שמות מסחריים
- אימיטרקס Imitrex
- סומטרידקס Sumatridex
- סומאטריפטן טבע Sumatriptane Teva
סומאטריפטאן היא תרופה מדור חדש לטיפול במיגרנה. היא בעלת מבנה כימי דומה לזה של סרוטונין, הפועלת באופן סלקטיבי על קבוצה מסוימת של קולטנים לסרוטונין מסוג 5HT-1 וגורמת לכיווץ כלי הדם במוח. החוקרים חושבים שפעולה זו אחראית להקלה על כאב הראש.
לעומת תרופות אחרות, תרופה זו יעילה גם אם לוקחים אותה בשלב מאוחר יותר של הכאב.
משמשת להקלה בהתקפים חריפים של מיגרנה, עם או בלי אאורה.
צילום: Shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו להרדמה ונוירולוגיה
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: לבני בן ה-7 החלו לצמוח בפתאומיות מעין יבלות על הגוף. רופא הילדים טען שזהו וירוס שהוא גם מחלת ילדים, שזה נעלם אחרי שנתיים, ושזה מדבק. כעת נדבק בני הקטן יותר, בן 5 וחצי, ועל פניו גדלות הרבה יבלות כאלו. האם תוכלו להפנות אותי למידע על יבלות אלו ולהסביר כיצד ניתן להעלימן?
שאלה: יש לי חברה בת 19 שנכנסה להריון. היא נמצאת בשבוע השישי להריון והיא מעוניינת לעשות הפלה בדרך תרופתית. הבעיה היא שסוג הדם שלה הוא A שלילי. הייתי רוצה לדעת איזו תרופה מומלצת לה, מה הסיכונים בלקיחת התרופה, אם היא תוכל להיכנס להריון שוב בעתיד, או שאין לה ברירה אלא ללדת את התינוק.
שאלה: לאימי היה לחץ דם גבוה מאוד - 220. לאחר מכן היא התקשתה לאזן עצמה בהליכה והראיה נהייתה לא ממוקדת, נתנו לה תרופות להורדת לחץ הדם, עבר כשבוע מאז וההליכה והראיה השתפרו מעט. אתמול היא עברה בדיקת CT ראש עם זריקת יוד (האם היא מזיקה?) והיום היא אומרת שהיא מרגישה שהרגליים לפעמים נרדמות לה. שאלתי היא: מה הגורם לזה? והאם זו תגובה נורמלית לתרופות? והאם צריך להתפנות לטיפול לבית חולים?
שאלה: אני בשבוע 24+5. סקירה ראשונה - תקין חלבון עוברי - תקין שקיפות עורפית - תקין בסקירה מורחבת נמצא: מוקד אקוגני בלב, ולא נמצאו מוצאי כלי דם בלב כי העובר "לא זז" "ישן". הרחבה גבולית של חדר שמאלי במוח - 10 מ"מ. הרחבת אגן כליה שמאלי - 6 מ"מ. נשלחתי לבדיקות כדלקמן: אקו לב עובר ייעוץ גנטי סקירה חוזרת אתמול ביצעתי אקו לב והכל תקין - אין מוקד אקוגני ואין מומים בלב - הכל בסדר. האם אני יכולה להיות רגועה יותר - "ממצא אחד פחות", או עדיין לחשוש?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
דיקור מותני
-
בדיקת MRI
תרופות קשורות
-
אוקרליזומאב (אוקרוואס)
-
נימסוליד
-
פרפנאזין
-
טאקרין
-
קארבידופה+לבודופה