פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 53
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כאבים בכתף ימין
הודיה 26/11/2018 | 21:38שלום וברכה לפני כחודש התחילו לי כאבים מטורפים בכתף הלכתי לרופא המשפחה שלי הוא אמר לי שמה שיש לי זה דלקת הוא הביא לי כדורי ברקסין מינון 20 מ"ג כדור אחד במשך חמישה ימים והוא אמר לי כל פעם שכואב לך תקחי כדור אבל לא על בטן ריקה ולא לערבב עם עוד כדורים אחרי שבוע הכאבים נרגעו לי והיום התחילו לי עוד הפעם כאבים עזים ברמה שכל הזזה של היד זה כמו סכינים בכתף ימין וגם כשאני לא מזיזה את היד אני מרגישה כאבים שאי אפשר לתאר אחרי כמה שעות של כאבים לקחתי כדור ברקסין אחד( במהלך היום לא לקחתי שום כדור חוץ ממנו ולקחתי אותו על בטן מלאה) אחרי שעה מלקיחת הכדור הרגשתי סחרחורת לא יכולתי לעמוד וקיבלתי בחילה הרגשתי לפני התעלפות אחרי 15 דקות בערך זה נרגע והתחילו לי כאבים מטורפים בגב התחתון ובבטן הרגליים הרגשתי שאני לא יכולה לעמוד עליהם ובכלל הרגשתי חולשה בכל הגוף הכדור לא עזר לכאבים בכתף רציתי לדעת האם ה"מצב" שהייתי בו יכול להיות כתוצאה מהכדור ? ) בחמישה ימים שלקחתי אותם לא היו לי שום תופעות כאלה או אחרות) אשמח לתשובתך תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ימין
דר' ירון סלע 01/12/2018 | 10:08שלום רב הודיה, ותודה על פנייתך ! ברור לך, שעלייך לדווח על התופעות שתיארת, לרופא המטפל שלך. חשוב שמי שנתן לך מרשם לתרופה, יידע על השלכותיה. כרופא משפחה, חשוב שהוא יבדוק אותך ויקבל החלטה האם יש הסבר אחר לתופעות שתוארו. בנוגע לכתף, עלייך להיבדק על ידי מומחה בתחום. פעמים רבות, הסתיידויות בגידים בכתף מתבטאות בצורה אותה תיארת. כמובן, שאינני מאבחן ללא בדיקה גופנית וללא מעבר על צילום רנטגן ואולטרסאונד (שהם הבסיס ההדמייתי שעלייך לבקש מהרופא שלך). במידה ותחפצי בהמשך בירור לכתף , אשמח לעזור ואת יכולה לפנות אלי ישירות באתר זה ולא בפורום זה. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
צוואר וכתף צד השמאל
רפאל 14/07/2021 | 16:26שלום אני אחרי תאונה ויש לי כאבים בצוואר ובכתף וזרמים שמצוואר יורדים לכף היד היית אצל הרופא הפנה אותי לצילום אולטרסאונד בבדיקה יש דלקת בכתף ומתיחה של הגיד ובצוואר יש בלט c2c3 הפנה אותי הרופא לפיזוטרפיה והידוטרפיה במים הכתף קפואה וכאבים שיורדים עד לכף הידהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צוואר וכתף צד השמאל
דר' ירון סלע 14/07/2021 | 20:13שלום רב רפאל ותודה על פנייתך ! חשוב לברר את נושא הצוואר. יש לפנות לפורום הנכון באתר זה. פורום העוסק בעמוד שדרה צוואר וגב. מומלץ לבצע בירור הדמייתי ראוי לצוואר, לרבות צילום רנטגן ו EMG וגם לשקל CT או MRI לצוואר, ולאחר ביצועם, לגשת למומחה עמוד שדרה. יש לברר במקביל את נושא הכתף אצל מומחה כתף. בדיקה יסודית יכולה להבדיל בין בעיות צוואריות המקרינות ליד ולכתף, בהשוואה לבעיות בכתף עצמה היוצרות נוקשות בתנועה וכאב ממקור הכתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
העם הטיפול שאני מקבל נכון
רפאל 04/08/2021 | 19:26כרגע אני עובר דיקור וחשמל באיזור הצוואר והכתף בנוסף הידוטרפיה במים ומאשז הזרמים בצוואר ובכתף לכף היד הרופא אמר שזה בא והולך ורואה שיש לי דלקת ובילטי דיסק בצווארהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם הטיפול שאני מקבל נכון ?
דר' ירון סלע 18/08/2021 | 13:40שלום רב רפאל, ותודה על העדכון. כמובן, שאינני יכול לענות על שאלתך, כי מעולם לא בדקתי אותך. אשמח, במידה ותרצה, לתאם ייעוץ רפואי מחוץ לפורום, וכך אוכל לענות באופן ישיר על כל שאלותייך. אתה מוזמן לפנות אלי מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים ביד שמאל מהכתף ועד המרפק
דורינה 28/07/2021 | 14:27שלום רב, מזה כ-5 חדשים סובלת מהתקפות כאב חזקות ביד שמאל. בנוסף קיימת נפיחות די גדולה בזרוע שמאל.(לא בטוחה שקשור ) הכאב אינו רציף, אבל אין בהירות לגבי מתי מופיע. בלילה אני מתעוררת מכאב חד כנראה כאשר קורה איזה שינוי במנח היד.. אני לא ממש בהכרה לדעת. נשלחתי לבצע בדיקת "אולטרסנאונד US איברים רקמות רכות לא אורטופדי"מכוון לזרוע שמאל והתוצאה: בשומן תת עורי שמאל מודגם ממצא אובלי איזואקואי במרקם פסי בגודל עד 3.2 ס"מ -יכול להתאים לליפומה. שאלתי, האם ואיך מטפלים? איזה כירורג אני צריכה? ועד כמה זה דחוף? והאם לדעתך הכאבים נובעים מהממצא ? אודה לתשובתך בהקדםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים ביד שמאל מהכתף ועד המרפק
דר' ירון סלע 28/07/2021 | 20:51שלום רב דורינה, ותודה על פנייתך ! בהחלט צריך לבדוק את היד ולראות מה מקור הכאב. האם הליפומה מקרית, ולא קשורה לכאב, או שיש קשר ישיר בינה ובין הכאב. יש לבצע גם US לכתף עצמה ולא רק לזרוע. מומלץ לבצע גם צילום רנטגן לכתף ולזרוע. תתפלאי כמה ניתן ללמוד מצילום רנטגן... יש להיבדק על ידי מומחה כתף ועל ידי אורתופד אונקולוגי בנוגע לליפומה. לעתים, בהמתאם לממצאים, נשלחים גם לביצוע בדיקת MRI המדגימה טובה יותר גושים ברקמות הרכות. הכי חשוב זה למצוא מומחה בתחום ולהיבדק בהקםד על מנת שיכוון אותך לטיפול הנכון. יש לבדוק את תנועת המפרקים מעל ומתחת לכאב ולשאול שאלות מכוונות בתשאול הרפואי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
Mri כתף
Jojo 21/07/2021 | 18:52שלום ד״ר רציתי לדעת האם יש מקום לנתח, ואם לא, מה הטיפול האפשרי להקל עליי מהכאבים הנוראים? שינויים ניווניים מתונים במפרק האקרומיו-קלוויקולרי. בצקת דיפוזית קלה במישור השומן הסובאקרומיאלי. עיבוי קל ואותות חריגים באחיזת גיד ה- SSP .בגבשושית הגדולה בצמוד לאחיזת הגיד מודגמים שינויים ציסטיים בקוטר עד 1 ס"מ בליווי בצקת לשדית קלה מסביב. לא הודגם קרע בגיד. שאר הגידים המסובבים וגיד הביצפס שמורים, גם ללא קרע. לא הודגם ממצא חריג משמעותי בלברום. מרקם ונפח של השרירים תקינים. לא הודגמו שברים או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי. נוזל תוך מפרקי בכמות פיזיולוגית. לסיכום: 1 .נזק כרוני במבנה הגרמי כמתואר. 2 .ללא הדגמת קרע בשרוול המסובב, ללא עדות לסינוביטיס או סימני קפסוליטיס.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
Mri כתף
דר' ירון סלע 26/07/2021 | 12:40שלום רב ותודה על פנייתך ! מה הסיה שבוצע MRI ? האם מומחה כתף הפנה לבדיקה. מה ממצאי הבדיקה הגופנית. מה גילך ומצבך הרפואי הכללי? כמה זמן התלונות? ועוד ועוד שאלות שצריכות להישאל בטרם מדברים על ניתוח. אשמח לענות על השאלה באופן ישיר מחוץ לפורום. אין יכולת לענות באופן ישיר למטופל ללא בדיקתו. בטח ובטח ולא בשאלה גורלית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע מלא 1,3 בכתף ימין
יוסי ח. 21/07/2021 | 23:22שלום דר' סלע. אני בן 54. ולפני כשנה אובחן לי קרע בכ 7 מ" מ. לאחר שנה אובן הקרע 1.3. שנה שהשתדלתי להפעיל אותה כמה שפחות..אני מושתל כליה ונוטל פרדינזון כבר 19 שנים. מעבר לזה סכרת 7.1 a1c . ובחצי שנה האחרונה סובל מפרקינסון בצורה קלה. הרופא אמר מאחר מהקרע גדל כנראה שאין מנוס מניתוח. הבעיה גם שיד שמאל מתפקדת 60% האים ללכת על ניתוח על פניו. או שיש אופציות אחרות לפני ניתוח בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע מלא 1,3 בכתף ימין
דר' ירון סלע 26/07/2021 | 12:36שלום רב יוסי ותודה על פנייתך ! כמובן ולא רצים מייד לניתוח, בטח ובטח שלא במושתל כלייה. יש לנסות ולתפור את הטיפול הנכון והראוי לך. יש לבחון לעומק את ה US ולראות האם הקרע בעובי מלא או בעובי חלקי. פעמים רבות, בטרם הליכה ניתוחף אנו מבצעים MRI לכתף לבירור מעמיק יותר גם של מרכיבים שונים בכתף. לפי ממצאי ה MRI יש הבנה טובה יותר של המצב ויכולת לתאום ציפיות מול המטופל והערכת הפרוגנוזה (ניבוי שיפור קליני) העתידית. אשמח לסייע מחוץ לפורום על ידי בדיקתך הישירה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
תוצאות אולטרסאונד כתף
שרה 24/07/2021 | 19:05שלום רב, מתוצאות אולטרסאונד שעשיתי יש לי קרע מלא שלם לאורך 20 מ"מ במצב IR. הודגם מעט נוזל בסופרספינטוס טנדון. סובלת מכאבים חזקים כולל בלילה. בת 75, בריאה לחלוטין. מה ניתן לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאות אולטרסאונד כתף
דר' ירון סלע 26/07/2021 | 12:33שלום רב שרה ותודה על פנייתך ! במצב כפי שתארת, המלצתי כדלקמן- יש לתאם תור בהקדם האפשרי למומחה כתף. המומחה יבצע בדיקה יסודית של הכתף, ישאל שאלות מכוונות לבעיה בכתף, ויקשר בין כל הפרמטרים יחדיו - בדיקה, אנמנזה, וממצאי בדיקות עזר (כדוגמת צילום רנטגן ו US ). אז, ורק אז, תוכלי לקבל הנחיות מקצועיות וריציניות בסוגיית הטיפול בכתף שלך. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
נפיחות ורגישות כרונית בכתף ובדיקת MRI
ערן2021 17/07/2021 | 10:14שלום ד"ר אנסה לקצר. אני מאובחן כשנתיים כבר עם דלקחת חוליות מקשחת.כשתפרצה,הנפיחויות הראשונות היו בבת אחת-כתף,מרפק,אצבע(יד שמאל) ועמוד שדרה מודלק. הנפיחות בכתף היתה למך חצי שנה כמעט ודי בולטת, גם לאורך עצם הבריח. בשנה האחרונה נפיחות קלה ונוקשות בכתף שמאל שבאה והולכת, עם כאבי תופת לעיתים. ניגשתי לMRI כתף וקיבלתי תשובה מבלבלת. כמובן שאלך לבדוק אצל אורתופד כתף, אך האם בבדיקה יש עדות מדוע הכתף מדי פעם מתנפחת? האם יש קשר בין הדלקת חוליות לממצאים בכתף? הראומטולוג שלי סבור לאורך כל התקופה, שיש לי דלקת גידים בכתף. ולגבי הציסטאה שמצאו, האם יכולה להיות קשורה לדלקת פרקים?האם היא יכולה להסביר נפיחות וכאבים עזים בכתף? המון תודה, ערןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תוצאות MRI בפנים
ערן 2021 17/07/2021 | 10:16שכחתי להכניס בהודעה הקודמת: RI כתף שמאל התוויה: כאב סופרה-קלביקולרי משמאל הבדיקה מכוונת כתף, כוללת PD, T2, T1 .ללא הזרקת חומר ניגוד. אין בדיקה קודמת רלוונטית בידינו להשוואה. מפרק אקרומיו-קלביקולרי שמור. בורסה סובאקרומיאלית-סובדלטואידית שמורה. הגידים ושרירים של שרוול המסובב שמורים. גיד הבייספס שמור. ללא תפליט מפרקי חריג או עדות לטנוסינוביטיס בולטת. באספקט התחתון אחורי של מפרק גלנו-הומרלי, מבנה החשוד לציסטה סינוביאלית מולטי-לוקולרית הנמדדת 1.1* 5.2*8.2 ס"מ )סדרה 3 חתך 24 ,סדרה 4 חתך 16 . )במגבלות הבדיקה, חשד שיוצא משנץ זעיר הכונדרולברלי ב לברום אחורי , אך הממצא עדין )סדרה 3 חתך 20 ,סדרה 6 חתך 16 . ) התהליך דוחק את הטרז מינור. מוקד סקלרוטי, ספר אם משמעות קלינית, קצה תחתון של הגלנואיד )סדרה 7 חתך 14. )שאר לשד העצם שמור. מבנים נוירווסקולריים שמורים. לסיכום: ממצא חשוד לציסטה סינוביאלית/פאראלבראלית, ספק יוצאת משנץ זעיר כונדרו-לברלי אחורי. עם זאת, הבדיקה ללא הזרקת חומר ניגוד ואינה ארטרוגרפית. בהתאם לצורך קליני, ניתן לאשש אופי ציסטי ע"י אולטרסאונד. זיהוי פגם כונדרולברלי ע"י ארתרוגרפיה בהתאם לשיקולים קליניים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נפיחות ורגישות כרונית בכתף ובדיקת MRI
דר' ירון סלע 19/07/2021 | 19:03שלום רב ערן, ותודה על פנייתך ! קשה לענות לך ערן ללא בדיקתך. מצבך מורכב מידי על מנת לדעת לת לך תשובה נכונה ללא בדיקה. יתכן שיש קשר לרקע הראומטי ויתכן ואין קשר ושיש לך שתי בעיות בלתי תלויות זו בזו. אכן, מומלץ לבצע הבדיקת MRI ארתרו עם הזרקת חומר ניגוד על מנת לברר מצב הלרבום כפי שרשום לך וכפי שהומלץ. אולי בדיקה זו תאפשר לקבל מידע לגבי המצב במפרק הכתף, והאם יש משמעות קלינית לציסטה, והאם יש אכן נזק לבראלי הגורם לה. הכי חשוב, האם לנזק זה יש משמעות המצריכה התערבות כירורגית. במקביל, יש לעדכן את הרופא המטפל, ואת הראומטולוג על ממצאי ה MRI. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כדורים לפני קולונוסקופיה וכדור אותופן להקלה על מרפק טניס
חנניה 17/07/2021 | 08:40שלום רב מחר אני עובר קולונסקופיה ונוטל את התרופות להכנה לקולונוסקופיה. בנוסף התחיל לי כאב במרפק המקרין לזרוע ולאמה והרופאה נתנה לי אותופן. האם יש התנגשות בין שני הדברים? האם זה בעייתי לקחת אותופן לפני הקולונסקןפיההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כדורים לפני קולונוסקופיה וכדור אותופן להקלה על מרפק טניס
דר' ירון סלע 19/07/2021 | 18:58שלום רב חנניה ותודה על פנייתך ! שאלתך יותר שמה דגש על התרופה עצמה. יש להפנות השאלה לרוקח/פרמקולוג ו/או רופא המשפחה . בנושא המרפק, יש לברר האם יש לקחת כדור או טיפול אחר בהתאם לממצאי הבדיקה הגופנית. לא בהכרח כדור אטופן הוא הפתרון למרפק טניס, במידה וזו אכן האבחנה הנכונה. אשמח לסייע מחוץ לפורום. בריאות שלמה ובהצלחה בקולונוסקופיה !הוסף תגובה
-
-
תשובות לבדיקת מיפוי עצמות
בתאל ביטון 15/07/2021 | 14:30שלום רב, אימי עשתה בדיקת מיפוי עצמות ואילו היו התוצאות: סיכום ומסקנות: מיפוי עצמות – כל גופי חומר TC – MDP קליטת יתר בפרק מטטרסופלנגי 1 מימין: ארטריטי? טראומה? שינויים ארטריטיים ניווניים בכתפיים, פרקי ירכיים וברכיים, בחומרה קלה. ללא ממצא נוסף לציון. רציתי בבקשה לשמוע את דעתך המקצועית על כך בציפוי עצמו כל העצמות נצבעו שחור ממש הכרסול, בירכיים, כתפיים, זרועות ממש צבוע אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובות לבדיקת מיפוי עצמות
דר' ירון סלע 19/07/2021 | 18:56שלום רב בת אל ותודה על פנייתך ! בדיקת מיפוי העצמות קולטת ברגישות יתר וללא ספציפיות של האבחנה. מעל שכבת גיל מסויימת, תמיד יש קליטה. הקליטה יכולה להיות משלל גורמים - לאחר חבלה, שבר זיהום גידול שחיקה סחוסית ועוד ועוד סיבות. צריך לברר את ההקשר בין תוצאות הבדיקה והתלונות של הנבדק. בת כמה אמא ? מה כואב לה בדיוק ? מי שלח אותה לבדיקה, רופא משפחה או אורתופד מומחה ובאיזה שאלה היא נשלחה לבדיקה ? אשמח לעזור באופן ישיר מחוץ לפורום. בריאות שלמה לאמא !הוסף תגובה
-
-
דלקת מפושטת
רעות 18/07/2021 | 09:53לפני כחודש וחצי החלקתי על המרפק, הנחתי לעניין במחשבה שהכאבים יחלפו, לפני כשבועיים החלו כאבים מאוד חזקים, בצילום לא נראה דבר, אך בעיסוי רפואי אובחנה דלקת חריפה שהתפשטה לאורך כל היד, כמושתלת כליה אסור לי לקחת תרופה אנטי דלקתית, והכאבים ממש חזקיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דלקת מפושטת
דר' ירון סלע 19/07/2021 | 18:53שלום רב רעות ותודה על המידע שצרפת ! מה שאלתך ? מי בדק אותך עד כה? האם מומחה בתחום ? מה הטיפול שבוצע מעבר לעיסוי רפואי ? האם בוצע US ליד ומרפק ? האם יש גם נימולים וזרמים ביד ? מה עיסוקך בשגרה ? האם יש עומס תמידי על היד? האם מדובר ביד הדומיננטית שלך? ועוד שלל שאלות שיש לברר. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פיענוח MRI כתף אחרי נפילה
טל 19/07/2021 | 17:40שלום רב אני בת 45, נפלתי לפני כשנתיים במדרגות, בין היתר נפגעתי ב 2 כתפיים, שמאל הייתה קריטית יותר ועברתי בה ניתוח לפני כשנה וחצי מאז החמרה בכתף ימין. עברתי MRI ארטרוגרפיה - אשמח לדעת האם יש צורך בהתערבות כירורגית מודגמים שינויים ארטריטיים במפרק A/C מודגם קרע בעובי מלא של גיד הסופרה-ספינטוס באיזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית בגדולה בקוטר 5 ממ במישור הקורונלי ובקוטר 1 סמ בציר הסגיטלי מודגם מעבר של חומר ניגוד אל הבורסה הסוב-אקרומיאלית. לא הודגמה רטרקציה של הגיד או הסננה שומנית משמעותית של השריר. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים מודגמים אותות חריגים בין סיבי גיד הביצפס התוך פירקי יתכן כביטוי לטנדינוזיס או לקרע חלקי אינטרסטיציאלי הלברום הודגם תקין ללא עדות לנזק SLAP הקפסולה הודגמה שמורה הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות למעט מוקד ציסטי תת קורטיקלי זעיר בהיקף הגבשושית הגדולה של ראש ההומרוסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פיענוח MRI כתף אחרי נפילה
דר' ירון סלע 19/07/2021 | 18:51שלום רב טל ותודה על פנייתך ! על פניו, באופן תאורטי ולא לגופו של מקרה, יש סבירות גבוהה שאופצייה כירורגית עומדת על הפרק. ההחלטה על ניתוח אינה מוכתבת רק מתשובת MRI - יש שלל פרמטרים במשוואה : 1. ממצאי בדיקה גופנית. 2. תלונות ואנמנזה מקיפה 3. בירור מה בוצע עד כה ומה עזר יותר ומה עזר פחות 4. רקע רפואי כלל וספציפי לכתף 5. אורח חיים בעבודה (פיזית או משרדית), ספורט בשעות הפנאי... ובכלל תיאום ציפיות בין המטופל והמטפל לגבי הדרישות מהכתף בעתיד. ועוד ועוד פרמטרים המוכנסים למשוואה. במידה ותחפצי בייעוץ אישי וישיר. זה לאא בפורום. מסוכן שהוא יהיה בפורום. אני זמין באתר זה ובאתרים אחרים למפגש והמלצה ישירה מה מומלץ לכתף שלך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
כאבי גב תחתון
-
דמם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
איחוי מפרק
-
בדיקות קשורות
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוכונדריטיס דיסקנס
-
אוסטאומה
רופאים בתחום
ד"ר דרור עובדיה
אורתופדיה
הוא מומחה באורתופדיה, בעל תת התמחות באורתופדיית ילדים. כיום הוא מנהל מחלקת אורטופדית ילדים בבי"ח דנה, מרכז רפואי תל אביב
ד"ר אלה קרול - מרפאת מל"ר
אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מרכז מומחים מל"ר נהריה | ייעוץ רפואי פרטי עם אפשרות להחזר מחברות הביטוח | בהובלת ד"ר אלה קרול
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג