצור קשר ישיר להמשך הכוונה) ב. בוודאי. ניתוחים מסוג זה, (במידה ויש צורך בניתוח) מבוצעים תמיד בהרדמה כללית. אין אפשרות אחרת ג. בהתאם לממצאים בניתוח. לרוב הניתוח ארתרוסקופי והוא אבחנתי וטיפולי. במידה ובוצעה תפירת הלברום עם חוטים ועוגנים. יש צורך בכ 6 שבועות מקבע כתף על הזמן, לאחר מכן הורדתו ופיזיותרפיה ממושכת. תהליך החלמה נע סביב חצי שנה. בהתאם למקרה... ד. בהתאם לנסיבות וממצאים. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף לאחר בדיקת דם
כאבים בכתף 25/02/2019 | 11:45היי , אני בת 24. עשיתי 3 בדיקות דם השבוע. הבעיה שאצלי לא מוצאים את הוריד ביד ולכן אם לא מוצאים אז חופרים בוריד עד שמוצאים מה שקרה ב2 מתוך 3 בדיקות הדם. נהיה לי כאבים בכתף כאילו פרקתי את הכתף. אני בריאה בדרך כלל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף לאחר בדיקת דם
דר' ירון סלע 27/02/2019 | 10:08שלום רב לך, ותודה על פנייתך ! אינני מבין את הסיטואציה שתיארת עד תום, ולכן קשה לי לייעץ. חסרה לי המון אינפורמציה, ובראש ובראשונה, בדיקה גופנית. אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף כדי שתקבל כיוון כללי של המשך בירור וטיפול במצב. לא שכיח הקשר בין בדיקות דם (לא ידוע לי איכן הם בוצעו לאורך היד...) ובין כאב ותחושת אי יציבות בכתף. לא ידוע לי גילך ומצבך הבריאותי הכללי ( לדוגמה, מדוע עברת 3 בדיקות דם השבוע...) האם יש רקע בעייתי בכתף?, ועוד שלל שאלות הצריכות להישאל.... בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סיאטיקה
-
בורסיטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
תרבית נוזל ברך סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוכונדריטיס דיסקנס
-
אוסטאומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג