השבחת זרע
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 20 ומנסה להיכנס להריון. התברר בבדיקות שכמות הזרע אצל בעלי (או הזרימה) חלשה. לכן אנו שוקלים ביצוע השבחת זרע. האם השבחת זרע מבטיחה הריון מיידי וקליטה בטוחה של הזרע, או שיכול להיות שנצטרך לבצע את ההשבחה יותר מפעם אחת? הבדיקות האחרות של בעלי ושלי

תשובה:
תהליך השבחת זרע הוא תהליך שבו בוחרים את הזרעונים הנעים בצורה הטובה ביותר בדגימת הזרע. את הזרעונים האלה מחדירים ישירות לרחם בתהליך הנקרא הזרעה תוך-רחמית, Intra Uterine Insemination או IUI. היתרונות של שיטה זו הם שהיא מאפשרת לבחור הזרעונים "הטובים" ביותר, לדייק בזמן החדרה ולעשותה בזמן הביוץ, ולהכניס את הזרעונים לרחם מבלי לאבד נוזל בחלל הנרתיק של האשה. סיכויי ההצלחה בכניסה להריון תלויים כמובן בנתונים הבסיסיים של ספירת הזרע. שיעור ההריונות למחזור הזרעה בזמן הביוץ בזוג שבו לגבר מדדי זרע ירודים הוא סביב 10%-15%. שיהיה בהצלחה! ד"ר קרן גלרון - אינפומדקראו עוד מידע על השבחת  זרע בפורום www.infomed.co.il/forum-105/