פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 115
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
פגיעה בזרוע כתוצאה מנפילה
תמנה 04/09/2018 | 22:01ד"ר סלע שלום. בת 36. לפני שבוע החלקתי ובלמתי את הנפילה עם זרוע שמאל ומאז סובלת מכאבים ותנועה מוגבלת של הזרוע. בכתף יש לי תנועה מלאה אך תנועות מסוימות של הכתף גורמות לכאב בזרוע. הכאבים הם גם בשכיבה על צד שמאל (כמובן שאני נמנעת מכך), כאשר אני נשענת על כף יד שמאל (למשל בקימה מהרצפה), בזמן התעטשות ותנועות חדות של הזרוע. הכאבים הם ברמה נסבלת. אני מטיילת במקסיקו ואין באפשרותי להגיע לרופא או בית חולים. שאלתי היא כיצד אני יכולה לדעת האם נגרם נזק כמו קרע ברצועה או בגיד, ומה אני יכולה לעשות בתנאים המוגבלים שלי? וגם, האם לתת לזרוע מנוחה מוחלטת או שעדיף לעשות תרגילים לחזק אותה? תודה רבה מראש, תמנההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פגיעה בזרוע כתוצאה מנפילה
דר' ירון סלע 05/09/2018 | 14:30שלום רב תמנה ותודה על פנייתך ! אאחל לך שנה טובה, והמשך הנאה מטיולך. כמובן, חסרה לי הבדיקה הגופנית שלך, כדי להיות יותר מדויק לגביך ספציפית. כעקרון, זרוע וכתף, פעמים רבות הם "יחידה אחת". פתולוגיות בכתף כמו קרע או דלקת או שחיקה או טראומה, מתבטאים בכאב המוקרן למטה למרכז החיצוני של הזרוע. מנגנון החבלה שלך , הכאב הליילי שלך בשכיבה על הצד, הכאב בזרוע, כולם רומזים לי על סיכוי לנזק במפרק הכתף. לאחר חבלה יש לבצע צילום רנטגן לכתף וUS - אולטרסאונד לכתף. הם משלימים זה את זה. לכל אחד מהם יתרון על השני... אני מבין שאת בסיטואציה לא נורמטיבית. בטיול בארץ זרה. לא ידוע לי ה"סטאטוס הביטוחי שלך" , ולא ידוע לי מתי את מתכוונת לחזור לארץ. הייתי בשלב זה, נח עם הזרוע והכתף ממאמץ של סחיבות ועומס בהפעלה. להיות קשוב לגוף ולא לפעול למרות הכאב. לבצע צילום ואולטרסאונד במקסיקו ובירור אורתופדי שם, ואם זה לא ריאלי, אז להגיע לארץ, ואז לבצע בירורים אלו. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
תמנה 05/09/2018 | 21:19תודה רבה על תגובתך המהירה. במידה ואני מגיעה לארץ מהם השלבים בטיפול? האם אני צריכה לפנות קודם כל לרופא המשפחה ולקבל הפניה לאורטופד/כירופרקט? או שרופא המשפחה יכול לתת לי ישירות הפניה לצילומים? או האם אני יכולה לפנות ישירות לאורטופד ללא הפניה מרופא משפחה? אני שואלת כיוון שיש סיכוי שאגיע לארץ ואני רוצה לנסות ולקבוע תור כבר מעכשיו... בנוסף- האם מומלץ שאבצע תרגילים לחיזוק הזרוע או האם זה יכול לגרום לנזק נוסף? תודה רבה ושנה טובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חבלה לכתף בטיול בחו"ל
דר' ירון סלע 06/09/2018 | 14:02שלום רב ושנה טובה, עד לסיום הבירור, עדיף לא לבצע תרגילים ללא אינפורמציה על מידת הנזק. עד לא רוצה לגרום נזק נוסף כל עוד כל המידע לא קיים ברשותך. ישנם תרחישים שונים - 1. רופא המשפחה יכול לתת לך הפנייה לצילום רנטגן של הכתף וביצוע US לכתף. ואז תפני למומחה כתף עם הבדיקות 2. לגשת ישירות לאורתופד ללא צורך בהפניה מרופא משפחה. היתרון בהגעה לאורתופד עם הבדיקות , שזה חוסך זמן וביקורת חוזרות רק בשביל להראות הצילום וזה נותן מידע נוסף לאורתופד, כבר במפגש הראשוני. כעקרון, אין מניעה שרופאי המשפחה יתנו צילום ו US לפני ההפניה לאורתופד. בהצלחה רבה וטיסה נעימההוסף תגובה
-
-
כאבים חזקים לאחר ניתוח בכתף
יוני 02/09/2018 | 15:35שלום רב, לפני כ7 שבועות עברתי ניתוח אי יציבות כתף בשיטת ארתוסקופיה. במהלך הניתוח נמצא bankart מ2 עד 6 אשר נתפר וקובע ובוצע שיפט של הקפסולה. לפני כשבוע (לאחר 6 שבועות מהניתוח) הייתי בביקורת אצל הרופא המנתח אשר הוריד לי את המקבע כתף. מאז, אני מרגיש תחושת כובד חזקה מאוד בכתף וכאבים חזקים ועזים. תחושת הכובד מאוד חזקה ומפריעה. רציתי לשאול האם כאבים חזקים אלו ותחושת הכובד הנוראית הזו זה משהו רגיל או שמא עליי ללכת בדחיפות אל הרופא המנתח? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים חזקים לאחר ניתוח בכתף
דר' ירון סלע 03/09/2018 | 10:44שלום יוני, ותודה עם פנייתך ! אבקש שתגש לייעוץ הרופא המנתח, ובהקדם ! אין תחליף ליידע שלו לגבי מה שקרה לך בכתף. אני לא הייתי בניתוח, ולא בדקתי את הכתף שלך, ולא עברתי על ההדמייה, ולכן אינני יכול להחליפו במידע הקונקרטי אליך. יש לשלול זיהום, או בעיות דחופות אחרות בכתף. לרוב הן לא קיימות, ולרוב זה רק עניין של זמן, אך אם יש ספק= אין ספק ! לעתים, לוקח מספר חודשים להתאוששות מניתוח מסוג זה שעברת, אך חשוב שהמנתח ישלול בעיות דחופות יותר . בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
דלקת גידים כתף
פולינה 29/08/2018 | 21:23ערב טוב אורתופד איבחן אצלי דלקת גידים עקב כאבים ללא סיבה והגבלה בזרוע. אין ברקע מחלות או חבלות. בדרכ בריאה. צילום ואולטרסאונד תקינים. ברצוני לברר האם יש צורך הזריקה קורטיזון לכתף והאם ניתן במקביל ללכת לפיזיותרפיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דלקת גידים כתף
דר' ירון סלע 30/08/2018 | 08:20שלום רב פולינה, ותודה על פנייתך ! כמדומני, תקשרנו לפני כשבוע בפורום זה. אשמח לעזור לך בבירור האם יש צורך בזריקת קורטיזון ו/או פיזיותרפיה. כפי שציינתי בעבר, בכדי שאתן לך "עצה בונה", ולא "עצה הורסת" - עלי לבדוק אותך, ולעבור על החומר הרפואי שלך. במידה ותחפצי במידע הנוגע אליך - אני זמין לתקשורת ישירה בערוצים המקובלים באתר. בברכה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
חשש לקרע בגיד המרפק
ליאור 21/08/2018 | 15:51שלום ד"ר סלע אני ליאור בן 38, נעים מאוד. אני סובל כבר שנה וחצי מכאבים במרפק שאובחנו בזמנו כ tennis elbow תחילה לקחתי כדורי אטופן שלא עזרו, המשכתי עם פיזיותרפיה של הקופה ל 3 חודשים שלא עזרה, עשיתי אולטרסאונד ולא היו ממצאים מיוחדים בבדיקה, מאחר והכאבים המשיכו הגעתי שוב לאורתופד ועשיתי סה"כ 2 זריקות לידוקאין, שגם הם לא עזרו, לאחר תקופה הלכתי לפיזיותרפיה פרטית באסותא תל אביב כ-10 טיפולים שגם לא עזרו. חזרתי לאורתופד שהמליץ לי לאור כל הבדיקות והטיפולים שלא צלחו, לעשות בדיקת MRI. תוצאות הבדיקה היו: במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. T1, T2, PD בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת לא הודגם שינוי סיגנל בלשד הגרמי. לא הודגמה הצטברות נוזל בכמות חריגה בתוך המפרק. הדגמה תקינה של אזור האחיזה של ביצפס וברכיאליס. הדגמה תקינה של אזור אחיזה גידים ורצועות באפיקונדילוס פנימי. .RCL באפיקונדיל חיצוני הדגמה תקינה של שינויים בצקתיים מתקדמים באזור האחיזה של גיד המיישר המשותף, קרוב לוודאי גם קרע חלקי. הדגמה תקינה של עצב האולנריס. לסיכום: מרפק טניס עם רושם לקרע חלקי בגיד המיישר המשותף. מה דעתך בנושא? פשוט האורטופד שאני הולך אליו לקופה לא ממש מראה מקצועיות לצערי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חשש לקרע בגיד המרפק - מרפק טניס
דר' ירון סלע 23/08/2018 | 10:09שלום רב ליאור , ותודה על פנייתך ! מצבך שכיח מאד. לא בדקתי אותך ולא עברתי על ה MRI בעיני שלי, כך שאינני יכול להתחייב, אך למראית עין, לפני מה שכתבת, נראה שהבעיה היא אכן מרפק טניס. זה מצב שלרוב עובר מעצמו, אך פעמים רבות לוקח אכן כשנה עד שנתיים. ציינת טיפולים רבים שביצעת, אך האם אפשרת מנוחה ממושכת למרפק ? האם אתה עובד פיזית ? האם זו היד הדומיננטית לך ? (כמו ברוב המקרים...) , האם אתה ספורטיבי ומתאמץ עם היד גם בשעות אחרי העבודה? האם אתה משתמש בחבק למרפק (רצועה דמוית שעון עם נקודת לחץ מבוקר ששמים כ 5 ס"מ מתחת לאפיקונדיל הלטראלי במרפק -הבליטה הגרמית החיצונית ). כל אלו, יכולים גם להקל על מצבך. כשאין מנוס, ועבר זמן רב, וטיפול שמרני על סוגיו השונים, לא עזר. פונים לאפשרות הניתוחית. הניתוח הנו קצר, בטוח באופן יחסי , ויעיל באופן יחסי. במידה ותחפוץ במידע נוסף הנוגע אליך - אני זמין לתקשורת ישירה בערוצים המקובלים באתר. בהצלחה רבה , ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאב במרפק
ליאור 26/08/2018 | 20:19תודה רבה על המענה, העבודה שלי אינה פיזית, לרוב מול מחשב. אני כן עם שני ילדים קטנים בבית שמנוחה ליד לא באמת מתאפשרת כולל הרמה בידיים. מכון כושר אני לא עושה. חבק למרפק יש לי, עוזר ממש בקושי, ונקודתי. הבעיה שכל יום המצב מחמיר והיום גם כשאני מישר את המרפק ולוקח אצבעות לאחור, כבר יש לי כאב חד באזור המרפק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפק טניס
דר' ירון סלע 29/08/2018 | 14:45לאור זאת, ליאור, המליץ לך להיבדק על ידי מומחה מרפק- כף יד או כתף-מרפק, ולשמוע על האפשרות הניתוחית, במידה והיועץ אכן התרשם שזה הצורך. במידה ותחפוץ במידע נוסף, הנוגע אליך, אני זמין לתקשורת ישירה בערוצים המקובלים באתר.הוסף תגובה
-
-
פענוח בדיקת US כתף
אוריאן 28/08/2018 | 12:28שלום אשמח בבקשה לשמוע את דעתך בנוגע לפענוח הבדיקה, מה זה אומר ומה עליי לעשות בהמשך? tendon supraspinatus במרכז הגיד הודגם אזור היפאקואי באורך 0.4 ס"מהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פענוח בדיקת US כתף
דר' ירון סלע 29/08/2018 | 14:42שלום רב אוריאן, ותודה על פנייתך ! כדי שאוכל לפענח US - עלי לראותו בעיניים שלי. אין לי מושג על התלונה הרפואית במקרה זה. האם זה הפענוח של הכתף שלך. מה גילך, מה הבעיה הרפואית, מה התלונות ומה הטיפול עד כה... ממה שנשלח לי כאן, אני מבין רק שבגיד הסופרה ספינטוס יד מקום בגודל 4 מ"מ שבו יש "פחות הדיות" - אולטרסאונד עובד על גלים. וההחזר שמגיע מהרקמות השונות. רקמה נוזלית מגיבה אחרת מריקמה מוצקה באופן החזר הגלים למתמר. במצב בו יש עיבוי גיד או קרע בגיד, יש החזר הד גלי שונה ( מופחת - או "היפו-אקואי" ). אני לא יכול להוסיף מעבר לכך, ללא אינפורמציה נוספת. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבי צוואר ושכמות חוזרים
תניא 28/08/2018 | 16:20שלום רב המליצו על על מכשיר לייזר להפחתת הכאבים, הבעיה שישנם שני מכשירים בשוק , אחד שהוא עובד על לייזר רך בלבד והשני שעובד על לייזר רך+אינפראדום. השאלה היא האם לדלקות החוזרות האלו באזור הצוואר והשכם עדיף המכשיר עם הגלי חום בנוסף ללייזר הרך או שעדיף רק לייזר רך ללא אינפראדום האם זה נכון שלדקות מסוג זה לא מומלץ חימום? אודה מאוד על המלצתך בברכההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי צוואר ושכמות חוזרים
דר' ירון סלע 29/08/2018 | 14:38שלום רב תניא ותודה על פנייתך ! אינני יכול להתייחס למוצרים שיווקיים כלשהם בפורום זה. ללא בדיקתך, לא אוכל להמליץ לך מה לעשות ישירות. בפורום זה אני נותן הכוונה כללית וסיוע במציאת מזור לבעיות רפואיות. אמליץ להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה, במידה ויש לך כאבי צוואר. אגב, יש כאן באתר, פורום גב ועמוד שדרה. יתכן והוא הכתובת הראויה לשאלותיך. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע חלקי בכתף
לירן 28/08/2018 | 20:15בעקבות כאבים בכתף ימין הופניתי לאולטראסאונד ואלה הממצאים: ACJ:שינויים ניווניים infraspinatus:בעובי ומרקם תקינים. אין עדות לנוזל תוך מפרקי. supraspinatus:מעובה עם מרקם היפוקוגני ולא הומוגני.הודגם קרע חלקי לאורך כ - 0.3 ס"מ, עם נוזל בתוכו. subscapularis:בעובי ומרקם תקינים.אין עדות לקרע. subacromial and subdeltoid bursa:ללא נוזל בתוכה. biceps tendon:בעובי ומרקם תקינים. מבנה גרמי:אי סדירות בשטח GT בסיכום: TENDINITIS עם קרע חלקי בגיד SUPRASPINATUS. מה עושים הלאה ואיך מטפלים? והאם רק ניתוח יפתור את הבעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע חלקי בכתף
דר' ירון סלע 29/08/2018 | 14:35שלום רב לירון, ותודה על פנייתך ! מצבך שכיח ביותר. נא לקרוא בפורום זה על שרשורים רבים בנושא של קרעים חלקיים קטנים בגיד הסופרה ספינטוס ודלקת סביב הגיד. איני יודע פרטים רבים קריטיים, כדוגמת - מינך, גילך, עבודתך, עומס החיים על הכתף- ספורט... וכו', מחלות רקע ובריאות כללית, כמה זמן כואב ומה היה הטיפול עד כה. מה עזר ומה לא.... ועוד שלל אינפורמציה שיכולה לכוון אותי מעבר לעבודה שלא ביצעתי בדיקה גופנית על הכתף שלך. לאור זאת לא אוכל להתייחס אליך ישירות. עקרונית. לרוב בקרעים חלקיים קטנים, הניסיון לטפל שמרנית תחילה ולא ניתוחית. לרוב ניתן להתמודד עם המצב היטב עם פיזיותרפיה וכדורים ומנוחה ואולי זריקת קורטיזון . חשוב לברר מה גורם לעומס על הכתף. האם יש עבודה פיזית , האם ספורט מסוים. חשוב להימנע מתנוחות המחמירות המצב באופן יחסי... לאור זאת, אמליץ להיבדק על ידי מומחה כתף . במידה ותחפוץ במידע נוסף הנוגע אליך - אני זמין לתקשורת ישירה בערוצים המקובלים באתר. בהצלחה, ו...שנה טובה !הוסף תגובה
-
-
כאב בזרוע
פולינה 23/08/2018 | 13:49שלום אני שלחתי שאלה מפורטת 21.08 משום מה נמחקה. יש לי מעל שבועיים כאבים בכתף ימיו. אורתופד על סמך סיפורי שאני לא יכולה להרים יד מעל הראש ויש לי קושי להרדם. הגבלה בתנועה -קבע שיש לי קרע הגיד שרוול לאחר צילום ואולטרסאונד אמר שיש לי דלקת. אני בת 35 לא מתאמנת עם בעיות בעבר בכתפיים בעיקר כתף שמאל . נפיחויות. שרירים תפוסים- שטופלו עי פיזיותרפיה וזה הופסק לפני שנה עקב כניסתי להריון. אני 4 חודשים אחרי לידה יש לי ברקע עקמת בגב. לא מתעסקת בספורט. ברצוני לברר האם אכן יש דלקת . לא בוצעה בדיקה פיזית של הכתף. רק הסתמך על סיפורי ואולטרסאונד שאין קרע אין נוזלים במפרק.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בזרוע
דר' ירון סלע 23/08/2018 | 21:38שלום רב פולינה, ותודה על פנייתך ! אכן, יש לבצע בדיקה גופנית מקיפה ויסודית לכתף. לעתים ישנן פתולוגיות שלא מודגמות בבדיקות שבצעת. מצב כדוגמת כתף קפואה לא תמיד קל לאבחנה בצילום או US (למרות שבעקיפין ניתן לזהותו בבדיקות אלו...) ועיקר האבחנה היא בבדיקה גופנית. אסכם ואומר - אמליץ לך להיבדק בהקדם על ידי מומחה בתחום. אינני יכול יותר לכוון אותך מבלי לעבור על הצילומים ובדיקתך. במידה ותחפצי במידע הנוגע אליך - אני זמין לתקשורת ישירה בערוצים המקובלים באתר. בברכה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שבר מרוסק בהומורס
שלמה 21/08/2018 | 08:15לני 7חושים עבריתי ניתוח ונעשה לי קיבוע בלטה וברגים אני בן 69 השברים התחברו אך כאבים יש אני גם מרגיש את קיבוע כמו אזיק בקטף האים ניתן להוציא את הקיבוע לאחר חיבור השברים ולהרגיש פחות כאביםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר מרוסק בהומורס
דר' ירון סלע 23/08/2018 | 09:50שלום רב שלמה ותודה על פנייתך ! אאחל לך בריאות שלמה , ובמהרה . אינני יכול לומר לך האם כדאי להוציא את הקיבוע מבלי שעברתי על הצילום. אני מקווה שאתה במעקב על ידי המנתח ויש להתייעץ עימו בנושא השאלה החשובה שהעלית. באופן תאורטי ניתן להוציא פלטות וברגים כשנה וחצי - שנתיים לפחות לאחר ניתוחים מסוג זה שעברת, רק במידה ובוודאות רואים בצילומים עוקבים שיש חיבור נוקשה וסולידי של השבר, ושיש עמדה טובה, ושרבה התועלת על הנזק הפוטנציאלי, בניתוח חוזר. ניתוח חוזר הוא בהרדמה כללית וכרוך בסיכונים של הרדמה ושל זיהום ודימום ופגיעה עצבית , במיוחד לאור הצלקת הרבה שנוצרה מהטראומה והניתוח שכבר עברת... כך שיש לשקול טוב טוב לפני ניתוח חוזר, את הסיכונים וסיכויי השיפור בכאב. במידה ותחפוץ במידע הנוגע אליך - אני זמין לתקשורת ישירה בערוצים המקובלים באתר. בהצלחה !הוסף תגובה
-
הכאבים
שלמה 23/08/2018 | 10:10תודה על הסבר המציון אך מה עשים לכאבים המנתח עשה אולרה סאונת איןקרע בגיד הכול בסדר אך כאביםםםםםם תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בכאב
דר' ירון סלע 23/08/2018 | 10:13יש אפשרויות רבות לטיפול בכאב. ישנם נוגדי כאב ונוגדי דלקת על סוגיהם השונים. יש מדבקות להקלת כאב, יש כדורים, ניתן לשלב עם רפואה משלימה על סוגיה השונים להקלת כאב (לדוגמה דיקור לעתים עוזר). רופא המשפחה יכול לייעץ בנושא משככי כאבים האפשריים לך עם מחלות הרקע שלך ורגישויות לתרופות במידה וקיימות. צריך לדעת מתי להפסיק הכדורים ולא להפריז בלקיחתם למניעת תופעות לוואי. במידה ואין הקלה, מרפאת כאב היא פתרון טוב לכאב כרוני וטורדני. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף הקדמית עקב עומס באימונים
לי מלול 22/08/2018 | 21:59שלום ד"ר שמי לי ואני לוחם , מתאמן כבר המון זמן אימונים במשקל גוף כגון מתח שכיבות שמיכה וכו , בחודשים האחרונים בצבא יצא לי לעשות לפעמים אימונים בחדר כושר ותרגילים כמו דחיקת חזה. לדעתי באחד האימונים טיפה הגזמתי עם המשקלים ובחודש האחרון התחילו לי כאבים קלים בכתף הקדמית בעיקר במישוש וחולשה באזור בעת תזוזת היד. המשכתי טיפה להתאמן והכאבים מעט החמירו ואז החלטתי שאני נח , כרגע אני במנוחה כשבועיים והכאבים מעט פחתו אך לא נעלמו. טווחי התנועה מלאים , יש קליקים מהכתף כאשר עושה סיבוב מלא של היד, אך כמעט ואין כאב בסיבוב של היד אלא רק חולשה. הכאב הוא די מקומי וחד בעת מישוש. יש אפשרות לקבל חוות דעת מהממצאים שאני מתאר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף הקדמית עקב עומס באימונים
דר' ירון סלע 23/08/2018 | 09:08שלום רב לי ותודה על פנייתך ! המצב שתארת מאד שכיח. פעמים רבות מגיעים אלי לטיפול בחורים צעירים המתאמנים בחדר כושר וסובלים מעומס יתר וכאב סביב חלק קדמי של הכתף. הגידים של שריר הפקטורליס מייג'ור (שריר בית החזה הקדמי ) והגיד הארוך של שריר התאומים (זרוע קדמית), והשריר המסובב הפנימי של הכתף (סב-סקפולריס) , מעורבים בעומס ובדלקתיות המקומית ויוצרים כאב. לעיתים יש מקורות אחרים לכאב בחלק הקדמי של הכתף - רצועות קדמיות וסחוס טבעתי עם נזקים עד כדי קרעים מקומיים. יש לעבור הערכה של הכתף על ידי מומחה כתף. לבינתיים- מנוחה ! נא לא להרים משקלים כבדים מעל חגורת הכתפיים. נסה לבצע ספורט עם פלג גוף תחתון ולא עליון ולעקוב אחר מגמת הכאב. ניתן לשלב עם כדורים נוגדי דלקת פומיים על סוגיהם השונים. עם כואב לאחר חזרה עם סרגל מאמצים מוגדר, יש להפסיק הפעילות ולעבור הערכה מחודשת על ידי רופא. יתכן ותצטרך לבצע US לכתף (אולטרסאונד) ולפעמים אף MRI , במידה ולא יהיה שיפור לאורך זמן. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף קדמית
לי מלול 23/08/2018 | 09:21תודה רבה על ההתייחסות , מעריך מאודהוסף תגובה
-
תרגילי חיזוק לכתף
לי מלול 23/08/2018 | 09:59היי ד"ר , רק שאלה אחרונה, יש טעם בתרגילי חיזוק עם גומיה לשרירי הכתף או שמנוחה טוטאלית היא הכוונה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרגילי חיזוק לכתף
דר' ירון סלע 23/08/2018 | 10:03המלצתי, לאפשר מנוחה. לא צריך לחזק דבר. רק לאפשר מנוחה עד חלוף הכאב באופן מוחלט. בהצלחה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
כאבי צוואר, צוואר תפוס
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
איחוי מפרק
-
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
בדיקת ויטמין D
-
מונחים קשורים
-
עצם הירך
-
אוסטאוכונדריטיס של נעורים
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין