פורום אזוספרמיה, ניתוחים להפקת זרע ופריון הגבר - עמוד 3
ד"ר רעות ברטוב מנכ"לית מרכז ברטוב לפוריות הגבר ואחראית לטיפול השוטף במטופלים המגיעים למרכז. בעלת תואר שלישי בביולוגיה מולקולרית במכון ויצמן למדע. התמחתה במשך עשר שנים בתחום האבחון והטיפול בזרע אצל אביה פרופ' בנימין ברטוב, ועוסקת יחד איתו במחקר ויישום שיטות חדשות בפוריות הגבר. מרצה בכנסים בארץ ובעולם בתחום פוריות הגבר.
טסטוסטרון נמוך וזרע במאות אלפים בלבד שמשון 15/11/2020 | 20:23שלום יש לי זרע לא טוב אחרי בדיקה במעבדה נמצאו אצלי כמה תאי זרע טובים אבל בודדים מאוד מאוד שהייתי אצל אורולוג ביקש ממני לעשות בדיקת הורמונים ואינטרסאונד אשך השך היה תקין הורמון הטסטוסטרון היה נמוך 7.8 רשם לי זריקה ישירה .אבל חודש מהזריקה זה ירד 6.2 בביקור האחרון הוא רשם לי עוד זריקה אני כבר מאוד מבולבל לקחת עוד זריקה או לראות רופא אחר? ואים יהיה שיפור בהורמון .זה ישפי לטובה על הזרע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול דר' שלומי ברק 15/11/2020 | 20:39שלום שמשון, קשה להבין מהנתונים שכתבת מה המצב. בבקשה אם תוכל לפרט יותר על הפרופיל ההורמונלי (כולל תוצאות LH ו-FSH), וגם לכתוב את שם הזריקה שקבלת. בהצלחההוסף תגובה
טסטוסטרון נמוך וזרע במאות אלפים בלבדשמשון 15/11/2020 | 21:34Fsh -2.59 Lh-3.01 Tsh-1.61 Testesterone 7.91 זה לפני הזריקה אחרי הזריקה (נבידו טאונקדנא ןורטסוטסט ג"מ 1000) הזרקה היתה ב 13.10.2020 ירד ל 6.22 הבדיקה היתה ב11.11.2020הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול בטסטוסטרון דר' שלומי ברק 15/11/2020 | 21:43שמשון היקר, במסגרת זו קשה להכנס לכל פרטי הטיפול. רק אציין בקצרה שלא בכל המקרים מתאים לטפל בטסטוסטרון ישיר, כדי לבדוק את התאמתך לטיפול יש לבצע הערכה אנדרולוגית מקיפה. בהצלחההוסף תגובה
טסטוסטרון נמוך וזרע במאות אלפים בלבדשמשון 15/11/2020 | 21:48אפשר לדבר אתך טלפונית ?הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול דר' שלומי ברק 15/11/2020 | 21:53כדי להעניק לך את הטיפול הטוב ביותר, רצוי שנפגש במרפאה, כך אוכל גם לבדוק אותך פיזית. 058-3298338הוסף תגובה
שימור זרע נדב 15/11/2020 | 12:06היי, יש במשפחתי גברים רבים עם בעייה באיכות הזרע, אולי זה מקרי. אני בן 24, מעוניין לשמר את איכות הזרע לעתיד. אולי להקפיא זרע? מוכן להסביר על האפשרויות העומדות בפניי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שימור פוריות לגבר דר' שלומי ברק 15/11/2020 | 14:21שלום נדב, כדי לדעת האם קיים חשש אמיתי להדרדרות באיכות הזרע, יש לבצע הערכה אנדרולוגית מקיפה, בה קודם כל ייבדק מצב פוריות הגבר כיום, ובנוסף ייבדק החשש לעתיד, מבחינת גורמים גנטיים/ תורשתיים, סביבתיים, ועוד. הנך מוזמן לפגישה במרפאתי בה ייבדק התיק הרפואי לעומק, לפגישה יש להגיע עם בדיקת זרע ופרופיל הורמונלי עדכניים. באופן כללי הקפאת זרע הינה פעולה שאינה מזיקה כלל, ואין סיבה להמנע ממנה במקרים שיש חשש לירידה בפוריות הגבר, הפעולה מתבצעת בבנק זרע, במקרים שיש צורך מבחינת איכות הזרע או סיבות אחרות - ניתן להקפיא זרע גם במעבדה אנדרולוגית יעודיות בעלת אישור משרד הבריאות להקפאת זרע לטווח קצר, ולאחר מכן להעביר את הדגימה לבנק זרע. בהצלחההוסף תגובה
אזוספרמיה/אספרמיה יעקב 29/10/2020 | 14:15הופנתי לאנדרולוג עקב אי שפיכה (לא מרגיש אורגזמה בכלל ובשום צורה לא הצלחתי להגיע לשפיכה נורמאלית כך שמעולם לא היתה בדיקת זרע) ובוצע פעמיים גירוי חשמלי שנכשל נשלחתי לבצע trus בבדיקה רקטלית הערמונית תקינה טעינה חשודה או רגישה במישוש בtrus גובה 21.4 רוחב 36.6 אורך 37.6 נפח 15.4 TZ היסתיידויות משני הצדדים בלוטות זרע אבנורמאלי גדושות במידה ניכרת לא נמצאו ממצאים ציסטיים היכולים להעיד על חסימה שלפוחית שטן 60 סמ''ק שלפוחית לא סדירה מה זה אומר ומה הטיפול המומלץ במקרה כזה (ברור הורמונלי תקין ולא נמצאו בעיות מלבד בtrus)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אספרמיה דר' שלומי ברק 29/10/2020 | 15:27שלום יעקב, לא ניתן לענות על השאלה במסגרת זו, יש לפנות לאורולוג מומחה לפריון הגבר. בהצלחההוסף תגובה
אזוספרמיה עומר 26/10/2020 | 08:09אזוספרמיה אצל בן הזוג האם ניתן לטפל אחרי ניתוח מיקרו וזה שבוצעהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול לאחר ניתוח מיקרוטזה דר' שלומי ברק 26/10/2020 | 16:42שלום עומר, בנוגע לניתוח נוסף, במרפאה אצלינו יש הקפדה על 2 דברים מאד מהותיים שיכולים לתת תקוה להצלחה בניתוח חוזר: 1) טיפול הורמונלי לגבר כדי לעודד את מערכת ייצור הזרע לקראת הניתוח. 2) העברת חלק מהדגימה למעבדה אנדרולוגית חיצונית, למיקסום פוטנציאל ההצלחה. זאת מלבד ביצוע ניתוח מיקרוטסה באופן הטוב ביותר, לאחר נסיון של מאות ניתוחים באוסטרליה ובארץ. בנוסף, קיימת אופציה לביצוע הפריה באמצעות תאי זרע צעירים, בתקוה שנראה את הטיפול מתבצע בארץ באופן רוטיני עם אחוזי הצלחה טובים. בהצלחה!הוסף תגובה
קליינפלטר אחרי ניתוח וכניסה להפריות אריאל 11/10/2020 | 13:08שלום פרופסור, במצב של קליינפלטר לגבר אחרי ניתוח Micro Tese ולאחר שנמצאו באיזור ה15 זרעונים ונשלחו להקפאה. מה אחוזי ההצלחה של קליטה להריון עם הפריה חוץ גופית. ומה אחוזי ההצלחה של קליטה להריון טבעי.. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זרע אחרי ניתוח דר' שלומי ברק 11/10/2020 | 13:26שלום אריאל, זרע יכול להשמר במצב טוב בהקפאה לאחר ניתוח. בנוגע לקליטה להריון ע"י IVF - מדובר בשאלה מורכבת יותר, הנוגעת גם למצב הביציות והרחם של בת הזוג. בנוסף, אין פירוט על איכות הזרע שנתקבל בניתוח, כך שקשה לענות על השאלה במסגרת זו. כללית ניתן לומר שמבחינת הזרע, בהנחה ונמצאו תאי זרע טובים, מדובר בסיכויים הדומים להליך IVF רגיל. במצב המתואר כנראה שלא ניתן להקלט להריון באופן טבעי. בהצלחה רבה!הוסף תגובה
ניתוח tesa אמיר 08/09/2020 | 13:40שלום רב אובחנתי בעברי כנשא של cf הלכתי לדוקטור רביב גיל בשיבא מהקופה והוא שלח אותי לניתוח tesa שאמור להתבצע בזמן הקרוב השאלה שלי היא ממה שאני קורא באתרים נראה שניתוח הmesa הוא מפיק יותר זרע. ראיתע שהרבה אנשים נשלחים קודם כל לניתוח הtesa השאלה שלי האם ידוע לך למה מלכתחילה לא שולחים לניתוח הmesa.. האם יש יתרון כל שהוא בניתוח הtesa? 2. איך מתבצע הtesa ומה זמן ההחלמה ממנו שאפשר לחזור גם לפעילות ספורטיבית עצימה? תודע על המענההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח לאזוספרמיה לא חסימתית דר' שלומי ברק 08/09/2020 | 14:03שלום אמיר לניתוח MESA ישנם 2 יתרונות עיקריים: 1) פוטנציאל להפקת כמות גבוהה יותר של זרע באופן משמעותי. 2) שמירה על האשך - הניתוח נעשה באיזור האפידידימיס (יותרת האשך), ולא באשך עצמו, לנקודה זו חשיבות גבוהה כדי לשמור על פוטנציאל ייצור הטסטוסטרון באשך - הורמון בעל חשיבות גבוהה לגבר. בישראל יש מספר מצומצם בלבד של רופאים המבצעים ניתוח MESA, ביצוע הניתוח דורש הכשרה אנדרולוגית-כירורגית ייעודית, הניתוח מבוצע תחת מיקרוסקופ ניתוחי מיוחד, המנתח פותח בעדינות את רקמות האשך ושואב נוזל המכיל זרע באופק מדוייק. זמן הניתוח: כשעתיים+. היתרון לניתוח TESA, הוא שהינו ניתוח פשוט יותר, זמנו קצר יותר (15-30 דקות), וזמינותו במערכת הרפואית - גבוהה יותר. אני באופן אישי מבצע את שני סוגי הניתוחים במקרים חסימתיים, בהתאם לרצון המטופלים. לגבי ניתוח TESA - זמן ההחלמה אמור להיות מס' ימים בודד, לאחר מכן ניתן לחזור בהדרגה לפעילות גופנית, כמובן בכפוף להנחיות הרופא המטפל. זמן ההחלמה מניתוח MESA - דומה. בהצלחההוסף תגובה
ניתוח טסה - לאחר ניתוח אבי 19/07/2020 | 00:23היי ד"ר, לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח טסה, הכל כמעט החלים, בימים האחרונים שמתי לב להרגשה מוזרה באשך ימין, שממששים מרגישים משהו קשה כמו אבן, לא משהו שהיה לפני,זה לא מלווה בכאב אלא רק שנוגעים מרגישים, האם זה חלק מתופעות הלוואי המוכרות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מעקב לאחר ניתוח טסה דר' שלומי ברק 19/07/2020 | 00:28שלום אבי, ממליץ לפנות לרופא המטפל לבדיקת מעקב לאחר הניתוח. בהצלחההוסף תגובה
תופעות לוואי לאחר ניתוח tese יוסי 01/07/2020 | 00:52היי,האם לאחר ניתוח tese נפיחות דיי גדולה וסימן כחול בימים הראשונים זה חלק מתופעות לוואי לגיטימיות? (בוצעה פתיחה כפולה בניתוח, שני הצדדים)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעות לוואי לאחר ניתוח tese דר' שלומי ברק 01/07/2020 | 08:11שלום יוסי, אני סבור שנכון ליצור קשר עם הרופא המנתח, ליידע אותו בקשר לתופעות ולהיבדק על ידו אם יחשוב שנחוץ. רפואה שלימה ובשורות טובותהוסף תגובה
אזוס. לא חסימתית ורמת שומנים גבוהה לין 24/06/2020 | 14:27שלום רב דר, מדובר בגבר עם אזוס לא חסימתית וללא בעיות גנטיות. האם יש בעיה בנטילת תרופות הורמונליות אצל גבר שיש לו פרופיל שומנים גבוה (טריגליצירידים מעל 200 ו HDL מתחת ל 40). אני מודע לכך שתרופות הורמונליות מגבירות את הסיכון לקרישיות יתר. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ט. הורמונלי והשמנה דר' שלומי ברק 28/06/2020 | 07:58שלום לין, קשה עד בלתי אפשרי לענות על השאלה במסגרת זו ללא ראיית התיק במלואו - פרופיל מלא של הגבר, ופירוט התרופות שניתנו. אני ממליץ לגשת עם כל התיק לאנדוקרינולוג. בהצלחההוסף תגובה
אזוספרמיה לא חסימתית אס 04/06/2020 | 14:04שלום רב ד"ר, לנו אובחנה אזוספרמיה לא חסמתית, בדיקת חסרים על Y ובדיקת כרומוזומים היו תקינות. אך בבדיקות דם נמצא שה Fsh גבוה (23). במספר בדיקות זרע לא נצפה זרע כלל. ולפי המצב אין לנו פתרון חוץ מניתוח מיקרוטסה. אנו חוששים מההשלכות של הניתוח? ועד כמה הוא משפיע על התפקוד? ואנו לא יודעים למי כדאי לפנות? לרופא אורולוג שמתמחה בפריון הגבר או לרופא גניקולוג שעבר התמחות על בפריון הגבר. מאוד מתלבטים...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מנתח מיקרוטסה דר' שלומי ברק 04/06/2020 | 15:11שלום וברכה, החששות שלכם מובנים, ולכן חשוב שאכן תפגשו עם רופא מומחה לפוריות הגבר שיבהיר לכם את המצב, יעניק הערכת סיכויים/סיכונים בהתאם למקרה, ויתאים טיפול באופן אישי, כגון טיפול הורמונלי לגבר ועוד. כללית הסיכון בניתוח להפקת זרע, הוא חשש לירידה בטסטוסטרון בשל לקיחת הרקמות בניתוח, בניתוח מסוג מיקרו-טסה החשש קטן יותר בגלל השימוש במיקרוסופ המאפשר להזהר מפגיעה בכלי דם ולקיחת דגימות רקמה מזעריות. התמחות לפריון הגבר נקראת "אנדרולוגיה", זו ההתמחות הרלוונטית לרופא המטפל בפריון הגבר. לרופא שהינו גם גינקולוג, קיים יתרון מבחינת לקיחת אחריות על כל התיק, והיכולת לבצע באופן מושלם ניתוח מיקרו-טסה מצומד ל-IVF, שהינו בעל יתרונות רבים מבחינת שימוש בזרע טרי וביציות טריות, תוך תיאום מדוייק בין הניתוח לשאיבה, הקפדה על פתיחת חלון זמן ממושך ביניהם לביצוע חיפוש מעמיק ברקמה, והמשך אחריות על כל ההליך עד להריון המקווה. בהצלחההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
בדיקות קשורות
-
בדיקת זרע
מונחים קשורים
-
אי-פריון
-
אבוביות נושאות זרע
רופאים בתחום

פרופ' גיל רביב אורולוגיה
מנהל היחידה לפיריון הגבר/אנדרולוגיה,רופא בכיר במחלקה האורולוגית ורופא בכיר במרכז לבריאות מינית בשיבא
פורומים נוספים בתחום
פורוםפוריות הגבר
בפורום פוריות הגבר ניתן להתייעץ עם ד"ר רעות ברטוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פוריות הגברפורוםמחסור בתאי זרע (אזואוספרמיה)
בפורום מחסור בתאי זרע (אזואוספרמיה) ניתן להתייעץ עם ד"ר רעות ברטוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחסור בתאי זרע (אזואוספרמיה)פורוםאזוספרמיה, ניתוחים להפקת זרע ופריון הגבר
בפורום אזוספרמיה, ניתוחים להפקת זרע ופריון הגבר ניתן להתייעץ עם ד"ר רעות ברטוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אזוספרמיה, ניתוחים להפקת זרע ...

ד"ר רעות ברטוב