דלג לתוכן
שימוש באגיסטן בזמן התעברות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/12/2009 תאריך עדכון: 18/05/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 31 ומנסה להיכנס להריון. התחלתי לסבול מפטריה בנרתיק 5 ימים לפני מועד הביוץ המשוער. נמנעתי מטיפול וגינלי בפטריה כדי לא לפספס את הזמן. עכשיו אני בערך יומיים אחרי הביוץ. האם טיפול וגינלי בפטריה עלול לפגוע בחלוקת התאים התקינה אם ההפריה הצליחה? אם כ

תשובה:
קודם כל, במשך כל ההריון וגם לפניו, חשוב לזכור שבריאותך חשובה לא פחות מבריאות העובר, מה גם שכאשר מדובר בזיהומים נרתיקיים יש סכנה ל"זיהום עולה" שעשוי לפגוע בעובר, ועל כן חשוב מאוד לאבחן אותם ולטפל בהם בזמן. לא ברור לי מדוע נמנעת מטיפול לפני הביוץ. אני מניחה שאת מתכוונת לטיפול בנרות וגינליים מסוג אגיסטן (החומר הפעיל בהם נקרא קלוטרימזול). אם כך, הם אינם מפריעים לתהליך ההתעברות ואפשר להשתמש בהם. אינני יודעת מי אבחן שהבעיה אצלך היא פטריה. אם לא תחושי הטבה, כדאי מאוד שתפני לרופא/ת הנשים, מפני שיתכן שיש צורך בטיפול שונה. שיהיה בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר קרלוס אידסס
ד"ר קרלוס אידסס עור ומין
מומחה למחלות עור ומין. ניתן לקבוע תור 24 שעות ביממה
ד"ר גבי לביא
ד"ר גבי לביא רפואת שיניים
רופא שיניים, מומחה לרפואת הפה, מוסמך לביצוע היפנוזה רפואית וכן לשימוש בגז צחוק
ד"ר ואלרי דונצ'יק
ד"ר ואלרי דונצ'יק כירורגיה
מומחה כרורגיה כלי דם
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו