כאבי ראש ועייפות שמחייבים בירור
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 30. קרוב ל-7 שנים אני סובל מכאבי ראש, עיניים עייפות, חוסר ריכוז, ולפעמים דפיקות לב מואצות. התחלתי לחקור את הבעיה בלי ללכת לרופא, ונראה לי שאני סובל מלחץ דם גבוה. אני אוהב לאכול חריף, לשתות נס קפה בבוקר וקפה שחור בערב. כשגיליתי שיש לי לחצים חזק

תשובה:
בראש ובראשונה עלייך לפנות לרופא. לא ניתן לעשות אבחנה של לחץ דם גבוה מבלי למדוד לפחות פעם אחת את לחץ הדם. אם יימצא שלחץ הדם שלך באמת גבוה, יש לערוך בדיקות למציאת הסיבה לכך. אוכל חריף ושתיית קפה פעמיים ביום אינם אמורים להשפיע עד כדי כך על הבריאות, אלא אם כן ישנה בעיה מלכתחילה. לסיכום, גש לרופא המשפחה להתחלת בירור. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד