הסיבות לשינויים ברמת ה- FSH
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 39. רמת ה- FSH בבדיקת דם שנעשתה ביום ה-6 לאחר קבלת המחזור היתה 57.0. רמת ה- TSH היתה 1.77, רמת ה- E2 היא 25, רמת ה- LH היא 29.9, רמת הפרולקטין היא 27. הבנתי מהגינקולוג שלי שסיכויי להיכנס להריון הם אפסיים. האם זה נכון? אני אם לבת בגיל 14

תשובה:
לא ברור באילו יחידות ניתנו חלק מן התוצאות שפירטת. הערכים השונים של FSH שקיבלת נובעים מזה שהיום את מבוגרת בארבע שנים. הערכים אינם קשורים לקיום יחסי מין. ערכי FSH גבוהים מראים כניסה של הגוף לגיל המעבר. אצלך השינוי קורה בגיל יחסית מוקדם. האם את עדיין מקבלת מחזור כל חודש? עליך להמשיך את הבירור לגבי מידת הפוריות שלך בשלב זה, ואולי אף להתייעץ עם מומחה לטיפולי פוריות לגבי האופציות העומדות בפניך. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד