כאב ראש כרוני יומי/מיגרנה כרונית
פורום כאבי ראש ומיגרנה
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
כאב ראש כרוני יומי/מיגרנה כרונית נעמה 23/10/2015 | 22:33שלום רב ד״ר.הנני סובלת כבר קרוב לחודשיים מכאבי ראש די חזקים בתדירות יום יומית.מיותר לציין שכבר חסרת אונים ומתה מכאבים. בדרך כלל סובלת ממיגרנות כבר שנים אבל ברמה של התקף או שניים בחודש,שעוברים אפילו ללא טיפול לאחר שינה עמוקה או ריזלט/רילרט במקרי הצורך. נוירולוג התרשם כי מדובר במיגרנה כרונית יומית מתמשכת.אבל בגלל חוסר המיקוד ואופי הכאב שיער כי אולי זה כאב כרוני יומי בלי להבין את מקורו. מפני שהכאב לרוב בקידמת הראש ולפעמים אפילו בפנים ברקות עם אופי לוחץ והדוק אבל מדי פעם גם פועם בקודקוד או כמו מיגרנה(תופס צד ודופק). למען הסר ספק עשיתי CT ראש,שיצא תקין. נכון להיום סיימתי טיפול באלרטרולט 10 מ״ג ללא הטבה. מה שמוזר,זה שיום אחד כבר לא יכולתי עם הכאב ונטלתי רילרט שניטרל את הכאב באופן חד אבל רק לאותה חצי היממה ולאחר מכן חזר. ברקע התעסקותי הרפואית ונסיוני המקצועי חשבתי על כך שאם הרילרט עזר והשפעתו היא כמובן לסייע לקולטני הסרוטונין היא שיכול להיות שיש חסר בנוירומינסטר זה.ואף,למסקנה שיכול להיות שחסר לי מגנזיום/וויטמין B6. אך כאן אתה הנוירולוג המומחה ,מהי דעתך?? מחכה לתשובה,סובלת עד מאד!!הוסף תגובה
נעמהנעמה 23/10/2015 | 22:36ובנוסף ד״ר, האם לדעתך יש מקום ליעילותו של הזרקת הבוטוקס במקרה שלי? או יעלות במדבקות לידוקאין ? כל פיתרון בשבילי ברכה!! סובלת כל יום---כל היום כאבים חזקים!הוסף תגובה
תשובת מומחה קשה לומר ד"ר דניאל עובד 28/10/2015 | 15:00קשה לומר כי אני ממש לא בטוח שמיגרנה כרונית היא האבחנה הנכונה, ועד כמה מוצו טיפול המניעה לכאבי ראש.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב ראש כרוני ד"ר דניאל עובד 28/10/2015 | 15:01נעמה שלום, אני ממש לא בטוח שהאבחנה של מיגרנה כרונית נכונה. מקומך הוא במרפאת כאבי ראש לצורך אבחנה וטיפולהוסף תגובה
פרדניזון ואלטרולנעמה 28/10/2015 | 15:06הנוירולוג קבע שמדובר בניגרנה כרונית.נשארו לי עשרה כדורים של אלטרולט 10מ״ג. אבל אתמול העלה הנוירוחג את המינון ל25 מ״ג+פרדניון 20 מ״ג. אמר לקחת שני פרדניזון ביום ואלטרול אחד בערב. האם אתה ממליץ לסיים עד הסוף ל האלטרולט 10 מ״ג ואז להתחיל לקחת את הפרדניזון וכו׳,מפני שקראתי שהפרדניזון תרופה חזקה שמשנה מצבי רוח ומעלה משקל אני נורא מפחדת.מה אתה ממליץ?הוסף תגובה
תשובת מומחה פרדניזון ד"ר דניאל עובד 28/10/2015 | 15:23אני לא מורשה לייעץ על מינונים ושינוי טיפול תרופתי בפורוםהוסף תגובה
והאם.. 29/10/2015 | 18:29אוקיי,מה עושים במידה וכאב הראש כבר כרוני יומי במשך חודשיים ללא הטבה משום טיפול תרופתי? האם אנשים חיים עם זה וזה יכול להגיע לשנה או אף שנים עם כאבי ראש יומיומיים ??הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב כרוני ד"ר דניאל עובד 30/10/2015 | 08:43ממש לא, אין שום סיבה לסבול מכאב. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
עאבי ראש יומיומיים ארבעה חודשיםשרון 15/04/2024 | 01:31נעמה אשמח לדעת איך נפתר והאם בכלל נפתר עניין הכאב ראש שלך אני גם סובלהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דלקת קרום המוח
-
טרשת נפוצה
בדיקות קשורות
-
אנטיגן של קריפטוקוקוס
-
חומצה ולפרואית בדם
תרופות קשורות
-
חומצה כנודאוקסיכולית
-
רילוזול
מונחים קשורים
-
שמן ריק סימפסון
-
עמותת ישראלס - העמותה לחקר ה- ALS בישראל
רופאים בתחום

ד"ר סלים מנסור נוירולוגיה
4.7 ( 6 חוות דעת )
"ד"ר סּלים מנסור הוא רופא מקסים ומיוחד . המון תודה על היחס וחום והסבלנות . ממליץ בחום 🙏🙏🙏💕"

ד"ר אופיר לוי נוירולוגיה
5 ( 14 חוות דעת )
"הבדיקה הייתה יסודית, הוא בסוף הסביר וענה על כל השאלות שלי הרופא היה סבלני ונעים מאוד"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה