המלצה לניתוח שקדים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 23. בשנה שעברה, בזמן שהותי בתאילנד, התחילה לי דלקת שקדים חמורה שבגללה הייתי זקוק לאשפוז בבית חולים. מאז כל כמה חודשים אני מרגיש שמתפתח לי משהו בגרון, ובדרך כלל זה עובר אחרי יום כמעט ובלי כאבים. לפני כחודש התפתחה לי דלקת חמורה ביותר בשקדים. ה

תשובה:
במקרים של שקדים מוגדלים באופן כרוני הנוטים לדלקות חוזרות, הטיפול המומלץ הוא לרוב כריתת שקדים. זו פרוצדורה ניתוחית פשוטה יחסית, שלרוב פותרת את הבעיה (אם כי לא בכל המקרים). הניתוח מבוצע בתקופת ביניים, כאשר אין דלקת פעילה של השקדים. כדאי להתייעץ עם מומחה אף-אוזן-גרון. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד