גירוי באיבר המין הנשי לאחר קיום יחסים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בת הזוג שלי סובלת מגירוי באבר מינה החל ממספר שעות לאחר קיום יחסים. היא נבדקה אצל גינקולוג והבדיקה היתה תקינה ללא עדות לזיהום כלשהו. תרבית הזרע שלי היתה תקינה אף היא. הבעיה לא התעוררה כאשר עשינו שימוש בקונדום, אך זה אינו פתרון מספק מבחינתנו לטווח ארו

תשובה:
גירוי באיבר המין באישה יכול להיות מסיבות רבות מאד. אכן בשכיחות הגבוהה ביותר מדובר בזיהום. בדיקה גינקולוגית כולל משטח ותרבית פעם אחת לא תמיד מספיקה על מנת לאבחן בעיה זיהומית. סיבה שניה שכיחה לגירוי הינה פגיעה מכאנית, ייתכן ובקיום יחסים ללא קונדום קיים חיכוך גדול יותר המוביל לשריטות קטנות המובילות לגירוי. אלרגיה לנוזל זרע הינה מצב נדיר למדי ואינו קשור בקשר ישיר למספר הפרטנרים בעברה של האישה. על מנת לוודא שאכן יש קשר בין נוזל הזרע לבין הגירוי, עליכם לנסות לחזור לשימוש בקונדום ולהוכיח שהגירוי חולף (אף על פי שזה לא שולל גירוי מכאני). אני ממליץ לנסות לשוב לקונדום על מנת לאשר את הקשר, ושנית לפנות לגינקולוג בשאלתכם זו, אם הסימפטומים נמשכים.