גושים לבנים בשקדים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 23, בדרך כלל בריאה. לאחרונה השקד הימני שלי מפריש מין גושים לבנים קטנים וזה מאוד מאוד לא נעים. אין לי כאבי גרון. אני מצליחה לנתק את הגוש הלבן ויורקת אותו החוצה, אך לאחר כמה ימים גדל גוש חדש. מה זה יכול להיות?

תשובה:
לפי מה שאת מתארת, נראה כי מדובר באוכל שנתקע בחריצים בשקדים. זו בעיה נפוצה יחסית. גושים אלה הם חומר רקוב המורכב מתאים מתים, חיידקים רבים ושאריות מזון. הם מצטברים בשקעים בשקדים והם גורם שכיח לריח רע מהפה. היות שהם נוצרים בגלל החריצים שעל פני השקד, אין דרך למנוע אותם זולת החלקת פני השטח של השקד, וזאת על ידי הסרה מלאה שלו או החלקתו בלייזר. שתי הפעולות כרוכות בניתוח, אך בלייזר הניתוח פחות כואב. גרגור במי פה או ניקוי על ידי חיטוט בשקד עשויים להקל חלקית על הבעיה. בברכה ד"ר שמואל הייטנר - אינפומד