מתי צריך לבצע גם בדיקת פאפ וגם קולפוסקופיה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 55. באחת השאלות המופנות אליכם קראתי את הקטע הבא: "נשלחתי על ידי הגינקולוג לביצוע בדיקות קולפוסקופיה ופאפ. הפאפ יצא תקין, אם כי בביופסיה התגלה וירוס ה- HPV. הוחלט על בדיקת ביופסיה נוספת בעוד כחצי שנה לביקורת." כיצד ייתכן כי הפאפ יצא

תשובה:
בדיקת פאפ היא בדיקת סקר יעילה למדי, שמטרתה לבחון את התאים בצוואר הרחם. במהלך הבדיקה נלקחים תאים מצוואר הרחם ואלה נבדקים לאחר מכן במעבדה. אם נמצא משהו לא תקין, יש אינדיקציה להמשיך לבדוק על ידי קולפוסקופיה או ביופסיה בהתאם לצורך. קולפוסקופיה היא בדיקה שבמהלכה ניתן להסתכל אל צוואר הרחם ("קולפוס") או על האזורים הסמוכים בעזרת מכשיר דמוי מיקרוסקופ המאפשר בחינה של התאים באזור. לרוב אם בדיקת הפאפ תקינה, אין צורך לבצע בדיקות נוספות, אלא להמשיך במעקב רגיל. אינני מכירה את הסיפור הספציפי שציטטת כאן, יתכן שהוא קשור להיסטוריה הרפואית של האישה. עוד על יעילות הבדיקה תוכלי למצוא בידיעה זו: http://www.infomed.co.il/news/n_081401_1.htm