פורום קנאביס רפואי - עמוד 24
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס ד”ר עידן הרפז הוא אימונולוג וחוקר מערכות ביולוגיות, מהבולטים בישראל בתחום האינטגרציה בין מדעי החיסון לרפואה מבוססת קנאביס. דרכו המחקרית החלה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שם השלים את הדוקטורט שלו תוך התמקדות בקשר שבין לחץ כרוני לפגיעה במערכת החיסון – ובפרט בהחמרת מחלות אוטואימוניות. ממצאיו, שזכו להכרה בקהילה המדעית, חשפו כיצד סטרס מתמשך עלול להטות את שיווי המשקל החיסוני ולהעצים תהליכים דלקתיים מזיקים. לאחר הדוקטורט, בחר ד”ר הרפז לנתב את מומחיותו לעולמות הרפואה המתחדשת – כשהוא ממקד את מחקריו בפוטנציאל הרפואי של הקנאביס כווסת טבעי של מערכת החיסון. כיום, הוא עומד בחזית של פיתוח מודלים טיפוליים חדשניים המבוססים על התאמה אישית של רכיבי קנאביס למאפיינים החיסוניים הייחודיים של כל מטופל. עבודתו משלבת הבנה עמוקה של מנגנוני החיסון, ידע פרמקולוגי מתקדם ורגישות קלינית גבוהה. בין תחומי המחקר המובילים שלו: טיפול במחלות דלקתיות, ויסות פעילות חיסונית יתר ומניעת התפרצות של מחלות כרוניות. תוצאות ראשוניות ממחקריו מצביעות על יכולתו של הקנאביס לשמש לא רק כמשכך תסמינים – אלא ככלי טיפולי מהותי לאיזון מערכתי ולריפוי מהשורש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. בעל ניסיון של שני עשורים במחקר על השפעת סטרס כרוני על המערכת החיסונית והרגישות למחלות. לא רק על ידי נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. פרסומים נוספים: ✔ גישה אחרת למחלות באופן כללי ומחלות כרוניות בפרט והאפשרות לטפל בהן. ✔ ד"ר עידן הרפז, אימונולוג ומנהל לטיפול בקנאביס רפואי במרכז קנהיל בשיחה עם אלי לוי בתכנית מחפשים כיוון ✔ הרגע שלא השאיר אף עין יבשה - אחרי שנים של מאבק הפרקליטות ירדה מרוב האישומים נגד ניר המלאך שרקח שמן קנאביס למאות חולים, אז הזמנו אותו לחגוג באולפן. צפו בהפתעה המרגשת 077-203-3934
תוקף שמן קאנביס גאולה 01/08/2022 | 15:22שלום אני משתמשת בשמן שלכם t10c2 ליום ו- t10c10 ללילה. שאלתי, כמה זמן לאחר פתיחת הבקבוק ניתן להשתמש בשמן? אם אני משתמשת פעם אחת ביום שלוש טיפות , הבקבוק משמש אותי ליותר מחודש. תודה מראש לתשובתכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוקף רוקחי בזלת 01/08/2022 | 16:34שלום המוצר הוא אורגני ולכן יש לו תוקף מוגבל. מ. הבריאות מאשר לנו לרשום תוקף של חודש מהפתיחה . אנחנו כמובן בודקים מעבר לכך ואין שינוי ניכר בתנאי שנשמר בתנאים טובים ( עד 25 מעלות ) וסגור היטב. להערכתינו את יכולה להיות רגועה ולהשתמש עוד כשבועיים. ליתר בטחון תבדקי כמובן שאין שינוי בצבע, ריח וכו' . רק בריאותהוסף תגובה
מינון של שמן cbd דפני 123 31/07/2022 | 08:43שלום רב, אימא שלי בת 89 שוקלת 38 קג סובלת מכאבי גב קשים ביותר עקב שברים אוסטיאופורטיים בחוליות עמוד שדרה. לוקחת כרגע טרמדול . בקרוב יהיה לה שמן קנאביס רפואי (רכיב ה- cbd) . אנחנו מאד מקווים שהקאנביס יוכל להחליף את הטרמדול )שהשפעתו פוחתת.). איך עוברים מטרמדול לקאנביס בהדרגה? בבת אחת? כמה טיפות מהשמן אפשר לקחת ביום וכל כמה זמן? תודה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מעבר מטרמדול רוקחי בזלת 31/07/2022 | 10:08שלום בשלב ראשון המעבר יהיה איטי. לרוב קנאביס מאפשר ל'חיות לצד הכאב' אך אינו מעלים אותו כלל . סביר שתהיה ירידה איטית בצריכת משכחי כאבים או מעבר לקלים יותר . השפעת הCBD היא מצטברת ( פעמיים/שלוש ביום כשמתחילים לאט - טיפה או שתיים - ומעלים בהדרגה בטיפה אחת כל יומיים/שלושה ) . תוך שבועיים /שלושה אתם אמורים לראות שיפור בכאב וירידה בצורך במשכחים אחרים . רק לזכור שקנאביס הינו כלי עזר ואינו כדור לשיכוך כאב באופן מיידי . יש לחב' בזלת סדרה המיועדת לגיל המבוגר ( BCANN SILVERׂ) ובה מוצרים לפי הקטגוריות שבמרשם ליום וללילה . רק בריאותהוסף תגובה
האם שלוב של CB D עם THC יאפשר שיכוך יעיל יותרשל הכאב?דפי123 31/07/2022 | 16:48תודה על התשובה. לגבי הירידה היא לוקחת כדור של טרמדול מושהה אחת ליום. למה הכוונה שתרד לכדור אחד כל יומים אחרי שתתחיל לקחת את הקנביס ואחכ כל שלושה וכו ? אם נקבל אישור לקנביס רפואי היא תוכל לקחת גם את רכיב ה- T H C. האם יהיה אז שיפור משמעותי יותר בכאב ובמצב האוח ואולי תוכל לוותר על משככיי הכאבים ?הוסף תגובה
עוד שאלה לגבי המינון מה מינון מקסימלי של טיפות ביום )שוקלת 38 בת 90)?דפני 123 31/07/2022 | 16:51עוד שאלה לגבי המינון מה מינון מקסימלי של טיפות ביום (שוקלת 38 בת 90)?הוסף תגובה
תשובת מומחה תגובה רוקחי בזלת 31/07/2022 | 16:58שלום אני רשמתי איך לעלות במינון קנאביס : פעמיים/שלוש ביום כשמתחילים לאט - טיפה או שתיים - ומעלים בהדרגה בטיפה אחת כל יומיים/שלושה ולא איך לרדת בטרמדקס . אני בהחלט לא ממליצה לרדת בטרמדקס עד שלא חשים הטבה משמעותית והקלה כתוצאה משימוש בקנאביס . כן , THC משכך כאב מהר יותר , אך בגיל זה יש הרבה פעמים תופעות לוואי לא נעימות ולכן לא נותנים THC כמעט . אולי מוצר T3/C15 וצריך להחליף מרשם לזה . כל עוד לא התחלתם שום טיפול לא כדאי לרוץ להחליף מרשם . את רוצה שנבטיח לך תוצאה חד משמעית , אבל כמו בהרבה טיפולים זה אינו אפשרי...הוסף תגובה
תשובת מומחה תגובה רוקחי בזלת 31/07/2022 | 17:01למשקל אין משמעות במינון קנאביס . בגדול כשתגיעו ל 5-6 טיפות כל פעם אמורים להרגיש הטבה משמעותית . וזה לרוב יספיק . ניתן להגיע גם ל7-8 טיפות . אבל יש אנשים שגם 2-3 טיפות יספיקו ולכן מתקדמים לאט והמינון הוא אינדיבידואלי . בהצלחההוסף תגובה
הפסקת שימוש למספר ימים חולה פרקינסון חיים סרנגה 27/07/2022 | 14:40אימי מקבלת טיפול של 5 טיפות 3 פעמים ביום של שמן C28T1 למעלה מחצי שנה לא מרגישה בכלל טוב השבוע הרופא החליף את השמן לסוג אחר C24T0 אין שינויים בהרגשה הכללית האם ניתן להפסיק שימוש למספר ימים על מנת להבין האם ההרגשה היא מהקנביס או מהמחלה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפסקת שימוש רוקחי בזלת 27/07/2022 | 14:53שלום קנאביס אינה תרופת 'חובה' : ולכן בהחלט ניתן להפסיק . אבל ... בהדרגה : כל יום טיפה פחות בכל לקיחה . 4-5 ימים עד להפסקה מוחלטת . איזה תופעות יש לה ואוכל להגיד לך אם זה אופייני לקנאביס או לא קשור . רק בריאותהוסף תגובה
תופעות לוואיחיים 27/07/2022 | 16:33אפטית, חוסר חמצן, דופק , אי נוחות, הזעה, לא מגיבה לסביבה בשיחה, לא מוצאת את עצמה, חולמנית, בכי, גורם לבלבול וחוסר התמצאות בזמן או במרחב, כן וגם חוסר מצב רוח מוחלטהוסף תגובה
תשובת מומחה תופעות לוואי רוקחי בזלת 27/07/2022 | 16:52התופעות האלה בחלקן יכולות להיות מ THC , אך במקרה זה היא על THC =0 , כך שהייתי בודקת האם חלקן נובעות מהמחלה עצמה או תרופות אחרות שהיא לוקחת . אבל בהחלט אפשר להפסיק בהדרגה לכמה ימים ולבחון את זה .הוסף תגובה
קנאביס ונימול תומר 25/07/2022 | 22:54הייתי עם חום ויישמתי קנאביס עם טבק וזה הכניס אותי לטריפ נוראי. רעידות, הרגשתי נימול קל בזרת של יד שמאל. אחרי יום החום עלה והתחילו לי שלשולים. היום אני שלושה ימים אחרי ואני עדיין עם שלשולים, החום ירד, אבל הנימול ביד שמאל האצבע עדיין מורגש בעיקר בערבים ובלילות. כמה זמן יעבור והאם צריך לטפל? דיקור סיני? כדורים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הוספהתומר 25/07/2022 | 22:59כמו כן אני בן 22, ללא עבר רפואי משמעותי ובקושי מעשן סיגריות ירוק או כל סם אחרהוסף תגובה
תשובת מומחה קנאביס ונימול רוקחי בזלת 27/07/2022 | 09:37שלום אנחנו לא מכירים תגובת נימול לאחר צריכה של קנאביס רפואי . יתכן שצרכת מוצר לא מאושר מ. הבריאות ואין מושג מה תכולתו . חום ומנה גבוהה יחסית ( לא ציינת איזה מוצר צרכת ) יכולים בהחלט ליצור חרדה , בעיות במע' העיכול וכ'ד . שאריות קנאביס מתפנות יחסית מהר מהגוף וכך שהכל צריך לעבור תוך כמה ימים . אם אין הטבה בכל מקרה כדאי לפנות לרופא לבירור . ודיקור תמיד טוב לאיזון המערכות , אך לא ספציפי למקרה זה. תשמור על עצמךהוסף תגובה
Imc grade cannabis oil Thc 5/ Cbd 10 מישל 24/07/2022 | 11:23שלום רכשתי בסופר פארם שמן של בזלת במינון הזה ולא קיבלתי מענה על השאלות ולכן פונה אליכם לעזרה. 1. האם הזמן הזה מתאים לכאבי ראש, עמוד השררה, דלקת? 2. האם נועד לטיפול ביום או בערב? 3. האם מרדים / גורם לישנוניות? 4. מה הפרש הזמן שצריך לשמור בין השמן לכדורי זולדיאר/טרמדקס? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשךמישל 24/07/2022 | 14:41יש לי רישיון גם לשמן ליום c20/t1 שעושי לי ממש לא טוב . ניסיתי הרבה פעמים הגעתי ל5 טיפות. חשבתי אולי עם הזמן ארגיש יותר טוב אבל הוא מרדים אותי, מכניס לדיכאון ולמיטה. לאיזה ריכוז כדאי להחליף כדי לתפקד כאדם נורמלי במשך היום ?הוסף תגובה
תשובת מומחה שמן לטיפול בכאב רוקחי בזלת 24/07/2022 | 14:49שלום זהו שמן שנועד בדיוק למטרות האלה וישבו גם thc וגם cbd בריכוז מתאים לבעיות אלה . שמן מאוזן ומתאים לשימוש ל אנשים לא מנוסים או כאלה שאינם מעונינים בתחושת ה׳ריחוף׳ . השמן שציינת הוא לטיפול במהלך היום והערב ואינו צפוי להרדים . אם כי בהתחלת השימוש תתכן סחרחורת קלה . מתחילים בטיפה בודדת ועולים בכמות לפי הצורך . רצוי להפריד כשעתיים מתרופות אחרות אם ניתן . אם לא ניתן אפשרי לקחת במקביל מינון נמוך כדי למנוע השפעה ׳ כפולה׳ או מצטברת מקווים שעזרנוהוסף תגובה
תודה על התשובה המהירה. כפי שכתבתי בהודעה השניהמישל 24/07/2022 | 15:12יש לי 2 מרשמים: האחד t5/c10 והשני t1/c20. את השני הייתי אמורה לרחת ביום אבל הוא מכניס לדיכאון אמיתי וזה לא מתאים לי. האם אני יכולה להשתמש בראשון ליום או כדאי לבקש שינוי לריכוז אחר לגמרי? כזה שיוריד את סף הכאב על מנת שניתן יהיה להוריד מינון של זולדיאר (לוקחת 2 -3 כדורים ביום) אבל שאני אוכל לתפקד, לעבוד ולא להיות בדיכאון. המון תודההוסף תגובה
תשובת מומחה T5/c10 רוקחי בזלת 24/07/2022 | 15:23שלום זה מינון מצויין לשתי המטרות ולא היתי ממליצה להחליף אותו . שווה מאוד לנסות לאט לאט מתרגלים ולא לעלות מינון במהירות . ניתן לקחת גם ביום וגם בערבהוסף תגובה
אינדקה לכאבי מפרקים ולשינה ספידר 64 17/07/2022 | 22:10ברשותי רשיון לתפרחת - לאידוי, לא יודעת לעשן t15-c3 אני אחרי שברים מורכבים ברגליים וניתוח מינסקוס והחלםת מפרק ברך כושלים והכאבים איומים. ניסיתי שמן במינון הקודם שלי t10c2 ללא השפעה והורדת הכאב. אשמח להמלצה לכאבים ולשינההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי מפרקים רוקחי בזלת 18/07/2022 | 09:29שלום לא ציינת איזה שמן לקחת ומה מספר הטיפות ולכן יתכן ולא הגעת למינון אפקטיבי . יכול להיות שלא רכשת מוצר 'אינדיקה ' בשמן ולכן לא היה שיפור בשינה . צריך לזכור שקנאביס אינו 'כדור נגד כאבים ושינה ' , אלא מקל ומוריד את סף הכאב. בכל מקרה אין זן או מוצר שיש לגביו מחקר קליני ספציפי לכאב ולכן לרוב זו התנסות אישית של כל מטופל. רק בריאותהוסף תגובה
קנביס רפואי אליהו 10/07/2022 | 15:17הילד שלי לוקח קנביס רפואי "אינדיקה" t1 c20 thc 1.1% Cbd 20.1% 3טיפות בוקר 3 צהריים 2 ערב הילד נמצא כל הזמן בחוסר שקט (רץ במרחב ללא הפסקה ) יש לו בעיות בשינה לא מצליח להרדם . הילד שמח וערני . השאלה שלי מה ניתן לעשות על מנת לגרום לו להיות פחות בריצה במרחב ולשבת לפרקי זמן גדולים . מה יכול לתת לו בדומה לרטלין להיות רגוע יותר אשמח אם למישהו יש לו פתרון אפילו שילוב של תרופות בנוסף לקנביס הרפואיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס ליליד רוקחי בזלת 10/07/2022 | 16:26שלום קודם כל יש אפשרות טיפה לעלות את המינון של CBD ביחוד בערב . להגיע ל 4 טיפות ואף יותר זה הגיוני ומקובל . לגבי תרופות נוספות אין אנו מוסמכים לתת יעוץ וכדאי שתפני לרופא המטפל שמכיר אישית את התיק הרפואי של הילד. תודההוסף תגובה
לב חיע 06/07/2022 | 02:22שלום רב,אדם שקיבל התקף לב ורוצה לאדות או להשתמש בשמן קאנאביס האם זה מומלץ כי המסקנות אינן חד משמעיות ואף טוענות שהשימוש גורם לטרשת עורקים בדם ולהתקף לב נוסףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לב רוקחי בזלת 06/07/2022 | 10:41שלום קודם כל זה מצריך יעוץ רפואי . יש עדיויות לאי סדירות בקצב לב או לחץ דם בעקבות עישון , אך זה עדיין לא התגבש להמלצה חד משמעית . בעיקרון מטופל מאוזן יכול לקבל קנאביס , אך לרוב עשיר ב CBD ו THC נמוך ורצוי בשמן בגלל ספיגה איטית שלא גורמת ל'קפיצות בלחץ דם ' . שוב , רצוי להתיעץ עם רופא מטפל . רק בריאותהוסף תגובה
שמן וקרם CBD ופרדנזון טל 04/07/2022 | 22:20שלום, האם לא ניתן לקחת שמן CBD אם לוקחים באופן קבוע מזה שנים פרדנזון 5 מג ליום בשל מחלה אוטואימונית? האם תשובתך תהיה רלוונטית גם לגבי קרם CBD למריחה חיצונית בלבד לבעיית כאבים כרוניים במרפק אחרי שכלו כל הקיצים ונוסו כל הטיפולים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שמן וקרם CBD רוקחי בזלת 05/07/2022 | 09:48שלום האם הרופא יעץ לך לטפל ב CBD שמצריך רשיון ומרשם . לפי העוץ של הרופא נדע באיזה מינון וריכוז מדובר . לגבי קרם - אין מניעה להשתמש אם כי זה לא מוצר המותר לשווק בישראל או עבר בדיקות ואישור מ.הבריאות . לכן צריך לבדוק היטב מה מכיל ובאיזה ריכוז . שמן כמו כל מוצרי קנאביס - אין התווית נגד עם התרופה , אך יש להתחיל לאט ולוודא שאין תופעות לוואי .הוסף תגובה
תוקף רשיון קנאביס רפואי בחו"ל אבי לוי 04/07/2022 | 02:58אני טס ל 3 ימים לרודוס, מותר לקחת איתי משאף וסיגריות מגולגלות רפואיות? יש תוקף לרשיון ישראלי רפואי ביוון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוקף רשיון בחול רוקחי בזלת 04/07/2022 | 10:11שלום על הרשיון שלך רשום שהוא תקף בגבולות ישראל בלבד. אסור לקחת קנאביס לחול אלא באישור רשמי של מדינת היעד . תהליך די ארוך והרבה ביורוקרטיה . נסיעה טובההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
התקף חרדה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול עם קנאביס רפואי
-
טיפול קצר מועד מעורר חרדה על פי פיטר סיפנאוס
בדיקות קשורות
-
אבחון דידקטי
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פמולין

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס