פורום בקע - הרניה - עמוד 128
פרופ' משה דודאי
אי אפשר להבין, מה הרופא שלי כתב בדוח קולונוסקופיה בוריס 22/01/2011 | 22:23כרגע אני בארצות הברית, ואני צריך לתרגם את הדוח (הרופא האמריקאי שלי צריך לקרוא אותו). הדוח קצרצר (100 מילים), אך המתורגמנים לא יכולים להבין, מה כתוב שם. אני אשלם 40 דולרים (דרך PayPal) למי שיוכל להקליד את הטקסט הזה. נא להתקשר אלי דיך דואר אלקטרוני (boostrer at gmail). אודה לכם מאוד. תעזרו לי בבקשה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לבוריס פרופ' שמואל ארגוב 27/01/2011 | 12:16אינך צריך לשלם דבר. תבקש עותק באי מייל מין המתקן שבו בוצע הבדיקה.הוסף תגובה
הרניה במפשעה אצל תינוקת איריס 13/01/2011 | 11:46באיזה גיל מנתחים תינוקות עם הרניה? בתי בת 3 שבועות, האם כעת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לאיריס פרופ' שמואל ארגוב 27/01/2011 | 11:50בקע מפשעתי בתינוק חייב ניתוח אפשר לנתח מעל שלושה ק"ג ובהקדםהוסף תגובה
תודה ושאלה נוספתאיריס 27/01/2011 | 11:59שלום פרופ' שמואל ארגוב, ותודה על תגובתך, אכן בתי נאלצת לעבור ניתוח זה, אבקש להתיעץ בנושא נוסף, בתי יונקת בלבד, ופולטת אחרי כל ארוחה כמויות גדולות מאד של אוכל, גם בסמוך וגם כשעה ושעה וחצי אחרי, ניסיתי להניחה על כרית, על הצד על הבטן או הגב, לשחרר גרפס, וכלום לא עוזר, ומה שמדאיג אף יותר שהיא לא ממש עולה במשקל, בשבועיים היא העלתה 100 גר', אחרי בדיקה בטיפת חלב של שקילה לפני ואחרי אוכל, אחרי הארוחה היא העלתה 50 גר' אך כעבור שבועיים רק 100? כלום לא נשאר ? למרות שהיציאות והחיתולים לא מדאיגים אך המשקל? רק אחרי 5 שבועות (זה גילה כעת) היא החזירה את משקל הלידה, ולפי הפליטות אני גם יודעת שיש לי מספיק חלב, כעת אני מאכילה אותה רק 5-8 דק' ומפסיקה וכעבור שעה שוב, לפעמים היא פולטת ולפעמים לא, מה דעתך?תודההוסף תגובה
טחורים חיצוניים ופיסורה יניב 15/01/2011 | 13:51פרופ' שלום רב, אני בן 27 וסובל מטחורים חיצוניים כבר תק' ארוכה מאוד. הזנחתי ורק השתמשתי בקרמים ונרות ולא הלכתי לטיפול מתקדםבגלל חוסר בזמן לצערי. כיום הטחורים נפוחים מאוד, קיים דימום , ואחרי יציאות הכאב בילתי ניסבל. ביקרתי אצל פרוקטולוג והוא טען שיש גם פיסורה. ושיש צורך לקשור את הטחורים. אני מאוד ארצה חוות דעת נוספת של מומחה לטיפול הרצויי אם ניתוח או מה שלא יהיה כי אניכבר לא מסוגל לסבול את זה. כיצד ניתן ליצור עמך קשר? בתודה מראש. יניב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ליניב פרופ' שמואל ארגוב 27/01/2011 | 11:52אם מדובר בטחורים צנוחים ובסדק הרי שבידיו של פרוקטולוג קריח או כסוף ניתן לפתור את הבעיה בניתוח אחד.הוסף תגובה
עצם הזנב נגה 10/01/2011 | 20:53שלום רציתי לדעת מה זה חור בעצם הזנב? ממה הוא נגרם ?איזה טיפולים יש חוצ מניתוח והאם ניתוח מתבצע בהרדמה כללית ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לנגה פרופ' שמואל ארגוב 27/01/2011 | 11:48אני מניח שאתה מתכוון ל"שערה הפוכה". לזה ישנו טיפול יחיד והוא כריתה כירורגית רחבה. כירורג קריח או כסוף יכול לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית ללא אשפוז.הוסף תגובה
ניתוח טחורים ופיסורה אלינה 10/01/2011 | 21:10דר' ארגוב, שלום. אני אמורה לעבור ניתוח טחורים ופיסורה ומחפשת שיטות ניתוח פחות טראומתיות, קראתי אליך, אם אני לא טועה אתה פיתחתה מכשיר מיוחד אשר מאפשר להגיע לטחורים עמוקים מאוד ללא לפגוע בפי הטבעת וזה עוזר לפתור את הבעיה בפעם אחת. איך אתה מנתח פיסורה? ובכלל על איזה שיטה אתה ממליץ? תודה רבה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לאלינור פרופ' שמואל ארגוב 27/01/2011 | 11:43כל מה שאמרת- נכון. באופן טבעי אני ממליץ על השיטה שלי, גם פיסורה אני מנתח באותה לוגיסטיקה ואם ישנם גם טחורים וסדק (פיסורה) - הרי שבאותה שיטה אני פותר את 2 הבעיות בניתוח אחד.הוסף תגובה
פיסורה לנה 30/12/2010 | 23:25דר' ארגוב, שלום רב. אני סובלת מפיסורה שגורמת לכאבים חזקים, במיוחד מספר שעות אחרי יציאות, התקפצות של שריר פה הטבעת וטחורים. מקבלת טיפול במשכת ניפידיפין וכל מה שיש בבית מרקחת. שיניתי את התזונה, כדי להסדיק פעילות המעיים, רזיתי ב-14 קג', שותה הרבה מים ולא מצליחה כבר מספר חודשים לצאת מהמחלה. האם יש טיפול חדשני? הבנתי שגם הניתוח לא תמיד יעיל ו לפעמים גורם לסיבוכים. בתודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ללנה פרופ' שמואל ארגוב 09/01/2011 | 10:11במצבך כפי שאת מתארת הסדק לא ירפא לעולם בטיפול שמרני. המצב מחייב ניתוח. איכות הניתוח תלויה במערכת שבה תבחרי..הוסף תגובה
ניתוחלנה 10/01/2011 | 21:20שלום, דוקטור. תודה על התשובה. היכן אתה ממליץ לעבור את הניתוח? יש לי ביטוח שי בקו"ח מאוחדת. תודההוסף תגובה
ניתוח13/01/2011 | 00:03אני אשמח אם תעזור לי לבחור מערכת בה הכי נכון לעבור את הניתוח.הוסף תגובה
ספורט אחרי ניתוח בקע מפשעתי (לת) דדי ברזילי 11/01/2011 | 17:00עברתי ניתוע בקע עם 2 רשתות דו מפשעתי מתי אוכל לחזור לשחק כדורגל ולרוץ? באופן אגרסיבי ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
בקע היאטלי אנדריאה .ק. 03/01/2011 | 16:52שלום ! ביצעתי היום גסטרוסקופיה אני סובלת מצרבות מרובות ,ופעמים רבות אני סובלת מכאבים בקיבה,לפני כחודש היה כאב חד בחלק התחתון של הגרון שהשליך לחץ לכיוון החזה וגרם לי למעיין קוצר נשימהבבדיקה בבית החולים בדקו את הלב והכל יצא תקין ולכן הממליצו לבדוק את הושט וכו...ולכן הרופאה שלחה אותי לבצע בדיקה זו ,הממצאים (כתוב)נבדקו:ושט קיבה ותריסריון בוצע תרגיל היפוך .. ממצאי הבדיקה : חיבור ושט-קיבה בגובה 37 ס"מ מן השיניים בקע היאטלי רירית ושט קיבה ותריסריון תקינה . היום אני בת 36 ובגיל 24 גם כן עשיתי בדיקה זו ונאמר לי שאני סובלת מחומציות יתר עכשיו אמר לי הרופא רק לקחת לוסק ודורמיקום ,קראתי פה באתר בנוגע לניתוחים שמבצעים לאנשים עם בקע באיזו סיטואציה מחליטים על זה ?? לא שחלילה אני רוצה את זה נהפוך הוא אבל איני רוצה לסבול מכאבים כאלה.. הייתכן ואצלי הבקע קטן ולכן לא נידרש?? ואם כן למה היו לי כאבים כאלה גדולים .לא כל כך קיבלתי תשובות וייתכן שגם הייתי מנומנמת אחרי זריקת ההרגעה ולכן לא שאלתי מספיק שאלות \ אודה לך אם תוכל להאיר את עיניי ולומר לי מה פירוש הממצאים בברכה אנדריאההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לאנדריאה פרופ' שמואל ארגוב 09/01/2011 | 10:00הצומת בין הושט והקיבה באופן תקין נמצא במרחק 40 ס"מ מין השיניים החותכות העליונות. הצומת שלך עלתה על החזה שלושה ס"מ ולכן את סובלת מזרם חוזר . כלומר, חומצת הקיבה צורבת את הושט התחתון וזו הסיבה לכאב. התרופות שקיבלת מטרתן להקטין את כמות החומצה בקיבה ולצמצם את הנזק לושט התחתון. הטיפול בד"כ יעיל ולעיתים נדירות מגיעים לניתוח.הוסף תגובה
תשובת מומחה לאנדריאה פרופ' שמואל ארגוב 09/01/2011 | 10:00הצומת בין הושט והקיבה באופן תקין נמצא במרחק 40 ס"מ מין השיניים החותכות העליונות. הצומת שלך עלתה על החזה שלושה ס"מ ולכן את סובלת מזרם חוזר . כלומר, חומצת הקיבה צורבת את הושט התחתון וזו הסיבה לכאב. התרופות שקיבלת מטרתן להקטין את כמות החומצה בקיבה ולצמצם את הנזק לושט התחתון. הטיפול בד"כ יעיל ולעיתים נדירות מגיעים לניתוח.הוסף תגובה
תודהאנדריאה 09/01/2011 | 12:45הבעיה היא שאני לא מרגישה בשיניו כלשהו מאז התחלתי לקחת את המוטיליום ואני כמובן לוקחת גם לוסק אבל כאילו מאז התחלתי עם המוטיליום יש לי יותר צרבות הרגשה מאוד מוזרה ואני אמורה לקחת בבוקר ובערב את המוטיליום ולוסק בבוקר אני פשוט לא יודעת מה לעשות ???הוסף תגובה
ניתוח פיסטולה מספרת סיפור לא בדוי (הלוואי שהיה בדוי:) 16/12/2010 | 22:43אדביק כאן תוצאות בדיקת TRUS שאלותי: 1. האמנם לא מומלץ (או אסור בתכלית האיסור, או אולי אפשר?) לעבור המשך קשירת טחורים עד סיום ניתוח הפיסטולה? 2. כמה מהר אוכל לעבור את ניתוח הפיסטולה? 3. אולי אפשר בבקשה להסביר לי בקצרה מה פשר כל הדפקטים האלה/האם זה סיפור מה(( תרתי משמע או שיש תקווה? :) ועכשיו הרי התוצאות (ללא הגהה): אולטרסאונד אנאלי/רקטלי סוג מתמר: 1850 7 MHz תדירות: רקטום: תעלה אנאלית עמוקה: סוגר הפנימי מעובה בצד הימין ועם דפקטים בשעה 6 ובשעה 11 סוגר החיצוני עם דפקט ההצטלקות בשעה 6 ממצא עם אקוגניות באיזור אינטרספינקטרי בשעה 5-6 תעלה אנאלית מרכזית סוגר הפנימי מעובה בין השעות 1-20 ועם דפקט בין השעות 4-19 סוגר החיצוני עם דפקט בשעה 5-6 ממצא היפואקואי באיזורהאינטרספינקטרי בשעות 4-5 תעלה אנאלית שטחית ממצא היפואקואי בשעה 5 ואקוגניות מעורבת בשעה 3 התרשמות: דפקטים ועיבוי בסוגר הפנימי כמתואר בתעלה האנאלית העמוקה והמרכזית. דפקט בסוגר החיצוני בשעה 5-6 לאורך תעלה האנאלית העמוקה והמרכזית. דפקט בסוגר החיצוני בשעה 5-6 לאורך תעלה האנאלית העמוקה והמרכזית. ממצא היפואקואי באיזור האינרטרספינקטרי עם אקוגניות מעורבת לאחר הזרקת מי חמצן מתאים לתהליך מורסתי עם הופעת טרקט של פיסטולה אינטרספינקטרית בשעה 4-6הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ל... פרופ' שמואל ארגוב 09/01/2011 | 10:31כל פיסטולה בפי הטבעת מחייבת ניתוח.אם ישנם טחורים פנימיים הם ניתנים לקריתה בו זמנית.הוסף תגובה
תודה רבה על התשובהמספרת סיפור לא בדוי (הלוואי שהיה בדוי:) 09/01/2011 | 11:04תודה רבה על התשובה. בהחלט מעודד שאפשר בניתוח אחד לפתור שתי בעיות:-). אולם, בינתיים עברתי בדיקה ולפי חוות דעת שנייה אין צורך בניתוח כיוון שהפיסטולה איננה פתוחה. אומנם חסרה ריקמה, אך זה פנימי. אז חזרתי ל"משבצת אחת":-) בכל זאת טוב לדעת שאם וכאשר..:-) מאחלת שנה (אזרחית) מוצלחת ונהדרת.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דמם
-
נוירופיברומטוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת ריאה
-
ניתוח כריתת תוספתן
בדיקות קשורות
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
סימון לפני ניתוח
תרופות קשורות
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
אנאסטרוזול
מונחים קשורים
-
אדרנלין (אפינפרין)
-
אנתרופומטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה

פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ