פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 53
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כאבים בזרוע
דביר 17/06/2021 | 02:28שלום דוקטור לאחר באולטרסאונד קיבלתי תשובה שאומרת באזור אחיזה של טריצפס לאולקרנון הסתיידות גסה מה זה אומר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע
דר' ירון סלע 17/06/2021 | 08:43שלום רב דביר ותודה על פנייתך ! זה אומר, שצריך לראות מה גודלה ומה המראה בצילום רנטגן של המרפק. זה אומר, שצריך לבצע בדיקה גופנית יסודית למרפק ולהבין האם יש להסתיידות משמעות קלינית. זה אומר, שמומלץ לבצע במקביל גם בירור למרפק השני על מנת לראות האם גם שם יש הסתיידות אסימפטומטית. ולראות עד כמה המצב מגביל את תפקוד המרפק. מה הטיפול שבוצע עד כה? כמה זמן יש תלונות במרפק ? מי ראה אותך עד כה ? מומחה בתחום או רופא משפחה ? נא עדכן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בזרוע
דביר 17/06/2021 | 19:28תודה רבה לך דוקטור על תשובתך ,אני הגעתי לרופא משפחה לפני חודש עם חוסר יכולת לקפל אל המרפק ולישר ולהזיז את היד אבל הכאב האמיתי בשריר של הזרוע במיוחד בלילות ובקור הכאב בלתי נסבל כאילו היד נתלשת קיבלתי מוסקול וזריקה ונשלחתי לאולטרסאונד ,אחריי מספר ימים שהכאב נמשך קיבלתי זאלדיאר,וטרמדקס ,והציעו לי עוד זריקה שסירבתי,אחרי האבחון נשלחתי לאורטופד,אבל יש עוד הרבה זמן לתור שלי ,אני ישמח אם תוכל לענות לי האם ההסתיידות שנמצאה יכולה להיות קשורה לפגיעה בשריר התלת ראשי שלא צולמה בבדיקה ? ומה זה ההסתדיידות הגסה הזאת בדיוק תודה רבה ומצטער שהארכתיהוסף תגובה
-
כאבים בזרוע
דביר 17/06/2021 | 20:49הפציעה התרחשה בעבודה הרמתי משאות כבדים ניגשתי להרים משהו ואז תחושה של מתיחה חזקה בשריר הזרוע עם כאב חד וחולשה ביד אחרי כמה שעות חוסר יכולת להזיזהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב במרפק אחורי
דר' ירון סלע 27/06/2021 | 12:13לאור המידע שהוספת, יש לוודא ולשלול שלא מדובר בשבר תלישה של גיד הטרייספס מהאולקרנון. יש לוודא האם מדובר בהסתיידות ישנה או ממצא אקוטי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע
דר' ירון סלע 27/06/2021 | 12:16תודה על המידע הנוסף דביר. יש לנסות ולהימנע מנטילת משככי כאב מקבוצת האופייטים. טרמדקס וזלדייאר בעלי תופעות לוואי שאינן רצויות. מאד חשוב להגיע למומחה מרפק על מנת לברר הנושא לעומק. יש לברר בבדיקה הגופנית איכן הכאב במדויק ולראות את ההקשר לממצאים ב US . מומלץ לבצע US לשני המרפקים וצילום רנטגן לשני המרפקים. בשלב האשון יש לנוח ולא לעבוד פיזית עד לסיום הבירור אצל מומחה בתחום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בזרוע
דביר 29/06/2021 | 21:07שוב פעם תודה תודה על התשובות על היחס על הזמן החשובבב שמפנה לענות לי ולעוד הרבה שראיתי םה בפורום תודההה האמת שאתה המומחה הכי גדול שהתייעצתי איתו חוץ מהאורטופוד שראיתי לפני מספר ימים ונתן לי שוב כדורים אמר נגד דלקת Lornoxicam ,קספו ושוב פעם אולטרסאונד הפעם לזרוע,אבל לא קיבלתי כל כך תשובות והכל נסחב ואני עם הכאבים בבקשה דוקטור אשמח לדעת אם יש אפשרות לשיחת ייעוץ איתך בטלפון כמובן גם בתשלום על זמנך היקרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע
דר' ירון סלע 07/07/2021 | 09:11שלום רב דביר. רפואה מקצועית לא מתבצעת בטלפון. יש לבצע בדיקה גופנית ולהכיר את המטופל לעומק. אתה יותר ממוזמן לפנות אלי מחוץ לפורום (באתר זה), או באתרים אחרים הפזורים ברשת, וליצור קשר ישיר לתיאום ייעוץ רפואי במעמד פנים מול פנים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שבר מרוסק בהומרוס
ציפי 17/06/2021 | 23:46שלום דר יקר, ביום ראשון האחרון מעדתי ונחבלתי במרפק. גובסתי במיון ואני בהמתנה לניתוח. בסיטי נמצא שבר בהומרוס. שבר מרוסק בקצה הדיאסטלי של המרפק. שבר תוך מפרקי. קיימת תזוזה אחורית של השבר. הניתוח צפוי בשבוע הקרוב.. מבקשת לדעת עד כמה מסובך ומסוכן המצב והניתוח. מה הפרוגנוזה? תודה על תתשובץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר מרוסק בהומרוס
דר' ירון סלע 27/06/2021 | 12:11שלום רב ציפי ותודה על פנייתך ! לאור מה שציינת, יתכן ותשובתי כלל אינה רלוונטית יותר, ואת כבר אחרי הניתוח בשלב זה... האמנם ? במידה ועברת כבר את הניתוח, אז כל שאלותיך להבנתי, כבר נענו. המנתח אמור לציין את סיכויי הניתוח וסיכוניו וסיבוכיו האפשריים. אחרי שרואים את צילום הרנטגן ובדיקת ה- CT , ורואים את תוצאות הניתוח, ניתן לדבר ביתר דיוק על הפרוגנוזה לטווח הארוך. מבלי שיש מידע בסיסי בנוגע לכל אלו, אין לי שום יכולת לנדב מידע על פרוגנוזה מבלי להסתכן בהטעייתך. בריאות שלמה ובהצלחה בתהליך השיקום אחרי הניתוח !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתפיים בזמן ריצה
בן 24/06/2021 | 21:57שלום, בזמן ריצה ובמיוחד כשהדופק עולה אני חש כאבים עזים בכתף קדמית שגורמים לסחרחורות והקאות. בנוסף, הכאב מוקרן גם לגב עליון. הכתף מאוד מתחממת אך כשאני נח הכאב נעלם אך החום נשאר. למה זה קורה לי? מה זה ואיך אפשר לטפל? אשמח לעזרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתפיים בזמן ריצה
דר' ירון סלע 27/06/2021 | 11:55שלום רב בן, ותודה על פנייתך ! חסר לי מידע רב אודות המקרה. מידע בסיסי כולל את גילך, בריאותך הכללית, האם יש בעיות רפואיות בתחום כלי הדם והלב, האם יש בעיות בבית החזה בתחום הריאות או תלונות כרוניות אחרות. האם נבדקת בעבר על ידי רופא כלי דם, רופא קרדיולוג, פנימאי בתחום הסחרחורות וההקאות... אני לא שואל את כל זה סתם. כל מה שתיארת אינו "קלאסי" לתחום האורתופדיה ולמומחה כתף. יתכן ואולי אתה חש את הכאב וה"חום" באזור הכתף , אך בראש ובראשונה, והכי חשוב, שתחילה תשלול בעיות רפואיות חשובות ודחופות היוצרות הקרנה לאזור הכתף. הייתי מתחיל מבירור מעמיק אצל רופא המשפחה ושיפנה אותך לרופאים שציינתי מעלה, ובמקביל תבצע "בירור כתף סטנדרטי" הכולל US ורנטגן לכתפיים ובדיקה גופנית אצל מומחה כתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שבר צוואר כירורגי ו gt
עפרה 14/10/2018 | 21:26שלום רב שמי עפרה בת 57. לפני 6 ימים הייתי בריצה בפארק ונפלתי על צד שמאל אני שמאלית. עזרו לי לקום .באיכילוב עשו צלום שהראה שבר הומרוס פרוקסימלי תזוזה מינימלית. שלחו גם ךct ובו גילו שבר צוואר כירורגי ו gt שוחררתיעם מתלה כמה זמן לוקח לשבר גזה להתאחות? מה לעשות להקלה כי בינתיים לא יכולה לישוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר צוואר כירורגי ו gt
דר' ירון סלע 15/10/2018 | 12:15שלום רב עפרה ותודה על פנייתך ! לרוב, שברים אלו מתאחים היטב ללא צורך בהתערבות ניתוחית. זה כמובן, מותנה בכך שהעמדה היא טובה ואין תזוזה משנית בשבר. כמובן, שעלייך להיות במעקב מומחה כתף. יש לבצע צילום כל שבוע עד שבועיים בחודש הראשון לראות שאין תזוזה משנית בשבר (אשר אולי תחייב ניתוח). במידה והשבר יציב (כמו במרבית המקרים) , ניתן להוריד המתלה לאחר 6 שבועות ולהתחיל פיזיותרפיה הדרגתית. דבריי עקרוניים ותאורטיים בלבד, ולא נוגעים לגופו של מקרה כמובן, כי לא בדקתי אותך ולא ראיתי הצילומים. הכאב ילך ויפחת בשבועות הקרובים. התפקוד בהדרגה ישתפר. להקלת כאב, כמובן, יש לקחת כדורים או סירופ משככי כאבים על סוגיהם השונים. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שבר Gt וצוואר כירורגי
נוגי 17/06/2021 | 12:58האם הכוונה לשני ( 2) שברים שונים בזרוע ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר Gt וצוואר כירורגי
דר' ירון סלע 27/06/2021 | 10:13שלום רב נוגי, ותודה על פנייתך ! מדובר בעצם בשבר אחד, המהווה קומפלקס של שניים או יותר קווי שבר באזורים סמוכים זה לזה בצוואר וראש עצם הזרוע. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פענוח MRI המלצה
יוחאי 06/06/2021 | 22:08לפני כשנתיים נפצעתי בכתף ימין כתוצאה מאימוני מתח וטיפוס חבל באופן מאומץ, סובל מכאבים עזים, גם במנוחה שמחמירים בלילה, חולשה בזרוע ובכתף מגבלות בתנועה וקושי לבצע פעולות פשוטות, במהלך השנתיים טופלתי בעיקר במשככי כאבים, פעמים בודדות עשיתי פיזיוטרפיה וביקרתי אצל מספר אורטופדים, עשיתי צילום רנטגן שיצא תקין ובדיקת US שיצאה תקינה למעט ממצא של בליטה בכתף ימין, לפני כ 6 חודשים ביצעתי בדיקת MRI וקיבלתי פענוח: מפרק ה A/C מודגם תקין הבורסה הסוב אקרומיאלית הודגמה שמורה מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרספינטוס, קרוב לאזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה, המערב יותר ממחצית מעובי הגיד בקוטר 7 מ"מ במישור הקורנלי. ובקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי. מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרספינטוס, קרוב לאזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הקטנה בקוטר 1.4 ס"מ במישור הקורונלי ובקוטר 1.4 ס"מ בציר הסגיטלי, הקרע מערב יותר ממחצית מעובי הגיד. שאר הגידים המסובבים מודגמים תקינים. גיד ביצפס הודגם שמור. מודגם קרע חלקי בבסיס הלברום הקדמי התחתון, כאשר מתחת למיטת הקרע מודגמת ציסטה פרא לברלית בקוטר 2 מ"מ במישור הקורונלי ובגובה 5 מ"מ. מודגם קרע חלקי בבסיס הלברום האחורי התחתון, כאשר מאחורי מיטת הקרע מודגמת ציסטה פרא לברלית מולטי לוקולארית בקוטר 3 מ"מ במישור הקורונלי ובגובה 1.2 ס"מ. הקפסולה הודגמה שמורה הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות ללא עדות לנזק היל זקס. סיכום : קרעים חלקיים בגיד הסופרספינטוס וקרעים בלברום התחתון עם יצירת ציסטה פרא לברלית כמתואר. הומלץ לי לבצע פיזיוטרפיה באופן אינטנסיבי ואם ימשיכו הכאבים לשקול ניתוח לתפירת הגיד, שאלתי היא האם עלי לבצע את הניתוח לאור הזמן הרב שעבר ללא שיפור והממצאים 4 קרעים במקומות שונים בכתף ובעובי יותר מחצי הגיד ? או שעלי להמשיך בטיפול שמרני שידוע שהוא לא מתקן את הקרע, אלא רק ישפר לי את התנועה בזרוע ויפחית את עוצמת הכאבים ואולי ידחה את הניתוח בכמה חודשים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פענוח MRI המלצה
דר' ירון סלע 09/06/2021 | 13:14שלום רב יוחאי ותודה על פנייתך המפורטת ! שאלה חשובה שאלת. לרוב, אנו מנסים טיפול שמנרי בטרם טיפול ניתוחי. עושה רושם שכבר ביצעת טיפול שמרני ואין שיפור מספק במצבך, ולכן אופצייה ניתוחית בהחלט עומדת על הפרק. אינני יודע גילך ובריאותך הכללית. במידה ואתה צעיר יחסית, אנו, מנתחי הכתף נוטים להיות יותר אגרסיביים ועם האצבע קלה על "ההדק" בהמלצה על ניתוח. באדם בן 80, כמובן, נתנהג אחרת בהמלצותינו. אני חייב לבדוק אותך באופן ישיר ולעבור על הMRI בעיניים שלי, על מנת להמליץ לך ישירות ולא חס וחלילה להטעות אותך. אתה מוזמן לפנות אלי מחוץ לפורום ואראה אותך בהקדם האפשרי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
פענוח MRI המלצה
יוחאי 09/06/2021 | 20:33אני בגיל 21הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תודה על העדכון
דר' ירון סלע 17/06/2021 | 08:40ובכל זאת, עלי לבדוק אותך. אתה מוזמן לתאם תור. לאחר בדיקה גופנית ומעבר על ה MRI תתקבל החלטה סופית על המשך הטיפול. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
תוצאת MRI ארטרוגרפיה - האם כדאי לנתח?
ben0617 09/06/2021 | 13:26היי ירון :) אשמח אם תוכל להביע חוות דעתך 1. הבדיקה בוצעה לפני כשנתיים - האם רצוי לחזור על ה MRI? 2. להלן התוצאות: מפרק ה A/C מודגם תקין. הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה-ספינטוס באזור אחיזתו הקידמי של הגבשושית הגדולה בקוטר 1.6 ס"מ במישור הצדדי פנימי. הקרע מערב פחות ממחצית מעובי הגיד. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגם פגם לכל עובי הסחוס המכסה את הגלנואיד הקדמי תחתון ומגיע עד בסיס הלברום הקדמי תחתון. הפגם מודגם בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 11 סדרה 401). מודגם קרע חלקי בבסיס הלברום הקדמי תחתון ללא עדות לניתוק מלא של הלברום. הקפסולה הודגמה שמורה הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות ללא עדות לנזק היל-זקסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאת MRI ארטרוגרפיה - האם כדאי לנתח?
דר' ירון סלע 09/06/2021 | 13:38שלום רב בן, ותודה על פנייתך ! ברור ששנתיים זה הרבה זמן ואם יש עוד כאב, לגיטימי לבצע MRI עדכני ולהשוות ישן וחדש על מנת לראות דינמיקה לאורך זמן, לטובה או לרעה... צריך לראות את ה MRI בעיניים ולא רק לקרוא פענוח. חשוב לבצע בדקה גופנית ממוקדת לכתף על מנת לראות אסוציאצייה בין ממצאי הבדיקה הגופנית וממצאי ה MRI. חשוב לברר באנמנזה מה הגיל של המטופל ומה מצבו הרפואי הכללי ומה הטיפול שבוצע עד כה ומה מידת הכאב וההגבלה בתפקוד בשגרה היומית. יש עוד שלל שאלות שצריך לברר. אשמח לעזור מחוץ לפורום במידה ותחפוץ בכך. בריאות שלמה כך או כך.הוסף תגובה
-
-
יד קדמית בייספס
שחר 04/06/2021 | 01:13שלום רב ברצוני לשאול אני כבר 8 חודשים סובל מכאב חד ביד הקדמית . חש לציין שעשיתי צילום us ורנטגן ולא נמצא שום ממצא קרע או כדומה... עשיתי מנוחה כולל פזיוטראפיה אך ללא הועיל. יש לציין שאני מתאמן המון שנים בחדר כושר אשמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יד קדמית בייספס
דר' ירון סלע 05/06/2021 | 08:15שלום רב שחר ותודה על פנייתך ! שמונה חודשים זה הרבה זמן שחר. כמה זמן נחת ? ללא ספק, פעילות אינטנסיבית בחדר כושר מעלה סיכון לדלקות ושחיקה ב"מערכת השלד /שריר/גיד" סביב חגורת הכתפיים. אילו פעולות מחמירות הכאב? איכן בדיוק הכאב ממוקד ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף והאם הוצע לך לבצע MRI לכתף ? נא עדכן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בביי ספס
שחר 05/06/2021 | 08:38היי תודה קודם כל על ההתייחסות . כן יש כאבים גם בכתפיים ... אבל הכאב החד שאני מרגיש הוא בזמן עבודה על היד הקדמית או באימון שמצריך עבודה עם השריר הזה, לעומת זאת אם אני עובד על שרירים אחרים אז אין שום כאב. לא עשיתי mriהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בבייספס
דר' ירון סלע 09/06/2021 | 13:17שלום רב שחר ותודה על העדכון מידע. אכן, מומלץ לתת מנוחה לבייספס ולבצע ספורט העובד על שרירים אחרים. במידה ואין הטבה, מומלץ אחרי כל כך הרבה זמן לבצע MRI לכתף/זרוע ומרפק על מנת לחקור לעומק, במובן ההדמייתי, מדוע כל כך הרבה זמן ואין שיפור במצבך. בדיקת MRI טובה יותר מצילום רנטגן ו- US בהדגמת האנטומיה וזיהוי פתולוגיות. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב עז בכתף
מאיה 04/06/2021 | 16:03שלום לפני 3 חודשים בעת שטיםת רצפה הרגשתי כאב עז באזור המחבר בין הזרוע לכתף. מאז אני סובלת מכאב עז 24 שעות . עשיתי צילום כתף ואוחטראסאונד ללא ממצאים ,נטלתי ברקסין 10 ימים, היתה הקלה של 3 ימים והכאב חזר. ברקע יש לי 2 בקעי דיסק בצוואר מה זה יכול להיות? יש לציין שזו היד הפעילה שלי. אני לא מוגבלת בתנועה, פשוט כאבים כל הזמן וכל היום ומה עוד אפשר לבדוקהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב עז בכתף
דר' ירון סלע 05/06/2021 | 08:09שלום רב מאיה ותודה על פנייתך ! חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף במידה ולא נבדקת עד היום. הבדיקה הגופנית יכולה למקד את מקור הבעיה ברוב המקרים. מכיוון שאת מציינת 2 בקעי דיסק צוואריים, מומלץ לברר מקור צווארי באבחנה המבדלת, על ידי ביקור אצל מומחה עמוד שדרה. לעתים, בהתאם לבדיקה גופנית, יש לבצע בדיקת MRI לכתף המדגימה באיכות גבוהה יותר מאשר אולטרסאונד את האנטומיה וממצאים פתולוגים ברקמות הרכות סביב הכתף. אך זאת, אך ורק לפי שיקול דעתו של מומחה הכתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאביים בכתף האם דחוף לנתח ?
אניקה 06/06/2021 | 10:27בהמשך לתשובתך אני משלימה את הפרטים החסרים: אני בת 64. מזה חצי שנה כואבת לי הכתף. קיבלתי זריקת קורטיזון בחודש ינואר 2021 וכן עברתי 12 פעמים טיפולי פיזיותרפיה (תרגילים ).עברתי הדמית MRI בה התגלה שיש בסופרה ספינטוס קרע של 1.3 * 1.7 . כמו כן לעיתים תכופות האגודל , האצבע והאמה ביד ימין " נרדמות " . פניתי לרופא מומחה לכתף והוא המליץ על ניתוח. מה דעתך בבקשה האם ניתן להמשיך בטיפול שמרני או יש כבר לנתח. בתודה מראש , אניקההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 09/06/2021 | 13:14עניתי לך בפנייה הקודמת שלך.הוסף תגובה
-
-
אניקה 04/06/2021 | 10:07עברתי הדמיה בכתף ימין. האם יש דחיפות לנתח. בהדמיה התברר :ROTATOR CUFF בסופרה ספינטוס הודגם קרע בגודל 1.3*1.7 ס"מ . אין עדות לשינויים מלשד העצמות שינויים טנדינוטיים בסוב-סקרופוליס מצב טרופי של השרירים שמור שינויים טנדינוטיים מתקדמים ב-LHB בחלקו האינטרה - ארטיקולרי שינויים ארטרוטיים במפרק AC מעט נוזל במפרק ובבורסההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף האם דחוף לנתח ?
דר' ירון סלע 05/06/2021 | 08:13שלום רב אניקה ותודה על פנייתך! חסר לי מידע על מנת לענות על שאלתך. הממצאים המתוארים שכיחים בשכבת גיל מסוימת ונדירים ביותר בשכבת גיל אחרת. בת כמה את ? כמה זמן כואב לך, איפה בדיוק כואב לך? מה הטיפול שהוצע ובוצע עד כה ? מי בדק אותך - האם מומחה כתף ? האם הקרע בגיד הוא בעובי חלקי או מלא ? ועוד ועוד פרטי מידע הכרחיים בטרם ההחלטה על ניתוח או לא... אאחל לך בריאות שלמה!הוסף תגובה
-
אניקה 07/06/2021 | 08:39בהמשך לתשובתך אני משלימה את הפרטים החסרים: אני בת 64. מזה חצי שנה כואבת לי הכתף. קיבלתי זריקת קורטיזון בחודש ינואר 2021 וכן עברתי 12 פעמים טיפולי פיזיותרפיה (תרגילים ).עברתי הדמית MRI בה התגלה שיש בסופרה ספינטוס קרע של 1.3 * 1.7 . כמו כן לעיתים תכופות האגודל , האצבע והאמה ביד ימין " נרדמות " . פניתי לרופא מומחה לכתף והוא המליץ על ניתוח. מה דעתך בבקשה האם ניתן להמשיך בטיפול שמרני או יש כבר לנתח. בתודה מראש , אניקההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 09/06/2021 | 13:10שלום רב אניקה ותודה על הוספת המידע הקריטי. היתרון שיש למומחה הכתף שבדק אותך, הוא שהוא אכן בדק אותך וראה את ה MRI ואני לא. אינני יכול לענות לגופו של מקרה בנושא של המצלות קריטיות כדוגמת צורך בניתוח או לא. במידה ותחפצי בחוות דעת נוספת של מומחה כתף, אשמח לספקה מחוץ לפורום. בנוגע למידע הנוסף שסיפקת בנוגע לרדימות באצבעות ביד. זה מאד חשוב, ולא קשור לקרע גיד בכתף. יש לברר סיבה לנימולים ביד. האם ביצעת בדיקת הולכה עצבית - EMG-NCV ? במידה ולא, עלייך לבצעה. יש לברר מקור צווארי או מקור עצבי פריפרי לחוץ ביד ו/או במרפק. יש לראות מומחה עמוד שדרה במידה ויש בעיות צוואר ברקע, ויש לראות מומחה כף היד (שוב, אשמח לעזור מחוץ לפורום...) בנוגע לנזק עצבי אפשרי ביד . יש להגיע לבדיקת המומחה עם תוצאת בדיקת EMG. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרעים בכתף
נעמה 08/06/2021 | 08:39שלום רב, אני בת 46, בריאה בד"כ. לפני כשנה התחילו לי כאבים בכתף שלאט לאט התגברו ויצרו מוגבלות תנועה משמעותיות. הכאבים לא הגיעו כתוצאה מנפילה או תאונה. בבדיקות us לא זיהו משהו והאבחנה היתה כתף קפואה. מזה כחצי שנה אני עושה פיזיוטרפיה לטיפול בכתף קפואה, קייים שיפור קל מאוד בכאבים ובתנועה. לפני כשבוע עשיתי mri, להלן סיכום התשובה: 1. קרע מלא של הסופרה ספינטוס הקדמי ברוחב 8 מ"מ עם רטקציה של בערך 1 ס"מ. ללא ניוון שרירי. 2. קרע של הלברום העליון. יש לי מספר שאלות: 1. מה הטיפול המומלץ? 2. הפזיוטרפיה שעשיתי לכאורה לכתף קפואה הזיקה לי? 3. פעולות יום יומיות שאני עושה ומכאיבות לי מזיקות? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרעים בכתף
דר' ירון סלע 09/06/2021 | 13:06שלום רב נעמה, ותודה על פנייתך ! מצבך שכיח נעמה. וחשוב להיבדק על ידי מומחה כתף. בהקשר לשאלותייך - 1. בהתאם לממצאי הבדיקה הגופנית ומעבר על MRI בעיניים שלי, אוכל לתפור לך את הטיפול הנכון ביותר בעבורך. 2. אינני יכול לענות על כך כי לא נכחתי במסגרת הטיפול. יתכן ויש לך גם קרע בגיד וגם כתף קפואה. בדיקה גופנית יסודית יכולה לאשר/לאשש את האבחנה המדויקת. האם בדק אותך מומחה כתף עד כה? 3. לגבי האם פעולות יומיומיות מכאיבות לך- רק את יכולה לענות על שאלה זו. האם הן מזיקות לך - כלל אצבע אומר- שאם לא כואב- ברוב הסיכויים, זה לא מזיק. אולם זה לא במאה אחוז. חשוב להיות פרטניים וספציפיים באנמנזה ותשאול רפואי למול המומחה כתף, ולדון על כל פעולה ופעולה , האם היא מזיקה או לא. לא ניתן להכליל. אשמח לעזור, מחוץ לפורום... בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
כאבי צוואר, צוואר תפוס
-
פריקת כתף
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
בדיקות קשורות
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
בדיקת MRI
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוסרקומה
-
אוסטאובלסט
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין