פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 160
פרופ' שלומית יוסט-כץ פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
הרגשת כובד בראש המשך שאלה אירית 30/05/2015 | 10:06בהמשך לשאלתי . מה לדעתך זה יכול להיות. תודה איריתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרגשת כובד בראש ד"ר דניאל עובד 30/05/2015 | 10:11קשה לומר ללא בדיקה נוירולוגית מקיפה, זה יכול להתאים לכאבי ראש מסוג Tension...הוסף תגובה
כאב ראש אבי 29/05/2015 | 15:08לפני חודש עברתי תאונת דרכים עפתי וקיבלתי חבטה בראש לאחר מכן החלו כאבים חזקים בלחי ארובת העין והמצח שמאלי שום כדור לא עוזר עברתי m r u ו סי טי עם חומר ניגוד ולא מוצאים כלום מה ניתן לעשות בעבר לא סבלתי מעולם מכאב ראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 30/05/2015 | 09:16כאבי ראש לאחר חבלות ראש מאוד שכיחים כחלק מתסמונת בתר חבלתית, וזה חשוב מאוד שתפנה למרפאת כאבי ראש בהקדם לצורך הערכה וטיפול מתאיםהוסף תגובה
הרגשת כבדות וריחוף בראש אירית 30/05/2015 | 08:55שלום רב. בעלי בן 38 , בריא בד"כ. טס המון מדי שבועיים ואף שבוע. לפני כחודשיים חש תחושה של ריחוף. היינו אצל הרופאה ולא הבחנה כלום. לפני שבועות תחושה זו חזרה שנית משך 3 ימים. וחזרה שוב לאחר שבוע. בעלי מרגיש כבדות באזור המצח והרקות. זה לא כואב כמו ריחוף. שאלתי האם זה קשור לטיסות אולי הקריסטלים זזו באוזניים? או שחלילה יכול להעיד על גידול בראש?? תודה רבה וברכת שבת שלוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרגשת כבדות וריחוף בראש ד"ר דניאל עובד 30/05/2015 | 09:15התיאור לא מתאים לתזוזה של הקריסטלים באוזניים, וגם לא לגידול בראש. בכל מקרה רצוי להיבדק ע״י נוירולוג או מרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
בחילות וסחרחורות גניה 28/05/2015 | 16:56בן זוגי סובל לעיתים תכופות מבחילות, סחרחורות וכאבי ראש. לאחרונה גם חש נפיחות באזור הלסת . אין סימני התייבשות או שינויים בתזונה. אינו לוקח שום טיפול תרופתי, בריא בדרך כלל. מה יכולה להיות הסיבה לכך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בחילות וסחרחורות ד"ר דניאל עובד 28/05/2015 | 17:07קשה לומר, צריך להיבדק אצל רופא אא״ג ונוירולוג...הוסף תגובה
כאבי ראש ורעד קל ביד שמאל אבי 27/05/2015 | 18:10שלום בשלושה שבועות האחרונים אני סובל מכאבים בחלק האחורי של הראש ממש בקו בין האוזניים. בשבוע האחרון נוסף כאב בחלק הקדמי של הראש וכן רעד קל ביד שמאל. אני בן 47, בריא וללא בעיות או הסטוריה של כאבים מסוג זה. אבקש עזרתך ביעוץ מה עלי לעשות ולמי לפנות במידה וצריך. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ורעד קל ביד שמאל ד"ר דניאל עובד 27/05/2015 | 18:27אבי שלום, תיארת שתי בעיות- כאבי ראש ורעד ביד שמאל- לרוב אין קשר בניהם, וקרוב לוודאי שמדובר בבעיות נפרדות. ממליץ בכל מקרה לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
כאבי ראש לא חזקים אבל אני 27/05/2015 | 17:15שלום אני קצת מודאגת בנוגע לזה לא שבאמת יש סיבה ממשית לאורנה יש לי כאב ראש מוזר בהתחלה הוא היה חזק אבל באותו יום היה חום נוראי יכול להיות שזה בגלל זה יום אח"כ היה לי קצת פחות חלש ועכשיו השבוע הזה זה מין כאב ראש עעמום שלא מפריע לי אך יכולים להיות לי סחרחורות שאני קמה מישיבה שכיבה וכו'...ואז אני מרגישה כובד בראש באזור המצח הקידמי מין פעימות מין לחץ לחץ שיכול להתבטא גם קצת מתחת למצח מה זה יכול להיות ? וח"ו מתי צריך לשוש מגידול במוח ? ( אציין שיש לי חוסר ברזל קל אבל אני עכשיו התחלתי לקחת כדורים לכך ) תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש לא חזקים ד"ר דניאל עובד 27/05/2015 | 18:24קשה לומר, כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
כאבי ראש מרב 26/05/2015 | 12:50שלום, מזה 4 שבועות אני סובלת מכאב ראש שמתאפיין בתחושת לחץ באיזור העליון של הראש בעיקר, קרקפת רגישה מאוד. הכאב קיים רוב הזמן בעוצמות משתנות, נוטה להחמיר בערב. ללא הקאות או חום, לא מעיר משינה. מדי פעם גם תחושת לחץ באוזניים. בנוסף תחושת מתח בצוואר ובלסת. בדיקת עיניים וא.א.ג תקינות. בדיקות דם כלליות נכון ללפני חודשיים תקינות, סוכר תקין, ברזל תקין. לפני שנתיים עברתי תקופה של כחודשיים של התקפי מיגרנות וגם כאבי ראש (לא מיגרנות), אושפזתי ועברתי הדמיות CT ו MRI תקינות. במהלך האישפוז עברתי בדיקת ניקור מותני שבמהלכה נמצאו 26 תאים, כנראה של דלקת קרום המוח ויראלית (האבחנה לא היתה ברורה). בזמנו שוחררתי עם אבחנה של מיגרנות על רקע הורמונלי. יש לציין שבאותה תקופה היה לי התקן תוך-רחמי, וכמה ימים אחרי שהוצאתי אותו הפסיקו המיגרנות ומאז לא שבו לשמחתי. אתמול הלכתי לנוירולוג ששלח אותי ל CT מוח, ונתן לי מרשם לכדורי amitriptyline ליטול כל יום למשך שבועיים כדי לשכך את התח בצוואר. אמר שבמידה וכאב הראש לא יחלוף ירצה לאשפז אותי שוב לצורך ניקור מותני נוסף. האם יש אכן צורך בבדיקה כזו שוב? האם יש צורך בנטילת הכדורים הללו (הבנתי שהם נוגדי דיכאון)? האם יש כיוונים אחרים שכדאי לבדוק? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 26/05/2015 | 21:08קשה לומר, צריך להתרשם בפגישה במרפאה. מהתיאור שלך לא נראה לי שיש צורך באשפוז נוסף.הוסף תגובה
לגבי הכדוריםמרב 26/05/2015 | 21:36תודה על התשובה. האם לדעתך כדאי ליטול את הכדורים? אני קצת מסתייגת מ להכניס לגוף חומר ללא צורך. אני לא סובלת מדיכאון.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 27/05/2015 | 07:41אפשר גם טיפול בדיקור רפואי או סיני שמתבצע במרפאה...הוסף תגובה
כאב ראש - לחוצה בילי 17/05/2015 | 12:02שלום ד״ר עובד, אני 38, סובלת און אנד אוף מכאבי ראש תקופה ארוכה. לפני שנה וחצי - צליפת שוט שבטח החמירה את הרגישות שהייתה קיימת בין כה וכה. רוב כאבי הראש מתחילים מאחורה בעורף ובשכמות ומקיפים את הראש עד המצח. לרוב אני לא לוקחת כלום ולפעמים אוסתאופטיה עוזרת לי.מספר נוירולוגים בדקו אותי, וגם רופאי עיניים ומצאו שזה סוג של כאב ראש שמקורו מרגישות בצואר. שלשום התחיל לי כאב ראש קצת אחר. כואב לי מאד, מאחורה, בעורף ובצואר אך גם מקדימה בשני הצדדים. יש משהו מוזר באחד הנחיריים, כאילו משתחרר לי המחיר ממשהו וזה מגביר את כאב הראש. כואב לי כשאני מתכופפת. כטאב לי כשאני נשכבת. אני היפוכונדרית ומאד דואגת. ברור לי שלא תאבחן אותי דרך האתר, אך אודה לך אם תוכל להרגיע אותי מעטהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש- לחוצה ד"ר דניאל עובד 26/05/2015 | 09:57הי בילי, כאבי ראש שנמשכים כבר שנים פחות ופחות מלחיצים, אם כי רצוי מאוד לעבור בדיקת CT ראש, גם אם הבדיקה הנוירולוגית תקינה. ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
תודה על תגובתך, שאלה נוספתבילי 26/05/2015 | 18:53עברתי בשנים האחרונות שלושה סי.טי מסיבות שקשורות לכאבי בטן. אני ממש רוצה להימנע מבדיקה נוספת. האם חובה בעיניך לעבור את הבדיקה? אני כל כך לחוצה, כל הזמן מוצאת עוד ועוד סימפטומים. בימים האחרונים כבר לא כואב לי הראש באותה עוצמה. הכאב יותר לוחץ, און אנד אוףהוסף תגובה
תשובת מומחה שאלה נוספת ד"ר דניאל עובד 26/05/2015 | 21:06רצוי שיוחלט על כך בפגישה במרפאה.הוסף תגובה
זריקת לידוקאין ודפומדרול למיגרנה חן 18/05/2015 | 19:59שלום, אני סובלת ממגרנות מילדות. הופנתי לקבלת הזרקה של לידוקאין ודפומדרול. האם זה עוזר? מומלץ? יש ת. לוואי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זריקת לידוקאין ודפומדרול ד"ר דניאל עובד 26/05/2015 | 09:55לרוב אין תופעות לוואי, עוזר בכ-50% מהמקרים. הטיפול הוא בהתקף חריף, ולא כמניעה.הוסף תגובה
נגעים במח גלי 25/05/2015 | 21:38שלום רב, רציתי לשאול איך ניתן להסביר מבחינה רפואית, העלמות של נגעים במח (נגעים דלקתיים בחומר הלבן) כפי שעולה מבדיקת הדמייה MRI? מה גורם להעלמות של נגעים? האם זה עניין של תזונה? טיפול תרופתי? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נגעים במוח ד"ר דניאל עובד 26/05/2015 | 09:54ייתכן מחלה דלקתית או מחלה מטבולית שחלפה, לדוג' חסר בויטמין B12...הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
היפוטוניה
בדיקות קשורות
-
כספית בשתן
-
כספית בדם
תרופות קשורות
-
ריזאטריפטאן
-
אופטומומאב (קיסימפטה)
מונחים קשורים
-
אנטרו-וירוס
-
אסינדזיס
רופאים בתחום

ד"ר נירית כרמי נוירולוגיה
מומחית בנוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד, קשב וריכוז וליקויי למידה, רופאה בכירה במחלקת שיקום ילדים בית חולים "ספרא" תל השומר

ד"ר הדס מאירסון נוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד
5.0 ( 20 חוות דעת )
"הגעתי עם הבן שלי בן 6, בכיתה א' לייעוץ בנושא קשב וריכוז. ד"ר מאירסון קיבלה אותנו בחיוך ובנועם. האינטרקציה עם הילד היתה מעולה . ד"ר מאירסון הקדישה לנו זמן רב, הסבירה בצורה ברורה את מסקנותיה וענתה על כל השאלות בסבלנות ובמקצועיות רבה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה