פענוח תשובה של צילום חזה המעיד על דלקת ריאות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 69. עברתי צילום רנטגן של החזה, PA+LAT. תוצאות הבדיקה: הודגמה הסננה באונה עליונה של ריאה ימנית אין עדות לתפליט או גודש צל הלב בגדר הנורמה צילום חוזר בעוד כ- 4 שבועות. התרופה שקיבלתי היא ציפרודקס 500, פעמיים ביום. מה יש לי?

תשובה:
מדובר בתהליך דלקתי בריאה הימנית, ולכן קיבלת אנטיביוטיקה. תפליט הוא נוזל שמצטבר בין הריאה ומעטפת הריאה (אין אצלך נוזל כזה וזה תקין); וגם אין גודש, כלומר אין מים בריאות (מים בריאות הן מה שיש במצב של בצקת ריאות). נהוג לעקוב אחר היעלמות התסנין, ולכן נתבקשת לעבור צילום חוזר בעוד חודש. ד"ר שירי אורי - אינפומד