תחזוק נגד כאבי גב
פורום פיזיותרפיה
אסטריקס פזיותרפיה
אסטריקס פיזיותרפיה – רעננה היא קליניקה לטיפול בכאב ושיקום פציעות ספורט המנוהלת ע”י 2 זוגות פיזיותרפיסטים – דימה והדס הס, אלי ואביטל עובדיה, ששמו לעצמם מטרה לתת טיפול מקצועי, אנושי וחם לקהילה. טיפול נכון מתחיל באבחון מדויק של הפתולוגיה, וממשיך בבניית תכנית טיפול אישית. האבחון והטיפול נעשים ע”י פיזיותרפיסט מוסמך ומקצועי בעל נסיון בשיקום פציעות שריר שלד בספורטאים ובקהילה. אנו מאמינים בחשיבות האבחון והערכות החוזרות (אסטריקס) לבדיקת התקדמות המטופל והעמידה במטרות שהוצבו. האבחונים כוללים בדיקות מהימנות ממחקרים עדכניים, סולמות מדידה ושימוש בטכנולוגיות מתקדמות לצורך האבחון והטיפול. הפיזיותרפיסטים באסטריקס מתמחים בטיפול מנואלי. אנו מאמינים כי שילוב של טיפול מנואלי ותרגול אקטיבי מותאם אישית הוא המתכון לשיקום יעיל ונכון. במהלך הטיפולים נקשיב למגבלותיך, נבין ונסביר על מנת לתת מעטפת חמה ומקצועית בטיפול, תוך נתינת כלים להתמודדות עם הפתולוגיה כבר בתחילת תהליך השיקום ובסופו. 09-9790566- תחזוק נגד כאבי גבנדב 24/12/2019 | 00:30שלום רב. אני בחור צעיר, סובל כבר כמה שנים מכאבי גב "על אש קטנה" מלווה בהתפרצויות מדי פעם, מעל עצם הזנב. לאחר שנים של כאבים נשלחתי בהמלצת אורטופד לטיפולי פילאטיס שיקומי ופיזיותרפיה כללית. אני חייב לציין שבמהלך החודש וחצי שעשיתי זאת - חל שיפור *מסוים* בכאבים. מסיבות טכניות וכלכליות הפסקתי לפני מספר שבועות את הטיפולים (כן - מדובר בטיפולים יקרים מאוד). כעת, הכאבים החמירו שוב, לא מעבר למה שהיה פעם וגם לא באופן דרמטי. הסיבה שאני פונה אליך היא כי אני מנסה להבין מדוע לא ניתן למצוא פתרון ש**ירפא** את הגב, במקום לשלוח אותי לטיפולים שבמידה מסוימת הם חתונה קתולית להרבה שנים. אני מכנה זאת תחזוק רק לשם מניעת הכאבים. אני מאוד מאוכזב מהעובדה שטרם נמצא פתרון עבורי ש*ירפא* את המצב. אני לא מבין למה נגזר עליי להתמיד בטיפולי פיזיותרפיה למשך... אולי כל החיים? אשמח לתובנות חכמות בנושא. המון תודה, נדבהוסף תגובה
- תודה רבה על התשובה!נדב 01/01/2020 | 00:11תודה רבה על התשובה!הוסף תגובה
- תשובת מומחה שלום נדב איתי מנחם 31/12/2019 | 12:23שלום נדב, ראשית אציין שמבין את התסכול שלך מהמצב. ממה שאני מבין את סובל מכאבי גב מזה מספר שנים- בעצם זה נקרא" כאב גב כרוני"- אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אומר שכאב גב הינו אחת מהתלונות הנפוצות בתחום האורטופדי ולצערי לא תמיד טיפול עוזר להעלים את התלונות שהינך מרגיש. אך אציין מספר דברים: 1. הינך סובל זמן רב מכאב, עדיף לא לצפות שטיפול במשך חודשיים ירפא לך את התלונות, לעיתים בכדי שזה יקרה עליך לעבור טיפול לפרק זמן ארוך יותר, או לקבל הדרכה לכלים בהם תוכל להשתמש על בסיס יומי על מנת להקל את כאבך- בין אם לחזק ולייצב הגוף על ידי תרגול, שינוי באורח חיים והבנה של אילו פעולות נכונות לך יותר ואילו לא.- לוקח זמן לגוף להתחזק וללמוד עבוד נכון יותר( תחשוב ריאלית יחסית לזמן בו אתה סובל מהמצב ) 2. מניסיוני כמעט בכל טיפול ניתן להשיג הטבה- אך לעיתים לוקח זמן להשיגה- עליך להבין ששכאב גב הינו תחום מורכב וגם לגוף לוקח זמן להבריא, במיוחד במיקרים בהם מדובר בכאב לאורך שנים. 3.עם הטיפול הקל עליך במידה מסויימת כניראה שהייתם בדרך טובה- עשית מה שצריך גם עם תירגול פילאטיס שיקומי וליווי של פיזיוטרפיה- חושב שהמקום להציף את הנושאי האלו זה מול המטפל שלך ולאגיע לפתרונות יצירתיים- כגון תירגול ביתי ומפגשים בתדירות נמוכה יותר. כמו כן מה לגבי טיפול בקופת החולים? מגיע לך פיזיוטרפיה בתשלום סימלי? האם יש לך ביטוח פרטי. מה לגבי תנאי הפוליסה אולי מכסה טיפולים פיזיוטרפיה. מניסיוני ברוב המיקרים אין איזה טיפול "קסם" שישנה לך אתה המצב מקצה לקצה, אלה הליך הדרגתי -רק חשוב לראות שבהליך הינך משתפר, ולגוף כמו כל גוף לוקח זמן להתאושש ולהבריא. כמו כן פרט לטיפולי פיזיוטרפיה הינך יכול לנסות טיפולים נוספים: כגון אוסטאופטיה, דיקור , ועוד גם אלו לעיתים ניתנים במסגרת רפואה משלימה בקופות החולים. מקווה שהמידע שניתן הועיל לפרופורציה. בברכה, איתי מנחםהוסף תגובה
- תודה רבה על התשובה!
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
- עיסוי רפואי
- פיזיותרפיה
מונחים קשורים
- אי-שליטה במתן שתן
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפיזיותרפיה
בפורום פיזיותרפיה ניתן להתייעץ עם צוות אסטריקס פיזיותרפיה, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם הפיזיותרפיסט איתי מנחם!
לפורום פיזיותרפיה