תוצאות בדיקות PET ו- CT עם חשש לנגע בכבד ובאגן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני 3 שנים לאחר הוצאת אונה ימנית בריאה עקב סרטן. בבדיקת cea 33 ולאחר CT נראה נגע היפודנסי בסיגמנט 8 בכבד. בבדיקת ה- pet fdg נראה גם נגע היפודנסי וגם קליטה באגן. מה פירוש נגע היפודנסי? והאם בגלל זה עלה ה- cea או בגלל הקליטה בעצם האגן? האם הנגע יכול לה

תשובה:
בדיקת PET הינה מיפוי פיזיולוגי. בבדיקה מוזרק חומר דמוי גלוקוז שהוא רדיואקטיבי ויש לו נטיה להיספח לאיזורים בגוף שיש בהם פעילות מטבולית מוגברת וצריכת סוכר גבוהה ע"י התאים. כך מוקדים של קליטה גבוהה יהיו למשל תהליכים כמו דלקת, זיהום או גידול. בדיקת CT היא בדיקה המאבחנת תהליכים על פי מראה אנטומי. השילוב של שתי הבדיקות נותן אינפורמציה טובה מאוד על תהליכים שונים בגוף ויש לו ערך משמעותי בבדיקות מעקב לאחר סרטן. במקרה שלך יש חשד לנגע בכבד ובאגן. יש חשש שהנגע סרטני, אולם לא בהכרח. התהליך יכול להיות משהו אחר - דלקת, זיהום , חבלה לעצם ועוד. אני מציעה לפנות לכירורג ולאונקולוג העוקבים אחריך, להראות להם את התוצאות ולפעול בהתאם. רפואה שלמה