פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 160
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש
מקווה לטוב 28/06/2015 | 08:47שלום ד"ר, אחותי מתלוננת על כאבי ראש כבר שנה וקצת. כאב הראש מופיע כשהיא קמה משינה בכל בוקר כמעט לצערי. היא מתארת תחושה של כבדות והכאב עובר אחרי בערך 10 דקות. היתה תקופה שגם היו בחילות יחד עם הכאב ראש והן נמשכו כשבוע בערך. זה קרה לה גם שנה שעברה והיא היתה בתקופה קצת לחוצה אז. אני מאוד דואגת ורוצה לקוות שהכח תקין. תוכל להרגיע אותי? היא נשלחה לmri הבדיקה הנורולגית תקינה ב"ה והרופאה שבדקה אותה כתבה שב"ה אין החזרים פתולוגיים. האם אפשר להיות רגועה? האם חס וחלילה יש סיבה לדאוג? אני חרדה. אני קןראת באינטרנט דברים ונלחצת. מה יכולה להיות הסיבה לכאבי ראש כשקמים ממנוחה? חוץ מהעניין של שינה לא תקינה ועקימות בצוואר? בבקשה תרגיע אותיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 28/06/2015 | 09:27קשה לומר, צריך להתרשם מהבדיקה הנוירולוגית, ובכל מקרה כדאי לחכות לבדיקת ה- MRIהוסף תגובה
-
תודה על התשובה
שואלת השאלה 08/07/2015 | 12:40היא לפעמים קמה גם עם בחילות וכאב ראש חלש. אני יודעת שצריך לחכות ל-MRI, אבל אני לחוצה... הרופאה אמרה לה שיש לה קצת עקימות בצוואר- האם זו יכולה להיות הסיבה לכאב הראש? איך אפשר להסביר את הבחילות? אני ממש חרדה. האם זה יכול להיות סתם כאב ראש? קראתי שיש כאב ראש שנקרא ice-pick like pain האם יכול להיות שזה כזה דבר? לפעמים היא תיארה תחושה של דקירות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 08/07/2015 | 16:02אני מבין את החששות והדאגות, אבל כפי שאמרתי, קשה לי לומר מהי האבחנה דרך הפורום.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש וחוסר יציבות (לת)
אבי 28/06/2015 | 23:07שלום לפני ארבעה חודשים התחילו לי קפיצות בעפעף העליון שלא הפסיקו למשך חודש. לאחר חודש הם הפסיקו והתחיל לי לחץ בראש וחוסריציבות כבר כמה חודשים שלא עובר עשיתי ct ראש שייצא תקין ונתנו לי כדורי אלטרולט שלא עזרו אפילו החמירו את המצב כרגע אני מחכה לבדיקת eeg רציתי לדעת מה דעתך ממה זה יכול להיות ואיך אני יכול לטפל בעצמי??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סחרחורת (ורטיגו)
דפי 27/06/2015 | 12:03אני בת 55. סובלת 8 שנים(עם הפוגות) מורטיגו.כל הבדיקות תקינות.כולל mri ראש ,eeg, עמוד שדרה צווארי ct. דוגמא לתופעות: היום בבוקר הטתי את ראשי קצת למעלה והרגשתי כמו זרם בראש מאחורה וסחרחורת. אתמול התכופפתי והרגשתי סחרחורות(נשארה תחושת אי יציבות למשך כמה שעות).אציין כי גם טיפול פיז' וסטבולרית לא עזרו. מה עוד ניתן לבדוק/לעשות? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בהמשך לפנייתי
דפי 27/06/2015 | 12:17רציתי להבהיר שכמובן ביקרתי אצל נוירולוג, מומחה אאג, אורטופד .. אף אחד לא הצביע על בעיה ספציפית. חלק מהרופאים אמרו שמקור הבעיה במערכת הוסטבולרית שבאוזן וחלק אמרו שלא נראה להם שאצלי מדובר בבעיה שמקורה באוזן. והסבל הוא אטומי. אני חיה 8 שנים עם מגבלות בחיי היום יום. למשל, אני לא יכולה לשכב על הגב כי מיד נוצרות סחרחורות , וכנל על צד ימין. שנים שאני ישנה רק על צד שמאל...שינוי תנוחה בדרך כלל מייצר סחרחורות (אם לא מיד אז לאחר דקות ...). אודה על עזרה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
ד"ר דניאל עובד 27/06/2015 | 15:23שלום, ורטיגו אינו קשור לנושא הפורום, וגם לא לתחום הנוירולוגיה, אלא לתחום האף אוזן גרון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורטיגו
ד"ר דניאל עובד 27/06/2015 | 15:23שלום, ורטיגו אינו קשור לנושא הפורום, וגם לא לתחום הנוירולוגיה, אלא לתחום האף אוזן גרון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורטיגו
ד"ר דניאל עובד 27/06/2015 | 15:24שלום, ורטיגו אינו קשור לנושא הפורום, וגם לא לתחום הנוירולוגיה, אלא לתחום האף אוזן גרון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובה
דפי 27/06/2015 | 15:58מה בדבר הסחרחורות שאני מתארת?(אולי השם ורטיגו לא מתאים במקרה שלי)?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורטיגו
ד"ר דניאל עובד 27/06/2015 | 17:19קשה לי לומר, חייב לבדוק אותך לשם כך.הוסף תגובה
-
-
תוצאות CTראש
ניסן רבקה 21/06/2015 | 14:24לד"ר דניאל עובד שלום רב, אני סובלת מזה זמן מכאבי ראש איומים וחיה על נרוסינים. עשיתי CT ראש ובתשובה כתוב כך: "בהיקף האונה הטמפורלית התחתונה משמאל הודגמה הרחבה ניכרת של חלל תת עכבישי, המתאימה לציסטה ארכנואידלית, הלוחצת ודוחקת את רקמת המוח הטמפפורלית הסמוכה. ללא עדות לסימני בצקת. הודגם וריאנט אנטומי בין החדרים הלטרליים לחדר השלישי הבולט כלפי מעלה בין החדרים הלטרליים המתאים ל- CAVUM SEPTUM PELLUCIDUM. אין יותר עדות." מבחנתי זה סינית, אשמח לדעת במילים פשוטות מה התוצאה ומה זה אומר? והאם יש קשר לכאבי הראש? ובמידה וכן מה הטיפול? המון תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממצאי ct
ד"ר דניאל עובד 21/06/2015 | 15:22שלום רב, בבדיקת ה ct, ציסטה גדולה, שזה למעשה שקיק של נוזל המוח הלוחץ על רקמת המוח. בהחלט יכול לגרום לכאבי ראש. כדאי לפנות להתייעצות עם רופא נוירוכירורגהוסף תגובה
-
-
לחוצה מאוד מבקשת עזרה
אירה 19/06/2015 | 09:12שלום רב, אני בת 32 סובלת מדיכאון וחרדה כבר 7 שנים. לפני כחודש החלו כאבים בשן מס' 14 לסת עליונה מימין. כאב קבוע עמוק, לפעמים פועם, שבמהלך היום מתחזק ונחלש בגלים. הכאב מורגש בשן ומקרין לאזור הסינוס המקסילרי ורכה ימנית. בבדיקה של רופא שיניים לא ראה משהו חריג בשן מבחינה חיצונית. לפני שנה עשיתי צילום פנורמי שגם שם לא נראתה בעיה בשן הזו. בCT סינוסים נצפתה ציסטה של רטנציה בסינוס מקסילרי באותו צד, די גדולה 1.8*2.2. בבדיקה נוירולוגית תקינה. לפי נוירולוג: אין נקודות טריגר בפנים, הכאב לא התקפי ולא כזרם חשמלי. בכל זאת בחשד לדלקת בעצב טריגמינלי שלח אותי לבצע מרי- תור בעוד שבועיים. לפני שנתיים עקב כאבי ראש ביצעתי מרי עם חומר ניגוד שהיה תקין. אני מבינה שדלקת בעצב הטריגמינלי נגרמת ע"י גידולים מוחיים או טרשת נפוצה ואני מאוד חרדה. רציתי לשאול, האם התיאור שלי דומה לדלקת בעצב הטריגמינלי? והשאלה שניה: האם זה שעשיתי מרי שיצא תקין לפני שנתיים יכול להרגיע או שבשנתיים היה יכול לגדול משה? אשמח לתשובה מאוד לחוצה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בלסת עליונה מימין
ד"ר דניאל עובד 19/06/2015 | 13:181. יכול להתאים לדלקת בעצב הטריגמנלי 2. MRI לפני כשנתיים מחליש את האפשרות של גידול, וגם התיאור לא נשמע מתאים לגידול, אך אין ספק שצריך לחזור על ה- MRI.הוסף תגובה
-
-
תחושת שריפה בפנים במהלך הלילה
ספירסים 05/06/2015 | 14:58אני בת 15 ולפניי מספר ימים הרגשתי תחושה של שרפה ועקצוצים בפנים הכאב היה מאוד חזק לא יכולתי להרדם במשך כל הלילה בבקור הכל נעלם ולא חזר מאז קראתי באינטרנט שיכול להיות שזה סוג של מחלה בנוסף עכשיו יש לי גם עקצוצים בידיים אין לי מושג מה זה אומר אשמח לייעוץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תחושת שריפה בפנים
ד"ר דניאל עובד 10/06/2015 | 07:56יכול להיות למשל חסר בויטמין B12, כדאי לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
-
כאבימראש לאחר שינה על הבטן
רונית 10/06/2015 | 04:06שלום רב, לאחרונה, בכל פעם שאני נרדמת על הבטן עם ראש הצידה, אני מתעוררת באמצע הלילה עם כאב ראש נוראי כמו מיגרנה. זה יכול ללוות אותי כל היום לאחר מכן. מדוע זה קורה? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר שינה
ד"ר דניאל עובד 10/06/2015 | 07:54מומלץ מאוד להיבדק ע"י רופא נוירולוג או במרפאת כאבי ראש. קשה לומר על סמך התיאור הזה במה מדובר...הוסף תגובה
-
-
CT לבירור כאבי ראש עורפיים
מירית 05/06/2015 | 22:30שלום רב, בתשובת ה CT שעשיתי הכל תקין פרט למשפט הבא: בקודקוד מימין באספקט האחורי הודגם נגע מעט אוסטאופני בקוטר 1.3 ס"מ טיבו אינו ברור. מה זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נגע אוסטאופני
ד"ר דניאל עובד 06/06/2015 | 07:49נגע גרמי (עצם)...הוסף תגובה
-
נגע אוסטאופני
מירית 06/06/2015 | 08:02תודה על תשובתך המהירה. אבל מה זה אומר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נגע אוסטאופני
ד"ר דניאל עובד 06/06/2015 | 08:07בליטה של העצם, נכתב שהטיב אינו ברורו, צריך להתייעץ עם נוירוכירורגהוסף תגובה
-
נגע אוסטאופני
מירית 07/06/2015 | 11:18אז אין מקום לדאגה?! מה זה יכול ,...?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נגע אוסטאופני
ד"ר דניאל עובד 10/06/2015 | 07:53אז כפי שאמרתי, כדאי להתייעץ עם רופא נוירוכירורג. זה לא תחום שאנו הנוירולוגים עוסקים בו, ובטח שלא בפורום של כאבי ראש.הוסף תגובה
-
-
MRA כבדיקה ?
נעה 03/06/2015 | 15:49שלום דוקטור, אני בת 22 וסובלת מאז גיל 13 ממגרנות עם אאורה ותחושות נימול ביד ופה. רק לאחרונה פניתי והובחנתי ע"י הנוירולוג. הוא החליט לשלוח אותי לבדיקת MRI מפני שאני סובלת מגיל צעיר מתופעות אלו.. אך אני רואה כי למעשה הופנתי לבדיקת MRA. מה הפשר? האם זו אותה בדיקה? מבדיקה קצרה בגוגל ראיתי כי MRA היא בדיקת כלי דם. האם ניתן לראות חלילה דברים אחרים חוץ מכלי דם בMRA? האם זו הבדיקה הנכונה למגרנה? תודה רבה.. אני קצת מבולבלת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
MRA
ד"ר דניאל עובד 04/06/2015 | 08:32הבדיקה MRA מדגימה את כלי הדם המוחיים ולרוב מבוצעת כשיש חשד לחסימות של כלי דם על רקע טרשת עורקים. במקרים רבים אאורה לא טיפוסית של מיגרנה מעלה חשד לאירועים מוחיים חולפים, אך הדבר מאוד לא סביר לנוכח גילך.הוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה
נעה 04/06/2015 | 09:00אך האם בMRA אפשר לראות רקמות? ובMRI אפשר לראות גם את הכלי דם? אני פשוט לא יודעת אם לחזור אליו ולדרוש פשוט MRI... בדיקת MRA היא גם בנוסף בדיקת MRI?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה נוספת
ד"ר דניאל עובד 06/06/2015 | 07:51MRI לרקמת המוח ו MRA לכלי הדםהוסף תגובה
-
-
כאבי ראש ועוד
ארצי 06/06/2015 | 01:19שלום קוראים לי ארצי ואני בן 21 מגיל צעיר יש לי אני מרגיש כל הזמן לחץ באזור הראש העליון אני רציתי לברר ממה זה נובע ונכנסתי לכל מיני התרים ניורולוגים באינטרנט וגיליתי אל הדרך שיש לי עוד כמה דברים שמצויינים שם שלא חשבתי שזה קשור לאותם לחצים כמו למשל מה שבסוגריים 1 *הפרעות תנועה* - קבוצת מחלות שבהן הפגיעה היא במערכת שאחראית לבקרה על תנועות הגפיים והגוף. בשל הפגיעה הזאת מתפתחות הפרעות תנועה שבאות לידי ביטוי בתופעות הבאות: ({(נוקשות, רעד, איטיות, הפרעות הליכה ותנועות לא רצוניות)}). דוגמאות למחלות האלה הן מחלת פרקינסון, דיסטוניות, כוריאה {וטיקים.} מתקשה מאוד להחזיק את כל בגוף שלי ישר ויציב וטיקים היו לי בגיל יותר צעיר 2 *הפרעות קוגניטיביות* - מדובר בסדרה ארוכה של הפרעות כמו הפרעות {{{קשב וריכוז, הפרעות זיכרון, הפרעות דיבור, ליקויים בתפיסת המרחב, הפרעות בתכנון פעולה ובשיפוט סיטואציה. מחלת אלצהיימר שייכת לקטגוריה הזאת.}}} קשה לי מאוד להתרכז כל דבר הכי קטן שקופץ מוצי אותי מריקוז ומבלבל אותי בזיכרון אני יכול לדבר אם מישהו ואחרי ממש 2 דקות ולשכוח תדברים החשובים שאני האיתי אמור לזכור לאחרונה התחיל להיות לי גם סוג של גימגום שבה מידיי פעם קשה לי להבין לפעמיים באיזה סיטואציות אני אומד ולהבין מה קורה מסביבי 3כאבי ראש איומים סוג של לחץ בראש ניסיתי משכחי כאבים כמו אופטלגין 500 נקסים 500 ואיבופן 400 זה משחרר קצת אבל לא להרבה זמן 4*מהם סימני האזהרה שמחייבים פנייה מיידית לרופא? *סימן האזהרה המובהק ביותר שמחייב פנייה מיידית לרופא הוא הופעה של תסמין נוירולוגי חדש. למשל, הפרעה פתאומית בדיבור או שיתוק פתאומי של יד או של רגל הם סימני אזהרה לאירוע מוחי, ויש להגיע לטיפול רפואי מהר ככל האפשר. יש לי כמה מסימני האזהרה שמצויינים באתר כמו למשל הבעיה בדיבור וסוג של שיתוק או תקייה כזאת לשנייה בידיים וברגליים. {{חשוב לציין בבדיקת דם כללית שהשיתי לאחרונה שלא קשורה לבעיות המצויינות פה הרופא אמרה שיש לי גימוגלובין נמוך ושכניראה יש איזשהוא דימום בגוף. מה עליי לעשות?? והאים זה באמת כל הבעיות האלה קשורות לניורולוגיה מבקש לענות בהגדם האפשרי בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש ועוד
ד"ר דניאל עובד 06/06/2015 | 07:48עליך להיבדק במרפאת כאבי ראש. לא כל מה שכתוב באינטרנט נכון לגופו של נבדק.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
-
ויטמין B6
-
בדיקת שדה ראיה
-
תרופות קשורות
-
אוזנימוד (זפוסיה)
-
ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
-
אין-ויוו (in vivo)
-
פיזיולוגיה
רופאים בתחום
ד"ר דוד אוריון
נוירולוגיה
4.9
( 18 חוות דעת )
"מיום הראשון שנכנסתי לדר אוריון הבנתי שנכנסתי לרופא שמבין ענין ושולט במה שיש לי
וזה מקנה סופר ביטחון
בזמן קצר פתר כל בעיה שצצה לי
כל החברים שלי כבר יודעים מזה ד"ר אוריון"
ד"ר נירית כרמי
נוירולוגיה
מומחית בנוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד, קשב וריכוז וליקויי למידה, רופאה בכירה במחלקת שיקום ילדים בית חולים "ספרא" תל השומר
ד"ר מיקי הר-גיל
נוירולוגיה
5
( 4 חוות דעת )
"רופא זה רק המלאך רפאל
אך מיקי אכן עשה מלאכתו נאמנה
רגיש ומדהים."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה