התזונה המומלצת לחולי קוליטיס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני, בן 30, סובל מ- Colitis. על איזו דיאטה את ממליצה בשבילו?

תשובה:
יש שוני בין התזונה המומלצת בזמן התקף ובזמן רגיעה. במהלך התקף, מומלצת תזונה העוזרת להגיע לשליטה בדלקת, להפחית את התסמינים ולהשיב לגוף את הנוזלים והחומרים המזינים שהלכו לאיבוד: להימנע ממאכלים עשירים בסיבים תזונתיים (ירקות לא מבושלים, פירות, דגנים מלאים, קמח מלא ומוצריו, קטניות) להימנע ממזון מטוגן ומזונות שומניים (פיצה, המבורגר, פלאפל) לצמצם צריכת מוצרי חלב למינימום לשתות הרבה מים להעדיף מזון קל לעיכול (אורז לבן, פירה, עוף, דג) להימנע ממשקאות מוגזים ואלכוהול מומלץ תוסף ויטמינים ומינרלים בתקופת רגיעה, מומלץ לחזור בהדרגה לתזונה רגילה ולבדוק אחד אחד אילו מזונות מזיקים או מיטיבים עם החולה הספציפי (דיאטת אלימינציה). יש להמעיט באכילת מוצרי חלב, ולהעדיף מוצרי חלב דלים בלקטוז כגון יוגורט, גבינות צהובות קשות וקוטג'. מומלץ ליטול תוסף ויטמינים ומינרלים. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית כדאי להתאים לחולה תפריט אישי. בברכה, נטע מלחי - דיאטנית קלינית דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il